
باشگاه خبرنگاران جوان؛ پریسا بهرامی- عبدالکریم حسین زاده در چهارمین جلسه شورای اداری استان که در سنندج تشکیل شد، اظهار کرد: رسالت من، شنیدن صدای مردمی است که در حاشیه قرار گرفتهاند و از امکانات لازم محروم ماندهاند.
وی افزود: معتقدم اگر قرار است ایران ساخته شود، این مهم با همراهی همه مردم آن ممکن خواهد بود.
معاون رئیسجمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با اشاره به اینکه اعتبارات این معاونت به۲۰ هزار میلیارد تومان رسیده است، افزود: رویکرد ما در معاونت توسعه روستایی، تمرکز بر ظرفیتهای بومی استانهاست همانطور که در دنیا سرمایهگذاری بر داشتهها انجام میشود، ما نیز باید ظرفیتهای محلی را تقویت کنیم.
حسینزاده ادامه داد: این دولت در ۱۰ ماه گذشته با پدیدهها و بحرانهای متعددی روبهرو شد، اما رئیسجمهور با حضور میدانی خود در میان مردم، همدلی و حمایت را اثبات کرد.
وی با تاکید بر لزوم کاهش فاصله توسعهنیافتگی در کشور، گفت: کردها، بلوچها و ترکمنها نباید حس "دیگربودگی" داشته باشند به همه مسئولان تاکید شده که نگاه ما باید صرفا شهروندی باشد و هیچ تبعیضی پذیرفتنی نیست.
وی با اشاره به اینکه کردستان دچار عقبماندگی تاریخی شده است، گفت: این عقبماندگی با شعار جبران نمیشود، بلکه نیازمند نگاه راهبردی و برنامه اصولی است، دوران پولپاشیهای بیضابطه به پایان رسیده و مردم نیز دیگر آن را نمیپذیرند، ما هم اجازه تکرار آن را نخواهیم داد.
معاون رئیسجمهور با تاکید بر اینکه براساس شاخصهای واقعی و نه سلیقهای عمل خواهیم کرد، افزود: قول صادقانه میدهم که کردستان سهم واقعی خود را از شاخصهای توسعه در حوزه ما دریافت خواهد کرد چراکه استانهایی که در شاخصهای مختلف پایینتر از متوسط کشوری هستند، باید در اولویت قرار گیرند.
حسینزاده با اشاره به جنگ اخیر گفت: مردم کردستان در جریان بحران ۱۲ روزه، رفتار نجیبانه و وطندوستانهای از خود نشان دادند و با ایستادگی خود نشان دادند که امنیت، عزت و یکپارچگی کشور برایشان بالاترین ارزش است.
وی افزود: ما موظفیم اشتغال پایدار، رفاه و توسعه متوازن را برای مردم فراهم کنیم و دیگر دوران کردهراسی، ترکهراسی و بلوچهراسی گذشته است؛ همه ما بهدنبال آرامش، برابری و پیشرفت هستیم.
معاون رئیس جمهور یکی دیگر از برنامههای اولویت دار دولت را احیای واحدهای راکد خواند و اظهار کرد: ۷۰ هزار واحد تولیدی راکد در کشور داریم که امکان احیای آنها وجود دارد و برای بازگشت مجدد آنها به چرخه تولید اقدام خواهیم کرد.
عبدالکریم حسین زاده معاون رئیسجمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور بعدازظهر امروز چهارشنبه وارد کردستان شد و قرار است در جریان سفر سه روزه خود به این استان از چند شهرستان این استان از جمله دیواندره، سقز، بانه، مریوان و سروآباد بازدید میکند.
حضور در روستای تاریخی بزلانه سنندج و شرکت در شورای اداری کردستان از جمله برنامههای روز نخست سفر این مقام مسئول به استان بود.
حضور در جلسه سرمایه گذاری و توسعه شهرستان سنندج و دیدار با فعالان سیاسی و اجتماعی استان از دیگر برنامههای روز نخست سفر معاون رئیس جمهور به کردستان است.
براساس برنامه ریزی انجام شده در روزهای دوم و سوم این سفر هم قرار است از شهرستانهای دیواندره، سقز، بانه، مریوان و سروآباد بازدید کند و در جریان مسائل و مشکلات آنها قرار گیرد.
استاندار کردستان نیز در این جلسه ضمن محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی علیه ملت ایران و تقدیر از مردم فهیم و مقاوم ایران بهویژه کردستان بهدلیل وحدت و انسجام در برابر دشمنان، اظهار کرد: در این شرایط حساس، مسئولیت ما در قبال مردم چند برابر شده و باید با تمام توان در مسیر خدمترسانی شایسته به آنان گام برداریم.
وی با بیان اینکه شاخص فعلی راههای روستایی در کردستان ۷۳ درصد است، افزود: این در حالی است که میانگین کشوری به ۸۵ درصد میرسد و این شکاف زیرساختی باید با برنامهریزی و تأمین منابع لازم، جبران شود.
استاندار کردستان با اشاره به اقدامات نظام جمهوری اسلامی از ابتدای انقلاب تاکنون در حوزه توسعه مناطق محروم، گفت: خدمات ارزشمندی در زمینههای مختلف به روستاها ارائه شده که آثار آن بهوضوح در بهبود وضعیت زندگی و زیرساختهای روستایی قابل مشاهده است.
لهونی در ادامه، کردستان را یکی از استانهای موفق کشور در حوزه گازرسانی و برقرسانی به مناطق روستایی عنوان کرد و افزود: با وجود این پیشرفتها، همچنان در تأمین آب شرب روستاها با چالشهایی مواجه هستیم و ساماندهی فاضلاب روستاهای بالادست سدها نیز به یک ضرورت جدی تبدیل شده است.
وی با تأکید بر عقبماندگی ۲۰ درصدی استان نسبت به میانگین کشوری در زمینه اجرای طرحهای هادی روستایی، اظهار داشت: کاهش جمعیت روستایی استان از ۶۴۸ هزار نفر در سال ۱۳۶۵ به ۴۶۸ هزار نفر در سال ۱۳۹۵ زنگ خطری برای آینده روستاهاست که ریشه در مشکلات معیشتی و اقتصادی دارد.
استاندار کردستان در پایان خاطرنشان کرد: برای جبران عقبماندگیها و اجرای طرحهای جامع توسعه روستایی در استان، نیاز به ۹ هزار میلیارد تومان اعتبار داریم و امیدواریم این منابع با حمایت دولت و همراهی مسئولان ملی تأمین شود.
سالار مرادی نیز در این جلسه اظهار کرد: در حوزه توسعه روستایی یکی از دغدغه های ما جمعیت روستایی است که در استان ما ۳۰ درصد است.
وی نبود زیرساخت و کم توجهی به مناطق روستایی را از دلایل مهاجرت روستاییان به شهرها طی سال های گذشته خواند و افزود: ۲۰ درصد با میانگین کشوری در زمینه آسفالت راه روستایی فاصله داریم و ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار برای رسیدن به متوسط کشوری نیاز است.
نماینده مردم شهرستان های سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی نبود پروازهای مرتب در فرودگاه های کردستان را از دیگر مشکلات پیش روی استان دانست و اظهار کرد: افزون بر راه در حوزه آب هم با مشکلاتی مواجه هستیم.
مرادی یادآور شد: وقتی کردستان پنج درصد آب کشور را دارد می طلبد ابتدا نیازهای داخلی تامین و مازاد آن به سایر نقاط کشور منتقل شود.
دیگر نماینده مردم شهرستان های سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه اظهار کرد: وحدت و انسجام بین مردم و حاکمیت در جنگ ۱۲ روزه نتیجه توجه به سرمایه های انسانی در اقصی نقاط کشور بود.
محسن فتحی خطاب به معاون رئیسجمهور، گفت: انتظار داریم در هیات دولت مدافع حقوق کردستان باشید و تبعیض مثبت برای این استان قائل شوید تا عقب افتادگی آن جبران شود.
نماینده مردم شهرستان های سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کردستان یکی از مناطق محروم کشور است، افزود: این استان باید به طور ویژه مورد توجه قرار گیرد.
فتحی ادامه داد: کردستان در بخش هایی مختلف به ویژه کشاورزی دارای ظرفیت های بالقوه زیادی است که باید بالفعل شود و بی شک با این اقدام شاهد بهبود وضعیت رفاهی مردم خواهیم بود.