
باشگاه خبرنگاران جوان - ابراهیم شیخ روز پنجشنبه در نشست با فعالان اقتصادی استان همدان اظهار کرد: این اختیارات، مشوقها و تسهیلات جدید با مشارکت استانداران و فعالان اقتصادی در سراسر کشور پیگیری خواهد شد.
او با قدردانی از صنعتگران همدانی گفت: مردانه پای کار بودید، این مجاهدت اقتصادی شما، مصداق بارز ایستادگی در جبهه تولید است و در تاریخ ثبت خواهد شد.
معاون صنایع عمومی وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: ما آمدهایم تا مستقیم صدای تولیدکنندگان را بشنویم و مشکلات را گامبهگام حل کنیم، این نشستها تنها آغاز یک مسیر جدید از همکاری و تعامل میان دولت و صنعتگران است.
شیخ، از تفویض اختیارات گسترده به استانداران در حوزه صنعت خبر داد و گفت: برای تسهیل فضای کسبوکار، اختیارات موثری به استانداران دادهایم تا در حوزههایی مانند رفع موانع تولید، تخصیص منابع و تسریع در واردات یا صادرات، تصمیمگیری کنند.
وی افزود: این موضوع از ابتکارات دولت برای تمرکززدایی و پاسخگویی سریع به نیازهای تولیدکنندگان در سطح استانهاست.
شیخ با اشاره به سیاستهای حمایتی دولت برای تامین مواد اولیه و تجهیزات صنعتی گفت: هماکنون امکان ترخیص ۱۰۰ درصدی کالا از گمرک با ضمانتنامه بانکی فراهم شده است و نیز واردکنندگان میتوانند پس از ورود کالا به کشور، اقدام به ثبت سفارش کنند. این اقدام روند واردات را تسریع خواهد کرد.
معاون صنایع عمومی وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: این تصمیمات برای کمک به تولیدکنندگانی است که در تامین ماشینآلات، مواد اولیه و قطعات دچار مشکل بودند.
شیخ از وضعیت سرمایهگذاری در زنجیره پاییندستی پتروشیمی انتقاد کرد و گفت: صندوق توسعه صنایع پاییندستی پتروشیمی ظرفیت ۹۰ میلیارد دلاری دارد، اما فقط ۲۲ میلیارد دلار از آن استفاده شده است. ما باید حلقههای پایانی زنجیره ارزش را فعال کنیم.
معاون صنایع عمومی وزیر صنعت، معدن و تجارت خطاب به فعالان اقتصادی پیشنهاد داد: حداقل ۱۰ درصد توان خود را صرف بازارهای صادراتی کنید. توسعه صادرات غیرنفتی راهبرد کلیدی دولت است.
شیخ با تاکید بر لزوم تعامل بین بخشهای مختلف دولت گفت: با بیمهها و سازمان تامین اجتماعی در حال رایزنی هستیم، اگر کارگری اخراج شود نهتنها صنعت ضربه میبیند، بلکه سازمان تامین اجتماعی هم دچار مشکل خواهد شد، همه باید منافع ملی را در نظر بگیریم.
وی همچنین از طراحی "بازار دوم ارز صادراتی" در بانک مرکزی خبر داد و افزود: در این بازار، صادرکننده میتواند ارز خود را با نرخ توافقی و بهصورت مستقیم به ریال تبدیل کند. این طرح به شفافیت بازار و بازگشت ارز کمک خواهد کرد.
معاون صنایع عمومی وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به دغدغه فعالان صنعتی درباره قطعی گاز و برق گفت: وزارت نیرو و نفت با وزارت صمت تفاهم کردهاند که با ایجاد پنجره واحد تامین انرژی، مشکلات گاز و برق واحدهای صنعتی به حداقل برسد.
شیخ با اشاره به ماموریت خود اظهار کرد: قول میدهم صدای شما را به مرکز منتقل کنم.
با همت و حمایت ملی، واحدهای صنعتی استان نفس تازه میگیرند/ تأمین انرژی و تسهیلات، کلید پایداری تولید
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان همدان نیز در این نشست با اشاره به مشکلات جدی در حوزه تامین انرژی و تسهیلات، خواستار حمایت ویژه وزارت صمت از واحدهای تولیدی استان شد و گفت: فعالان اقتصادی استان همواره در خط مقدم ایستادهاند و شایسته بیشترین حمایتها هستند.
محمدعلی محمدی اظهار کرد: برگزاری این نشست بیانگر اهمیت موضوعات تولید و صنعت برای وزارت صمت است. امیدواریم با حضور معاون وزیر، بخشی از دغدغههای فعالان اقتصادی استان بهصورت مستقیم منتقل و پیگیری شود.
وی با اشاره به وجود بیش از هزار و ۲۰۰ واحد صنعتی و تولیدی در استان گفت: در حوزه صنایع عمومی تحت مسوولیت معاونت صنایع عمومی وزارت صمت، ۲۶۱ واحد در استان مشغول به فعالیت هستند که شامل صنایع غذایی، آشامیدنی، منسوجات، پوشاک، دارویی و سلولزی میشود.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت همدان با اشاره به چالش ناترازی برق گفت: با پیگیریهای صورت گرفته موفق شدیم از میان واحدهای صنعتی با مصرف بالای برق، تعداد زیادی را در مدار نگه داریم حتی اگر شده با یک خط تولید نگذاشتیم چراغ این واحدها خاموش شود.
محمدی با اشاره به موضوع تسهیلات و اعتبارات گفت: سهم استان در تسهیلات حدود سه هزار و ۱۰۰میلیارد ریال بود که ۹۰ درصد آن در بخش صنعت تزریق شده است. با این حال، نیاز واقعی واحدهای صنعتی ما بهمراتب بیشتر است و برخی از واحدها برای خرید مواد اولیه و ماشینآلات به سرمایه در گردش جدی نیاز دارند.
وی در خصوص مشکل ناترازی سوخت اظهار کرد: تخصیص سوخت به استان به شدت کاهش یافته و این کاهش شدید، مدیریت واحدهای تولیدی را بسیار دشوار کرده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت همدان گفت: امیدواریم حضور معاون صنایع عمومی وزیر صنعت، معدن و تجارت به تسهیل روند تصمیمگیریها و رفع موانع موجود در مسیر تولید استان منجر شود.
حمایت ملی و توجه ویژه از واحدهای تولیدی استان ضروری است
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان نیز در این نشست بر ضرورت حمایت ملی وزارت صمت و توجه ویژه به واحدهای تولیدی استان تاکید کرد.
سید مجتبی حسینی با اشاره به تجربه جنگ ۱۲ روزه اخیر و پیامدهای آن برای کشور، اظهار کرد: این بحران به روشنی نشان داد که توسعه متوازن استانها و توجه به ظرفیت های تمامی استانها، شرط لازم برای مقابله با بحرانها و پایداری اقتصادی کشور است.
وی افزود: استان همدان با وجود ظرفیتهای گسترده صنعتی و تولیدی، نیازمند حمایتهای جدی و مستمر است تا بتواند جایگاه واقعی خود را در اقتصاد ملی پیدا کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان همچنین به موضوعات مهمی همچون پیمانسپاری ارزی، تسهیل دریافت تسهیلات بانکی و صدور مجوزهای تولید اشاره کرد و گفت: انتظار داریم وزارت صمت با تفویض اختیار به اداره کل صمت استان و تعامل سازنده با فعالان اقتصادی، مشکلات و موانع واحدهای تولیدی همدان را به طور جدی پیگیری و رفع کند.
حسینی تاکید کرد: این همکاری و حمایت میتواند موجب جهش اقتصادی استان و کمک به رونق تولید داخلی شود.
منبع: ایرنا