کارشناس داوری می‌گوید: متاسفانه اشتباهاتی در بازی‌های لیگ برتر فوتبال دیدیم که هیچ وقت این اشتباهات را در هیچ جای دنیا با وجود VAR ندیدیم.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم طایفه - حسین عسگری کارشناس داوری در گفت و گو با  باشگاه خبرنگاران جوان  درباره عملکرد داوران در لیگ برتر فوتبال اظهار کرد: با توجه به مشکلاتی که وجود داشت، اما متاسفانه عملکرد داوران خوب نبوده است. اشتباهاتی رخ داده است و در برخی از بازی‌ها اشتباهات تاثیرگذار از سوی داوران اصلی و داوران VAR می‌دیدیم. با وجود اینکه مسئولان بودن کمک داور ویدیویی را در لیگ برتر بزرگ کرده بودند، اما متاسفانه دیدیم اشتباهاتی در بازی‌ها اتفاق افتاد که هیچ وقت این اشتباهات  را در هیچ جای دنیا با وجود VAR ندیدیم. 

اشتباهات داوری به دستگاه های ناقص VAR برمی‌گردد 

او افزود: این اشتباهات هم به دستگاه‌های ناقصی که به عنوان VAR به ایران آوردند برمی‌گردد. اولین قدمی که در VAR به غیر از دستگاهش وجود دارد این است که همکاری تنگاتنگ بین  فدراسیون فوتبال با صدا و سیما باید باشد،  چون دوربین‌های صداو سیما بازی‌ها را ضبط می‌کنند. صداو سیما با ۵ دوربین نمی‌تواند VAR را نشان بدهد. اگر می‌خواهند همه صحنه‌ها را در کمک داور ویدیویی پوشش بدهند باید مثل همه جای دنیا با ۱۵ دوربین این کار را انجام بدهند. این هماهنگی،  همدلی و یکدلی وجود ندارد تا این اتفاق بیفتد. همچنین  خیلی از صحنه‌ها بود که اصلا واضح نبوده است چه داور VAR که  در اتاق کمک داور ویدیویی نتوانسته صحنه را ببیند و چه داور اصلی که از پشت مانیتور صحنه را دیده است،  نتوانسته تشخیص درست بدهد و یکی، ۲ بار مثل همه جای دنیا نبوده که بگوییم  همه جای دنیا این تعداد اشتباه  وجود دارد و در اینجا صحنه‌های متعدد رخ داده است.

تشکیلات داوری تعداد داوران را درست محاسبه نکردند 

عسگری گفت:  متاسفانه تشکیلات داوری حساب و کتاب درستی نکرده است.  اینها از همان اول مسابقات تعداد داوران مورد نیاز را درست محاسبه نکردند. داوری که امروز در یک شهر سوت می‌زند همین داور فردا در شهر دیگر به عنوان داور VAR می‌نشیند و این بدان معنی است که داور به اندازه کافی ندارند. کجای دنیا به این صورت است که داور امروز قضاوت می‌کند و با خستگی راه خودش را به شهر دیگر می‌رساند و در اتاق VAR   قرار می‌گیرد. داور خسته است و نمی‌تواند با تمرکز صحنه‌های داوری را در سیستم کمک داور ویدیویی ببیند. هر هفته هم شاهد این اتفاق بودیم که ۴، ۵ داور در وسط زمین قضاوت می‌کردند و فردای آن روز داور VAR بودند.  وضعیت داوری در نیم فصل دوم بدتر شد، چون برخی از داوران نتوانستند  در تست داوری قبول شوند و آنها نیز از  داوری کنار گذاشته شدند و تعداد داوران کمتر شد. تشکیلات داوری باید قبل از شروع بازی‌ها ان محاسبات را انجام می‌داد و هیچ کدام اتفاق نیفتاد. وقتی به این صورت می‌شود در کل عملکرد داوران را زیر سوال می‌برد و نمی‌شود گفت که قضاوتشان خوب بود.

حداقل در  ۳۰، ۴۰ صحنه شاهد  اشتباهات تاثیرگذار داوران بودیم 

کارشناس داوری درباره اینکه  داوران در برخی از بازی‌ها سلیقه‌ای قضاوت می‌کردند، بیان کرد: با توجه به صحنه‌های ناواضحی که دوربین‌های تلویزیونی نشان می‌دهند این اختلافات پیش می‌آید. در یک صحنه شاید واضح باشد، اما در بازی دیگر صحنه واضحی نباشد و VAR نمی‌تواند درست تشخیص بدهد و کمک داور ویدیویی نمی‌تواند از خودش صحنه‌ای را بسازد و داور VAR هم در اتاق نشسته است و ۴، ۵ دوربین که در آنجا هست، اما باز هم صحنه واضح نیست. حداقل در  ۳۰، ۴۰ صحنه شاهد  اشتباهات تاثیرگذار داوران بودیم و این تعداد خیلی زیاد است.

هر کسی نمی تواند داور VAR باشد 

عسگری درباره اینکه با کلاس داوری نمی‌شود که اشتباهات را کاهش داد، تصرح کرد: این برنامه‌هایی هست که باید برای داوران بگذارند و تشکیلات داوری باید از همین الان به فکر فصل بعد باشند و محاسبه کنند که چه تعداد داوران می‌توانند به عنوان کمک داور ویدیویی فعالیت کنند  و برای آنها کلاس آموزشی بگذارند. هر کسی هم نمی‌تواند داور VAR باشد و داوری می‌تواند در اتاق کمک داور ویدیویی باشد که در همان رده قضاوت کرده باشد. من دیدیم  خیلی از داورانی که  در کلاس VAR  شرکت کردند در لیگ برتر فوتبال قضاوت نکردند و چطور این داوران می‌خواهند سال آینده در اتاق  VAR بنشیند و از داورانی  که ۱۰، ۱۵ سال سابقه قضاوت دارند از آنها  ایراد بگیرند.  به هر حال این کمک داوران ویدیویی جرات ندارند از داوران باسابقه ایراد بگیرند. این مسائل باعث می‌شود که اشتباهات داوری زیاد باشد.

امسال داورانی برای VAR تربیت نکرده بودند 

او درباره اینکه امسال  اشتباهات  داوری با وجود VAR  کاهش پیدا نکرد، گفت: به نظرم تشکیلات داوری تدارکات لازم را ندیده بودند و داورانی برای VAR تربیت نکرده بودند و این هم منجر به این شد که داور وسط بازی امروز به جای اینکه فردای آن روز استراحت کند  در یک شهر دیگر در اتاق  VAR   قرار بگیرد.  استراحت برای داور یکی از الزامات است. وقتی داوری استراحت و تمرکز کافی ندارد باعث می‌شود که اشتباهاتی مرتکب شود و سلیقه‌ای عمل کند.

 ای اف سی سطح داوری ما در حد استاندارد نمی داند 

کارشناس داوری درباره اینکه داوران الیت کاهش پیدا کردند، بیان کرد: نه، داوران الیت کم نشدند، اما سطح قضاوتشان پایین آمده است و استاندارد نیست برای همین‌ ای اف سی در مسابقات مهم از جمله لیگ نخبگان آسیا استفاده نمی‌کند. ۷ داور بین المللی داریم که همه آن‌ها داوران الیت هستند. ۹۶ بازی در لیگ نخبگان آسیا انجام شده است، اما یک بازی در بین این تعداد مسابقات  را به   موعود بنیادی فر داور ایرانی دادند.‌ای اف سی سطح داوری ما را در حد استاندارد نمی‌داند. ۷، ۸ کشور هستند که ۳، ۴ داورشان حداقل ۴ الی ۷ بار لیگ نخبگان آسیا را قضاوت کردند مثل فغانی که در استرالیا هست. وقتی داوران ما در لیگ نخبگان آسیا قضاوت نمی‌کنند این موضوع نشان می‌دهد که  سطح داوری ما را در حد آسیا نمی‌دانند. متاسفانه دبیر کل فدراسیون فوتبال با وقاحت کامل می‌گوید که سطح داوری ما از فوتبالمان جلوتر است.

به خاطر کمبود داور مجبور به استفاده از کمک داور ویدیویی خانم شدند 

عسگری درباره اینکه وضعیت داوری ما درست می‌شود، گفت:  داوری ما با این تشکیلات و با چنین تفکراتی درست  نمی‌شود. اگر آموزش داوران و کمک داوران ویدیویی به درستی  انجام  شود، وضعیت داوری بهتر می‌شود. این‌ها مجبور شدند به خاطر نداشتن کمک داور ویدیویی از داوران خانم استفاده کنند. بعد از آن در بوق و کرنا کردند که ما از داوران خانم بهره بردیم. مگر داوران خانم در لیگ برتر قضاوت کردند که به عنوان کمک داور ویدیویی در اتاق VAR  قرار گرفتند. داوران خانم خوب هستند، اما در حد مسابقات بانوان باید قضاوت کنند. داور بانوی بین المللی که در اتاق  VAR می‌نشیند فقط قضاوت بازی خانم‌ها را کرده است و قضاوت بازی آقایان ر نکرده است، اما منتهی اینها به خاطر کمبود داور  مجبور شدند از کمک داور خانم بهره ببرند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار