
باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - شهریار داریانی رئیس هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان بازرگانان و صنایع بستهبندی چای گفت: میزان واردات چای نسبت به نیازهای واقعی اختلاف ۳۷ تا ۴۲ درصدی دارد که همین امرمنجر به کسری و ناترازی در واردات شده است.
به گفته وی، در شرایط کنونی مهم ترین افزایش قیمت چای ناترازی واردات، ارزش افزوده و نحوه محاسبه حقوق و عوارض گمرکی بر مبنای دلار ۷۰ هزارتومان است.
داریانی با بیان اینکه خساره وارده به کانتینرهای چای برآورد نهایی نشده است، افزود: برآورد اولیه بصورت پراکنده وجود دارد، اما همه شرکت ها بدنبال آن هستند که خسارت خود را از بیمه دریافت کنند که تاکنون مسئولان پاسخ شفافی ندادند و آمار در مرحله گردآوری و تجمیع است.
این مقاممسئول ادامه داد: اگر آمار تولید و واردات و مصرف بر مبنای واقعیت باشد، هیچ گاه بازار دچار التهاب نمی شود.
وی با بیان اینکه متوسط واردات ۵ ساله چای قبل از سال ۱۴۰۲ حدود ۷۴ هزارتن بوده است، اظهار کرد: بنابر آمار سال ۱۴۰۲ واردات چای ۴۳ هزارتن و سال ۱۴۰۳، ۴۹ هزارتن بود که این امر بدان معناست که ورود چای قاچاق از طریق بازارچه های مرزی و کوله بری انجام می شود.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان بازرگانان و صنایع بستهبندی چای با بیان اینکه ناترازی موجود چای ایجاد تقاضا کرده است، گفت: در حال حاضر چای قاچاق در تمامی مغازه ها و سوپرمارکت پایتخت موجود است.