معرفی مناطق آزاد/

"منطقه آزاد اروند" با شرایط مناسب سرمایه گذاری

مزایای منطقه آزاد اروند شامل بسیار موارد است که به سرمایه گذاران کمک بزرگی به حساب می آید.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛منطقه آزاد تجاري صنعتي اروند طبق مصوبه مجلس محترم شوراي اسلامي در تاريخ 4/5/83، تاسيس شد. اين منطقه ، محدوده ای نزدیک شهرهاي آبادان و خرمشهر – که اولی بدليل تاسيس پالايشگاه آبادان در سال 1912 ميلادي يکي از شهرهاي بزرگ صنعتي کشور محسوب و دومی بدليل وجود اولين بندر تجاري کشور از دير باز داراي موقعيتي ممتاز نسبت به ساير نقاط و شهر هاي بندري کشور بوده است -  و همچنين جزيره زيباي توريستي مينو را در بر می گیرد.

منطقه آزاد اروند در شمال غربي خليج فارس به وسعت بيش از 165 کيلومتر مربع در محل تلاقي اروند رود و کارون و داراي مرز مشترک با کشورهاي عراق و کويت مي باشد. اين منطقه از ديرباز به دليل وجود آب شيرين رودهاي کارون و اروند، امکانات حمل و نقل جاده اي ، ريلي و دريايي از مناطق مرزي و نفت خيز کشور بوده ومنجر به ايجاد اولين پالايشگاه نفتي خاورميانه و بزرگترين بندر تجاري کشور شده است.
 
مهمترین مزیت های منطقه دستيابي سريع ، آسان و ارزان به بازارهاي منطقه اي و جهاني از طريق جاده ، ريل ، دريا و هوا، توليد بيش از 90 % برق آبي كشور در منطقه ، انرژي ارزان، امكان ترانزيت كالا به كشورهاي منطقه، امكانات و تاسيسات زيربنايي صنعتي و شهر، فرودگاه بين المللي آبادان، بندرگاه ، بندر خرمشهر با ده اسكله فعال و قابل افزايش، شکل گيري بازارچه مرزي شلمچه جهت ورود و خروج کالا و مسافر، وجود پالايشگاه آبادان، وجود زيرساخت شبکه راهي وارتباطي ريلي درمنطقه و برخورداري از پتانسيل گسترش شبکه راه آهن، نزديکي بندرامام و بندرماهشهر به منطقه آبادان و خرمشهر و ايجاد فرصتهاي استفاده از تسهيلات بنادر فوق مي باشد.
  منطقه آزاد اروند در شمال غربي خليج فارس و اقع است و براي ذخيره سازي، ترانزيت و حمل مجدد کالا به عراق، ترکيه و قفقاز است و همچنین براي تآسیس کليه صنايع و بخصوص صنايع نفت و گاز و پتروشيمي محلي مناسب است و داراي کليه زير بناهاي پيشرفته و خدمات عمومي است.

فرودگاه آبادان که به عنوان فرودگاه بين المللي به ثبت رسيده است مي تواند نقطه اي براي ارتباط خليج فارس با آسياي ميانه و قفقاز به حساب آيد.

جزيره مينو به عنوان بخشي از منطقه آزاد اروند از سرمايه گذاران براي ايجاد تآسیسات توريستي استقبال مي کند.
 
منطقه آزاد اروند در شمال غربي خليج‌فارس و جنوب غربی استان خوزستان با وسعت بيش از 173كيلومترمربع در محل تلاقي اروند رود و كارون واقع و داراي مرز مشترك با كشورهاي عراق و كويت است.

 این منطقه بر اساس طرح جامع تهیه شده شامل 3 بخش اصلی شهرکهای صنعتی خرمشهر و آبادان ، شلمچه و جزیره مینو است از کل مساحت اراضی این منطقه 8600 هکتار به فعالیتهای صنعتی و 4800 هکتار به سایر بخشها در زمینه بازرگانی گردشگری و اداری و 3800 هکتار به بخشهای بندری ، انبارداری و و ترانزیت اختصاص یافته است .

 وجود آب شيرين فراوان و رودهاي بهمنشير، كارون و اروند، امكانات نسبتا مطلوب حمل‌و‌نقل جاده‌اي، ريلي، دريايي و هوايي به داخل و خارج كشور و فرودگاه بين‌المللي آبادان و فاصله كم با كشورهاي همجوار از مزيت‌هاي منحصر به فرد منطقه آزاد اروند است.

سازمان منطقه آزاد اروند پس از طي مراحل قانوني و تصويب مجلس شوراي اسلامي در تاريخ 4/5/1383 فعاليت خود را آغاز نمود و محدوده قانوني ان متعاقبا درتاريخ 18/4/1384به موجب مصوبه هيئت دولت تعيين گرديده است. اين منطقه بخش‌هايي را از شهرستان آبادان و خرمشهر كه داراي زيرساخت‌‌هاي صنعتي، تجاري و گردشگري است در خود جاي داده و موقعيتي ممتاز نسبت به ساير نقاط كشور دارا است. اين موقعيت ممتاز از يك نگاه و احساس ملي برخوردار بوده و اميد آن مي‌رودكه منطقه آزاد تجاري - صنعتي اروند به يكي از بزرگ‌ترين مناطق تجاري، صنعتي و گردشگري خاورميانه تبديل شود.
 
 
منطقه آزاد اروند در چهارم مردادماه سال 1383 فعاليت خود را به طور رسمي آغاز كرد. اين منطقه بخش‌هايي از شهرستان آبادان و خرمشهر كه داراي زيرساخت‌‌هاي صنعتي، تجاري و توريستي است را در خود جاي داده و موقعيتي ممتاز نسبت به ساير نقاط كشور دارا است. اين موقعيت ممتاز يك نگاه ملي است. منطقه آزاد تجاري، صنعتي اروند مي‌رود تا به بزرگ‌ترين منطقه تجاري، صنعتي و گردشگري خاورميانه تبديل شود.

منطقه آزاد اروند در شمال غربي خليج‌فارس به وسعت بيش از 173كيلومترمربع در محل تلاقي اروند رود و كارون واقع و داراي مرز مشترك با كشورهاي عراق و كويت است. اين منطقه از ديرباز به دليل وجود آب شيرين فراوان و رودهاي بهمنشير، كارون و اروند، امكانات حمل‌و‌نقل جاده‌اي، ريلي، دريايي و هوايي به داخل و خارج كشور و با وجود فرودگاه بين‌المللي پيشرفته آبادان و به دليل فاصله كم با كشورهاي همجوار از مزيت‌هاي منحصر به فرد منطقه آزاد اروند است.
 
 
بندر خرمشهر در محدوده منطقه آزاد اروند واقع است. وسعت بندر خرمشهر 220هكتار در محل تلاقي اروند رود و رودخانه كارون قرار دارد. در اين راستا سازمان بنادر و كشتيراني جهت تحقق بخشيدن به فعاليت كشتيراني، تجاري، صنعتي و اقتصادي در منطقه، فعاليت خود را براساس مصوبه شماره 85382/ت 18251/ك مورخه 30/4/76 شوراي‌عالي مناطق آزاد تجاري، صنعتي با برخورداري از امكانات وسيع، آمادگي خود را براي ارائه خدمات نگهداري و انبارداري و توليد كالا به بازرگانان و صاحبان صنايع و معادن آغاز و از سرمايه‌گذاران داخلي و خارجي به منظور سرمايه‌گذاري در اين منطقه مهم اقتصادي دعوت به عمل مي‌آورد.
 
فاصله بندر آبادان تا دهانه رودخانه اروند 50مايل و تا راه‌آهن خرمشهر 15كيلومتر است. اين بندر توانايي جابه‌جايي 300نفر در روز را دارد كه در آينده‌اي نزديك اين تعداد به 700نفر مي‌رسد. همچنين انعطاف‌پذيري در پذيرش شناورها در بندر آبادان از 20تن تا پنج‌هزار تن است. از مزيت‌ها و استعدادهاي اين بندر مي‌توان به مواردي چون نزديكي به كشورهاي عراق و كويت جهت مبادلات تجاري و بازرگاني به بندر امام‌خميني (ره) براي ترانزيت يا ترانشيب كالا، وجود امكانات شهري شامل هتل، نزديكي به فرودگاه و راه‌آهن، وجود پايانه مسافري دريايي و همجواري پالايشگاه و پتروشيمي آبادان اشاره كرد.
 
اين منطقه در كنار تالاب بين المللي شادگان كه يكي از بزرگترين تالابهاي جهان ميباشد قرار دارد وجود زمينهاي پست و هموار و رودخانه هاي پر آب و قديميترين سيستم آبياري جهان باعث شده است كه شاهد چشم اندازهاي زيبايي باشيم.
 
وجود موقعيتهاي خاص طبيعي در جغرافياي سياسي امكان هرگونه فعاليت اقتصادي را فراهم مينمايد.
 
راههاي ارتباطي و حمل و نقل
 
جاده تهران – خرمشهر اين راه به طول 1001 كيلومتر كوتاهترين فاصله بين تهران تا خليج فارس ميباشد . بواسطه عبور از سرزمين پربركت و نفت خيز خوزستان از اهميت خاصي برخوردار است . بعلاوه چون بندر خرمشهر يكي از بنادر مهم تجاري ايران ميباشد و بيشتر كالاي تجاري بوسيله اين راه حمل ميگردد از اينرو راه موصوف بيش از ساير راههاي ايران ارزش و اعتبار اقتصادي داشته كه متوسط ترافيك روزانه راه حدود 22390 وسيله نقليه بوده كه حدود 13937 دستگاه آنرا ماشينهاي سنگين و 4853 دستگاه ديگر را ماشينهاي سبك تشكيل مي داده بود.
 
راه آهن

شبكه هاي راه آهن در سيستم ملي بمنزله شريانهاي پيكر انساني است و توسعه اقتصادي هر كشور مناسب با گسترش شبكه هاي ارتباطي آنست با توجه به اين امر ايجاد شبكه راه آهن علاوه بر فراهم آوردن تسهيلات لازم براي مردم و مسافرت آنها به نقاط مختلف ، در بالابردن سطح اقتصاد اين كشور و ايجاد تحرك به منظور افزايش ميزان توليدات در عمران و آبادي و بهبود وضع اجتماعي مردم اين كشور نقش اساسي را به عهده داشته است .
محصول زرخيزترين جلگه هاي جنوب يعني خوزستان را در دسترس مناطق ديگر كشور قرار مي داده است . اين خط سراسري در طول مسير خود از اهواز _ انديمشك _ دورود- اراك _ قم _ تهران _ گرمسار _ ساري ميگذرد . راه آهن سراسري ايران در جنوب علاوه بر ارتباط مستقيم با درياي آزاد و حمل كالاهاي وارده به بنادر خوزستان قسمت اعظم نفت و مواد نفتي مصرف داخله و همچنين ساير محصولات صنعتي و كشاورزي شهرستانهاي جنوبي را به نواحي داخلي ايران ميرساند.
 
 
شرایط آب و هوایی منطقه آزاد اروند

عموماً زمستانها كوتاه و معتدل و تابستانها طولاني و گرمند. حداكثر مطلق درجه حرارت در آبادان و خرمشهر 49درجه سانتيگراد و حداقل مطلق آن2- درجه سانتيگراد ميباشد.
 
 
فرودگاه ها و شرکت های هواپیمایی منطقه آزاد اروند  

فرودگاه آبادان در واقع پس از فرودگاه مهرآباد تهران قديمي‌ترين فرودگاه بين‌المللي كشور است. اين فرودگاه داراي 2باند پرواز و سالن‌هاي وسيع و با ظرفيت، جهت عمليات ورود و خروج مسافران داخلي و خارجي است. به زودي با تغييرات عمده عمراني كه در بخش‌هاي cip و vip صورت گرفته شرايطي بسيار مطلوب‌تر از گذشته براي پذيرش بار و مسافر را خواهد داشت. مزيت‌هاي فرودگاه بين‌المللي آبادان شامل ،داشتن شرايط پذيرش هواپيماي غول‌پيكر اعم از مسافري و باري، داراي بزرگ‌ترين ترمينال مكانيزه كارگو در ايران كه در سال 84 ساخت آن آغاز شده و در سال 85 عملياتي مي‌شود،فرودگاه بين‌المللي آبادان در حال جداسازي اماكن تجاري- صنعتي و فني خود بوده و به زودي طرح‌هاي مذكور به بخش‌خصوصي جهت ساخت بازار، سوله‌هاي تعميرات و دپو نگهداري هواپيماها و... واگذار خواهد شد.

مزایای منطقه آزاد اروند

مزایای منطقه آزاد اروند شامل ورود مواد اوليه، قطعات و ماشين آلات بدون عوارض گمركي،صدور محصولات بدون پرداخت عوارض گمركي ،تسهيلات ويژه جهت انتقال كالاهاي توليد شده در منطقه به سرزمين اصلي- معافيت مالياتي 15 ساله جهت كليه فعاليتها در تمام زمينه ها با قابليت تمديد تا 30 سال،امكان مشاركت با سرمايه گذاران خارجي بدون محدوديت در نسبت مشاركت،آزادي كامل ورود و خروج اصل سرمايه و سود حاصل از فعاليتهاي اقتصادي،آزادي انتقال ارز به خارج از كشور بدون هيچگونه محدوديت،صدور رواديد اتباع خارجي در مناطق آزاد،می شود.

زمینه های سرمایه گذاری منطقه آزاد اروند در صنایع ،نفت شيميايي،بسته بندي نوين،فلزات اساسي،پوشاك،چرم،نساجي،الكتريكي ،الكترونيكي،لوازم خانگي،مواد غذايي و آشاميدني،دخانيات،ماشين آلات،ابزار،خودروسازي،قطعات خودرو،سلولزي
زمینه سرمایه گذاری در خدمات،تجارت الكترونيكي،تجارت،خدمات كامپيوتري و اينترنتي ،خدمات فني مهندسي نفت،بانكداري،بيمه،موسسات مالي و اعتباري،مشاوره،گردشگري و تفريحي،فرهنگي،ورزشی و همچنین زمینه های سرمایه گذاری در بخش  کشاورزی زا هم دارا است.

این منطقه دارای قابليت ها و امكانات فراوانی است که شامل دستيابي سريع ، آسان و ارزان به بازارهاي منطقه اي و جهاني از طريق جاده ، ريل ، دريا و هوا،توليد بيش از 90 % برق آبي كشور در منطقه،انرژي ارزان،امكان ترانزيت كالا به كشورهاي منطقه،امكان دسترسي به نيروي انساني ماهر ، بهره در و ارزان از مليت هاي مختلف،امكانات و تاسيسات زيربنايي صنعتي و شهري،فرودگاه بين المللي آبادان،بندرگاه ، بندر خرمشهر با ده اسكله فعال و قابل افزايش است.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار