
باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - مجید حسنی مقدم مدیرکل بازرگانی داخلی وزارت جهاد کشاورزی در برنامه رادیو اقتصاد با اشاره به برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی برای کنترل قیمت برنج گفت: سال گذشته به میزان کافی برنج وارد شد به طوریکه طبق آمار یکمیلیون و ۲۰۰ هزارتن برنج وارد شد و از طرفی برآورد تولید داخل ۲ میلیون و ۵۰۰ هزارتن بود.
به گفته وی، اواخر پاییز سال گذشته نوساناتی در بازار اتفاق افتاد، یک بخش مربوط به آن بود که از سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ با توجه به افزایش هزینه نیروی انسانی، برق و ... عقب ماندگی قیمت داشت که به یکباره تخلیه شد، وقتی ۲ سال قیمت به میزان تورم بالا نرود، اصل اقتصاد است که جاماندگی خود را جبران می کند.
حسنی مقدم نیاز سالانه کشور را ۳ میلیون تا ۳ میلیون و ۳۰۰ هزارتن اعلام کرد و افزود: برآورد تولید برنج کشور ۲ میلیون و ۵۰۰ هزارتن بود و همواره یک میلیون و ۵۰۰ هزارتن وارد شد و عملا آنچه اتفاق افتاد این بود که رقم هایی که گفته می شود تنها برای یکنوع برنج است که طارم هاشمی است و مابقی برنج ها بالا رفته اما به حدی که گفته می شود، نیست.
این مقام مسئول ادامه داد: امسال با توجه به اتفاقاتی که افتاد، گزارش ها حاکی از آن است که واردات نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایشی بوده و مردادماه اوج برداشت است که براین اساس از هفته گذشته روند کاهش قیمت در عمده فروشی شده شده و معمولا وقتی عمده فروشی کاهش می یابد، با تاخیر کوتاهی به خرده فروشی می رسد. امیدوار هستیم قیمت برنج به رقم منصفانه برسد.
وی با بیان اینکه قیمت برنج تابع عرضه و تقاضا و کیفیت و نوع های مختلف است، افزود: سال گذشته قیمت هرکیلو برنج کیفی در فصل برداشت حدود ۷۰ تا ۷۵ هزارتومان بود که پیش بینی این است که با روند کاهشی به قیمت منصفانه مطابق با افزایش تورم و هزینه های تولید برسد.
مدیرکل بازرگانی داخلی وزارت جهاد با اشاره به میزان سطح زیرکشت و واردات برنج و حفظ تعادل واردات و تولید داخل بیان کرد: آمار شهرستان مرکز خدمات تا پهنه کارشناسان اطلاعات میگیرند، همان سیستمی که سال گذشته تولید برنج را ۲ میلیون و ۵۰۰ هزارتن اعلام کرد، امسال بدلیل خشکسالی و تنش آبی یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن اعلام کرد. ذخایر راهبردی داریم که یکی از کارکردهای اصلی آن تنظیم بازار است که هرزمان احساس شود نیاز به عرضه بیشتری است، این امر صورت می گیرد.
وی گفت: بخش خصوصی و وزارت جهاد با یکدیگر تعامل دارند و مشکلی در این خصوص وجود ندارد. گفتنی است سرانه مصرف رقم متوسط است که در شرایط کنونی سرانه مصرف هرایرانی ۳۵ کیلوست.