مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران گفت: ۸ هزار و ۵۳۲ کلاس درس در تهران نیازمند تخریب و بازسازی هستند و ۱۵ هزار و ۸۲ کلاس درس نیاز به مقاوم‌سازی دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ نرگس امام‌جمعه - نشست خبری بیست و هفتمین جشنواره خیرین مدرسه‌ساز استان تهران، صبح امروز سه‌شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ با حضور مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران برگزار شد.

 عباس زارع، مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران در این نشست خبری گفت:حدود یک میلیون و ۲۲۰ هزار دانش‌آمو در تهران مشغول به تحصیل هستند که ۵ هزار و ۷۲۵ مدرسه دولتی هستند و ۵۹ هزار و ۵۷۳ کلاس درس وجود دارد.

مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران با بیان این که سرانه فضای آموزشی در سال ۱۴۰۰، ۴.۱۲متر مربع بود که در رتبه ۲۹ کشور قرار داشت؛ افزود: در سال جاری سرانه آموزشی به ۵.۴۱ متر مربع رسیده، در حالی‌که میانگین کشوری ۵.۴۵ متر مربع است.

عباس زارع ادامه داد: براساس برنامه هفتم پیش‌بینی می‌شود سرانه آموزشی دانش‌آموزی  به ۶.۱ برسد. برای رسیدن به این سرانه  تهران به ۱۳ هزار کلاس درس جدید نیاز داریم. 

مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران تصریح کرد: اولویت اصلی دولت چهاردهم بحث فضای آموزشی چه در بُعد سخت‌افزاری و چه نرم‌افزاری است و از رئیس‌جمهور تا وزیر آموزش و پرورش، همه پای کار هستند که رئیس جمهور در این راستا حدود ۳۲ جلسه برگزار کرده است، همچنین  کاظمی وزیر آموزش و پرورش هر هفته جلسه ای در این راستا برگزار می کند. استانداری تهران هم جلسات متعددی دارند که خروجی‌های بسیار خوبی داشته است.

عباس زارع گفت:  مناطق ۹، ۱۵، ۱۷، ۱۸, ۱۹ دارای سرانه آموزشی کمتر از ۳ متر مربع است، همچنین  ۴ شهرستان شهریار، قرچک ، شهر قدس و بهارستان ۲ دارای سرانه آموزشی پایینی هستند.

مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران ادامه داد: ۸ هزار و ۵۳۲ کلاس درس  نیاز به تخریب و بازسازی است.  همچنین ۱۵ هزار و ۸۲ کلاس درس در تهران نیاز به مقاوم‌سازی دارد که معادل حدود ۵۷.۷ درصد از این کلاس‌ها در شهر تهران است.

عباس زارع افزود: خوشبختانه اتفاقات نادری در نهضت مدرسه‌سازی در استان تهران رخ داده است مثلاً تا پایان شهریور امسال ۹۷ مدرسه، معادل ۱۱۸۷ کلاس و ۱۴۶ هزار متر مربع، به دانش آموزان تحویل داده می شود.

مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران ادامه داد: علاوه بر این ۹۷ مدرسه، حدود ۷۶ مدرسه دیگر هم در دستور عملیات اجرایی سازمان قرار دارند. 

عباس زارع اظهار کرد: در اقدامی بی‌سابقه، ۱۱۲ مدرسه توسط شهرداری ساخته می شود ۴۷ مدرسه در شهر تهران و ۶۵ مدرسه در شهرستان‌ها ساخته می شود.  تمام این پروژه‌ها زیر نظر دستگاه متولی یعنی ما انجام میشه و منابع هم به‌صورت مدیریت‌شده و هدفمند تقسیم شده‌اند.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران ادامه داد: همچنین با کمک مسئولیت‌های اجتماعی صنایع، حدود ۴۰ مدرسه در حال ساخت است.

عباس زارع اعلام کرد: بسته رونق امسال برای ۵۶۳ مدرسه، معادل ۸ هزارو ۱۸۷ کلاس، برنامه‌ریزی شده که از این میان، ۹۷ مدرسه تا پایان شهریور تحویل می‌شود. در زمینه بهسازی محوطه‌ها، ۴۰۵ هزار متر مربع آسفالت در حدود ۳۵۰ مدرسه اجرا شده همچنین ۴۶۸ هزار متر مربع ایزوگام در ۷۰۰ مدرسه انجام شده است.

مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران با بیان این که در طرح شهید عجمیان، ۷۳ مدرسه و ۱۱۷۰ کلاس استانداردسازی گرمایشی شده‌اند؛اظهار کرد: در حال حاضر در استان تهران مدرسه‌ای وجود ندارد  که از بخاری استفاده کند. 

عباس زارع گفت: در حوزه تجهیزات کمک‌آموزشی هم اقداماتی انجام شده. مثلاً ۶۲ میلیارد تومان برای تجهیزات آموزشی و ۳۷ میلیارد تومان برای تجهیزات هنرستانی اعتبار تخصیص پیدا کرده. همه این پروژه‌ها توسط سامانه‌ای طراحی شده که پروژه‌محور است و رئیس‌جمهور شخصاً بر آن نظارت دارد.

مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران ادامه داد: خیرین مدرسه‌ساز در جشنواره بیست‌وپنجم در سال ۱۴۰۱ حدود یک‌هزار میلیارد تومان تعهد کردند که ۷۶ درصد آن محقق شد.

در شهر تهران نیاز به ساخت ۱۸۱ مدرسه داریم

عباس زارع گفت: در حال حاضر در شهر تهران نیاز به ساخت ۱۸۱ مدرسه داریم که معادل ۲۷۱۵ کلاس درس است. این عدد نشان‌دهنده نیاز فوری شهر تهران به توسعه فضای آموزشی است. سرانه فضای آموزشی در تهران ۶.۹ متر مربع به ازای هر دانش‌آموز است، درحالی‌که میانگین کشوری ۵.۴۵ متر مربع است. در پنج منطقه از تهران سرانه حتی کمتر از میانگین شهر است.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران افزود: در سال جاری، حدود ۱۸ مدرسه با مجموعاً ۲۱ تا ۲۶ هزار مترمربع زیربنا در برنامه تحویل قرار دارند. اما یکی از مشکلات مهم ما، زمان‌بر بودن تحویل زمین از آموزش‌وپرورش است. به‌خصوص در پروژه‌هایی که تعریف‌شده هستند، اما عملیات اجرایی آنها به تأخیر می‌افتد. مشکل اصلی، کمبود زمین در تهران است. 

زارع گفت: مدارس ساخته‌شده با بودجه دولتی، اساساً در اختیار دولت باقی می‌مانند. اگر جایی مدرسه‌ای تغییر کاربری داده شده یا به بخش غیردولتی واگذار شده، حتماً با پیگیری متوقف شده است. تبدیل مدارس دولتی به غیردولتی با رویکرد و سیاست‌های ما سازگار نیست.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران تصریح کرد: در شهر تهران حدود ۵۰ هزار دانش‌آموز اتباع در حال تحصیل هستند و در شهرستان‌های استان نیز بین ۱۴۹ تا ۱۵۰ هزار نفر. این حضور باعث شده نیاز به ساخت ۶۰۰۰ کلاس درس بیشتر شود. به‌عبارت‌دیگر، از مجموع ۱۳ هزار کلاس درسی که اکنون به آن نیاز داریم، حدود ۳۸۸ کلاس فقط مربوط به دانش‌آموزان اتباع است.

او ادامه داد: اکنون بسیاری از اتباع در شهرستان‌هایی مانند شهریار و پیشوا ساکن هستند که این مناطق با کمبود شدید فضای آموزشی مواجه‌اند. دستگاه‌های دیگر هم در حال کمک برای ساخت مدرسه در این مناطق هستند، اما تأمین فضا و تجهیز مدارس بر عهده ما است.

زارع به مسئله تأمین زمین اشاره کرد و گفت: برخی شایعات درباره ساخت مدرسه در فضای سبز نادرست است. زمین‌هایی که مدارس در آنها ساخته می‌شود، فاقد هرگونه پوشش درختی یا کاربری فضای سبز هستند. اقدامات در هماهنگی با شهرداری و دستگاه‌های اجرایی انجام می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار