
باشگاه خبرنگاران جوان - بر اساس گزارش وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، اقدامات این وزارتخانه در راستای سیاستهای کلان کشور برای مدیریت جمعیت اتباع خارجی و صیانت از سلامت عمومی، طی ماههای اخیر با تمرکز بر استانهای مرزی و مناطق پرجمعیت اتباع خارجی انجام شده و در چهار محور اصلی قابل جمعبندی است.
بر این اساس، استمرار خدمات پیشگیرانه و درمانی شبانهروزی، شامل استقرار تیمهای کامل بهداشتی و درمانی (پزشک، پرستار، کارشناسان بهداشت محیط و مبارزه با بیماریها) در اردوگاهها و گذرگاههای مرزی بوده است.
همچنین ارائه خدمات بهداشتی و درمانی شامل ویزیت، تجویز و توزیع دارو، تزریقات، سرمتراپی و مراقبت از بیماران حاد انجام شده است، برپایی اردوگاههای سلامت با ظرفیتهای ثابت و موقت برای غربالگری و ارائه خدمات درمانی، از دیگر اقدامات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای اتباع بوده است.
پایش گسترده بیماریهای واگیر و مدیریت ریسک اپیدمی، شامل اجرای پایش سندرومیک ۱۴ بیماری واگیر و انجام نمونهبرداریهای مستمر از آب و غذا، گندزدایی مستمر منابع آب آشامیدنی و ارتقای بهداشت محیط اردوگاهها بهمنظور پیشگیری از بیماریهای منتقله، کنترل و پایش محیطی جهت جلوگیری از انتقال بیماریهایی همچون مالاریا، وبا (التور) و سایر بیماریهای واگیر از سوی این وزارتخانه انجام شده است.
پاسخ سریع به موجهای جمعیتی و مدیریت مراجعات پرتعداد مورد توجه این وزارتخانه بوده و در مقاطع اوج مراجعات، بهطور میانگین روزانه بیش از پنج هزار نفر مورد مراقبت بهداشتی قرار گرفتهاند.
ارتقای ظرفیت اردوگاهها از نظر منابع انسانی، تجهیزات و تختهای بستری موقت، هماهنگی و پشتیبانی لجستیکی جهت تأمین فوری دارو، مواد ضدعفونیکننده، تجهیزات حفاظت فردی و سایر اقلام ضروری نیز صورت گرفته است.
اقداماتی شامل بهبود زیرساختها و ارتقای بهداشت محیط، توسعه منابع آب آشامیدنی سالم و افزایش تعداد توالتهای بهداشتی، کلرسنجی و گندزدایی روزانه آب در تمامی اردوگاهها، مدیریت اصولی پسماند و زبالههای عفونی بهمنظور کنترل آلودگی و مقابله با ناقلین بیماری، به عنوان بخشی از اقدامات وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی عنوان شده است.
این اقدامات، بخشی از برنامههای مستمر وزارت بهداشت در راستای حفظ سلامت عمومی و ارائه خدمات شایسته به اتباع خارجی در مناطق مرزی کشور به شمار میرود.