انتخابات هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی در اجلاسیه دوم با حواشی همراه بود.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد امیرحسینی - صبح امروز (سه‌شنبه، ۶ خرداد) انتخابات اجلاسیه دوم مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

همان ابتدا که روح‌الله متفکرآزاد عضو هیئت‌رئیسه مجلس اسامی نامزدهای ریاست مجلس را اعلام کرد هادی قوامی درخواست نطق داد که با نظر قالیباف میکروفون وی وصل شد و قوامی اعلام کرد که در انتخابات به نفع قالیباف کناره‌گیری می‌کند.

پس از کناره‌گیری قوامی سروصداهایی در مجلس بلند شد. احمد راستینه تنها رقیب قالیباف برای ریاست مجلس با صدای بلند شروع به اعتراض کرد. 

در این بین برخی از نمایندگان در حال تراکت پخش کردن بودند و برای خود و یا به نفع نامزدهای موردنظرشان کارت پخش می‌کردند.

تراکت‌های نمایندگان مجلس

مصطفی طاهری، کامران پولادی، احمد انارکی و عبدالحکیم آق ارکاکلی وظیفه شمارش آرای نمایندگان  در انتخابات ریاست مجلس را برعهده داشتند. 

قبل از اعلام رای تبریک برخی تمایندگان به قالیباف که صدایشان از میکروفون مجلس پخش شد نشان می‌داد طبق انتظار قالیباف در کرسی ریاست مجلس باقی مانده است. پس از مدتی برخی از نمایندگان به حضور برخی دیگر از نمایندگان که در جایگاه هیئت‌رئیسه حضور داشتند اعتراض کردند و خواستار پایین امدن آنها از جایگاه شدند.

قالیباف در زمانی که رای پیروزی خود در انتخابات را قرائت کرد، گفت: از محبت و بزرگواری همه عزیزانی که رای دادند و چه برادرانی که به آقای راستینه رای دادند تقدیر و تشکر می‌کنم. در خدمت شما هستیم و هم با دعای شما خدمتگزار خوبی برای مردم باشیم.

پس از مشخص شدن تکلیف ریاست مجلس، انتخابات نواب رئیس برگزار شد. انتخاباتی که پس از سه بار شمارش مساوی شد چراکه علی نیکزاد و حمیدرضا حاجی‌بابایی هریک ۱۱۱ رای آورده‌ بودند. که طبق آیین‌نامه داخلی مجلس باید با قرعه‌کشی نواب اول و دوم تعیین می‌شدند به همین خاطر قالیباف یک صندوق شفاف را بر روی میز خود گذاشت و اسامی نیکزاد و حاجحی‌بابایی را در درون انداخت سپس یکی از برگه‌ها را خارج کرد که نام نیکزاد از صندوق خارج شد. بدین ترتیب جای نواب اول و دوم اجلاسیه اول در اجلاسیه دوم تغییر کرد و این بار نیکزاد به‌عنوان نایب‌رئیس اول فعالیت می‌کند.

انتخابات رئیس و نایب‌رئیس سال دوم مجلس دوازدهم با سال اول تفاوتی نکرد و تنها تغییر آن جابجایی نواب اول و دوم بود.

یکی از نکاتی که در انتخابات و یا روزهای رای اعتماد در مجلس اتفاق می‌افتد این است که قبل از اعلام رسمی نتایج، تعداد آرا در رسانه‌ها منتشر می‌شود که در امروز هم این اتفاق افتاد و برخی از نمایندگان به نزدیک جایگاه خبرنگاران می‌آمدند و تعداد آرا را اعلام می‌کردند.

حضور داشتن دستگاه برش کارت هم یکی از حواشی انتخابات امروز بود که برای اولین‌بار در یک مراسم به صحن علنی مجلس آورده شده بود.

دستگاه برش کارت

در ادامه انتخابات نتایج انتخابات ناظران و دبیران اعلام شد که در ناظران هم تفاوتی ایجاد نشد و علیرضا سلیمی، عباس گودرزی و سید جلیل میرمحمدی به مانند سال اول در سمت ناظری باقی ماندند.

بزرگترین تغییران اجلاسیه دوم نسبت به اجلاسیه اول در انتخابات دبیران رقم خورد که طی آن دو دبیر اجلاسیه اول موفق به کسب آرای همکاران خود نشدند که براین اساس مجتبی یوسفی و محمد رشیدی از هیئت‌رئیسه مجلس خارج شدند و جای خود را به صدیف بدری و احمد جباری دادند و احمد نادری، عباس پاپی‌زاده، مجتبی بخشی‌پور و روح‌الله متفکرآزاد به مانند سال قبل در هیئت‌رئیسه حضور دارند.

با پایان یافتن انتخابات اعضای هیئت‌رئیسه به سخن‌گاه آمدند و مراسم سوگند را به جا آوردند.

پس از مراسم سوگند، نیکزاد نایب‌رئیس اول مجلس در جایگاه ریاست جلوس کرد و قالیباف به میان نمایندگان آمد و با آنها شروع به خوش‌وبش کرد.

قرار است نمایندگان مجلس صبح فردا (چهارشنبه، ۷ خرداد) برای تجدید میثاق با آرمان‌های امام راحل و شهدای دفاع مقدس به حرم مطهر امام خمینی (ره) رهسپار شوند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۹ ۰۶ خرداد ۱۴۰۴
جانبازان رهبران نهضت اند ..... ( امام خمینی )
جانبازان 5 تا 70 درصد را مد نظر داشته باشید.
والدین معظم شهدا و همسران و فرزندان آنان...
آزادگان سرافراز...
جمیع ایثارگران.....
اگر غفلت کنید ، شکست خورده اید!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۲ ۰۶ خرداد ۱۴۰۴
وجدانا یعنی خیلی مهمه که کی رئیس باشه
آخرین اخبار