مدیر عامل شرکت ملی گاز عنوان کرد

سرمایه‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری گازی در سال ۹۴/ حجم تولید سالانه گاز کشور به ۴۰۰ میلیارد متر مکعب خواهد رسید

معاون وزیر نفت با اشاره به احتمال ثبت رکورد سرمایه‌گذاری ۱۰میلیارد دلاری در صنعت گاز ایران در سال‌جاری، گفت: به‌زودی قراردادهای جدید برای واگذاری طرح‌های ذخیره سازی گاز با بخش خصوصی امضا می‌شود.

تراز تجارت گاز مثبت است / حجم تولید سالانه گاز کشور به ۴۰۰ میلیارد متر مکعب خواهد رسیدبه گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، حمیدرضا عراقی در نشست با خبرنگاران از  مدیریت قیمت، ارتقا فناوری، فرهنگ سازی و اجرای قانون و مقررات (دریافت جریمه از پرمصرف‌ها) به عنوان چهار عامل کاهش مصرف انرژی نام برد و گفت: البته قیمت گاز در کشور گران نیست اما برخی از عوامل موجب پرداخت هزینه بیشتر از سوی مشترکان می شود.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از واگذار شدن مدیریت بخش گاز برخی از شهرها به بخش خصوصی خبر داد و افزود: البته شرکت ملی گاز ایران همچنان بخش حاکمیتی را بر عهده خواهد داشت.

عراقی با اشاره به اینکه مجموع تولید و واردات گاز در سال 93 به 210 میلیارد متر مکعب رسید، گفت: تراز تجارت گاز(نسبت به صادرات به واردات) درسال گذشته مثبت بود؛ حجم صادرات گاز در سال 93 هشت تا 9 میلیارد مترمکعب و واردات 5.5 میلیارد مترمکعب بود.

وی با اشاره به اختصاص یکصد میلیارد دلار از محل صرفه جویی انرژی به طرح‌های صنعت نفت و گاز کشور گفت: طبق بند "ق" از این رقم شش هزار میلیارد تومان گازرسانی به یک میلیون خانوار در سال 94 اختصاص می‌یابد.

همچنین 1.8 میلیارد دلار نیز برای خطوط لوله گاز در استان سیستان و بلوچستان صرف خواهد شد. 

حدود 2.5 میلیون دلار نیز به ساخت بخشی از خط لوله ششم مربوط به صادرات گاز به عراق هزینه می‌شود؛ برای باقی خطوط فرعی انتقال گاز نیز حدود 4 هزار میلیارد تومان جدا از بند ق سرمایه گذاری خواهد شد.

وی تصریح کرد: سال گذشته نزدیک به ٥٠ میلیارد مترمکعب گاز به نیروگاهها تحویل شد و این مقدار نسبت به مدت مشابه سال پیش از آن، ١٥ میلیارد مترمکعب افزایش یافت.
 
 عراقی افزود: با افزایش گازرسانی به نیروگاهها از مصرف همین مقدار سوخت میان تقطیر جلوگیری و علاوه بر صرفه جویی شش میلیارد دلاری منجر به کاهش آلودگی و حفاظت از محیط زیست شد.
 
وی با تاکید بر طراحی و ساخت ١٠٠ درصدی تجهیزات و اقلام گازرسانی در شرکت ملی گاز ایران، گفت: بحث خودکفایی کالا و استفاده از تجهیزات ساخت داخل با هدف حمایت از سازندگان داخلی در بخش صنایع، همواره از جمله اولویتهای این شرکت بوده است.
 
معاون وزیر نفت یادآور شد: امروز بیش از ٢٠ میلیون خانوار شهری و روستایی در سراسر کشور تحت پوشش خدمات گازرسانی شرکت ملی گاز ایران قرار دارند.
 
وی با اشاره به تامین ٧٠ درصدی سبد انرژی کشور از طریق گاز طبیعی گفت: پارسال روزانه بیش از ٦٠٠ میلیون مترمکعب گاز در کشور مصرف شده است.
 
به گفته وی، در قالب بند «ق» قانون بودجه به دولت اختیار داده شد تا از محل صرفه جویی سوختهای میان تقطیر ١٠٠ میلیارد دلار به شرکت ملی گاز ایران اختصاص یابد.
 
عراقی افزود: این پروژه ها مصوبه شورای اقتصاد را نیز دریافت کرده است.
 
به گفته مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، ٤,٧ میلیارد دلار برای انجام پروژه های گازرسانی به شهرها و روستاهایی که از نعمت گاز طبیعی محروم هستند، در نظر گرفته شده است.
 
معاون وزیر نفت با بیان این که تراز صادرات گاز مثبت است در رابطه با برنامه صادرات گاز در سال ٩٤، توضیح داد: صادرات گاز به عراق با ارسال روزانه پنج تا هفت ٧ میلیون مترمکعب آغاز می شود و در مورد ترکیه نیز روزانه بصورت میانگین ٣٠ میلیون مترمکعب گاز صادر می کنیم.
 
عراقی اظهار کرد: واردات گاز نیز از ترکمنستان مطابق سالهای گذشته ٢٠ تا ٤٠ میلیون مترمکعب خواهد بود.
 
مدیرعامل شرکت ملی گاز همچنین از سرمایه گذاری ۱.۸ میلیارد دلاری به منظور توسعه شبکه گاز در استان سیستان و بلوچستان و گازرسانی به صنایع و نیروگاه‌های برق در سال جاری خبر داد و افزود: علاوه بر این، به منظور تکمیل خط لوله ششم سراسری و انتقال گاز به عراق، سرمایه گذاری ۲.۵ میلیارد دلاری در اولویت قرار گرفته است.
 
این مقام مسئول، اختصاص معادل ۱.۳ میلیارد دلار منابع اعتباری به شرکت مهندسی توسعه گاز به منظور تکمیل خطوط لوله و برخی از تاسیسات تقویت فشار را مورد اشاره قرار داد و یادآور شد: در مجموع امسال رکورد جدیدی به منظور سرمایه گذاری در صنعت گاز به ثبت می رسد.
 
عراقی در ادامه با یادآوری اینکه سال گذشته تولید گاز ایران بیش از ۲۰ میلیارد متر مکعب افزایش یافته است، گفت: سال گذشته با احتساب واردات گاز از ترکمنستان در مجموع ۲۱۰ میلیارد متر مکعب گاز در کشور تولید، انتقال و عرضه شده است.
 
این مقام مسئول با اشاره به تدوین نسل جدید قراردادهای گازی در کشور، تصریح کرد: از این رو قراردادهای جدید BOO و BOT به منظور واگذاری برخی از پروژه های گازی به بخش خصوصی در دستور کار قرار گرفته است.
 
این عضو هیات مدیره شرکت گاز با اشاره به واگذاری پروژه های ذخیره سازی گاز و واگذاری مدیریت گازرسانی به شهرها و روستاها به بخش خصوصی در قالب قراردادهای BOOوBOT، خاطرنشان کرد: تدوین برنامه ششم توسعه در صنعت گاز به پایان رسیده و پیش بینی می کنیم در صورت اجرای این برنامه بلندمدت، تولید گاز ایران با افزایشی ۲ برابری به ۴۰۰ میلیارد متر مکعب افزایش یابد.

عراقی افزود: در طول ٥٠ سال فعالیت شرکت ملی گاز ایران اقدامهای خوبی انجام شده است.
 
وی یادآور شد: گازرسانی به شهرها، صنایع و نیروگاهها علاوه بر اشتغال زایی تاثیر زیادی در حفاظت از محیط زیست داشته است.
 
به گفته وی، به دلیل این که شرکت ملی گاز ایران وارد فضاهای جدیدی می شود این فعالیتها کافی نیست و باید تغییراتی ایجاد کنیم.
 
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تاکید کرد: باید در ماموریتهای شرکت ملی گاز ایران تجدید نظر کرد تا یک شرکت بین المللی شود.
 
معاون وزیر نفت با بیان این که فرآیندهای ما اشکال دارد و باید این فرآیندها اصلاح شود ادامه داد: به دلیل این که تصمیم داریم وارد بازار جهانی شویم باید فرآیندها را شفاف کنیم.
 
به گفته وی، ما متعهد هستیم که برای سرعت بخشیدن به فرآیندها و بالا بردن کیفیت به شرکتهای داخلی کمک کنیم می توانیم آینده روشنی داشته باشیم.
 
وی تصریح کرد: شرکت ملی گاز ایران در چند سال آینده تنها تامین کننده گاز کشور نیست و مدیریت گاز کشور را نیز برعهده می گیرد.
 
به گفته وی، درطول دوماه گذشته یک پیمان ٢,٥ میلیارد دلاری را آگهی، فراخوان و ارزیابی و با سرمایه گذار نیز مذاکره کردیم.
 
معاون وزیر نفت ادامه داد: در خصوص پروژه گازرسانی به سیستان و بلوچستان نیز این اقدام انجام شده است.
 
عراقی با اشاره به برگزاری هم اندیشی با حضور شرکتهای داخلی گفت: با برگزاری این جلسات مشکلات شرکتهای داخلی را بررسی و در صورت امکان آن را مرتفع می کنیم.

انتهای پیام/
برچسب ها: اقتصادی ، تجارت ، مثبت ، تولید ، گاز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
ناشناس
۱۹:۰۵ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۴
کی وچه زمانی روستای باغان شهرستان خنج استان فارس گاز دار میشود
آخرین اخبار