رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی با اشاره به حملات اخیر به مراکز درمانی گفت: حمله به بیمارستان‌ها، تنها تخریب یک ساختمان نیست، بلکه به معنای هدف‌گیری مستقیم جان بیمارانی است که در اوج آسیب‌پذیری، قربانی بی‌واسطه خشونت نظامی می‌شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان - ایرج خسرونیا با اشاره به پیامد‌های انسانی و درمانی جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در کشورمان به ویژه مراکز درمانی و بیمارستانی، اظهار کرد: این درگیری‌ها نه‌تنها به‌صورت غیرمستقیم بلکه به‌طور مستقیم جان بیماران را هدف قرار داده است.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران گفت: حمله به مراکز درمانی، به‌ویژه بیمارستان‌ها، به معنای حمله به بیمارانی است که بی‌دفاع‌ترین اقشار جامعه محسوب می‌شوند.

وی با ابراز نگرانی از وضعیت بیماران در شرایط ناآرام منطقه‌ای گفت: بسیاری از بیماران ما به دلیل جابجایی اجباری، از دریافت دارو و خدمات درمانی محروم شده‌اند، برخی از این بیماران نیازمند درمان‌های حیاتی مانند رادیوتراپی یا اعمال جراحی فوری بودند، اما به علت ترک محل زندگی یا فرار از مناطق ناامن، درمان آنها به تعویق افتاد، این تأخیر‌ها در موارد متعددی به مرگ یا عوارض شدید منجر شده است.

خسرونیا تأکید کرد: پراکندگی بیماران و امتناع برخی از آنان از مراجعه به پزشک، روند درمان را مختل کرده و آنها را به‌صورت مستقیم تحت‌تأثیر بحران قرار داده است.

وی درباره اقدامات حمایتی انجمن متخصصان داخلی در این زمینه گفت: تاکنون ۲ قرارداد با شرکت‌های داوطلب امضا شده تا خدمات مشاوره‌ای رایگان، آنلاین و از راه دور به بیماران ارائه شود، این خدمات تحت نظر پزشکان متخصص انجام می‌شود و تلاش شده تا حد امکان از قطع درمان بیماران جلوگیری شود، این روند همچنان ادامه دارد و از ظرفیت فضای مجازی برای پوشش بیماران در مناطق مختلف استفاده می‌کنیم.

رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران همچنین با اشاره به اهمیت زیرساخت‌ها در مراکز درمانی افزود: مسئله قطع برق یا آب، تنها محدود به مراکز دیالیز نیست، بسیاری از بخش‌های بیمارستان مانند آندوسکوپی، اتاق عمل و حتی برخی مطب‌ها به تجهیزات برقی وابسته‌اند، در صورت قطع برق، روند درمان دچار وقفه می‌شود از این رو تأکید داریم که همه مراکز درمانی، به‌ویژه بیمارستان‌های کلینیکی، باید به ژنراتور‌های برق اضطراری مجهز باشند، حتی مطب‌ها نیز باید برای شرایط اضطراری آمادگی کامل داشته باشند.

خسرونیا در پاسخ به پرسشی درباره برنامه پشتیبان برای بیماران دیالیزی یا سایر بیماران داخلی در صورت تخریب یا تخلیه بیمارستان‌ها، توضیح داد: معمولاً برای هر بیمارستان، یک مرکز درمانی همجوار به‌عنوان پشتیبان در نظر گرفته می‌شود و در صورت وقوع حادثه، انتقال سریع بیماران به آن مراکز صورت می‌گیرد.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که کشور در آرامش و سلامت باقی بماند و از آسیب دشمنان ایران و مردم ایران مصون باشد.

منبع: وزارت بهداشت

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.