رییس اداره منابع طبیعی تویسرکان گفت: بروز آتش موجب خاکستر شدن سه هکتار از مراتع و دیمزارهای ۲ روستای باباپیرعلی و بوجار در این شهرستان شد.

باشگاه خبرنگاران جوان - روح الله عبداللهی اظهار کرد: آتش سوزی در آبریز و ارتفاعات روستاهای باباپیرعلی و بوجار شهرستان تویسرکان از ساعت حدود ۱۹ روز گذشته آغاز شد و با تلاش مردم و محیط بانان، تا ساعت ۲۳ مهار شد.

وی با بیان اینکه علت بروز آتش در دست بررسی است اضافه کرد: برای مهار آتش در اراضی ملی تویسرکان و جلوگیری از گسترش آن، از بیل، آتش کوب و دمنده استفاده شد.

رییس اداره منابع طبیعی تویسرکان اظهار کرد: این چهارمین حریق است که در اراضی ملی این شهرستان رخ می دهد و در موارد گذشته وسعت آتش سوزی یک هزار متر، ۵۰۰ متر و ۳۰۰ متر بوده است.

عبداللهی گفت: وسعت اراضی ملی تویسرکان ۷۸ هزار و ۵۲۱ هکتار است که ۶۰ درصد مساحت تویسرکان را شامل می شود و از این میزان برابر بررسی های صورت گرفته ۳۰ درصد از نظر آتش سوزی بحرانی است.

 

وی افزود: مناطق بحرانی تویسرکان از نظر آتش سوزی محدوده شمالی شهرستان منتهی به دامنه الوند که دارای پوشش گیاهی زیاد به علت فراوانی بارندگی است را شامل می شود که روستاهای باباپیرعلی، بوجار، گشانی، ورداورد و شهرستانه در این منطقه قرار دارد.

 

رییس اداره منابع طبیعی تویسرکان یادآوری کرد: حدود ۱۵ مورد حریق ۱۲ ماهه سال گذشته در این شهرستان رخ داد که ۱۲ هکتار از عرصه های ملی را فرا گرفت که البته این آمار شامل اراضی غیر ملی، باغ ها و اراضی کشاورزی نمی شود.

 

عبداللهی بیان کرد: حدود نیمی از آتش سوزی های عمدی به علت خصومت های شخصی و بخشی هم توسط افراد عبوری از عرصه های ملی که به سمت ارتفاعات الوند و گنجنامه می روند، رخ می دهد.

 

وی اظهار کرد: اداره راه همه ساله با نزدیک شدن به فصل گرم سال اقدام به پاکسازی بخشی از علوفه حاشیه راه می کند با این وجود انداختن سیگار روشن از روی سرگرمی، تفریح یا سهل انگاری موجب بروز حریق و سرایت آن از حاشیه راه به سمت اراضی ملی شده است.

 

رییس اداره منابع طبیعی تویسرکان ادامه داد: بخش از آتش سوزی ها هم ناشی از بی احتیاطی کشاورزان با حذف علف های هرز از طریق آتش زدن آن یا آتش زدن کاه و کُلش مزارع کشاورزی است در حالیکه عوارض بقایای محصولات کشاورزی چندین برابر بیشتر از فواید آن است.

 

عبداللهی تاکید کرد: با وجود هشدار، تذکر و آموزش کشاورزان توسط کارکنان بخش ترویج اداره منابع طبیعی برای خودداری از آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی اما همچنان شاهد این اقدام غیرعلمی هستیم که احتمال می رود راحتی این کار برای حذف کاه و کلش مزارع، عامل رغبت کشاورزان به این کار باشد.

منبع:ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.