ادعای ضد آب بودن ضد آفتاب از نظر علمی قابل قبول نیست

ادعای ضد آب بودن ضد آفتاب از نظر علمی قابل قبول نیست و برای حفاظت بایستی ضد آفتاب هر دو ساعت تکرار شود.

دکتر زهرا حلاجی متخصص بیماریهای پوست در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه یکی از فاکتورهایی که در رابطه با ضد آفتابها مورد بحث است فاکتور حفاظتی آنها یا  SPF است گفت : این فاکتور میزان حفاظت پوست در مقابل UVB  را نشان داده و با استفاده ضدآفتاب به میزان 2mg/cm2 سطح پوست حاصل می شود.

وی با اشاره به اینکه ولی عملا بیماران مقادیر خیلی خیلی کمتر از این میزان استفاده می کنند و مطالعات نشان داده که این مقدار 20-50 درصد مقدار مورد نظر است تصریح کرد : این موضوع باعث می شود که ضدآفتاب SPF  درج شده روی محصول را در عمل ایجاد نکند به عنوان مثال SPF 16 اگر به میزان  1mg/cm2مصرف شود معادل 4 و اگر نصف این میزان استفاده شود برابر 2 خواهد بود که برای رفع این نقیصه آموزش روش استفاده صحیح ضدآفتاب می تواند تا حد زیادی مفید باشد. 

این متخصص پوست تصریح کرد : نکته دیگر استفاده منظم از ضدآفتاب است که مواردی مثل water proof,total sun block  یا all day sunscreen  که کمپانیهای سازنده ادعا می کنند ،از نظر علمی خیلی قابل قبول نیستند و برای حفاظت کافی بایستی ضد آفتاب هر دو ساعت تکرار شود و در شرایظ تعریق و شستشو و شنا بایستی به کم اثر یا حتی بی اثر شدن ضدآفتاب فکر کرد.

وی با بیان اینکه موضوع قابل بحث دیگر مصرف ضدآفتاب و کاهش سطح ویتامین D است اظهار کرد: امروزه ثابت شده که ویتامین D نه فقط یک ویتامین بلکه یک هورمون است که غلاوه بر استخوان سازی در سیستم ایمنی و در سرطانهای مختلف نقش دارد به همین دلیل کمبود آن اهمیت زیادی دارد.

دکتر حلاجی با اشاره به اینکه منابع تامین ویتامین D تابش آفتاب به پوست ،منابع غذایی و مکمل ها هستند ادامه داد : از نظر تئوری مصرف ضد آفتاب مانع ساخته شدن ویتامین D می شود و این موضوع با کم شدن سطح سرمی ویتامین D در بیماران دچار بیماریهای حساس به نور که محدودیت شدید برای مواجهه با نور را رعایت می کردند دیده شده ولی در عمل به دلیل استفاده ناکافی و نامنظم ضدآفتاب ها در جمعیت عادی این نقصان دیده نشده است.

وی تصریح کرد : با توجه به مضرات ثابت شده آفتاب توصیه همچنان به حفاظت از آفتاب و مصرف صحیح ضدآفتاب است و برای رفع کمبود احتمالی ویتامین D اصلاح وضعیت تغذیه و مصرف مکمل ویتامین D بخصوص در گروههای در معرض خطر توصیه می شود.

این متخصص پوست ادامه داد : در مورد کودکان نیز کلیه روشهای محافظت از آفتاب از قبیل پوشش مناسب و پرهیز از مواجهه مستقیم با آفتاب بایستی رعایت شده و در بچه ها از سن شش ماهگی می توان از ضد آفتابها استفاده کرد ولی برای کودکان زیر دو سال توصیه می شود در صورت نیاز به ضدآفتاب از فیلترهای غیرارکانیک استفاده شود. 

انتهای پیام/

برچسب ها: ضدآفتاب ، پوست ، ویتامین ، آفتاب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار