ساری؛

خشک کردن شلتوک ها بعد از برداشت مکانیزه برنج

بعد از برداشت مکانیزه برنج نسبت به خشک کردن شلتوک ها اقدام شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری؛مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری گفت: بعد از برداشت مکانیزه برنج نسبت به خشک کردن شلتوک ها اقدام شود.

قاسم نژاد با اشاره به اینکه برداشت برنج به دو روش مستقیم و غیرمستقیم انجام می شود افزود: برداشت مستقیم با انواع کمباین های مخصوص برنج و با تنظیمات صحیح کمباین این دستگاه با توجه به اینکه کار برداشت و خرمنکوبی را در یک زمان انجام می دهد، راندمان بالایی دارد و روزانه تا سه هکتار زمین را درو می کند و تنها مشکلی که در برداشت و خرمنکوبی با این دستگاه پیش می آید، خشک کردن شلتوک ها است

به گفته وی در این روش، رطوبت شلتوک ها در حین برداشت و خرمنکوبی بالا بوده و باید بلافاصله بعد از برداشت و خرمنکوبی شلتوک خشک شود تا رطوبت به 14 تا 15 درصد تقلیل یابد و زمانی که این نوع کمباین ها استفاده می شود باید تعداد خشک کن ها در منطقه به اندازه کافی وجود داشته باشد.


وی در خصوص مزایای استفاده از دروگر گفت: سرعت برداشت بالا که روزی 2 تا 2.5 هکتار را برداشت می کند، کلش زیادتر از درو دستی و از بین رفتن تعداد زیادی از لارو های کرم ساقه خوار برنج در اثر خرمنکوبی به علت برداشت از پایین ساقه از جمله مزایای استفاده از دروگر است.
انتهای پیام/ز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.