تبریز؛

مسمومیت گیاه در پی تجزیه سریع کود دامی

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: تجزیه سریع کود دامی سبب آزاد شدن آمونیاک و تجمع آن در مجاورت ریشه ها شده و موجب مسمومیت گیاه می شود.

مسمومیت گیاه در پی تجزیه سریع کود دامیبه گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران از تبریز؛ کامران یوسفی راد افزود: نكته جالب درمورد كود گاوي اين است كه ارزش كل مقادير مواد مغذي موجود در كود گاوي از مجموع ارزش تک تک آنها به تنهايي بيشتر است.
وی تصریح کرد: کود حیوانی را به طور معمول در زمان شروع عملیات تهیه بستر تا حداقل یک ماه قبل از کاشت بر سطح خاک می باشند و با وسایلی مانند گاو آهن، دیسک یا کولتیواتور با خاک سطحی و تا عمق حدود 15 سانتیمتری مخلوط می نمایند.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: در زراعت های کوچک و سنتی کود حیوانی را به صورت کپه هایی در مزرعه قرار می دهند و سپس آنرا با بیل بر سطح خاک پراکنده ساخته و با خاک مخلوط می کنند.

وی افزود: سرعت تجزیه و پوسیدگی کود گوسفندی زیاد و دوام آن در خاک کمتر از سایر کودها است.

یوسفی راد تاکید کرد: در زراعت های مکانیزه از دستگاه کودپاش حیوانی استفاده می نمایند، دستگاه کودپاشی حیوانی مانند یک تریلر است که در کف آن یک نوار نقاله قرار دارد. نوار نقاله کود را به سمت عقب و خارج از تریلز هدایت کرده و روی یک مارپیچ گریز از مرکز می ریزد و چرخش مارپیچ کود را به اطراف پرتاب می کند.
 
انتهای پیام/ح
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.