کشف مولد صداهای مرموز اقیانوس‌ها + عکس

به گفته‌ی محققان نهنگ مینک پیش از فرورفتن برای تغذیه در عمق آب صداهایی تولید می کند و معمولا شش بار تکرار می‌کند اما هنوز نمی‌توان گفت که منظور از این عمل چیست.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، محققان منشا صدای مرموز را که اولین بار در سال 1960 توسط زیردریایی شنیده شد کشف کردند.

به گفته ی محققان نهنگ مینک پیش از فرورفتن برای تغذیه در عمق آب تولید می کند و معمولا شش بار تکرار می‌کند اما هنوز نمی‌توان گفت که منظور از این عمل چیست.
 
برای نخستین بار در دهه ١٩٦٠ سرنشینان زیردریایی‌های نظامی که از برخی مناطق نیمکره جنوبی به خصوص اطراف قطب جنوب و سواحل جنوب غربی استرالیا عبور می‌کردند شنیدن "اصوات مرموزی" را در زیر سطح آب گزارش کردند.

 

به گفته نیک گیلز رئیس موسسه استرالیایی تحقیقات قطب جنوب، این صداها طول موجی بین ٥٠ تا ٣٠٠ هرتز دارد و قابل دریافت توسط گوش انسان است و معمولا هر دو تا چهار ثانیه یک بار تکرار می شود.

این صداهای مرموز عموما از اواخر ماه های زمستان تا بهار به گوش می‌رسد و سپس تا سال دیگر کمتر شنیده می‌شود.

به علت شباهت این اصوات به صدای اردک، برای آن عنوان "بیوداک" یا اردک بیولوژیکی انتخاب شده است.

در خلال پنجاه سال گذشته، گمانه‌زنی در مورد این اصوات ادامه داشته که از جمله این نظر بوده است که این صداها را نهنگ‌های مینک تولید می‌کنند.

تحقیق در مورد نهنگ‌های مینک با دشواری هایی همراه است زیرا این جانور به سرعت و در مسیری با پیچ و تاب حرکت می کند و نزدیک شدن به آن، بر خلاف نهنگ های دیگر، آسان نیست.

نیک گیلز گفته است که نصب دستگاه ضبط صدا بر روی چند نهنگ و بازیافتن آنها از داخل آب عملیاتی دشوار اما نتیجه‌بخش بوده است.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار