اولین دوره  جایزه قلم هه‌ژار  با حضور نویسندگانی از ایران و دیگر کشور‌های جهان که به زبان و ادب کردی تالیفاتی دارند، در دانشگاه کردستان آغاز بکار کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛  کلثوم مومنی-رئیس پژوهشکده کردستان شناسی دانشگاه کردستان در مراسم افتتاحیه این جشنواره در دانشگاه کردستان اظهار کرد: این اولین جایزه اختصاصی کتاب کردی در سطح ملی و بین‌المللی است.

یادگار کریمی با بیان اینکه این جشنواره نه تنها در سطح ایران، بلکه در جهان بی‌نظیر است، افزود: جایزه قلم هه‌ژار تنها، ابزاری برای انتخاب بهترین آثار زبان کردی نیست بلکه پدیده‌ای فرهنگی برای ارتباط نزدیک بین ادبا، شعرا و نویسندگان کرد است.

وی با بیان اینکه جشنواره جایزه قلم هه‌ژار دعوت برای گفت‌و‌گو و نقد آثار به زبان کردی است، آن را حرکتی برای گشودن مسیری در راستای تقویت و تعمیق زبان و ادب کردی برشمرد.

معاون پژوهشی دانشگاه کردستان هم در این مراسم اظهار کرد: دانشگاه کردستان، دانشگاهی جوان ولی در جمع دانشگاه‌های رده اول و در بین ۹ دانشگاه برتر ایران است.

علی‌اکبر مظفری افزود: این دانشگاه تا سه سال قبل، رتبه ۶۰۰ تا ۸۰۰ رده‌بندی در بین دانشگاه‌های کشور را داشت که امیدواریم امسال در جمع دانشگاه‌های برتر دنیا قرار گیرد.

وی با بیان اینکه سه پژوهشکده و ۹ مرکز پژهشی در دانشگاه کردستان فعالیت دارد، ادامه داد: پژوهشکده کردستان‌شناسی یکی از پژوهشکده‌های فعال است که این جایزه به قلم این پژوهشکده برگزار می‌شود.

به گفته معاون پژوهشی دانشگاه کردستان، ۲۲ مجله به زبان فارسی، کردی و انگلیسی برای مخاطبانی از سراسر دنیا تالیف و منتشر می‌شود.

مطفری ادامه داد: دانشگاه کردستان با ۲۸ کشور دنیا پروژه‌های مشترک دارد و  و ۱۳ نفر از اساتید این دانشگاه در جمع  دانشمندان یک درصد برتر دنیا هستتد.

وی یاداور شد: ۱۷۵ کتاب با لوگوی دانشگاه کردستان چاپ شده و کتاب‌هایی برای کودکان به زبان کردی تالیف می‌شود.

عبدالرحمان شرفکندی متخلص به هه‌ژار

در سال ۱۳۰۰ هجری شمسی در روستای شرفکند آدربایجان غربی به دنیا امد و آثار بسیاری دارد که مهمترین اثرش در زبان فارسی، ترجمه کتاب قانون در طب ابوعلی سینا در پنج جلد  است.

هه‌زار سال ۱۳۶۹ هجری شمسی دار فانی را وداع گفت.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.