طبق آخرین اطلاعات به دست آمده اولین سری از واگذاری خودرو‌های وارداتی سهمیه جانبازان که شامل ۵۰ دستگاه می‌شود آغاز شد.

باشگاه  خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری- واردات خودرو یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که نقشی مؤثر در بهبود وضعیت بازار خودرو ایفا می‌کند. با توجه به اینکه طی سال جاری دو مرحله قرعه‌کشی برای خودروهای وارداتی از طریق سامانه یکپارچه انجام شد، این فرآیند توانسته است تا حدودی از التهاب بازار خودروهای خارجی بکاهد.

براساس این گزارش، آزادسازی واردات خودرو مسأله‌ای بود که از سال ۱۳۹۷ بین مجلس، دولت و بازار خودرو در رفت و آمد بود. در نهایت، در تاریخ ۱۶ خردادماه ۱۴۰۱، رئیس مجلس شورای اسلامی قانون واردات خودرو را برای مدت پنج سال جهت اجرا به دولت ابلاغ کرد.

پس از گذشت چند ماه از ابلاغ قانون، روز ۳ شهریورماه، جزئیات مصوبه واردات خودرو توسط هیئت وزیران تصویب شد و معاون اول رئیس جمهور مصوبه نهایی را به کلیه سازمان‌های ذی‌ربط شامل وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت)، وزارت کشور، وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد ابلاغ کرد.

طبق این آیین‌نامه، واردات خودرو تنها برای خودروهای با ارزش کمتر از ۲۰,۰۰۰ یورو (فوب) مجاز است و اولویت با خودروهای کمتر از ۱۰,۰۰۰ یورو (فوب) خواهد بود.

طبق این آیین نامه تخلیه خودرو بدون ثبت سفارش و تخصیص ارز ممنوع است. ارزش گمرکی بر اساس ماده ۱۴ قانون امور گمرکی محاسبه می‌شود و خودروهای وارداتی صرفاً در بورس کالا عرضه خواهند شد.

کارگروهی با مسئولیت وزارت صمت و عضویت وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه موظف است نرخ سود بازرگانی خودروهای وارداتی را بر حسب ارزش تعیین کند. نرخ سود، که مابه‌التفاوت قیمت پایه با قیمت پایانی در بورس کالا است، باید عادلانه باشد.

یکی دیگر از مهم‌ترین اقدامات در حوزه خودروهای وارداتی، بحث واردات خودرو برای جانبازان است.

در همین راستا، اردیبهشت ماه امسال بود که معاون اول رئیس جمهور، آیین‌نامه اجرایی واردات خودرو برای جانبازان مشمول (یا خرید خودروی داخلی) ذیل بند «ب» تبصره ۶ قانون بودجه امسال را به وزارتخانه‌های صمت و اقتصاد، بنیاد شهید و بانک مرکزی ابلاغ کرد.

بر اساس این آیین‌نامه، وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است با معرفی بنیاد شهید و امور ایثارگران، به جانبازان ۵۰ درصد و بالاتر که در سنوات گذشته از تسهیلات موضوع ماده ۴۵ قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران مصوب سوم تیر ۱۳۸۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی استفاده نکرده‌اند، مجوز واردات یک دستگاه خودرو متناسب با وضعیت جانبازی ایثارگر را با رعایت قوانین و مقررات ارائه کند.

طبق این آیین‌نامه، دولت مکلف است سالانه اعتبار و تسهیلات لازم را برای تهیه خودرو مناسب برای همه جانبازان ۵۰ درصد و بالاتر و آن تعداد از جانبازان ۲۵ تا ۴۹ درصد که به تشخیص کمیسیون پزشکی بنیاد از نظر جسمی محدودیت حرکتی دارند، پیش‌بینی کند.

در همین راستا، فرود عسگری، رئیس گمرک ایران، در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران اعلام کرد که برای واردات خودروهای جانبازان هیچ منع و مشکلی وجود ندارد و قانون و آیین‌نامه واردات این خودروها ابلاغ شده است.

وی افزود: تمامی خودروهای وارداتی جانبازان مشمول معافیت سود بازرگانی شده‌اند و در حال حاضر بسیاری از شرکت‌ها اقدام به واردات این خودروها کرده‌اند. معاون وزیر اقتصاد بیان کرد: واردات این خودروها  توسط شرکت‌های واردکننده خودرو از جمله‌ پرشیاخودرو از گمرکات شهید باهنر و گمرک غرب تهران در حال انجام و ترخیص است

در همین راستا، طبق شنیده‌ها، پس از گذشت چندین ماه، امروز اولین واگذاری خودروهای جانبازان آغاز و شماره‌گذاری ۵۰ دستگاه خودرو انجام شد.

گفتنی است مبالغ مابه‌التفاوت که پیش‌تر مصوب شده بود، توسط شرکت های  وارد کننده خودرو انجام شده و از جانبازان مبلغی دریافت نخواهد شد. طبق مصوبات اولیه، جانبازان ۵۰ تا ۶۹ درصد مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان، جانبازان ۷۰ درصد عادی ۲۵۰ میلیون تومان و جانبازان ۷۰ درصد ویژه ۳۰۰ میلیون تومان باید پرداخت می‌کردند. طبق اعلام این شرکت، ظرف چند ماه آینده، تمامی خودروهای جانبازان به‌طور کامل تحویل داده خواهد شد و برنامه شرکت، اتمام تمامی مراحل ترخیص و تحویل تا پایان آذرماه امسال است.

با وجود پیچیدگی‌هایی که در فرآیندهای اجرایی مانند تخصیص ارز (در ۱۶ مرحله)، امور گمرکی و زیست‌محیطی وجود داشت، با پیگیری‌های مداوم و همکاری دستگاه‌ها، این مراحل با موفقیت مدیریت شدند. این شرکت هزینه‌های انبارداری و دموراژ را به عنوان بخشی از نگاه اجتماعی و ملی خود به پروژه پذیرفت تا خودروها سریع‌تر به جانبازان تحویل داده شوند.

در این طرح، تنوع بی‌نظیری از محصولات شامل ۹ تا ۱۰ مدل متفاوت در سه رده جانبازی عنوان شد. این تنوع باعث شده جانبازان انتخاب دقیق‌تری داشته باشند و همچنین به دلیل عدم اشباع بازار، ارزش افزوده بالایی برای این خودروها ایجاد شود. برای نمونه، اشاره شد که خودروهای عرضه‌شده برای جانبازان ۵۰ درصد، ارزش بازاری بین ۸ تا ۱۰ میلیارد تومان دارند که تفاوت چشمگیری با سایر مدل‌های مشابه در بازار نشان می‌دهد.

خدمت به جانبازان با تحویل خودرو آغاز شده و تمام خودروها تحت پوشش کامل خدمات پس از فروش، تأمین قطعات و گارانتی قرار دارند و شبکه خدمات در سراسر کشور، اولویت خدمت‌رسانی را با خودروهای جانبازان قرار خواهد داد.

پیش از این نیز، مصطفی پوردهقان، دبیر دوم کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره توقف ثبت سفارش خودرو اظهار داشت: اینکه عنوان دولت را برای توقف واردات خودرو در نظر بگیریم، صحیح نیست. آن چیزی که اکنون گره واردات خودرو شده، دو موضوع است: یکی بحث نهایی شدن تعرفه واردات است که درگیر شکایت قضایی شد؛ زیرا دولت تعرفه صددرصدی را تعریف کرده بود و متوسط تعرفه خودروهای لوکس را ۲۸۰ درصد در نظر گرفته بود، در حالی که خودروهای با استفاده عمومی‌تر و قیمت و سی‌سی پایین‌تر را حدوداً بین ۲۵ تا ۳۰ درصد در نظر گرفته بود که مورد شکایت قرار گرفت. این نکته‌ای است که اکنون به سرانجام رسیده و دولت تعرفه واردات انواع خودروها را با کلاس‌های مختلف دارد.

وی بیان کرد: نکته دوم که بسیار حائز اهمیت و علت اصلی توقف واردات خودرو است، بحث تخصیص ارز توسط بانک مرکزی است که از فرزین رئیس بانک مرکزی گلایه کردیم.

 این نماینده مجلس می‌گوید با وجود همه اولویت‌های اساسی کشور در حوزه تأمین کالاهای اساسی و تخصیص ارز به واردات سایر کالاها، اما در حوزه خودرو تا کنون نتوانسته‌ایم شاهد تخصیصی باشیم که در قانون بر بانک مرکزی تکلیف کردیم (تخصیص دو میلیارد یورو ارز) تا بتواند یک تکانه‌ای در بازار ایجاد کند، عرضه جدیدی به وجود آورد، قیمت را بشکند و مردم را امیدوار کند که بالاخره واردات خودرو انجام شده است.

پوردهقان تأکید کرد: قطعاً ما در همین ماه با بانک مرکزی، وزارت صنعت و گمرک تعیین تکلیف خواهیم کرد تا این موضوع نهایی شود.

امید است با ترخیص و شماره‌گذاری ۵۰ دستگاه خودروی وارداتی، شاهد بهبود و ثبات قیمتی خودروهای خارجی در بازار باشیم.

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۵ ۱۸ آبان ۱۴۰۴
سلام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۳ ۱۷ آبان ۱۴۰۴
هرچی سهمیه برای خانواده شهدا جانبازان ایثارگران بقیه پشم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۱ ۱۷ آبان ۱۴۰۴
جانبازان متوفی ۲۵ چه باید کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۹ ۱۷ آبان ۱۴۰۴
پدر من جانباز ۲۵ درصد هست که بخاطر همون ترکش ران سمت چپ به کل سوراخ شد استخوان ران آسیب دید ‌و دیسک کمری که داشت ایشون رو بااین ترکش به فلجی کشوند و فقط خدا میدونه گاهی نان در آب میزدیم حتی درمواقع افطار.هیچ فرقی بین جانباز و جانباز نیست
خدا به فریادتون برسه بااینکارها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۸ ۱۸ آبان ۱۴۰۴
سلام وقت شما بخیر... افسوس و ایکاش ماراهم جزو جانبازان حساب می‌کردید مگر چه فرقی بین جانباز های مختلف وجود دارد بین ۲۵ تا ۷۰ که آن ها چند تا چند تا خودرو و خانه ها چند گانه دریافت کرده و ما هیچ گونه حق و حقوقی دریافت نکنیم .
چق ما خوردنی نیست باید در همین دنیا پس بدهید
بله من هم با نظر شما موافقم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۴ ۱۷ آبان ۱۴۰۴
۵۰ نفر یعنی هر استان یک نفر مثلا خراسان با تمام ۲۰ شهرستان فقط یک نفر حالا این یک نفر کیه و چطور انتخاب می شود؟ دست از تبلیغات بردارید خانواده جانبازان دیگه روشون نمیشه بگن تو جامعه ، دست از سر اینها بردارید .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۰ ۱۷ آبان ۱۴۰۴
این خبرهاروولش کن بگو تهش چقدررانت واختلاس هستش.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۸ ۱۷ آبان ۱۴۰۴
بخدا قسم اینقدر چوب توی سر جانباز نزنید کدام جانباز کدام خانواد شهید برای ی تعداد نور چشمی
Iran (Islamic Republic of)
حسن
۰۰:۰۱ ۱۷ آبان ۱۴۰۴
باسلام خدمت شما بزرگان عرض کنم مگه چه فرقی بین جانباز ۲۵ یا ۵۰ درصد یا حتی زیر ۱۰درصد هست مگه اونا زمانی که خواستند از مملکت خودشون دفاع کنند با نیت جانباز شدن یا حتی اینکه چند درصد جانباز باشند به جبهه پا گذاشتند مگه سرنوشت معلوم بود که چه کسی شهید یاجانباز میشود که حالا فرق بین آنها گذاشته میشود با این کار شما عزت نفس و امیدرا در دل این ایثارگران محترم و حتی خانواده ایشان از بین میبرید نه در استخدام و نه در دادن وام به ایثارگران جانب عدالت را رعایت نکردید فقط جانبازان بالای ۵۰ درصد خدا میداند همانجانباز ۱۰ دزصد چه زحماتی رو کشده و چه سختیهایی رو تحمل کرده در زمان جنگ ما خودمون ۳ تا جانباز وابثارگر داوطلب جبهه داریم اما دریغ از یک شغل ساده برای خوانواده هایشان و یا وام که حتی هزار تومن هم وام نگرفته اند فقط خدا به داد برسد .
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۲۳:۵۴ ۱۶ آبان ۱۴۰۴
1-تمامی خودروهای وارداتی جانبازان مشمول معافیت سود بازرگانی شده‌اند. (این قسمت از خبر صحیح است .)
۲-امروز اولین واگذاری خودروهای جانبازان آغاز و شماره‌گذاری ۵۰ دستگاه خودرو انجام شد. ( این قسمت از خبر اگر منظورش ۱۴ آبان امسال است کاملا اشتباه است چون خودرو های بیشتر از این وارد و شماره گذاری شده )
۳_ گفتنی است مبالغ مابه‌التفاوت که پیش‌تر مصوب شده بود، توسط شرکت های وارد کننده خودرو انجام شده و از جانبازان مبلغی دریافت نخواهد شد. ( منظور از این قسمت خبر چیست ؟ مبلغ ما به التفاوت چی ؟ ما به التفاوت که خیلی از ما گرفتند )
۴- برای جانبازان ۵۰ درصد، ارزش بازاری بین ۸ تا ۱۰ میلیارد تومان دارند که تفاوت چشمگیری با سایر مدل‌های مشابه در بازار نشان می‌دهد. ( این قسمت از خبر کاملا اشتباه است )
5- کلیه خودرو جانبازان با تخصیص ارز بوده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۵ ۱۶ آبان ۱۴۰۴
سلام درود ای کاش شرط عدم فروش برای حد اقل ده سال میگذاشتن و واقعا کسانیکه خواستن استفاده کنند بخرند نه بازار ازاد درست شود بنام جانباز وبه کام مرفعین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۳ ۱۶ آبان ۱۴۰۴
چرا بین جانبازان اینقدر فرق می‌گذارید تا کی خجالت نمی‌کشید جانباز جانباز است چه فرقی داره۰
United States of America
محمدبیرامی
۱۹:۵۸ ۱۵ آبان ۱۴۰۴
به من ۶۰ درصد هستم قطع پا هستم خودرو تعلق نمی‌گیرد چون آشنا ندارم‌ پارتی ندارم
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۱:۲۴ ۱۵ آبان ۱۴۰۴
بنده خدا جانباز پول کجا داشته که بی ام و بیاره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۲ ۱۵ آبان ۱۴۰۴
اینهمه سرعت عمل ؟!!!
مواظب باشید چشم نخورید !!!
Iran (Islamic Republic of)
یک ایرانی واقعا متاسفم
۰۸:۱۶ ۱۵ آبان ۱۴۰۴
واقعا متاسفم که با این کارهای که می کنید بین این افراد مخلص و مردم عادی فاصله می اندازید و دیدگاه مردم را نسبت با این افراد از جان گذشته خراب می کنید بعنوان یک خانواده شهید و جانباز مگویم اگر امکاناتی هست لطفا برای همه در نظر بگیرید تا زیر حرف و حدیث قرار نگیرند چون اینها زمانی که از همه چیزشان گذشتن اصلا به فکر این چیزها نبودند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۰ ۱۵ آبان ۱۴۰۴
شما بروید نحوه احترام گذاشتن به رزمندگان و،،،،، را در
سایر کشورهای پیشرفته ببینید ، آنوقت اظهار نظر کنید !!!
۱۲
آخرین اخبار