باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

ابر جنگنده‌های جهان را بشناسید

جنگنده‌های برتر دنیا بر پایه مشخصاتی همچون جنگ افزار، سرعت، قدرت مانور و ... انتخاب می‌شوند و نقش مهمی در میدان‌های نبرد دارند.

به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ جنگنده‌های برتر هوایی دنیا بر پایه مشخصاتی همچون جنگ افزار، سرعت، قدرت مانور و فن آوری انتخاب می‌شوند و نقش بسیار مهمی در برتری در میدان‌های نبرد دارند. این گزارش ابر جنگنده قدرتمند و ویرانگر دنیا را معرفی می‌کند که دارای توانمندی نظامی بیشتری نسبت به رقبای خود هستند.

 ابرجنگنده‌های برتر جهان

بی-۲ اسپیریت (آمریکا)

بی-۲ اسپیریت ( B-2 Spirit، به‌معنای شبح)، نام بمب‌افکن رادارگریز چندمنظوره شرکت نورتروپ گرومن با کمک شرکت بوئینگ است که توانایی پرتاب جنگ‌افزارهای هسته‌ای و متعارف را دارد. این هواپیما قابلیت حمل هشتاد بمب هوشمند ۲۳۰ کیلوگرمی JDAM با سیستم جی‌پی‌اس یا ۱۶ بمب هسته‌ای ۱۱۰۰ کیلوگرمی کلاس D83 را دارد.

B-2 با سوخت گیری اولیه بیش از ۱۱ هزار کیلومتر را طی می‌کند و اگر سوخت‌گیری هوایی کند، می‌تواند به هر نقطه در کره زمین سر بزند. این بمب افکن در ارتفاع ۵۰۰۰۰ پایی به دور از چشم رادارهای دشمن می‌تواند بمب‌های زیادی را رها کند.

آسمان نوردان بی‌رقیب

پروژه تولید بمب‌افکن بی۲ در دوران حکومت کارتر آغاز شد. این بمب افکن همچنان گران‌قیمت‌ترین هواپیمایی است که تا حالا ساخته شده و هزینه تولید هر فروند آن بر اساس قیمت‌های سال ۱۹۹۷ حدود ۷۳۷ میلیون دلار بود. هزینه فروش با توجه به قیمت قطعات یدکی، تجهیزات، و پشتیبانی نرم‌افزاری در سال ۱۹۹۷ به ۹۲۹ میلیون دلار می‌رسید. در صورتی که هزینهٔ کل پروژه تولید این بمب‌افکن شامل تحقیقات، پیشرفت، مهندسی و آزمایش‌ها هم منظور شود، هر فروند از این هواپیما با بهایی معادل ۲٫۱ میلیارد دلار ساخته شده و هزینه کل پروژه بر اساس دلار سال ۱۹۹۷ معادل ۴۴ میلیارد و ۷۵۰ میلیون دلار است.


آسمان نوردان بی‌رقیب

هزینه‌های عملیاتی و سرمایه‌ای بسیاری بالای این هواپیما موجب شد که پروژه بی۲ در کنگره آمریکا و ستاد مشترک وزارت دفاع بسیار بحث‌انگیز باشد. در ابتدا سفارش تولید ۱۳۲ فروند از این بمب‌افکن به نورتروپ داده شده بود، اما پایان جنگ سرد و فروپاشی شوروی نیاز به این هواپیما را که برای نفوذ به فضای هوایی شوروی و بمباران مراکز حساس آن طراح شده بود، به شدت کاهش داد و در نهایت تنها ۲۱ فروند از این بمب‌افکن تولید شد. سانحه سال ۲۰۰۸ یکی از آن‌ها را نابود کرد و ۲۰ فروند دیگر همچنان در خدمت نیروی هوایی ارتش قرار دارند. ارتش آمریکا نخستین بار از این بمب‌افکن در سال ۱۹۹۹ در جنگ کوزوو استفاده کرد و سپس در جنگ افغانستان، جنگ عراق و جنگ ۲۰۱۱ لیبی نیز از آن‌ها بهره برد. این هواپیما در مقایسه با دیگر بمب افکنهای عمده آمریکایی مانند بی ۵۲ و بی ۱ بی، قابلیت انعطاف‌پذیری بسیاری را با خود به همراه دارد و قابل‌ترین گونه در میان بمب افکن‌های سرنشین دار است.

 مهمترین ویژگی این بمب افکن، مخفی بودن آن از دید رادار است که توانایی بی نظیری در انهدام ارزشمندترین پایگاه‌های دشمن حتی در قلب پدافندهای هوایی بسیار سنگین به این هواپیمای بمب افکن می‌دهد. این ویژگی‌ها، تماماً موجب شده‌اند که بی ۲ به عنوان تنها بمب افکن رادار گریز قرن بیست و یکم شناخته شود. ویژگی‌های پنهان کاری، آیرودینامیکی و توانایی حمل مقدار زیادی تسلیحات، این بمب افکن را از سایر بمب افکن‌های موجود در خدمت متمایز و جدا می‌سازد. بدین وسیله، این هواپیما قادر است به دور از ترس از شناسایی به وسیله رادار دشمن، در ارتفاعات بالا به عملیات و تجسس پرداخته و آزادی عمل فوق‌العاده‌ای نیز داشته باشد.

بمب افکن B-2 اسپیریت با قیمت تقریبی ۲ میلیارد دلار آمریکا با احتساب هزینه‌های پروژه تولید این هواپیما هم اکنون به عنوان گران‌قیمت‌ترین هواپیمای جهان شناخته می‌شود. این قیمت برابر با قیمت یک کشتی جنگی بزرگ آمریکایی است.


اف-۲۲ (آمریکا)

 اف-۲۲ رپتور هواپیمای جنگنده نسل پنجم ساخت شرکتهای لاکهید و بوئینگ است که از فناوری رادارگریزی (Stealth) استفاده می‌کند. ایالات متحده تنها کشوری است که دارای این هواپیما است. در اصل اف-۲۲ به عنوان یک جنگنده برای برتری هوایی طراحی شده بود، اما دارای قابلیت‌های اضافی است که شامل حمله به زمین، جنگ الکترونیکی و اطلاعات سیگنال می‌باشد. لاکهید مارتین پیمانکار اصلی طرح است و تولید بیشتر بدنهٔ هواپیما، سیستم‌های سلاح و مونتاژ نهایی اف-۲۲ را به عهده دارد. برنامه بوئینگ شامل بال، بدنه، ادغام آویونیک، و تمامی سیستم آموزش خلبان و نگهداری سیستم است. بهای هر فروند اف-22، ۱۴۰ میلیون دلار برآورد شده است.

آسمان نوردان بی‌رقیب


چنگ‌دو جی ۱۰ (چین)

جنگنده J-10 اولین جنگنده چینی توسعه یافته است که از لحاظ عملکرد و قابلیت شبیه هواپیماهای جنگی غربی است. این هواپیما به منظور مقابله با خطر هواپیماهای شوروی از جمله میگ ۲۹ و سوخو ۲۷ ساخته شد. این هواپیما در ابتدا به گونه‌ای طراحی شده بود که در جنگ‌های هوایی برتری داشته باشد، اما با سقوط شوری و تغییر نیازهای کشور چین، به یک جنگنده چندکاره تبدیل شد. این هواپیما شباهت‌های بسیاری به جنگنده‌های آمریکایی دارد و از تکنولوژی قابل توجهی بهره می‌گیرد. قیمت این هواپیما در حال حاضر در حدود ۲۷ میلیون دلار است.


آسمان نوردان بی‌رقیب

اف-۱۵ ایگل (آمریکا)

 اف-۱۵ ایگل (عقاب) جنگنده آمریکایی است که برای برتری هوائی به سفارش دولت آمریکا (برای نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا و گارد ملی هوائی) طراحی و ساخته شده‌است. این هواپیما را شرکت مک‌دانل-داگلاس که اکنون بخشی از شرکت بوئینگ است می‌ساخت. اف-۱۵ جنگنده اصلی آمریکا برای مراقبت از مرزهای هوائی این کشور است. استفاده از دو موتور قدرتمند توربوفن با قدرت ۲۹۰۰۰ پوند کشش (۱۳۱۵۴) در ثبت اوج گیری و شتاب و دارا بودن یک سازه هوایی قوی که حاصل هزاران ساعت مطالعه و بررسی‌های و انجام آزمایش‌ها تونل باد بوده و نیز استفاده از سطوح فرامین پروازی قوی که قابلیت پرواز را در این هواپیما خارق العاده ساخته است؛ همچنین استفاده از سامانهٔ هوایی دیجیتال و نصب یک رادار با برد بلند حدود۱۰۰مایل (۱۶۰کیلومتر) در اف-۱۵و به کار گیری آخرین نوع رادار برد متوسط و استفاده از موشکهای هوا به هوای اسپارو و برد بلند حرارتی سایدوایندر و مجهز شدن این جنگنده به توپ سرعت بالا، از آن یک عقاب با سرعت بالا ساخته‌است. بهای هر فروند۲۹/۹ میلیون دلار است.

آسمان نوردان بی‌رقیب

 ساب ۳۹ گریپن (سوئد)

ساب گرپین (گریفین) یک هواپیماهای جنگی چند منظوره بسیار سبک وزن و با طراحی نسل چهارم است. این جنگنده با استفاده از آخرین فن‌آوری تجهیز شده و می‌تواند ماموریت‌های مختلف، مانند دفاع هوایی، رهگیری، و حمله زمینی و شناسایی را انجام دهد. این جنگنده با توجه به طرح آیرودینامیکی پیشرفته خود برای مبارزه نزدیک بسیار سریع  است. ادعا شده است که گرپین دارای پایین‌ترین هزینه‌های عملیاتی نسبت به هر جنگنده دیگر است. این هواپیما هسته اصلی نیروی هوایی سوئد در قرن ۲۱ را تشکیل می‌دهد. این هواپیما به کشورهای جمهوری چک، مجارستان، آفریقای جنوبی، تایلند و انگلستان صادر می‌شود. قیمت هر یک از این هواپیماها در حدود ۴۰ میلیون دلار است.

آسمان نوردان بی‌رقیب

اف-16 فالکون (آمریکا)

جنگنده F-16 جایگزین ارزان‌تر و سبک‌تر F-15 بود. بر خلاف F-15 که به طور کلی یک جنگنده برتری هوایی است، F-16 چند منظوره است و قادر به حمله به اهداف هوایی و زمینی است. F-16 از جمله جنگنده‌هایی است که به تعداد زیاد تولید و در درگیری های متعددی شرکت داشته است. این هواپیما به طور گسترده‌ای صادر و در حال حاضر در ۲۶ کشور در سراسر جهان عملیاتی است. این هواپیما کوچک است، اما قدرت مانور بسیار بالایی دارد. F-16 دارای یک حباب شیشه‌ای است که در طول نبرد هوایی برای دید خلبان بسیار عالی است. F-16 هنوز هم در خدمت نیروی هوایی ایالات متحده است  و تا ۲۰۲۵ عملیاتی باقی خواهد ماند و پس از آن توسط هواپیماهای جدید F-35-II جایگزین خواهد شد. قیمت هر یک از این هواپیماها در حدود ۱۴ میلیون دلار است.

آسمان نوردان بی‌رقیب


اف/ای-۱۸ (آمریکا)

-مک دانل داگلاس اف/ای-۱۸ هورنت (به انگلیسی: McDonnell Douglas F/A-۱۸ Hornet) جت جنگنده چندمنظوره فراصوت دوموتوره و تک سرنشینه‌ای است که در اواخر دهه ۱۹۷۰ بر اساس جنگنده آزمایشی و ای‌ اف-۱۷ توسط شرکت مک‌دانل داگلاس و نورتروپ برای استفاده در نیروی دریایی و تفنگداران دریایی آمریکا طراحی شد. این هواپیما هم توانایی نبردهای هوایی و هم قابلیت حمله به اهداف سطحی را دارد و مهم‌ترین ماموریت‌هایی که برای آن تعریف شده شامل دفاع هوایی از ناوگان‌های دریایی، اسکورت جنگنده‌های دیگر، سرکوب پدافند هوایی دشمن، حملات ضربتی و بمباران اهداف زمینی و دریایی، ماموریت‌های برتری هوایی، رهگیری جنگنده‌ها و بمب‌افکن‌ها و موشک‌های دشمن، پشتیبانی نزدیک هوایی، و شناسایی هوایی می‌شود. اف-۱۸ برای انجام ماموریت شبانه‌روزی در هر نوع شرایط آب‌وهوایی طراحی شده و قابلیت سوخت‌گیری در هوا و فرود و پرواز از ناوهای هواپیمابر را دارد. بهای هر فروند بیش از۶۰ میلیون دلار است.

آسمان نوردان بی‌رقیب

سوخو–۲۷ (روسیه)

سوخو سو–۲۷ (به روسی: Сухой Су-۲۷) جت جنگنده دوموتوره سنگین و دوربرد برتری هوایی است که در دوران اتحاد جماهیر شوروی توسط دفتر طراحی سوخو طراحی و ساخته شده‌است. این جنگنده در سازمان ناتو با نام «فلانکر» شناخته می‌شود.این جنگنده، در اصل برای ایجاد توان مقابلهٔ نیروی هوایی اتحاد شوروی در برابر نسل جدید جنگنده‌های آمریکایی به خصوص اف-۱۵ ساخته شد. سوخوی۲۷ دارای برد پروازی استثنایی، قابلیت حمل مهمات بالا و چابکی فوق العاده‌است. جنگندهٔ سوخوی۲۷ اغلب در نقش «ماموریت‌های برتری هوایی» به کار گرفته می‌شود، اما قادر است در اغلب ماموریت‌های رزمی دیگر نیز شرکت کند.جنگندهٔ سوخوی۲۷، حاصل یک مناقصهٔ انجام شده جهت تولید جنگنده بین شرکت‌های میکویان گورویچ و سوخو در دهه ۱۹۷۰ و ماحاصل این مناقصه، منجر به تولید سوخوی ۲۷ و میگ ۲۹ شده‌است که ظاهری شبیه به هم دارند.قیمت هر فروند ۳۵ میلیون دلار است.

آسمان نوردان بی‌رقیب

میگ ۳۱ (روسیه)

جنگنده‌های MiG-31 به عنوان بخشی از یک برنامه کلی برای دفاع هوایی از شوروی در پاسخ به تهدید ناتو ساخته شد.این جنگنده صرفاً برای نبرد هوایی ساخته شده است و یکی از قدرتمندترین هواپیماها در این نوع است. این هواپیما قادر به رهگیری همزمان ۲۴ هدف و درگیری با ۸ هدف است و از جمله می‌تواند با موشک کروز نیز مقابله کند. همچنین این جنگنده قادر است هواپیماهای دیگر را در فاصله ۲۸۰ کیلومتری منهدم کند. این هواپیما جزو سریع‌ترین جنگنده‌های جهان می‌باشد. مدل جدیدتر این هواپیما MiG-31BM است که تولید آن در سال ۲۰۱۰ شروع شد قیمت این هواپیما در حدود ۵۷ میلیون دلار است.

آسمان نوردان بی‌رقیب




 سوخو ۳۵ (روسیه)

سوخو ۳۵ یک جنگنده چند کاره و مدل توسعه یافته سوخو ۲۷ است. سوخو ۳۵ یک جنگنده نسل چهارم است که در درجه اول برای برتری هوایی ساخته شده است با این حال دارای قابلیت ثانویه حمله هوا به زمین است. این هواپیما می‌تواند مقدار زیادی مهمات حمل می‌کند. این هواپیما موتورهای بزرگ و قدرتمندی دارد که به آن اجازه می‌دهد بدون استفاده از پس سوز به سرعت‌های مافوق صوت دست یابد. قیمت هر یک از این جنگنده‌ها ۴۰ تا ۶۵ میلیون دلار است.

آسمان نوردان بی‌رقیب
داسو رافائل (فرانسه)

رافائل در خدمت نیروی هوایی و نیروی دریایی فرانسه است. این جنگنده چند کاره مجهز به آخرین سیستم‌های هوایی است و هم در جنگ هوایی و هم در جنگ هوا به زمین بسیار قدرتمند است. این هواپیما تاحدودی رادارگریز و بسیار مانور پذیر است. رافائل می تواند ۴۰ هدف را رهگیری نماید و با چهار هدف درگیر شود. این جنگنده بدنه نیروی هوایی فرانسه در قرن ۲۱ را تشکیل می‌دهد و به نوعی شبیه F-16 آمریکا است. قیمت هر یک از این هواپیماها در حدود ۱۰۱ میلیون دلار است.


آسمان نوردان بی‌رقیب


یوروفایتر تایفون (اتحادیه اروپا)

در سال ۱۹۸۶ کنسرسیومی به منظور توسعه یک هواپیمای جنگی چند کاره متشکل از کشورهای اروپایی آلمان، ایتالیا، انگلستان و بعدها اسپانیا تشکیل شد. هدف اصلی از ساخت این هواپیما طراحی یک جنگنده با خصوصیت برتری هوایی بود و قابلیت ثانویه آن نیز توانایی در جنگ هوا به زمین بود. این هواپیما حامل موشک‌های پیشرفته اروپایی است. برخی کارشناسان نظامی عقیده دارند که این هواپیما تنها به اندازه نصف F22 رپتور قدرت دارد اما قدرت بیشتری نسبت به F-15، رافائل، سوخو و بسیاری دیگر از جنگنده‌ها دارد. یوروفایتر تایفون سنگ بنای قدرت هوایی اروپا  در قرن ۲۱ را تشکیل می‌دهد. قیمت این هواپیما در حدود ۸۰ میلیون دلار است.

آسمان نوردان بی‌رقیب

سوپر هورنت (آمریکا)

سوپر هورنت موثرترین جنگنده نیروی دریایی ایالات متحده و یک جنگنده چند کاره است. اصلی‌ترین قابلیت این هواپیما این است که به سادگی در ناوهای هواپیمابر مستقر می‌شود و می‌تواند هر دو اهداف سطحی و هوایی را مورد حمله قرار دهد. سوپر هورنت به عنوان جنگنده اصلی در خدمت نیروی هوایی استرالیا نیز قرار دارد. سوپر هورنت با موتورهای جدیدی مجهز شده است و جایگاه حمل سلاح‌های اضافی در اختیار دارد که می‌تواند موشک‌های بیشتری را حمل کند. از جمله توانمندی‌های این هواپیما رادارهای بسیار قدرتمند، سیستم رهگیری قوی و توانایی حمل سلاح‌ها و مهمات پیشرفته به میزان زیاد است. قیمت هر یک از این جنگنده‌ها در حدد ۶۷ میلیون دلار است.

آسمان نوردان بی‌رقیب


 اف-22 رپتور (آمریکا)

جنگنده F-22 رپتور را باید فرمانروای تمامی جنگنده‌ها دانست. این هواپیما که توسط شرکت لاکهید مارتین ساخته شده است، تقریباً به صورت کامل رادار گریز است و بنابراین آن را هواپیمای نامرئی می‌نامند. این هواپیما پیشرفته‌ترین و گران‌ترین جنگنده تولید شده تا به امروز است. بسیاری از سنسورها و اطلاعات این هواپیما محرمانه باقی مانده است. این هواپیمای پیشرفته هرگز صادر نشده است و حتی متحدان ایالات متحده و کشورهای عضو ناتو نیز به آن دسترسی ندارند. تا به امروز ۱۸۷ عدد از جنگنده‌های F-22 رپتور ساخته شده است و بدنه اصلی نیروی هوایی آمریکا در سال‌های آینده را تشکیل خواهد داد. این جنگنده ویژگی‌های منحصر به فردی دارد. برای مثال در نبردهای هوایی قبل از اینکه هواپیمای دشمن بتواند آن را شناسایی کند، اقدام به شلیک می‌کند و بدون هیچگونه دردسری هرنوع جنگنده‌ای را نابود می‌کند. قیمت هر یک از این هواپیماها در حدود ۱۵۰ میلیون دلار است.



آسمان نوردان بی‌رقیب




گزارش از حمیدرضا قربانی

                                       *برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.




انتهای پیام/
برچسب ها: جنگنده ، ارتش ، عملیات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷۰
در انتظار بررسی: ۱۰۵
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۷:۴۵ ۲۸ آبان ۱۳۹۹
اقا این گفته جنگنده برتر نگفته جنگندهای چرت و پرت ما هی میگین صاعقه یا زهرمار کو این جنگندهای خوب رو زده
Iran (Islamic Republic of)
آرین
۱۸:۰۴ ۰۳ مهر ۱۳۹۹
هیچ کدوم کوثر و آذرخش و فانتوم ایرانی نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۱ ۲۴ شهريور ۱۳۹۹
اونایی که میگن چرا صاعقه یا آذرخش یا کوثر نذاشتن چون این جنگنده همشون از کپی اف 5 هستن قاهر هم هنوز عملیاتی نشده
United States of America
ناشناس
۱۰:۱۹ ۰۸ فروردين ۱۳۹۹
چرا جنگنده ی جت فایر که از نظر خودش قویترین هست رو نزاشتین؟؟؟
Germany
کامران
۱۵:۵۷ ۰۹ بهمن ۱۳۹۸
هیچکدوم اف22رپتور نمیشه.البته اسپریت برای خودش غولی هست که بایدحسابش رو ازبقیه جنگنده ها جداکرد.
میگن رپتور اف22 جنگنده ایست که مربوط به زمانهای آینده هست وخیلی زودتر از زمان خودش اختراع شده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۰ ۲۵ شهريور ۱۳۹۸
بمب افکن بی 52 کجاست ؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۶ ۲۷ مرداد ۱۳۹۸
هیچ جنگنده ای به اف ۱۴ نمیرسه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۸ ۲۸ بهمن ۱۳۹۷
سلام از کشورهایی مثل انگلیس وفرانسه و آلمان که صاحب قویترین جنگنده ها هستن اسمی نبوردین درحالی که قطعا دارای این تکنولوزی هستن شاید بصورت سکرت باشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۸ ۲۶ اسفند ۱۳۹۶
ما باید در صتایع هوا فضا خودکفا باشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۸ ۲۶ اسفند ۱۳۹۶
ما باید در صتایع هوا فضا خودکفا باشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۳ ۱۷ بهمن ۱۳۹۶
پس کو هواپیماهای ایرانی؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۶ ۱۱ بهمن ۱۳۹۶
پس کو هواپیماهای ایرانی؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۶ ۱۱ بهمن ۱۳۹۶
پس کو هواپیماهای ایرانی؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۱ ۰۱ بهمن ۱۳۹۶
پس کو هواپیماهای ایرانی؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۱ ۲۱ آبان ۱۳۹۶
سوخو t50 بهترین جنگنده نسل پنجم جهان هستش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۹ ۲۰ آبان ۱۳۹۶
مطالبوت عالی بود.
Iran (Islamic Republic of)
محمدی
۰۰:۰۶ ۱۴ مهر ۱۳۹۶
چرا از صاعقه خودمون اسم نبردین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۰ ۱۰ مهر ۱۳۹۶
حالا هی همه بیاید بگید بی ۲ جنگنده نیست
Iran (Islamic Republic of)
عمران
۱۲:۲۴ ۱۳ شهريور ۱۳۹۶
b-2 اسپریت بمب افکنه و فعلا قوی ترین جنگنده ی دنسا f-22 رپتور هست جنگنده ی سوخو t-50 یا همون پاکفا عملیاتی نشده و نباید اون رو با f-22 مقایسه کرد
Iran (Islamic Republic of)
شاهد
۰۵:۳۰ ۲۴ مرداد ۱۳۹۶
تا جایی که می‌دونم ایران هیچ جنگنده ای تولید نکرده فقط جنگنده های قدیمی رو تعمیر می‌کنه و رنگشون رو عوض می‌کنه و با اسم دیگه معرفی می‌کنه!
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۹:۴۲ ۰۶ بهمن ۱۳۹۸
بیشتر هم روی تایگر مانور میده چون ساختار مختصر و ساده تری داره و امکانات و تجهیزات اون در حداقل هست نسبت به دیگر جنگنده ها.
United States of America
شاهد
۰۵:۳۰ ۲۴ مرداد ۱۳۹۶
تا جایی که می‌دونم ایران هیچ جنگنده ای تولید نکرده فقط جنگنده های قدیمی رو تعمیر می‌کنه و رنگشون رو عوض می‌کنه و با اسم دیگه معرفی می‌کنه!
United States of America
شاهد
۰۵:۳۰ ۲۴ مرداد ۱۳۹۶
تا جایی که می‌دونم ایران هیچ جنگنده ای تولید نکرده فقط جنگنده های قدیمی رو تعمیر می‌کنه و رنگشون رو عوض می‌کنه و با اسم دیگه معرفی می‌کنه!
United States of America
شاهد
۰۵:۳۰ ۲۴ مرداد ۱۳۹۶
تا جایی که می‌دونم ایران هیچ جنگنده ای تولید نکرده فقط جنگنده های قدیمی رو تعمیر می‌کنه و رنگشون رو عوض می‌کنه و با اسم دیگه معرفی می‌کنه!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۷ ۲۰ آبان ۱۳۹۴
شفق ما کوش؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۶ ۱۵ آبان ۱۳۹۴
ماهم ان شاءالله باتلاش جوانان غیورخودمون پیشرفت میکنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۳ ۰۹ آبان ۱۳۹۴
ما اف 35 رو هم می تونیم بسازیم چه برسه به بی 2 همیشه خودتون رو کم نبینید دشمن رو هم بزرگ نبینید ثانیا ما با موشک هامون که در رده های مختلفی هستندمی تونیم جنگنده هاشون در هر سطحی رو صاغط کنیم بدون سرنشینشون که انداختیم با سرنشین شون می خواد چه غلطی بکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۹ ۰۶ آبان ۱۳۹۴
ساعقه و آذرخش كجان ؟!!!يه اسباب بازي ديگه هم داشتيم قاهر313 اون كجاست ؟!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۵ ۰۶ آبان ۱۳۹۴
دوستان اخرین تولید سایپا که هنگام تصادف با شش برابر سرعت صوت پرواز می کنه رو جا انداختید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۱ ۰۶ آبان ۱۳۹۴
\پس پراید چی جنگنده برتر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۲ ۰۶ آبان ۱۳۹۴
ما قاهرررر 313 داشتیم خبری ازش نمیشنووووووووووووووم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Brazil
ناشناس
۱۲:۲۸ ۰۶ آبان ۱۳۹۴
ما با کلاشینکف تمام جنگنده ها میندازیم اصلا" نگران نباشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۱ ۰۶ آبان ۱۳۹۴
شما دوست عزیز که میگید پس ایران کو ! جنگنده و ... خوبه ولی پیروزی نمیاره . خودتون میدونید ایران چیزهای دیگه داره که هیچکدوم کشورها ندارن . واگرنه چرا آمریکا با اینهمه جنگنده و صلاحهای فوق پیشرفته جرات نکرده به ایران چپ نگاه کنه .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۹ ۰۶ آبان ۱۳۹۴
پس کو قاهر
اصلا فکر کنم قاهر یه ماکت بیشتر نبود . چون هیچ جزئیاتی اذش نیست و گمنامه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۷ ۰۶ آبان ۱۳۹۴
اخه قاهرهم شدجنگنده مردحسابی هنوزنصف اف5امریکاکارایی نداره
Brazil
ناشناس
۰۸:۱۸ ۰۶ آبان ۱۳۹۴
عکس یوروفایتر و اف ۱۸ یکی هستن فکر کنم اشتباه کردین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۴ ۰۶ آبان ۱۳۹۴
تجهيزات روسي درمقابل امريكايي اسباب بازي بيش نيستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۱۳ ۰۶ آبان ۱۳۹۴
اینم نیرو هوایی امریکا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۲ ۰۶ آبان ۱۳۹۴
اف 22رپتور را دوبار معرفی کردین که در دفعه دوم از بی 2 هم گرانتروهم پیشرفته تر معرفی کردبن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۳ ۰۶ آبان ۱۳۹۴
درمورد یوخوt50 هم اگر مطلب بزارید ممنون میشم,ولی در کل خیلی خوب بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۸ ۰۶ آبان ۱۳۹۴
پس قاهر کو؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۰ ۰۶ آبان ۱۳۹۴
یوروفایتر و اف ۱٨ عکساشون چه فرقی باهم میکنه?
Iran (Islamic Republic of)
milad
۰۹:۵۳ ۲۳ مرداد ۱۳۹۸
از لحاض شکل یه شباهتی دارن اما تفاوتشون تو بالچه اویلتور شون هست اگه نگاه کنی یور فایتر دو بالچه شبیه ایولتور در جلوی کابین خلبان داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۵ ۰۵ آبان ۱۳۹۴
ما هم پراید و پژو یه هفته مصرف میسازیم.
چرا تو لیست نذاشتین؟؟؟؟
واقعا که
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۴ ۰۵ آبان ۱۳۹۴
بله .اون عکسه جنگنده یورو تایفون ساخت انگلستانه.ودرضمن سوپر هورنت هم یه جور اف18 است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۶ ۲۳ مرداد ۱۳۹۸
اره سوپر هرنت و اف 18 یکی هستم فقط تفاوتشون تو سستم های جنگیشون و موتوراشون هست همیشه بدون وقتی یه پیشوند یا پسوند به یه شی اضافه میشه حتما یه تفاوتی داره ظاهر و نبین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۳ ۰۵ آبان ۱۳۹۴
خبر تکراری است.
چند روز قبل هم گذاشته بودید.
با این حال خوب بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۶ ۰۵ آبان ۱۳۹۴
صاعقه و آذرخش ما چی؟؟؟؟ باشگاه خبرنگاران لطفا گزارشی هم درباره جنگنده قاهر تهیه کنید که درباره جزئیات فنی آن بیشتر بدانیم...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۲ ۰۵ آبان ۱۳۹۴
سلام ظاهرا f18 در طراحی جدید با مشارکت باشگاه خبرنگاران رونمایی شده ما خبر نداشتیم .چقدر برجام زود عملی شد . روحانی متشکریم
Germany
ناشناس
۲۲:۳۱ ۰۵ آبان ۱۳۹۴
سلام: تازگی که یک مهندس ایرانی را گرفتن خودشان یکی از سازندگان هواپیما بود که بهانه کردن نذاشتن بیاد ایران کارکند. "بقولی میگن جنس فروخته شده پس داده نمیشود" فرار مغزها همین است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۵ ۰۵ آبان ۱۳۹۴
به به..
همه غربی هستن..
بدبخت شدیم رفت..
جنگ بشه ، شخم میزنن...
آقا کاری به کار اینا نداشته باشین : ))
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۹ ۰۵ آبان ۱۳۹۴
پس f35 آمریکا و t50 pacfa روسیه و یوروفایتر تایفون و.... پی شد پسسس؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۶ ۰۵ آبان ۱۳۹۴
با مطالعه جنگنده های کشورهای غربی بخصوص امریکا بهتره هیچ وقت فکر جنگ باهاشون نباشیم که بسیار خطرناک است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۹ ۰۵ آبان ۱۳۹۴
اون عکسی که برای اف 18 گذاشتید اشتباهه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۶ ۰۵ آبان ۱۳۹۴
پس اف ۱۴هایی خودمون کجاست اصلا روشن میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۴ ۰۵ آبان ۱۳۹۴
بچه ها کیا حاضرند هر کمکی کنند تا ما هم جنگنده خوب بسازیم لطفا بگید واقعی میگم تا کی دست رو دست بزاریم تا دشمن قوی تر بشه!!!!! باشگاه درجش کن وگرنه نه من نه تو افتاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۸ ۰۵ آبان ۱۳۹۴
این چه وضع گزارش جمع کردنه . بی 2 که اصلا جنگنده نیست. بمب افکنه. یعنی چه از نظر کاربری و چه از نظر ابعاد اصلا تو کلاس جنگنده نیست. سوپر هورنت (آمریکا) وقتی اسم مدل همه رو بر اساس مدل عددی گزاشتین باید اف 18 تیتر می زدین .اف 22 رو هم 2 بار گزاشتین اول وآخر گزارش. بهترین جنگنده روسیه یعنی سوخو تی 50 هم که اصلا تو 10 تا تون نیست. باتشکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۹ ۲۳ مرداد ۱۳۹۸
بیتو جنگنده بمب افکن هست به این دلیل میگن جنگنگده چون میتونه به جای بمب موشک های کروز وموشک های هدایت شونده رو حمل کنه پس یه جنگنده محسوب میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۸ ۰۵ آبان ۱۳۹۴
پس کو هواپیماهای ایرانی؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۷ ۰۵ آبان ۱۳۹۴
من این مقاله رو نخوندم و فقط یه نگاه به اسم ها و عکس ها کردم
B-2 بمب افکنه جنگنده نیست
عکس F-18 رو اشتاباه چاپ کردید
در ضمن F-18 و super hornet یکی هستند
F-22 راپتور رو دو بار چاپ کردید
به جای بعضی جنگنده ها مثل F-15 و F-16 بهتر بود هواپیما هایی مثل J-20 , Su-T50 قرار بدید
در ضمن جنگنده ای مثل F-15 در زمان خود از لحاظ تکنولوژی از F-14 پایین تر بوده. الان هم F-14 های فعال ایران هم کمتر از F-15 و F-16 نیستند
ولی در کل جنگنده های خوبی رو انتخاب کردید
Iran (Islamic Republic of)
میلاد
۱۰:۰۱ ۲۳ مرداد ۱۳۹۸
اول بی تو جنگنده بمب افکن هست حتی تو سایت پنتاگون هم بهش اشاره شده بعدشم اف 18 و سوپر هورنت دو جنگنده هم شکل هستنداما تکنولوژی متفاوتری داره سوپر هورنت
United States of America
ناشناس
۲۰:۵۶ ۰۵ آبان ۱۳۹۴
پس ما چی ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Germany
ناشناس
۲۰:۵۴ ۰۵ آبان ۱۳۹۴
aali bood
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۸ ۰۵ آبان ۱۳۹۴
اذرخش در کجای این لیست واقع است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۷ ۰۵ آبان ۱۳۹۴
اقا امریکا خیییییییییییییییییییلی قویه بعد ما با F5مانور میدیم سوخو میگ ما هم جواب B2اسپیریت و اف 22 و اف18,17 سوپر هورنت رو نمیده کمک کنید یه کاری کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۴ ۰۵ آبان ۱۳۹۴
با سلام
مقاله خوبی بود اما سه ایراد اساسی داشت:
اولا عکس اف 18 رو اشتباه گذاشتین
ثانیا اف 18 همون هورنت هست، چرا دوباره راجع به اون و به عنوان یک هواپیمای جدید مطلب نوشته شده است
ثالثا متن مربوط به اف 22 هم دوبار تکرار شده است.
البته بعضی از اطلاعات ذکر شده در متن نیز جای بحث داشته و دارای ایراد می باشد که سطح علمی مقاله را به شدت پایین می آورد
با تشکر
Iran (Islamic Republic of)
میلاد
۱۰:۰۵ ۲۳ مرداد ۱۳۹۸
سوپر هورنت یه جنگنده جدید هست که از سال 2003 وارد نگاون دریایی شد
ول شکل اف 18 هست پس از نظر شما مرسس اس ال 63 با مرسدس اس ال 63 ا ام جی هم فرقی نداره چون یک شکل همون کلمه ا ام جی خودش یه دنیا تغییره
Germany
ناشناس
۲۰:۴۴ ۰۵ آبان ۱۳۹۴
سوخو T 50 یادتون رفت؟
تنها رقیب اف 22 و اف 35 هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۷ ۰۵ آبان ۱۳۹۴
بسیار عالی بود مخصوصا بی2 که واقعا مثل شبح می مونه...
ان شاءالله ما هم بتونیم بهترین جت های جنگی جهان رو بسازیم
چرا که دانشمندان و مهندسین خیلی خوبی داریم و قطعا خواستن توانستن است...:)
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۳ ۰۵ آبان ۱۳۹۴
سلام عکس هواپیمای اف 18 سوپر هورنت رو اشتباه گزاشتین .با تشکر
آخرین اخبار