رئیس‌کل دادگستری استان کرمان بر صیانت از حقوق اتباع و همچنین ارتقای کیفیت خدمات الکترونیک قضایی تأکید کرد.

 باشگاه خبرنگاران جوان- رئیس‌کل دادگستری استان، در نشست با مدیران دفاتر خدمات الکترونیک قضایی شهرستان کرمان اظهار داشت: اتباع غیرمجاز باید کشور را ترک کنند، اما در صورتی که دارای حقوقی همچون اجاره‌نامه یا مبلغ پیش‌پرداخت مسکن باشند، می‌توانند از طریق وکیل، حقوق خود را پیگیری کنند.


وی افزود: دستگاه قضایی استان کرمان از بازپس‌گیری حقوق مشروع این افراد حمایت می‌کند و اجازه تضییع حق کسی را نخواهد داد.

عالی‌ترین مقام قضائی استان کرمان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه دفاتر خدمات قضایی خاکریز اول مراجعه مردم به قوه قضائیه محسوب می‌شوند، افزود: مردم این دفاتر را بخشی از قوه قضائیه می‌دانند، لذا نحوه برخورد، نظم، حضور فعال مدیران و سلامت کاری در این دفاتر اهمیت زیادی دارد.

حجت الاسلام حمیدی در ادامه تأکید کرد: باید سطح آستانه تحمل در برخورد با مردم افزایش یابد؛ مردم بعضاً با مشکلاتی با ما مراجعه می‌کنند و لازم است با متانت و صبر با آنان برخورد شود، اگر درخواست آنها در حیطه وظایف دفتر نیست، باید با توضیح مناسب راهنمایی شوند.

 نقش دفاتر در صلح و سازش و کاهش ورودی پرونده‌ها

رئیس‌کل دادگستری استان کرمان، یکی دیگر از مأموریت‌های دفاتر خدمات الکترونیک قضایی را ترویج فرهنگ صلح و سازش دانست و عنوان کرد: از مدیران انتظار می‌رود با رویکرد حل‌وفصل اختلافات جزئی، مانع شکل‌گیری پرونده‌های غیرضروری شوند، به همین منظور، ابلاغیه‌های مرتبط با "صلح‌یار" برای مدیران دفاتر صادر خواهد شد تا امکان ایجاد سازش به‌صورت رسمی فراهم شود.

وی همچنین از ضرورت راه‌اندازی کانون دفاتر خدمات قضایی در استان خبر داد و گفت: وجود چنین نهادی باعث افزایش نظارت‌ها، رفع مشکلات دفاتر و حمایت‌های لازم از آنها خواهد شد.
نماینده عالی قوه قضائیه در استان کرمان با اشاره به اصلاحات رویه‌ای در روند رسیدگی به پرونده‌ها تصریح کرد: بر اساس آیین‌نامه‌ای که اخیراً به تصویب دولت رسیده است، پرونده‌های تصادفات دیگر نیازی به ارجاع به مراجع قضایی ندارند، این پرونده‌ها با همکاری نیروی انتظامی، پزشکی قانونی و بیمه‌ها، خارج از چرخه قضایی، رسیدگی خواهند شد و حتی در موارد جرحی، فرد آسیب‌دیده می‌تواند زودتر به دیه یا خواسته خود برسد.

معاون برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات دادگستری کرمان:
 ۶۲ دفتر الکترونیک خدمات قضایی در استان کرمان فعال است /
 آزمون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ۲۷ تیر برگزار می‌شود

معاون برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات دادگستری استان کرمان، نیز در ابتدای این نشست ضمن گزارشی از وضعیت دفاتر خدمات قضایی ارائه کرد و گفت: در حال حاضر ۶۲ دفتر خدمات الکترونیک قضایی در استان فعال هستند که ۱۵ مورد از آنها در مرکز استان کرمان قرار دارند، همچنین ۵ باجه خدماتی نیز مشغول ارائه خدمت هستند.

حسن سلطانی نژاد با اشاره به آزمون پیش‌رو برای تأسیس دفاتر جدید افزود: آزمون مربوط به دفاتر جدید، روز ۲۷ تیرماه ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد، ما نیاز خود را برای تأسیس ۳۷ دفتر جدید اعلام کرده‌ایم که پس از تأیید مرکز، و قبولی در آزمون فعالیت آنها آغاز خواهد شد.

سلطانی‌نژاد از بازدید‌های سالانه و دوره‌ای مسئولان فناوری و روسای دادگستری از دفاتر خبر داد و گفت: در استان کرمان هماهنگی مناسبی میان دفاتر خدمات قضایی و دادگستری وجود دارد و رضایت عمومی از عملکرد دفاتر قابل توجه است.
 
وی خاطرنشان کرد: ضروری است دقت کافی در تنظیم شکوائیه‌ها و دادخواست‌ها صورت گیرد و تعرفه‌های مربوط به عریضه‌نویسی و مشاوره نیز به‌درستی رعایت شود. انتقال پرونده‌های حصر وراثت به ثبت احوال از یک ماه آینده

معاون فناوری اطلاعات دادگستری استان همچنین گفت:
تا کمتر از یک ماه آینده، رسیدگی به پرونده‌های حصر وراثت نیز به اداره ثبت احوال ارجاع داده خواهد شد و نیازی به مراجعه به دادگستری نخواهد بود. این اقدام باعث تسریع در امور و کاهش مراجعات حضوری خواهد شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.