سفیر سابق ایران در ارمنستان ابراز عقیده کرد: سفر رئیس جمهور به ایروان پس از پاراف تفاهم نامه صلح میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در واشنگتن اهمیت زیادی دارد، لازم است با توجه به نقش ایران در قفقاز جنوبی همسایگان به این مسائل توجه ویژه‌ای داشته باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان - «سید علی سقائیان» سفیر پیشین ایران در ایروان در ارزیابی خود از سفر «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهوری اسلامی ایران به ارمنستان گفت: واضح است که این سفر در راستای سیاست همسایگی دولت چهاردهم انجام می‌شود و وزیر امور خارجه نیز در این رابطه برنامه‌های لازم را تنظیم کرده است.

وی تصریح کرد: طبیعی است اهمیت این سفر، پس از سفر رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان و نخست‌وزیر ارمنستان به واشنگتن و پاراف تفاهم‌نامه صلح بسیار مورد توجه قرار دارد. ضمن این‌که در گفت‌وگوی رئیس‌جمهور کشورمان با پاشینیان نیز، نخست‌وزیر ارمنستان اطمینان داد که این تفاهم‌نامه صرفا پاراف شده و امضای نهایی انجام نشده است و قطعا در راستای منافع جمهوری اسلامی ایران بوده و تهدیدی علیه مرز‌های بین‌المللی در منطقه نوروز و مغزی نیست.

وی با بیان اینکه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا تفاهم‌نامه صلح را به صورت نمایشی اجرا کرد، گفت: به نظرم لازم است همسایگان توجه داشته باشند که جمهوری اسلامی ایران در قفقاز جنوبی نقش تعیین کننده داشته و روسیه نیز یک طرف قضیه است.

این دیپلمات پیشین کشورمان همچنین بیان کرد: ایران به طور سنتی با تمام همسایگان به ویژه در آسیای میانه روابط بسیار دوستانه و برادرانه داشته است و باید به این نکته اشاره کنم که در ابتدای استقلال جمهوری ارمنستان، آقای ولایتی وزیر خارجه وقت کشورمان دو سفر منطقه‌ای انجام داد، در واقع ایران در راستای سیاست همسایگی با تمام همسایگان به ویژه باکو و ایروان روابط خود را به خوبی حفظ کرده است.

ایران همواره در کنار ارمنستان بوده است

سقائیان در ادامه به سفر اخیر رئیس‌جمهور به باکو نیز اشاره کرد و گفت: در همین چارچوب این سفر نیز اهمیت زیادی دارد، به ویژه اینکه اسناد دوجانبه در رابطه با مسائل سیاسی-اقتصادی و علمی آماده شده که به امضای طرفین خواهد رسید و در تحکیم روابط دو کشور نقش بسزایی دارد.

وی یادآور شد: از ابتدای استقلال جمهوری ارمنستان، این کشور تنها کشور مسیحی هم مرز با ایران بود. حتی زمانی که با کمبود مواد غذایی و سوخت مواجه شد، ایران در کنار آن‌ها بود، همچنین در مناقشه قره‌باغ، مرحوم هاشمی رفسنجانی رئیس‌جمهور وقت کشورمان تلاش زیادی برای میانجیگری انجام داد و در واقع تلاش‌های زیادی برای دستیابی به صلح انجام شد.

سفیر سابق ایران در ایروان با تاکید بر اینکه «ایران با ارمنستان روابط سنتی دارد»، گفت: ارامنه جزو اقلیت مسیحی در کشور ما هستند و در قانون اساسی نیز به رسمیت شناخته شده‌اند و همچنین سه نماینده در مجلس شورای اسلامی دارند. علاوه بر در تهران، تبریز، اصفهان و جنوب نیز کلیسا‌هایی وجود دارند که جزو آثار ملی به ثبت رسیده‌اند.

وی افزود: همچنین اتباع دو کشور در رفت و آمد هستند و این تعاملات در راستای تقویت همسایگی با کشور دوست، ارمنستان است و روابط دو کشور در سطح مطلوب ارزیابی می‌شود. ما همواره در کنار دوستان مسیحی و ارمنی خود بوده‌ایم و هنگام درگیری میان تفلیس و مسکو نیز که خط آهن مورد حمله نیرو‌های روسی قرار گرفت، خط آهنی که مواد غذایی و سوختی را به ارمنستان می‌رساند، ایران در کنار ارمنستان بود و کمک کرد، لذا روابط دو کشور همیشه پیش‌رونده بوده و امیدوارم بیش از پیش روابط تهران-ایروان تقویت شود.

سطح روابط تجاری و اقتصادی ایران و ارمنستان قابلیت افزایش دارد

این دیپلمات پیشین کشورمان در ادامه با بیان اینکه «سطح روابط تجاری و اقتصادی دو کشور قابلیت افزایش را دارد»، گفت: ما با تجار و بخش خصوصی و دولتی ارمنستان قرارداد‌های خوبی داریم، در بخش همکاری‌های علمی و فنی نیز تجارب خوبی صورت گرفته است، در عین حال موافقت نامه آزاد تجاری بیش از ۱۰ سال است به امضا رسیده و ارتقای سطح روابط بیشتر به نفع ما است.

سقائیان همچنین گفت: در مورد تجارت از طریق ارمنستان به جمهوری‌های اوراسیا نیز پیشنهاداتی دادیم که ارمنستان هم موافقت کرده و جا دارد سطح این تعاملات توسعه یابد.

منبع: ایسنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۴ ۲۷ مرداد ۱۴۰۴
ترامپ جنایتکار از 13 دی ماه سال 1398 تاکنون ثابت کرده است و نشان داده است که بویی از انسانیت نبرده است.
آخرین اخبار