
باشگاه خبرنگاران جوان _ رفیع زاده گفت: تا زمانی که مدیریت مبتنی بر داده نداشته باشیم، همچنان با مشکلات عدیده درگیر خواهیم بود.
وی اظهار کرد: در صورت تکمیل شدن ساختمان مجتمعهای اداری شهرستانها، سازمان اداری و استخدامی کشور آمادگی دارد ساختار اداری و نیروی انسانی را ظرف یک هفته تأمین کند، حتی برای این مجتمعها، پستهای سازمانی نیز ایجاد خواهد شد.
معاون رییسجمهور با تأکید بر ضرورت اصلاح ساختار نظام اداری کشور بیان کرد: نظام اداری ما روان و پویایی لازم را ندارد، این ضعف هم در تعامل دستگاهها با یکدیگر و هم در ارتباط با مراجعهکنندگان مشهود است.
وی با بیان اینکه کندی اصلاح نظام اداری به مسوولان عملیاتی بازمیگردد؛ افزود: چراکه تصمیمات باید در سطوح پایینتر اجرایی شود، اما این اجرا بهدرستی محقق نشده و همین باعث شده است نظام اداری آنگونه که باید، در خدمت مردم نباشد.
رفیع زاده بیان کرد: برنامه اصلاح نظام اداری دولت چهاردهم با هدف مقابله با این چالشها تدوین شده است، این برنامه دارای طرحهای اجرایی مشخص است و انتظار میرود بهتدریج آثار آن در استانها مشاهده شود، یکی از دستورالعملهای این برنامه، حکمرانی دادهمحور است که برای آن اقدامات اجرایی نیز تعریف شده است.
به گفته وی، در این مسیر، خراسان رضوی بهعنوان سومین استان کشور پس از قزوین و البرز به سامانه فوریتهای اداری خواهد پیوست.
تغییر رویکرد در تخصیص سهمیه های استخدامی
وی با تشریح تغییر رویکرد در تخصیص سهمیههای استخدامی گفت: در گذشته مجوزهای استخدامی بهصورت متمرکز و از طریق ستاد صادر میشد، اما اکنون مقرر شده است که بر اساس نگاه کارشناسی و نیازهای شهرستانها و استانها مجوزها صادر شود.
معاون رییس جمهور بیان کرد: در این چارچوب، استانداری و سازمان مدیریت و برنامهریزی استان وظیفه دارند تقاضاها و مشکلات دستگاههای اجرایی استان را احصا کرده و بر اساس آن، نسبت به دریافت و توزیع سهمیه اقدام کنند.
رفیع زاده همچنین درباره مشکلات موجود در جابجایی پستهای بلاتصدی در استان گفت: این موضوع در حال بررسی است؛ چراکه در حال حاضر جابجایی بیندستگاهی ممکن نیست.
رییس سازمان امور اداری و استخدامی کشور با اشاره به فرآیندهای ناصحیح در آزمونهای استخدامی بیان کرد: برخی کارمندان رسمی یا پیمانی دستگاهها علاقهمند به جابجایی به دستگاه دیگر هستند، اما دستگاه اول به دلیل نیاز با این موضوع مخالفت میکند. همین فرد در آزمون استخدامی شرکت کرده، پذیرفته میشود و از دستگاه اول استعفا میدهد.
وی اظهار کرد: این رویه، نوعی جابجایی نیروی انسانی بین دستگاهها است که مسیر درستی ندارد و باید اصلاح شود.
رفیع زاده در بخش دیگری از سخنانش به احداث مجتمعهای اداری شهرستانی اشاره کرد و گفت: بر اساس گزارشهای موجود، ایجاد دفاتر متعدد برای هر دستگاه اجرایی در شهرستانهای تازه تأسیس، بسیار هزینهبر و کمبازده است.
وی اظهار کرد: در همین راستا، بر اساس آییننامه اجرایی بند ط ماده ۲۹، اختیاراتی به شورای برنامهریزی استانها داده شده است که میتوان از آنها برای ساخت مجتمعهای اداری بهره گرفت.
معاون رییس جمهور گفت: کاملاً موافق تفویض اختیار به استانها هستیم، بهویژه در حوزه شوراهای راهبری تحول اداری لذا هرگونه اختیاری که استانها درخواست کنند، به آنها واگذار خواهد شد، ما در این زمینه هیچ محدودیت یا سختگیری نداریم.
به گفته وی، کارگروهی در استانها برای پیگیری تحول اداری شکل گیرد و پستهای مازاد احصا و جابجا شوند.
منبع ایرنا