شبکه‌های سیما در قالب پویش ملی «ایران جان، خوزستان ایران»، با پخش ویژه‌برنامه‌هایی متنوع، ظرفیت‌ها و جذابیت‌های اقتصادی، فرهنگی، تاریخی و طبیعی استان خوزستان را به مخاطبان معرفی می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان ـ در جریان رویداد ملی «ایران جان» بسیاری از شبکه‌های سیما تولیدات انبوهی با همین محوریت روی آنتن خواهند برد. همچنین هویت بصری سیما حتماً متناسب با «ایران جان» متمایز می‌شود.

در این راستا برخی برنامه‌ها از جمله برنامه ظهرگاهی «آفتاب شرقی»، «پایش» و «صبح و نشاط» از خوزستان روی آنتن خواهد رفت و همچنین، جشن‌های میدانی نیز تدارک دیده شده‌اند. موشن گرافیک‌های «سردار هور» (سردار شهید علی هاشمی)، «نشان» (قیصر امین پور)، «خوزستان سرزمین فرصت ها» (توسعه نیشکر و صنایع جانبی)، (سیلوی تمام مکانیزه غلات بندر امام خمینی (ره))، (ورزشگاه فولاد آرنا) و (پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس) و «بسته برکت» (برداشت محصولات کشاورزی در خوزستان) نیز روی آنتن شبکه‌ها می‌رود.

در ادامه برنامه‌های شبکه‌ها بدین شرح است:

 شبکه یک

برنامه «آفتاب شرقی» این هفته همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر و روز مقاومت و پایداری از شهر خوزستان روی آنتن شبکه یک می‌رود. این برنامه هر هفته نیز مطابق معمول شنبه تا پنجشنبه با حضور آیت الله ابوالحسن حسن زاده؛ عضو خبرگان رهبری به میزبانی محمدباقر تاجر پخش خواهد شد.

در نخستین هفته از خردادماه «آفتاب شرقی» از دیار خوزستان و مسجد جامع شوشتر با موضوع «مقاومت» پس از اذان ظهر روی آنتن خواهد رفت.
در آستانه چهارم خرداد، روز ملی مقاومت و پایداری مردم دزفول، مجموعه مستند تلویزیونی «الف دزفول» به روایت حاج صادق آهنگران از شبکه یک سیما پخش می‌شود. این مجموعه مستند ۷ قسمتی از روز پنج‌شنبه، یکم خرداد، به مدت ۷ روز متوالی، هر روز ساعت ۱۶:۳۰ از شبکه یک سیما در حال پخش است.

«الف دزفول» عنوانی نمادین است که اشاره به آغاز حماسه مقاومت مردم دزفول دارد، شهری که با وجود بیش از ۱۷۶ بار بمباران و موشک‌باران در دوران دفاع مقدس، هرگز تخلیه نشد و به نمادی از ایستادگی و وفاداری به انقلاب اسلامی‌بدل گشت.

در این مستند، تاریخچه حمله نظامی رژیم بعث عراق به شهر دزفول به عنوان اولین هدف این تجاوز وحشیانه در قالب خاطره‌گویی شاهدان، مرور می‌شود. بازخوانی تاریخی این تجاوز با استفاده از تصاویر مستند آرشیوی و بررسی نقش رادیو دزفول در مقاومت مردم این شهر از دیگر بخش‌های این برنامه است.

برنامه «ایران دوست داشتنی» در دو قسمت درباره استان خوزستان و شهر‌های شوشتر و خوزستان صحبت می‌کند. همچنین برنامه «سیمای خانواده» با دعوت از خانواده‌های شهدا و ایثارگران استان خوزستان، دعوت از معلمان نمونه استان خوزستان و آشنایی با تنوع قومی و عشیره‌های بزرگ خوزستان روی آنتن می‌رود.

برنامه‌های «حماسه خوان»، «صبح بخیر ایران»، «امروز» و «پایش» با پرداختن به جغرافیا، اقتصاد و جایگاه نفت در استان خوزستان و معرفی کارآفرینان موفق استان خوزستان روی آنتن می‌روند.

۱۴ فیلر و ۲ مستند از تولیدات مرکز خوزستان و ۵۰ هویت بصری متناسب با هفته خوزستان از این شبکه پخش می‌شود. همچنین برنامه «پایش» نیز از خوزستان اجرا می‌شود.

برنامه‌های «مثل ماهی»، «منتظران ظهور»، «ورزش و مردم»، «به توان مردم»، «باشگاه تولید»، «۸ درصد»، «ثریا»، «روی خط سایه سار»، «سایه سار»، «جبهه»، «ایران از بالا»، «ایرانگرد ٤»، «بالا بمان»، «ابر سازه‌های ایران»، «امام امت»، «سرزده» و همچنین سینمایی «پالایشگاه» تولیدات شبکه یک در خصوص خوزستان، این هفته در جدول پخش شبکه یک جانمایی شده است.

 شبکه دو

برنامه «صبحانه ایرانی» با حضور مهمان، برقراری ارتباط زنده، پرداخت به اماکن تاریخی و مذهبی و صنایع دستی استان خوزستان، دعوت از خانواده‌های شهدا و ایثارگران استان برای روایت زندگی سال‌های دفاع مقدس و برجسته سازی شهدای شاخص استان، چون جهان آرا، علی هاشمی، علم الهدی، دقایقی، بهنام محمدی از شبکه دو پخش می‌شود.

برنامه‌های «عصر خانواده»، «از مامان بگو»، «نقل و نقل» و «چشم و چراغ» به صورت متناسب از این شبکه پخش می‌شوند.

۱۳ فیلر و ۲ مستند از تولیدات مرکز خوزستان نیز از این شبکه پخش می‌شود.

در این پویش «ایران جا»، بخش‌های مختلف با عناوین و رویکرد‌های متفاوت به معرفی خوزستان می‌پردازند: «ثبت ملی»: این بخش با تمرکز بر معرفی میراث فرهنگی و آثار ثبت شده ملی استان، شامل برنامه‌هایی، چون «قلعه شوش»، «کاخ آپادانا» و «سازه‌های آبی شوشتر» است که روایت‌گر تاریخ و تمدن غنی خوزستان هستند. «سرزمین فرصت‌ها»: برنامه‌هایی همچون «کارخانه محمد»، «سازه‌های آبی شوشتر» و «فولاد شادگان» در این بخش به نمایش توانمندی‌ها و ظرفیت‌های اقتصادی و صنعتی استان اختصاص دارند. «کارستان»: این بخش به کارآفرینان و چهره‌های موفق خوزستانی می‌پردازد. «کارخانه محمد»، «صنایع فولادی شادگان»، بوریا بافی، پرورش ماه، عسل مسجد سلیمان و... از جمله برنامه‌هایی هستند که به معرفی داستان‌های موفقیت این افراد می‌پردازند.

مستند‌های کوتاه و موضوعی با نگاهی عمیق‌تر به فرهنگ و زندگی مردم خوزستان، از جمله «به رنگ آثار»، «خوشه به دوش»، و «من و سجاده» در این بخش به نمایش درمی‌آیند.

قطعات موسیقایی و نماهنگ‌هایی با مضامین حماسی، دینی و ملی از جمله «نجوا و آیات» و «نماهنگ خلیج فارس» که جلوه‌گر فرهنگ و هویت ایرانی هستند. «خوزستان زیبا» با برنامه‌هایی از زیبایی‌های بکر خوزستان از جمله آبشار موری، اندیکا، دشت آزادگان و ... برنامه‌هایی مانند «خوزگردی» (جشنواره برداشت چای ترش) و پرداختن به ادبیات و اشعار زیبای این منطقه از جمله مواردی هستند که در فواصل برنامه‌ها از شبکه دو سیما از سوم تا نهم خرداد روانه آنتن می‌شوند.

 شبکه سه

برنامه «سلام صبح به خیر» با معرفی جاذبه‌های فرهنگی و گردشگری استان خوزستان، معرفی بنگاه‌های اقتصادی موفق استان خوزستان، ارتباط با استاندار استان خوزستان و معرفی و بازخوانی افتخارات ورزشی استان (کشتی، فوتبال، باستانی و ...) روی آنتن می‌رود.

برنامه‌های «طبیب»، «صبح و نشاط» و «فوتبال برتر» متناسب با هفته خوزستان پخش می‌شوند.

همچنین پخش یک تله فیلم از کار‌های تولید شده مرکز خوزستان، ۳ مستند از کار‌های تولید شده مرکز خوزستان و ۳۲ فیلر از تولیدات مرکز خوزستان نیز روی آنتن می‌رود.

 شبکه نسیم

ویژه برنامه «۱۰۰۱» «۱۰۰۱» این هفته شنبه و یکشنبه با موضوع خوزستان پخش می‌شود.

بر این اساس قسمت‌های ۷۴ و ۷۵ این برنامه با محوریت عدد ۵۰+ پخش می‌شود و محسن کیایی میزبان حبیب احمدزاده، گروه تگنسیری و دیگر چهره‌های هنری خوزستان است.

برنامه‌های «هم وطنز» تولید مرکز سیمرغ و «طنزیم» با معرفی جذابیت‌های فرهنگی و بومی استان خوزستان و مشاهیر در قالب دعوت میهمانان از شهر‌های مهم استان خوزستان در جدول پخش این هفته قرار دارند.

برنامه‌های «نسیمی شو» با معرفی سوژه‌های برتر در فعالیت‌های اجتماعی استان خوزستان؛ «نسیم اوا» توجه به موسیقی خوزستان و پرداختن به تولیدات بزرگان موسیقی آن منطقه و «نسیما» نیز از شبکه نسیم پخش می‌شوند.

۱۱ فیلر و ۱۴ نماهنگ از تولیدات مرکز خوزستان نیز در جدول پخش این شبکه قرار دارد.

شبکه چهار

شبکه چهار با برنامه‌های «مان» پرداختن به فضای معماری استان خوزستان؛ «مرصع» پرداختن به هنر تجسمی در خصوص خوزستان؛ «پایان نامه» معرفی پایان نامه‌های که با موضوعات استان خوزستان؛ «چرخ» پرداختن به دستاورد‌های علمی استان خوزستان و «قاب زندگی» در این پویش با مخاطبان خود همراه است.

۸ فیلر و ۹ معرفی کتاب و ۲ مستند از تولیدات مرکز خوزستان نیز از شبکه چهار پخش می‌شوند.

 شبکه آموزش

برنامه «مثبت آموزش» با پرداختن به موضوع مرتبط از طریق گفتگوی تلفنی و حضوری با فعالان رسانه‌ای و برنامه سازان تلویزیونی از جمله: مدیرکل آموزش و پرورش استان خوزستان، معلمین نمونه استان خوزستان، مدیران مدارس، ارتباط با مدارس نمونه و روستایی استان خوزستان از شبکه آموزش پخش می‌شود.

برنامه‌های «همشاگردی سلام» با حضور دانش آموزانی از استان خوزستان پشت نیمکت‌های استودیو برنامه، «رویش» معرفی محصولات کشاورزی استان خوزستان، بررسی چالش‌ها و مشکلات حوزه کشاورزی استان خوزستان در گفت‌و‌گو با مسئولین این استان؛ «پرسشگر» با پرداخت به مسائل آموزشی و مشکلات معلمان و مدارس استان خوزستان و «آموزگار» با دعوت از معلمان نمونه استان خوزستان، معرفی شهدای معلم و دانش آموز شاخص استان و دعوت از معلمان برتر در جشنواره الف تا در جدول پخش این هفته شبکه آموزش جانمایی شده‌اند.

همچنین ۱۳ فیلر از تولیدات مرکز خوزستان نیز از این شبکه پخش می‌شود.

 شبکه قرآن و معارف

برنامه «آرمان» به مناسبت سالروز آزاد سازی خرمشهر و پویش ایران جان، به مدت ۴ شب، از شنبه سوم خرداد ماه، به صورت زنده از شبکه قرآن و معارف سیما پخش می‌شود.

برنامه «آرمان» به صورت زنده با اجرای مهدی صفری با هدف شناسایی و شناخت ابعاد مختلف ظرفیت‌های قرآنی استان خوزستان، ساعت ۲۲:۰۰ روی آنتن می‌رود.

برنامه‌های «محفل قرآنی» از مسجد جامع خرمشهر؛ «ترتیل خوانی» در اهواز و مستند «سفر قند» در خصوص راهیان نور در جدول پخش شبکه قرآن قرار دارد. ۴ فیلر از تولیدات مرکز خوزستان نیز از این شبکه پخش می‌شود.

 شبکه سلامت

برنامه تلویزیونی «مثبت سلامت» در این هفته هر روز ساعت ۱۳ به‌صورت ارتباط تلفنی و حضوری با حضور کارشناسان به موضوعات مرتبط با سلامت خواهد پرداخت.

ویژه‌برنامه زنده «کشیک سلامت» نیز در روز‌های پنجشنبه و جمعه (۳ و ۴ خرداد) به‌صورت ویژه و زنده از شهر اهواز از ساعت ۲۰ تا ۲۱ روی آنتن می‌رود.

برنامه «پنجره باز» طبق روال هر روز ساعت ۱۸ پخش خواهد شد و در برنامه «ضربان» در روز ۳ خرداد، اساتید دانشگاه علوم پزشکی اهواز به بررسی موضوعات مرتبط با سلامت خوزستان خواهند پرداخت.

همچنین برنامه «مادر و کودک» به‌صورت زنده در تاریخ‌های ۳، ۸ و ۱۰ خرداد با محوریت نقش مادران در ارتقای سلامت جامعه پخش خواهد شد.
این مجموعه برنامه‌ها در چارچوب اهداف شبکه سلامت برای ترویج آگاهی‌های بهداشتی و پزشکی، به‌ویژه با توجه به شرایط خاص اقلیمی و فرهنگی استان خوزستان، تولید و پخش می‌شوند. ۷ فیلر از تولیدات مرکز خوزستان نیز در جدول پخش این شبکه قرار دارد.

شبکه افق

شبکه افق با پخش مستند‌هایی به برجسته سازی و معرفی روز مقاومت و هفته خوزستان می‌پردازد.

همچنین برنامه «ساعت ۱۹» نیز با توجه به گروه‌های فرهنگی و اشتغال و کار آفرین استان و مشکلات و دغدغه آنها روی آنتن می‌رود.

برنامه‌های «ایران من» با گزراش از زیبایی‌های استان و مشکلات استان از طریق گزارش مردمی و شهروند خبرنگار؛ «انارستان» و «به افق فلسطین» نیز از شبکه افق به همین مناسبت پخش می‌شوند.

همچنین ۳ مستند از تولیدات مرکز خوزستان از شبکه افق پخش می‌شوند.

 شبکه کودک و امید

برنامه‌های «ایران سرود»، «شبکه بازی»، «عروسک خونه» و ۳ نماهنگ از تولیدات مرکز خوزستان از این شبکه‌ها پخش می‌شوند.

شبکه مستند

مستند «پل آزادی» به کارگردانی مهدی مدنی، روایت‌گر تلاش مهندسان ایرانی برای ساخت پلی در آستانه عملیات الی بیت‌المقدس است؛ پلی که سرانجام با ایثار رزمندگان اسلام به آزادسازی خرمشهر انجامید.

این مستند شنبه ۳ خرداد ساعت ۲۰:۰۰ پخش می‌شود و بازپخش آن یکشنبه ساعت ۱۵:۰۰ روی آنتن می‌رود.

مستند «الف دزفول» به کارگردانی علی شهابی، به تاریخچه مقاومت دزفول در آغاز جنگ تحمیلی و نقش بی‌بدیل رادیو دزفول می‌پردازد.

مستند «الف دزفول» یکشنبه ۴ خرداد ساعت ۲۰:۰۰ روی آنتن می‌رود. بازپخش این مستند دوشنبه ساعت ۱۵:۰۰ پخش می‌شود.

مستند «پنجاه و دو» ساخته ایوب مروانی‌پور، به طولانی‌ترین بمباران تاریخ جنگ‌ها در ۱۵ آذر ۱۳۶۵ می‌پردازد؛ روزی که ۵۲ نقطه از اهواز هدف قرار گرفت.

این مستند دوشنبه ۵ خرداد ساعت ۲۰:۰۰ پخش می‌شود و بازپخش آن سه‌شنبه ساعت ۱۵:۰۰ روی آنتن می‌رود.

همچنین مستند «زادرود» به کارگردانی کاوه جاوید، به معضل آب در روستا‌های استان خوزستان و طرح آبرسانی غدیر در دولت شهید رئیسی ممی پردازد. این مستند ساعت ۲۰:۳۰، دوشنبه ۵ خرداد پخش می‌شود و بازپخش آن سه‌شنبه ساعت ۱۵:۳۰ روی آنتن می‌رود.

مستند «بالا بمان» ساخته امیر طرفیانی، روایتگر تلاش یک گروه جهادی برای آبرسانی به روستایی عشایری در ارتفاعات خوزستان است.

مستند «بالا بمان» سه‌شنبه ۶ خرداد ساعت ۲۰:۳۰ پخش می‌شود و بازپخش آن چهارشنبه ساعت ۱۵:۰۰ روی آنتن می‌رود.

چهارشنبه ۷ خرداد مستند «در پناه نیزار» ساعت ۲۰:۰۰ پخش می‌شود. این مستند نگاهی به حیات طبیعی تالاب‌های جنوب غربی ایران دارد و زیبایی‌های طبیعت ناشناخته را به تصویر می‌کشد.

بازپخش این مستند پنج‌شنبه ساعت ۱۵:۰۰ روی آنتن می‌رود. همچنین مستند «بهار تنگه» از مجموعه چرداخ، ساخت لنج و فرهنگ بومی جنوب را از نگاه یک کودک روایت می‌کند.

این مستند هم چهارشنبه ۷ خرداد ساعت ۲۰:۳۰ روی انتن می‌رود و بازپخش آن پنج‌شنبه ساعت ۱۵:۳۰ پخش می‌شود.

پنج‌شنبه ۸ خرداد ساعت ۲۰:۰۰، مستند «به رنگ انار» پخش می‌شود. این مستند به کارگردانی علی شهابی، جاذبه‌های گردشگری منطقه منگره در اندیمشک را معرفی می‌کند. بازپخش این مستند نیز جمعه ساعت ۱۵:۰۰ روی آنتن می‌رود.

مستند «دختر بهمنشیر» به کارگردانی حبیب علوانی، به معرفی رودخانه‌های جنوب ایران و تأثیر آنها بر زندگی مردم می‌پردازد. این مستند جمعه ۹ خرداد ساعت ۲۰:۰۰ پخش می‌شود. بازپخش آن نیز شنبه ساعت ۱۵:۰۰ روی آنتن می‌رود.

همچنین چندین میان برنامه، مستند کوتاه و ۳۲ مستند از تولیدات مرکز خوزستان نیز به همین مناسبت در جدول پخش این هفته شبکه مستند جانمایی شده است.

 شبکه تهران

برنامه‌های «به خانه برمی گردیم» و «تهران ۲۰» متناسب با هفته خوزستان از شبکه تهران پخش می‌شوند. همچنین ۱۱ فیلر از تولیدات مرکز خوزستان نیز از این شبکه پخش می‌شود.

 شبکه نمایش

فیلم سینمایی «روز سوم» به کارگردانی محمد حسین لطیفی محصول ایران در سال ۱۳۸۵ است که شنبه ۳ خرداد ساعت ۲۱ روی آنتن شبکه نمایش می‌رود.

فیلم «کلاه سبزها» به کارگردانی مسعود تکاور، یکشنبه ۴ خرداد ماه ساعت ۲۱ روانه آنتن شبکه نمایش می‌شود.

فیلم «رادیو آبادان» به کارگردانی حمید رضا هنری و تهیه‌کنندگی علی کلیج دوشنبه، ۵ خرداد ماه ساعت ۲۱ روانه آنتن شبکه نمایش می‌شود.

فیلم «آپاتان» به کارگردانی حمیدرضا لبافی، سه شنبه ۶ خرداد ساعت ۲۱ از شبکه نمایش پخش می‌شود.

فیلم «خانه سنگ فرش» به کارگردانی کمال مطوف، چهارشنبه ۷ خرداد ماه ساعت ۱۳ روی آنتن شبکه نمایش می‌رود.

فیلم «مرغ دریایی» به کارگردانی مرتضی مطوری محصول سال ۱۳۹۹، پنج شنبه ۸ خرداد ساعت ۱۳ از شبکه نمایش پخش می‌شود.

فیلم «آتش باران» به کارگردانی مسعود تکاور جمعه ۹ خرداد ساعت ۱۳ از شبکه نمایش، تماشایی می‌شود.

همچنین پویانمایی «بی پلاک» (سلام بر ابراهیم) هم ساعت۲۰ روز دوشنبه ۵ خرداد از شبکه فراتر پخش خواهد شد.

چهارشنبه ۷ خرداد فیلم «جزیره گنج» ساعت ۱۷ از شبکه امید پخش می‌شود. پنج شنبه ۸ خرداد هم فیلم «لوفتاب» ساعت۱۰:۳۰ از شبکه سه، «خودکار عطری» ساعت۱۳:۳۰ از شبکه تهران و «آن سوی آتش» ساعت ۲۰:۳۰ از شبکه چهار پخش خواهند شد.

جمعه ۹ خرداد هم «پالایشگاه» ساعت ۱۶ از شبکه یک، «ماه و مه» ساعت ۱۷ از شبکه افق و «ترانه آتش» ساعت۱۷:۳۰ از شبکه دو مهمان نگاه مخاطبان می‌شوند.

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی سیما

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار