اخبار ویژه روزنامه های پنجشنبه

روايت خاتمي از يك واژه غلط انداز/پرداخت غرامت قربانیان انفجار ۱۹۹۶ از حساب‌های ایران!

حلقه لندن حكم به خيانت فتنه گران داد،محسن هاشمي: در انتخابات مجلس با علي مطهري هماهنگ شده بوديم،توزیع پتوی هدیه ریاست‌جمهوری،مخالفت احمدی‌نژاد با رفراندوم یارانه‌ای،بی‌اطلاعی باهنر از جلسه دولت و مجلس،پیام آیت‌ا... جنتی به احمدی‌نژاد درباره مشایی،واکنش کوثری به اظهارات اخير هاشمي،روایت مدیرمسئول تابناک از مسدود شدن سایت،خاطره جالب عليخاني از زندان،از مهمترین اخبار ویژه روزنامه های امروز هستند.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران،  اخبار ویژه روزنامه های امروز را می توانید در اینجا بخوانید. 

 *کیهان:
 
وزارت اطلاعات به هدف زد صداي انگليس درآمد
واكنش محافل خاص به بازداشت برخي عناصر نفوذي در مطبوعات نشان مي دهد وزارت اطلاعات در شناسايي و شكار شبكه جاسوسان به هدف زده است.

در حالي كه روز گذشته معاون وزير خارجه انگليس نسبت به بازداشت هاي شماري از عناصر فعال در فعاليت هاي ضدامنيتي ابراز نگراني مي كرد، شهابي از روزنامه نگاران فراري همكار شبكه هاي رسانه اي ضدانقلاب نيز موضع مشابهي اتخاذ كردند.

الستر برت معاون وزير خارجه انگليس در واكنش به بازداشت چند تن از همكاران نشريات زنجيره اي مرتبط گفت: از دريافت گزارش هايي درباره بازداشت شمار زيادي از روزنامه نگاران در ايران به صرف اتهام داشتن ارتباط با روزنامه نگاران خارجي به شدت نگران شدم. اين بازداشت هاي هدفمند بخشي از تلاش مقامات ايران براي محدود كردن آزادي بيان و خاموش كردن صداهاي مستقل در اين كشور است.

اين مقام انگليسي افزود: «من مكررا نگراني هاي خود را از رفتار رژيم ايران با روزنامه نگاران و رسانه هاي مستقل ابراز كرده ام. بريتانيا همچنين درباره روند قضايي، بازداشت ها، و استفاده رژيم ايران از اتهامات بي اساس عليه شهروندان خود نگراني هاي متمادي داشته و دارد. از حكومت ايران مي خواهم تمام روزنامه نگاراني را كه به ناحق بازداشت كرده آزاد كند و به اقدامات خود در جهت ايجاد رعب و وحشت و آزار صداهاي مستقل در ايران خاتمه دهد.»

برخي از همكاران روزنامه هاي زنجيره اي كه حدفاصل سال هاي 78 تا 88 با سرويس هاي اطلاعاتي آمريكا و انگليس در عرصه ايجاد آشوب و فتنه انگيزي فعاليت مي كردند، طي چند سال اخير به استخدام شبكه دولتي انگليس (وابسته به سرويس جاسوسي MI6 و وزارت خارجه انگليس) درآمده اند. اسم رمز كودتا در مرداد 32 را راديو دولتي انگليس اعلام كرده بود.

همزمان با دستپاچگي و آفتابي شدن معاون وزير خارجه انگليس، طيفي از عناصر شبه روزنامه نگار فراري نيز نسبت به بازداشت همكاران زنجيره اي خود ابراز نگراني كردند.

 اين گروه كه شماري از روزنامه نگاران سلطنت طلب، وابسته به حزب مشاركت و برخي گرايش هاي ماركسيستي را شامل مي شوند، هم اكنون در خارج كشور با راديو فردا، صداي آمريكا، بي بي سي، گويانيوز، جرس، راديو زمانه و برخي سايت ها و رسانه هاي مشابه همكاري مي كنند. اين عده نيز در نوشته اي مدعي شده اند قوه قضاييه و دادستاني بي طرف نيستند و داراي انگيزه هاي سياسي بوده اند.

حلقه لندن حكم به خيانت فتنه گران داد
«درباره رابطه ايران و آمريكا نبايد سوءتفاهم داشت. آمريكا و غرب، ايدئولوژي ايران را رقيب و دشمن مي دانند».
اين مطلب را محمد برقعي از عناصر نزديك به گروهك نهضت آزادي عنوان كرد. وي با بيان اينكه اپوزيسيون دچار كج فهمي هايي درباره آمريكاست و از جمله اين ادعا كه «ايران از مذاكره سرباز مي زند وگرنه آمريكا خواستار مذاكره و راه حل سياسي است اما ايران فرصت سوزي مي كند» نوشت: ايران نظامي ايدئولوژيك است كه از نگاه غرب بايد به زانو درآيد تا به همگان معلوم شود كه اين ايدئولوژي هم مثل ديگر ايدئولوژي هايي كه در مقابل غرب سر برداشتند محكوم به شكست است و جهان، به ويژه كشورهاي اسلامي بدانند كه تنها راه رشد آنان پيروي و درست تر سرسپردگي غرب است. خطر اين ايدئولوژي كه توسط آقاي خميني به عمل در آمد و در صحنه قدرت جهاني عينيت يافت چنين است.

ايجاد جنبش ها و حكومت هايي كه نه تنها خواستار اجراي احكام اسلام هستند بلكه وجودشان در ستيز با غرب معني پيدا مي كند. ايدئولوژيي كه معتقد است زمان سيطره غرب به پايان رسيده و جهان تشنه پيام استقلال طلبانه و دين مدارانه است. اين ايدئولوژي مردم محور، و از همين نظر خودكفا است و براي حركت نيازي به ياري كشورهاي قدرتمند ندارد. اين ايدئولوژي به سرعت فراگير شد و حتي فرزنداني آورد.

وي مي افزايد: گاه برخي از سياسيون مي گويند آمريكا و غرب بدنبال سركوب ايران نيستند زيرا اينان با بسياري از كشورها كه كاملاً نظامشان با ارزش هاي غرب در تضاد است رابطه برقرار مي كنند زيرا غرب منافع دارد نه ايدئولوژي. خطاي اين افراد در آن است كه توجه ندارند كه غرب هم يك نظام ارزشي دارد و تلاش فراواني دارد كه جهان را تابع آن ارزش ها كند و از اين طريق هژموني خود را گسترش دهد.

 ضمن آن كه شديداً هم معتقد است كه اين تنها راه درست است و هر راه ديگري به جز ليبرال دموكراسي و مالكيت خصوصي راه به ناكجا آباد مي برد. بله غرب با حكومت هاي ديكتاتور و فاسد براي منافعش كنار مي آيد ولي نه با ايدئولوژي كه با آن رقيب و دشمن است.

با اين اوصاف گردانندگان سايت جرس (ارگان حلقه لندن) بايد توضيح دهند كه اگر آمريكا و غرب دنبال به زانو در آوردن ملت ايران و «سرسپرده كردن آنها»- به تعبير نويسنده اين سايت- هستند، پس چرا گردانندگان حلقه لندن در جبهه غرب ايستاده اند و با سياست هاي آنها همكاري مي كنند و در عين حال مدعي وطن دوستي و مسلماني هستند؟! همچنين مي توان سؤال كرد كه اگر غرب با ديكتاتورها و فاسدان كنار مي آيد اما با جمهوري اسلامي نه، جريان فتنه گر حاوي كدام مشخصه هاست كه مورد حمايت غرب قرار دارد؟
 
2 محاسبه غلط و شكست نتانياهو در كمتر از 6ماه
محاسبات نتانياهو براي انتخابات زودرس پارلماني اشتباه از آب درآمد. او يك چهارم كرسي ها در كنست را از دست داد، همان گونه كه برآورد وي در حمايت از رقيب اوباما در انتخابات آمريكا اشتباه بود.

وبسايت راديوفردا در تحليلي نوشت: از دست دادن يك چهارم كرسي هايي كه دولت ائتلافي نتانياهو در كنست (پارلمان اسرائيل) در اختيار داشت، نخست وزير راستگراي آن كشور را در اتخاذ سياست خارجي تهاجمي عليه ايران با محدوديت روبرو خواهد ساخت. نتانياهو در 22ماه دسامبر گذشته اعلام داشت: «چنانچه آراء لازم را كسب كنم مقابله با برنامه اتمي ايران هدف اصلي من در دور بعدي نخست وزيري خواهد بود.»

اين تحليل مي افزايد: ايهود اولمرت نخست وزير سابق اسرائيل طي گفتگويي در 12 ماه ژانويه جاري با همان شبكه تلويزيوني (كانال2)، دولت نتانياهو را متهم ساخت كه 11ميليارد دلار طي 4سال گذشته صرف طرحهاي بي نتيجه مقابله با برنامه هاي اتمي ايران نموده است.

راديو فردا ادامه مي دهد: نخست وزير اسرائيل كه گفته مي شود داراي روابط شخصي سرد با باراك اوباما رئيس جمهور آمريكا است، ضمن پشتيباني از ميت رامني، نامزد حزب جمهوري خواه در انتخابات رياست جمهوري آمريكا، قصد داشت در صورت شكست انتخاباتي رامني و راه يافتن دوباره اوباما به كاخ سفيد، به عنوان «طرح دوم»، موقعيت داخلي خود را از راه كسب اكثريت بزرگتر در مجلس (كنست) تقويت و از اين راه دولت آمريكا را به حمايت از طرحهاي سياست خارجي خود در رابطه با ايران و فلسطينيان غزه متقاعد و يا وادار سازد. با شكست رامني از اوباما، انتظار ابتدايي نتانياهو برآورده نشد.

در يك نتيجه غيرمنتظره براي رئيس دولت اسرائيل، رأي دهندگان اسرائيلي طي انتخابات اخير، به جاي پرداختن به موضوع سياست خارجي، مسائل اقتصادي و سياست داخلي كشور را در انتخاب نمايندگان مورد نظر خود مورد توجه بيشتر قرار دادند.

در ادامه اين تحليل خاطر نشان شده است: به اين ترتيب انتظارات نتانياهو در هيچ يك از دو مسير برآورده نشد. با اعلام نتايج انتخابات، ائتلاف نتانياهو-آويگدور ليبرمن، يا مجبور به داشتن تركيب شكننده اي در پارلمان اسرائيل است و يا ناگزير از سازش با احزاب ميانه و چپ. در هر دو صورت اتخاذ سياست هاي افراطي، منجمله تدارك جنگ خارجي براي دولت وي و كسب حمايت پارلمان در اين زمينه براي وي بسيار دشوار خواهد بود.

نتانياهو در انتخابات اخير 11 كرسي پارلماني را از دست داد.
راديو فردا مي افزايد: اتباع اسرائيل كه تا ميانه سال گذشته به نظر مي رسيد از عملكرد دولت نتانياهو در مجموع راضي به نظر مي رسند، طي انتخابات اخير تا حدود زيادي از كنار مسائل خارجي گذشته و توجه اصلي را به مسائل داخلي خود معطوف ساختند. از اين جهت ضعيف شدن دولت ائتلافي نتانياهو در كنست، توام با بي علاقگي مردم اسرائيل به درگيري نظامي تحريك نشده عليه ايران، امكان پيگيري هر طرح نظامي جنجالي عليه ايران را از دولت نتانياهو سلب خواهد كرد.

در پايان اين تحليل آمده است به اين ترتيب، اشتباه محاسبه نتانياهو براي برگزاري انتخابات و تقويت موقعيت دولت ائتلافي، به جاي دست يافتن به نتايج مورد انتظار، به تضعيف موقعيت داخلي دولت و همچنين احتمال كاهش حمايت متحدان خارجي آن كشور منجر شده است.
 
محسن هاشمي: در انتخابات مجلس با علي مطهري هماهنگ شده بوديم
محسن هاشمي مي گويد هماهنگي شده بود كه وي در فهرست مشترك «اصولگرايان معتدل» و «اصلاح طلبان معتدل» در انتخابات مجلس نهم (اسفند 1390) باشد اما بنا به دلايلي اين تصميم به هم خورد.

پسر ارشد هاشمي رفسنجاني كه پيش از اين رئيس هيئت مديره و مديرعامل شركت مترو بوده و اكنون به تعبير خودش حقوق بگير شهرداري است، در مصاحبه با تسنيم مي گويد: در انتخابات مجلس در ذهنم بود كه كانديدا شوم اما در آن زمان شرايط به گونه اي ديگر رقم خورد و نزديك ثبت نام انتخابات مجلس نهم- درست در هفته ثبت نام- سه اتفاق افتاد كه من احساس كردم اين علائمي است كه ما شركت نكنيم. يكي از آنها فيلتر كردن سايت هاشمي رفسنجاني درست در همان هفته ثبت نام بود.

 بعد از آن سايت ها مدعي شدند كه مديريت اين سايت با محسن هاشمي بوده است. در صورتي كه از نظر اجرايي من اصلا مديريت سايت را به عهده نداشتم. در زماني كه سايت شكل گرفته بود، من رئيس دفتر حاج آقا (آيت الله هاشمي رفسنجاني) بودم. در آن زمان، نامه اي به سامان دهي سايت ها نوشتم و در آن درخواستي داشتم؛ همه با استناد به همان نامه مي گفتند كه من مدير سايت هستم در همين دوران، اتفاق دومي هم افتاد كه همانا صدور حكم فائزه هاشمي در همان هفته آخر بود.

 البته اجراي اين حكم طول كشيد ولي درست نزديك انتخابات (هفته ثبت نام) حكم را علني كردند. در همان تاريخ پسر مهدي براي ديدن پدرش از خارج كشور به ايران آمده بود در فرودگاه پاسپورتش را گرفتند. همه اين علايم باعث شد تا احساس كنم كه شايد اين نظر من كه خوب است كه در انتخابات شركت كنم، اشتباه بوده و به همين دليل كانديدا نشدم.

وي درباره اينكه قرار بوده سرليست باشد، مي گويد بحث سرليستي مطرح نبود. گروه هايي كه قرار بود شركت كنند، صحبت هايي با بنده كرده بودند. اما اينكه من سرليست شوم، نمي خواهم تعريف از خودم كنم، اما بحث ها و هماهنگي هاي خوبي حتي با اصول گرايان معتدل تر مثل علي مطهري و اصلاح طلبان معتدل شده بود تا اگر بياييم در ليست قرار بگيريم ولي به دلايلي كه گفتم ديگر ثبت نام نكردم.

محسن هاشمي درباره اين سوال كه «آيا بايد منتظر ورود جدي تر شما به عرصه سياسي باشيم يا ترجيح مي دهيد به همين ميزان سابق، از دور دستي بر آتش داشته باشيد؟»، گفت: طبيعي است كه اگر فضا در جهت اعتدال باز شود علاقه براي حضور بيشتر مي شود. البته اين بدين معني نيست كه حتما بايد در انتخابات رياست جمهوري كانديدا بود. مي توان در يكي از طيف هاي فعال حضور داشت و در سمتي كه لازم بود خدمت كرد. حضور در انتخابات به عنوان كانديدا اصولا مقدماتي دارد كه معمولا بايد فراهم شود. اين طور نيست كه خودتان بخواهيد و كانديدا شويد.

وي در بخش ديگري از اين مصاحبه درباره دارايي هاي خانواده خود اظهار داشت: مي شود گفت كه دارايي هاشمي رفسنجاني و خانواده نسبت به قبل از انقلاب حداقل بين 60 تا 80% بستگي به نوع قيمت گذاري كمتر شده است. اخيرا يكي از دارايي هاي مانده از قبل از انقلاب يعني زمين 1200مترمربعي با 8 آپارتمان آن در دزاشيب را به عنوان وثيقه براي آزادي مهدي گذاشته ايم.

 فكر مي كنم كه خداوند اين دارايي را كه از قبل از انقلاب خريداري شده بود و ايشان براي زندگي به بچه ها واگذار كرده بودند، خداوند براي رفع ظلمي كه به خانواده ما شد تا هم اكنون حفظ كرد. خداوند واقعا بزرگ است. اين ملك را پدر در سال 1353 مترمربعي 1000 تومان خريده بودند و بعد از نزديك به 40 سال با نظر و قدرت و كمك خداوند براي از بين بردن مكر ماكرين مورد استفاده قرار گرفت. واقعا خداوند بزرگ است كه اين ملك به نام فرزندان مي شود و براي آزادي مهدي از زندان هزينه مي شود.

اشاره محسن هاشمي به وثيقه 10 ميليارد توماني است كه براي آزادي موقت مهدي هاشمي از زندان به دادگاه ارائه شد.
محسن هاشمي به جرايم برادرش مهدي هاشمي مخصوصا جرايم مالي و امنيتي وي هيچ اشاره اي نكرد و توضيح نداد كه آيا به نظر ايشان، «خداوند بزرگ» آن زمين كذايي را براي حمايت از سوءاستفاده هاي مالي و آشوب و فتنه انگيزي عليه نظام جمهوري اسلامي ايران براي آنها ذخيره فرموده است؟!

*آرمان:

توزیع پتوی هدیه ریاست‌جمهوری
شنیده شد که پتوی هدیه نهاد ریاست‌جمهوری به دانشجویان خوابگاه متاهلی دانشگاه تهران میان دانشجویان این خوابگاه توزیع شد. عصر خبر نوشت؛ روی این پتوها علامت هدیه سال 91 وجود دارد.

واردات 313‌میلیون کلاه!
شنیده شد که تا پایان نهمین ماه امسال 89‌هزار و 432 دلار کلاه و اجزای کلاه وارد کشور شده است. فرارو نوشت؛ اگر هر دلار را سه‌هزار و 500 تومان حساب کنیم می‌توان گفت که امسال به ارزش 313‌میلیون و 12‌هزار تومان کلاه و اجزای کلاه وارد کشور شده است.

مخالفت احمدی‌نژاد با رفراندوم یارانه‌ای
شنیده شد که اخیرا یکی از اعضای دولت در جلسه‌ای با استناد به یک بند قانون اساسی خواسته است تا موضوع هدفمندی یارانه‌ها به رفراندوم گذاشته شود. فارس نوشت؛ این پیشنهاد با مخالفت احمدی‌نژاد و برخی وزرا روبه‌رو شد.

کشوری با 217 دلار در خزانه
شنیده شد که تندائی بیتی، وزیر امور مالی زیمبابوه، طی یک کنفرانس خبری در حراره گفت: هفته گذشته، پس از اینکه حقوق کارکنان دولت را پرداخت کردیم تنها 217 دلار در خزانه باقی‌ مانده بود. تسنیم نوشت؛ وی به خبرنگاران گفت، حساب بانکی اکثر شما بهتر از دولت زیمبابوه است. دولت زیمبابوه اعلام کرد که پول کافی برای برگزاری یک رفراندوم و انتخابات سال جاری را ندارد.

توقیف کشتی تسلیحاتی
شنیده شد که رویترز مدعی شد دولت یمن روز ۲۳ ژانویه، ۶ روز پیش، یک کشتی حامل مقادیر زیادی سلاح که گمان می‌رود از ایران بارگیری شده باشد را توقیف کرده است. انتخاب نوشت؛ سفارت دولت یمن در واشنگتن، پایتخت ایالات متحده، روز سه‌شنبه، ۱۰ بهمن‌ماه، همچنین اعلام کرد که این محموله شامل موشک‌های زمین به هوا، مواد منفجره نظامی، تجهیزات ساخت بمب و راکت‌انداز بوده و همه این تسلیحات از کشتی توقیفی تخلیه شده است.

بی‌اطلاعی باهنر از جلسه دولت و مجلس
شنیده شد که باهنر نایب‌رئیس مجلس از برگزاری جلسه مشترک دیشب بین دولت و مجلس اظهار بی اطلاعی کرد. تسنیم نوشت؛ همچنین لطف‌ا... فروزنده معاون پارلمانی رئیس‌جمهور نیز در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی تسنیم درمورد جلسه دولت و مجلس، گفت: بنده در این مورد خبری ندارم و اطلاعات تکمیلی را از آقای الهام سخنگوی دولت بپرسید. غلامحسین الهام سخنگوی دولت دیروز در خبری از برگزاری نشست مشترک اقتصادی بین دولت و مجلس خبر داد و گفته بود که احتمالا در نشستی نتیجه نهایی جلسات مشترک اقتصادی مشخص می‌شود.

پرداخت غرامت قربانیان انفجار ۱۹۹۶ از حساب‌های ایران
شنیده شد که یک دادگاه فدرال آمریکا به یک بانک ژاپنی دستور داد تا غرامت خانواده‌های قربانیان آمریکایی انفجار سال 1996 عربستان را از حساب‌های ایران در این بانک بپردازد.

 فارس نوشت؛ یک قاضی فدرال آمریکا، بانک توکیو میتسوبیشی را موظف کرده است تا از حساب‌های بانکی متعلق به ایران در این بانک، بیش از 260 هزار دلار را به 17 خانواده‌ آمریکایی‌های کشته شده در انفجار سال 1996 عربستان بپردازد. خانواده‌های کشته‌شدگان، در سال 2006 توانستند ایران را از طریق یک دادگاه فدرال در واشنگتن به پرداخت 250 میلیون دلار محکوم کنند که این میزان بعدها به 337 میلیون دلار افزایش یافت. ایران با استفاده از مصونیت دولت‌ها از حضور در این دادگاه خودداری کرد.

درخواست تعاونی اعضای مسکن وزارت جهاد کشاورزی
شنیده شده که جمعی از اعضای تعاونی‌های مسکن وزارت جهاد کشاورزی که طی 15 سال اخیر به‌رغم داشتن سند منگوله‌دار و نیز تاکیدات مقام معظم رهبری برای حل مساله‌شان و پس از عدم اجازه شهرداری تهران برای احداث ساختمان در زمین‌های مراد‌آبادتهران، هنوز به نتیجه مشخصی دست نیافته‌اند، 4 بهمن ماه در مقابل دفتر مقام معظم رهبری تجمع کردند. تجمع کنندگان از دولت به ویژه رئیس جمهور درخواست داشتند که دستور مقام رهبری را در خصوص حل مساله آنان اجرا کند و تسریع در رفع مشکل‌شان به عمل آید.

رونمایی از کتاب خاطرات اولین وزیر سپاه
شنیده شد که مراسم رونمایی از کتاب «برای تاریخ می‌گویم» خاطرات محسن رفیقدوست اولین وزیر سپاه با حضور جمعی از مسئولان کشوری و همرزمان او یکشنبه هفته آینده در تالار مهر حوزه هنری برگزار می‌شود. فارس نوشت؛ در این مراسم که همزمان با سی و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و ایام دهه فجر برگزار می‌شود، محسن رفیقدوست راوی و سعید علامیان نویسنده کتاب به تشریح خاطرات این کتاب خواهند پرداخت. همچنین از علی لاریجانی؛ رئیس مجلس شورای اسلامی، سردار محمدعلی جعفری؛ فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، محسن رضایی؛ دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، حبیب ا... عسگر اولادی و ... برای حضور در این مراسم دعوت شده است.

پیام آیت‌ا... جنتی به احمدی‌نژاد درباره مشایی
شنیده شد که احمد خورشیدی‌آزاد دبیر جمعیت خدمتگزاران انقلاب و پدر داماد احمدی‌نژاد از تحرکات انتخاباتی جریان انحرافی سخن گفت. شفاف نوشت؛ خورشیدی گفت: من شنیدم آقای جنتی در یک جلسه‌ای به آقای احمدی‌نژاد گفته بود لیدر جریان انحرافی رد صلاحیت می‌شود و اسناد و مدارک آن هم وجود دارد. کاندیدای اول جریان انحرافی لیدر این جریان است و بعد از آن آقای الهام یا افراد دیگری در دولت هستند.

انتشار کتاب صوتی خاطرات ناطق نوری
شنیده شد که کتاب صوتی خاطرات حجت‌الاسلام علی‌اکبر ناطق نوری که با صدای خود او در مرکز اسناد انقلاب اسلامی تولید شده است، در ایام دهه فجر از سوی پایگاه اینترنتی این موسسه منتشر می‌شود. مهر نوشت؛ معاون فرهنگی موسسه انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی ادامه داد: از روز 12 بهمن امسال یک سریال صوتی از طریق پایگاه اینترنتی موسسه پخش خواهد شد که بر مبنای خاطرات آقای سلیمانی از محافظان حلقه اول حضرت امام(ره) ساخته شده است.

 این اثر پیش از این به‌صورت مکتوب توسط موسسه منتشر شده است. وی همچنین افزود: کتاب صوتی خاطرات حجت‌الاسلام ناطق‌‌نوری با صدای خود او که دربرگیرنده فایل صوتی مصاحبه‌ای است که با وی برای تالیف و انتشار کتاب خاطرات او انجام شده است، در ایام دهه فجر امسال از طریق پایگاه اینترنتی موسسه پخش خواهد شد.

*تهران امروز:


روايت خاتمي از يك واژه غلط انداز
حجت‌الاسلام والمسلمين سيداحمد خاتمي در گردهمايي ائمه جماعات استان قم درخصوص جايگاه روحانيت گفت:براي حرمت نگه‌داشتن به لباس روحانيت، روحانيون در برخي از مواقع بايد از حلال‌ها هم چشم بپوشند.وي افزود:امروز دشمنان به شدت در حال سم پاشي هستند تا روحانيت را از چشم مردم بيندازند و مدام در اين زمينه تبليغات سوء انجام مي‌دهند.

روحانيت نبايد در احزاب و گروه‌هاي سياسي حضور داشته باشند.خاتمي در بخش ديگري از سخنانش، گفت:واژه اعتدال از آن دسته واژه‌هاي غلط انداز است كه برخي‌ها فكر مي‌كنند معتدل بودن به معناي بي‌تفاوت بودن در برابر مسائل جامعه و نظام اسلامي است.وي افزود:اگر ما جناحي شويم ديگر در برابر كسي كه در جناح و حزب ما قرار دارد و موسوي و كروبي را سران فتنه نمي‌داند نمي‌توانيم موضع بگيريم.

وي به تلاش روحانيت و متدينين در روي كار آمدن اين دولت اشاره كرد وگفت: اما روحانيت اين شهامت را دارد از دولتي كه حمايت كرده است وقتي كسي درخصوص دوستي با مردم اسرائيل صحبت مي‌كند در بزرگ‌ترين تريبون نظام و در نماز جمعه انتقادات را مطرح كند و بگويد كه اين حرف نادرستي است و اين امر افتخاري براي روحانيت است و نشان مي‌دهد روحانيت در ايران دولتي نيست.اين به معناي گارد گرفتن در برابر دولت نيست بلكه اقدامات خوبي كه از سوي دولت صورت مي‌گيرد مورد حمايت ودر صورت مشاهده اشتباهات و خطا‌ها اعتراض و انتقاد خواهد كرد.

وي عنوان كرد:امروز در جامعه مشكلات اقتصادي وجود دارد و مردم هم اين مسائل را با روحانيون در ميان مي‌گذارند. بايد درد دل مردم را گوش داد و نبايد مشكلات اقتصادي موجود را انكار كرد چرا كه فضا به قدري روشن است كه ديگر جاي تكذيب نيست.

از استقلال سازنده تا ضعف در آزادي‏هاي فردي
عماد افروغ عضو سابق شوراي عالي انقلاب فرهنگي در گفت‌وگو با مهر گفت:در استقلال سياسي و وجه جميع آزادي توفيق داشته‌ايم، اما در آزادي‏هاي فردي و عدالت به‌ويژه عدالت در توليد، اخلاق و معنويت كارنامه قابل قبولي به دست نياورده‏ايم. وي در مورد آسيب‌شناسي جمهوري اسلامي و اينكه در چه حوزه‌هايي از اهداف و مباني انقلاب به خوبي عمل نكرده‏ايم گفت: انقلاب اسلامي سه‌شعار همزمان و جامع آزادي، عدالت و معنويت را به همراه داشت.

 تا حدودي در شعار اصلي كه همان اخلاق و معنويت باشد و وجه منحصر به فرد و مميزه انقلاب از ساير انقلاب‏هاي دنيا از جمله انقلاب فرانسه و روسيه مي‎تواند به حساب ‌آيد توفيقي نداشته‌ايم. افروغ افزود: يعني كارنامه خوبي در بسط اخلاق اجتماعي و اخلاق سياسي در اختيار نداريم. با توجه به شناختي كه بنده از رابطه دولت و ملت دارم معتقدم كه اين بي‌اخلاقي از صاحبان قدرت به سوي جامعه منتقل شده و در واقع نشت كرده است. يعني بي‌اخلاقي صاحبان قدرت در امر سياست و حكومت به مردم منتقل شده است.در دو بعد آزادي و عدالت نيز توفيق نسبي داشته‏ايم.

در بحث آزادي جمعي كه همان استقلال باشد توفيق خوبي به‌ دست آورديم؛ يعني به لحاظ استقلال سياسي زبانزد خاص و عام هستيم و هيچ كشوري مثل ما استقلال ندارد. اين استقلال روي تنظيم روابط خارجي ما هم اثر مثبت و سازنده گذاشته است.وي در ادامه گفت: در مورد آزادي‏هاي فردي هنوز در اول يا ميانه راه هستيم. فصل سوم قانون اساسي آنطوري كه بايد و شايد بايد اجرا مي‏شد، اجرا نشده است. در بحث عدالت هم واقعا مسئله داريم.

 هنوز تلقي جامعي از عدالت نداريم و سهمي از عدالت در توليد نهادينه نشده و جا نيفتاده است. افروغ يادآورشد: صرفا مقاطعي كه به عدالت توجه شده و توجه هم به عدالت اقتصادي بيشتر بوده آن را در وجه توزيعي‏اش عمل كرديم. يعني عدالت در توليد كه مي‎تواند در فرصت سرمايه‌گذاري‏ها همه يكسان و برابر باشند غفلت كرديم. چند نفر فرصت سرمايه‌گذاري در توليد دارند و درآمدهاي حاصل از آن را به‌ويژه درآمدهاي نفتي را با الگوهاي متصور خودمان توزيع كرديم كه اين تلقي تقليل گرايانه از عدالت است كه بايد از آن فاصله بگيريم.

اولويت امنيت بر هر ارزشي
علي يونسي وزير اطلاعات دولت اصلاحات در گفت‌وگو با آرمان درباره موفق بودن احزاب اصولگرا در مقابل احزاب اصلاح‌طلب گفت: احزاب اصلاح‌طلب سعي مي‌كنند در چارچوب قانون عمل كنند و بهانه به‌دست رقيب ندهند مانند روزنامه‌ها. اگر يك روزنامه در قالب قانون و مقررات حركت كند، كمتر با مشكل مواجه مي‌شود. من علت اصلي مشكلات را در افراط و تفريط‌ها مي‌دانم؛ البته قبول دارم كه برخي رفتارها در برخورد با احزاب كاملا يكسان نيست.

 ما بايد بپذيريم كه نسبت به حكومت ايده‌آل و آرماني مردم‌سالار تاخير تاريخي داريم؛ نخبگان و احزاب سياسي هم برخاسته از همين جامعه و تاريخ هستند و از فرهنگ سياسي و همكاري جمعي و بردباري سياسي و تحمل همديگر بهره اندكي دارند؛ ازين رو است كه هر حزب و گروهي كه مسلط شود، سعي خواهد كرد همه رقباي خود را براي هميشه از ميدان رقابت حذف نمايد.

وي در بخش ديگر سخنانش عنوان كرد: البته بايد انصاف داد كه اصولگرايان، جريان غالب اصلاحات را كه بر پايه تحمل و مدارا بنا شده بود ناديده گرفته و رفتار عده بسيار قليل تندرو را در جبهه اصلاحات، ملاك و مبناي قضاوت و داوري خود قرار دادند وگرنه بنياد اصلاحات و رفتار اغلب داعيه داران آن، بر رواداري و تحمل بنا شده بود.يونسي ايجاد تعادل بين ارزش‌هاي حياتي را سخت‌ترين كار حكومت دانست و گفت:اين ارزش‌ها، شامل آزادي، عدالت و امنيت مي‌شود كه برقراري تعادل ميان آنها، بسيار كار دشواري است.

در قانون اساسي، اصلي درباره استقلال و آزادي وجود دارد كه اين دو را مكمل يكديگر مي‌داند. هيچ‌كدام نبايد نافي يكديگر باشند و هيچ‌كس نمي‌تواند با تمسك به آزادي، به استقلال كشور خدشه وارد كند يا با تمسك به استقلال، به آزادي كشور ضربه بزند. اين اصل، موضوع مهمي در قانون اساسي است.

 مردم هوشمند ايران به‌خوبي حساسيت شرايط و خطير بودن موقعيت كشور را درك مي‌كنند و مي‌دانند كه انتخابات مهم‌تر از امنيت است چرا كه امنيت از دل انتخابات بيرون مي‌آيد. مردم مي‌بينند اگر اين ملاحظات را نكنند، چه بسا به سرنوشت افغانستان، عراق و سوريه دچار شوند پس براي مردم بيش از هر مولفه ديگري، امنيت داراي ارزش است.

 اگر امنيت تامين شود، مي‌توان به سراغ ساير ارزش‌ها رفت. به‌طور مثال، مي‌توان بدون عدالت، آزادي و.‌.. زندگي كرد و زيست اما نمي‌شود بدون امنيت زندگي كرد. مردم مي‌بينند به‌دليل فقدان امنيت در عراق چه بلايي سر مردم اين كشور آمد، زماني‌كه امنيت مخدوش شود، عدالت و آزادي هم مخدوش شده و از بين مي‌رود.

رابطه‌ مهدي چمران با احمدي‌نژاد
مهدي چمران به رابطه‌اش با احمدي‌نژاد اشاره كرد و گفت: رابطه بنده با وي از قبل خوب بوده و اين درحالي است كه در طول مسئوليتم در شوراي شهر جلساتي را نيز با احمدي‌نژاد درخصوص موضوعات مختلف داشته‌ام. به گفته مشرق،وي ادامه داد: در جلساتي كه بنده با رئيس‌جمهور داشتم، اعضاي شوراي شهر حضور نداشتند واين درحالي است كه در دوره‌هاي قبلي نيز هيچ‌يك از اعضاي شوراي شهر با رئيس‌جمهور وقت جلسه نداشته‌اند.


واکنش کوثری به اظهارات اخير هاشمي
اسماعيل كوثري نماينده مردم تهران در مجلس در گفت‌وگو با تسنيم، با اشاره به اظهارات اخير آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در ديدار با تعدادي از اهالي رسانه در مورد اين گفته وي كه هدفمندي يارانه‌ها از دولت من شروع شد، گفت: بحث براي اجراي طرح هدفمندي يارانه‌ها در دولت‌هاي قبل نيز مطرح بوده است، ولي مهم به اجرا در آمدن آن بود. مهم اجراي درست، صحيح و دقيق طرح هدفمندي يارانه‌ها بوده كه نفع آن براي كشور و مردم باشد؛ در اصل دولت‌هاي قبلي جسارت پياده كردن اين موضوع را يا نداشتند يا جرأت نكردند وارد عمل كردن به اين بحث شوند.

خاطره عليخاني از زندان
قدرت‌الله عليخاني نماينده سابق قزوين در مجلس در گفت‌وگوي خود با «انتخاب»، گفت:در زندان خاطرات جالبي هم داشتيم، به عنوان مثال گاهي مواقع كه ايام جشن و سرور مي‌شد دور هم جمع مي‌شديم هر بار يك تصميم مي‌گرفتند مثلا روايتي بخوانند، خاطرم هست يك شب قرار شد هركس يك بيت شعر را به آواز بخواند. يادم هست آقاي هاشمي صداي خوبي براي شعر خواندن نداشت اما نمي‌شد كسي اصلا نخواند. وي با اشاره به سخنان آيت‌الله جنتي در نماز جمعه افزود: من فقط مي‌دانم آقاي جنتي خودشان گفته‌اند منظور من آقاي هاشمي نبوده است.

تلاش همه جانبه برای بی اعتبار کردن امام راحل و روحانیت
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آیت الله هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه جنگ نیابتی رضاخانی علیه روحانیت توسط جریانی در کشور احیا شده، برضرورت توجه همگانی به تاکید رهبر معظم انقلاب بر لزوم پرهیز از اختلاف‏افکنی و تفرقه در کشور تاکید کرد و گفت : همان وضعی که بعد از مشروطه و نیز در دوران پهلوی برای تخریب و گوشه‌نشین کردن حوزه و روحانیت دنبال شداکنون نیز تحت عناوین دیگری در حال پیگیری است و همین امر هوشیاری، دوراندیشی و تلاش بیش از پیش علما و روحانیون را برای خنثی کردن این توطئه‌ها طلب می‌کند. می بینیم که اخیرا تلاش همه جانبه ای برای بی اعتبار کردن شخص امام راحل و روحانیت و حتی اصل انقلاب در جریان است.

روایت مدیرمسئول تابناک از مسدود شدن سایت
محمد جواد بربریان مدیرمسئول سایت خبری تحلیلی تابناک در گفت‌وگو با فارس گفت: انتشار تعداد معدودی از نظرات بینندگان که متأسفانه حاوی برخی کلمات اهانت‏آمیز نسبت به مجلس و دولت بوده، در ذیل یک خبر منتشر شده است که امری اشتباه و نادرست بوده دلیل صدور دستور انسداد سایت تابناک شده است.

متأسفانه پیگیری‌های ما هنوز به نتیجه نرسیده است، اما در نامه‌ای به دادستان تهران ضمن ارائه توضیحات، خواستار رفع مسدودیت شده‌ایم که امیدواریم مقام قضایی با در نظر گرفتن سوابق عملکردی تابناک و جایگاه آن در بین مخاطبان و نیز نیت مسئولان آن برای تداوم فعالیت رسانه‌ای در چارچوب نظام مقدس جمهوری اسلامی و موازین شرعی و اخلاقی دستورات لازم را صادر کنند.سایت خبری تابناک به دستور دادستانی تهران و به دلیل کامنت‌های منتشر شده از سوی مخاطبان فیلتر شده است.

*جمهوری:


دستور پرداخت غرامت 260  هزار دلاری از سپرده‌هاي ايران
دادگاهي در آمريكا به بانك ژاپني "توكيو ميتسوبيشي" دستور داد 260 هزار دلار از سپرده‌هاي ايران نزد اين بانك را به خانواده‌هاي 17 نظامي آمريكايي كشته شده در عربستان پرداخت كند.

 اين افراد طي حمله‌اي كه در سال 1375 به پايگاه تفنگداران آمريكايي در شهر "خبر" عربستان صورت گرفت، كشته شدند و گروه القاعده مسئوليت انجام آن را برعهده گرفته است. سايت دويچه وله آلمان (DW) در اين باره نوشت: "براساس حكم يك دادگاه فدرال در آمريكا خانواده‌هاي 17 تن از نظاميان آمريكايي كه در جريان بمب گذاري‌هاي سال 1365 در عربستان سعودي كشته شدند، مي‌توانند غرامت خود را از سپرده‌هاي ايران از بانك توكيو ميتسوبيشي UFJ ژاپن وصول كنند.

" گفته شده است كه اين مبلغ تنها بخش اندكي از غرامتي به شمار مي‌رود كه به اين خانواده‌ها تعلق گرفته است. ناظران سياسي از اين اقدام آمريكا به عنوان "يك بازي سياسي محكوم به شكست" ياد مي‌كنند، چرا كه علاوه بر پذيرش مسئوليت اين حمله از سوي القاعده، خود آمريكايي‌ها هم قبلاً به عدم دخالت ايران در آن اعتراف كرده بودند.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار