به گفته مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان محصول بادام در استان کرمان نسبت به پارسال ۸ درصد افزایش داشته است.

باشگاه خبرنگاران جوان- آذر عسکرپور- بادام سرشار از آنتی اکسیدان، ویتامین E، پروتئین و فیبر است. از آنجا که بادام مملو از مواد مغذی بوده و فوایدی بسیاری برای سلامتی دارد، گزینه‌ای مناسب برای اضافه کردن به هر رژیم غذایی محسوب می‌شود. 

بادام از آجیل‌های درختی پرطرفدار در جهان است، این دانه مغذی، سرشار از چربی‌های سالم، آنتی اکسیدان ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی است.


همچنین زمان خوردن بادام درختی، صبح‌ها ناشتا یا همراه با صبحانه است، زیرا به تنظیم قند خون، افزایش احساس سیری، و تقویت متابولیسم بدن کمک می‌کند و باعث جذب بهتر مواد مغذی می‌شود.

 همچنین می‌توانید بادام را به عنوان یک میان‌وعده سالم در طول روز یا قبل از خواب مصرف کنید تا انرژی پایداری داشته باشید و از پرخوری جلوگیری کنید. 

قبل از مصرف، بادام را از شب قبل بخیسانید تا هضم آن راحت‌تر شود.

بادام یکی از محصولات مهم و ارزشمند کشاورزی با ارزش اقتصادی و غذایی زیاد است که در اکثر نقاط دنیا از جمله ایران کشت می‌شود. روش صحیح برداشت بادام می‌تواند تأثیر زیادی بر کیفیت و تناژ محصول نهایی داشته باشد.


روش‌های مختلف برداشت بادام از جمله دستی، نیمه مکانیزه و مکانیزه، است که د استان کرمان هنوز به صورت دستی و سنتی انجام می‌شود.


علاوه بر انتخاب روش مناسب باید بهترین زمان برداشت بادام را نیز در نظر داشته باشید که معمولاً زمانی بادام‌ها آماده برداشت می‌شوند که غلاف بیرونی بادام شکافته شود و بادام خندان شود.


روش‌های برداشت بادام درختی در بیشتر مناطق برداشت بادام در ایران از جمله استان‌های خراسان، فارس، یزد، کرمان و اصفهان، برداشت محصول درخت بادام به روش دستی صورت می‌گیرد. برای برداشت دستی بادام از روش‌های ضربه زدن چوب به درخت یا شیکر استفاده می‌کنند.


در این روش باید ابتدا زیر درخت بادام، پارچه‌ای پهن کنید و به کمک یک چوب بلند به شاخه‌های درخت بادام ضربه بزنید یا شاخه‌های را تکان دهید.

پس از تکاندن کامل درخت، بادام‌ها را در گونی‌های مخصوص جمع‌آوری کنید و به محل پوست‌گیری بادام انتقال دهید. مزیت این روش کیفیت بالای بادام‌های برداشتی است؛ زیرا امکان دست چین کردن بادام‌ها وجود دارد.

از معایب این روش می‌توان به آسیب وارد شدن به جوانه‌های بارده و شاخه‌ها، نیاز به نیروی انسانی زیاد و زمان‌بر بودن فرآیند اشاره کرد. این روش در باغ‌های وسیع کاربرد نداشته و هزینه زیادی را می‌طلبد.

سالاری، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان در گفت‌و‌گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان پیش بینی کرد:طی امسال ۱۲ هزار تن محصول بادام از باغ‌های استان کرمان برداشت و روانه بازار مصرف شود.

افزایش ۸ درصدی محصول بادام در استان کرمان 


وی گفت:برداشت بادام امسال نسبت به پارسال حدود ۸درصد افزایش داشته است که محصول برداشتی بیشتر به مصرف داخلی استان و مقداری به استان‌های همجوار حمل می‌گردد.


سالاری سطح زیر کشت محصول بادام را د استان ۱۱ هزارو ۹۱۷ هکتار اعلام کردو افزود:از این میزان حدود ۱۱ هزارو ۵۸۰ هکتار بارور و مابقی نهال است.


به گفته مدیر باغبانی سازمان‌جهاد کشاورزی استان بیشترین سطح زیر کشت بادام در استان مربوط به شهرستان سیرجان و شهربابک و کمترین سطح زیر کشت به شهرستان راور و رفسنجان است.

سالاری به آفات شایع درخت بادام اشاره کردو گفت: این آفات شامل زنبور مغزخوار (که به مغز بادام آسیب می‌زند)، شته‌ها (شیره درخت را می‌مکند و باعث تولید عسلک می‌شوند)، سوسک‌های پوست‌خوار (که از پوست درخت تغذیه کرده و آن را ضعیف می‌کنند)، کرم‌های طوقه و ریشه، سرشاخه‌خواران و کپک‌ها (مانند کنه) هستند که با تغذیه از شیره‌ی گیاه، باعث تضعیف، بدشکلی برگ‌ها و حتی خشک شدن درخت می‌شوند.


خواص بادام درختی شیرین در طب سنتی:

طب سنتی در میان ما ایرانیان، مقام ویژه دارد و همه نیز به نوعی، این موضوع را خوب می‌دانیم. 


بادام درختی برای درمان گوارش، اسهال. درمان زخم‌ها، گلو درد و از روغن آن برای رفع اگزما، درمان سوختگی و تقویت قوای بدنی و ... استفاده می‌شود.

بادام، چون گنجی است مغذی، هم به مغز قوت می‌بخشد هم به استخوان‌ها، و در زیبایی پوست نقش دارد، نمادی از سلامت و لطافت طبیعت در دل آجیل است.



 

برچسب ها: برداشت ، بادام
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.