بابک زنجانی چه ضرر بزرگی به ایران زده است؟/ متهم نفتی با پول نفت، کشتی و هواپیما خرید

هشتمين جلسه دادگاه متهم نفتی در شعبه 15 دادگاه انقلاب پایان یافت.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان ؛ به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، دقايقی  پيش(ساعت 9) هشتمين جلسه دادگاه متهم نفتی در شعبه 15 دادگاه انقلاب به رياست قاضی صلواتی به منظور قرائت ادامه دفاعيات توسط متهم پرونده آغاز شد.

بنابراين گزارش تا کنون 7 جلسه از دادگاه پرونده متهم نفتی برگزار شده که سه جلسه اول دادگاه که در تاریخ 12،11 و13 مهر ماه تشکيل شدند به قرائت کيفر خواست توسط نماينده دادستان اختصاص پيدا کرد و چهار جلسه بعدی دادگاه که در تاريخ 9،10،18و19آبان ماه برگزار شدند که متهم نفتی به قرائت دفاعيات 200 صفحه ای خود پرداخت.

مشروح دادگاه

جلسه امروز دادگاه از ساعت 9 با قرائت آیاتی از کلام الله مجید آغاز شد و وکیل شرکت اچ كی نفتی به مدت 90 دقیقه درباره شگردهای بابک زنجانی در کلاهبرداری از شرکت ملی نفت توضیح داد.

در آغاز هشتمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات بابک زنجانی به ریاست قاضی صلواتی در ابتدای این پرونده قاضی از غلامحسین صادقی قهاره وکیل شرکت نفتی اچ کی درخواست کرد که به قرائت شکایت بپردازد.

در ادامه وکیل شرکت نفتی اچ کی از زحمات دادستان نماینده دادستان در تشکیل این پرونده و همچنین از ضابطان دستگاه قضایی، وزارت نفت و معاونت حقوقی سپاه و نیروی انتظامی تشکر کرد و گفت: در تشکیل این پرونده زحمات زیادی کشیده شده است.

صادقی قهاره افزود: من در جلسات دادگاه در هنگام دفاعیات آقای زنجانی مطلبی که بشود آن را دفاع عنوان کرد و در واقع ماهیت دفاعی داشته باشد ندیدم بلکه ایشان بیشتر به حواشی پرداختند در حالی که ما اینجا مسائل حاشیه ای را مطرح نمی کنیم.

وی گفت: ما کماکان با شکایت اولیه خودمان مواجهه هستیم و آقای زنجانی در مقام پاسخگویی به دفاعیات خود بر نمی آید.

صادقی قهاره افزود: آنچه در اینجا مطرح می شود اصل کیفرخواست و دفاع از کیفرخواست است تا متناسب با آن حکم عادلانه صادر شود .

صادقی در بخشی از سخنانش به چندین شناسنامه تقلبی بابک زنجانی با نام های متفاوت و صدور چندین چک بلامحل اشاره کرد.

وی گفت: بابک زنجانی وجوهی را که باید به پیمانکاران شرکت نفت می داد به مصرف شخصی می رسانده است و به شرکت هایی هم که مبالغی پرداخته ، از آن ها کارمزد غیرمتعارف کسب کرده است.

وکیل اچ کی گفت: بابک زنجانی که خود را فعال اقتصادی معرفی می کند و ادعا دارد تحریم ها را دور زده از وضع بحرانی کشور در شرایط تحریم سوء استفاده کرده است.

وی افزود: یکی از راههای متقلبانه او تمسک به تایید و تشخیص شخص ثالث بوده است و حتی چندین تن از وزرای دولت قبل را به گونه ای و با شگردهایی فریب داده است که همه آنها او را تایید کرده اند.

صادقی گفت: وی همچنین مدیران برخی بانک ها را هم فریب داده است.

وی افزود: آقای بابک زنجانی خود را فردی مومن وصالح اعلام می کند اما مگر می شود کسی با این شرایط اینگونه تمکن ماالی داشته باشد.

در خلال اظهارات وکیل مدافع شرکت اچ کی ، "م-ش" و "ح-ف-ه" متهمان دو ردیف بعد این پرونده هم با تشخیص رئیس دادگاه در جلسه حضور یافتند.

وکیل شرکت نفتی «اچ کی» گفت: بابک زنجانی به جای پرداختن به ماهیت کیفرخواست به حواشی می پردازد.

غلامحسین صادقی قهاره در جلسه دادگاه بابك زنجانی افزود: هیچ طلبکاری خوشش نمی آید در اموالی که ده ها معارض و ده‌ها مدعی دارد شریک شود.

وی گفت: کشورهای غربی در صدر آن آمریکا به بهانه واهی جمهوری اسلامی را با تحریم مواجه کردند تا اینکه شرکت ملی نفت ایران و شرکت های تابع از تاریخ 3-11-90 تحریم شدند و در واقع بانک ملی نیز مشمول تحریم قرار گرفت به نحوی که حمل و نقل نفتی، بیمه آن و فروش نفت در بازار و حتی بحث انتقال ارز به داخل کشور به واسطه همین تحریم ها با اخلال مواجه شد.

وکیل شرکت اچ کی ادامه داد: از طرف دیگر انباشت محموله نفتی روی آب‌های شناور خلیج فارس محصولات نفتی را با تهدید مواجه می کرد که این موضوع در شورای امنیت ملی نیز بررسی شد .

صادقی قهاره گفت: اما در این میان عده ای از شرایط حاصل از تحریم ها سوء استفاده کردند و در واقع این تحریم‌ها فرصت مناسبی برای افراد سودجو و فرصت طلب بود تا به جای خدمت به نظام به غارت بیت المال پرداختند.

وی افزود: متاسفانه بابک زنجانی که با کمک شرکای خود و با ادعای توانایی دور زدن تحریم‌ها خود را قهرمان نشان داد و با اسناد واهی مدیران و مسئولان شرکت نفت را دور زد و به امور غیر واقعی امیدوار کرد و با تمهیداتی که اندیشیده بود دو میلیارد یورو را از اموال شرکت نفت به غارت بردند آن هم در شرایطی که کشور در تحریم قرار داشت و حتی فروش دارو نیز به کشور تحریم بود.

صادقی قهاره ادامه داد: دادستان محترم به درستی و به خوبی تقاضای کیفر و جزای مناسب با بزه را برای متهمان صادر کرده است و در واقع در کیفرخواست اتهامات افساد فی الارض برای متهم ردیف اول به درستی ذکر شده است.

وكیل شركت اچ كی (از شركت های تابعه شركت ملی نفت ایران) گفت: با توجه به محتویات پرونده بابك زنجانی می توان دریافت كه وی از روش های مجرمانه با شیوه جدید و با استفاده از فناوری های نوین بهره گرفته و باید از این حیث كه صاحب ایجاد روشی جدید در كشور و شاید در جهان است از او تشكر كرد.

غلامحسین صادقی قهاره در هشتمین جلسه رسیدگی به اتهامات بابك زنجانی افزود: ما تاكنون چنین روش های مجرمانه ای در كشور ندیده ایم. 

وی گفت: اگر دادگاه با قاطعیت با اینگونه افراد برخورد نكند اینگونه روش ها را بزهكاران دیگر در كشور استفاده می کنند.

صادقی قهاره افزود: گویا بابك زنجانی مانند دزدی است كه با چراغ آمده و گویا وی ماشین جعل داشته است.

وی گفت: بابك زنجانی تنظیم اسناد بانكی را مختل كرده و موجب اخلال در نظام پولی و بانكی کشور شده است.

صادقی قهاره افزود: امتناع زنجانی در پرداخت مطالبات پیمانكاران نفتی موجب تأخیر در انجام پروژه های نفتی بویژه پروژه های مشترك با دیگر كشورها شده است.

وی گفت: بر همین اساس با توجه به كیفرخواست صادره و گزارش های وزارت اطلاعات ، نیروی انتظامی ، معاونت حقوقی اطلاعات سپاه ، بانك مركزی و همچنین براساس تحقیقات از مدیران شركت های وی درخواستمان این است كه در صدور حكم متهمان این پرونده به گونه ای اقدام شود تا مایه عبرت همه چپاولگران به بیت المال باشد.

غلامحسین صادقی قهاره در هشتمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات بابك زنجانی افزود: شركت اچ كی برای وصول مطالبات خود ، اعتبار اسنادی مطالبه می کند كه زنجانی 11 فقره ال سی صادر و بعنوان مدیرعامل اف آی آی بی آن را تأیید می کند اما با توجه به اینكه هنوز تحریم اتحادیه اروپا اعمال نشده بود هیچ اقدامی نكرد.

وی گفت: متهم با سوءاستفاده از قطع سوئیفت جهانی ادعا می کرد كه نمی تواند وجوه را جابجا كند.

صادقی قهاره افزود: بابك زنجانی حواله های ارزی کلانی را جعل و از منابع ارزی مجعول در بانك های داخلی استفاده می کرد تا به نحوی بتواند اسناد بهادار را دریافت كند و بتواند این اسناد را به شركت ملی نفت برای تسویه دیون خود ارائه كند.

وكیل شركت «اچ كی» گفت: بابك زنجانی در مقطع زمانی به سازمان تأمین اجتماعی مراجعه و درخواست كرد كه برخی شركت های این سازمان را تا سقف 4 میلیارد یورو خریداری کند و در این خصوص فیش واریزی جعلی را به سازمان ارائه كرد.

غلامحسین صادقی قهاره افزود: او یك فیش واریزی به مبلغ بیش از 442 میلیارد ین ژاپن جعل كرد و به دروغ نشان داد كه این مبلغ را به حساب تأمین اجتماعی واریز كرده است و وی در ادامه 5 فقره چك دریافت كرد 4 فقره از آن چك ها را از  طریق واسطه ای به شركت ملی نفت داد اما چون او پولی به تأمین اجتماعی واریز نكرده بود سازمان تأمین اجتماعی از شركت نفت تقاضا كرد كه چك های مذكور عودت داده شود و این چك ها هم اكنون در اختیار مقامات قضایی است.

وی گفت: زنجانی همچنین به دفتر شركت مالی اعتباری توسعه در تهران می رود و ضمانت نامه ای به مبلغ 8 میلیارد تومان به ذینفعی شهرداری تهران دریافت می کند.

صادقی قهاره افزود: من احتمال می دهم تفاوت فاحشی که در بحث كارشناسی املاك بابك زنجانی در منطقه ایران زمین وجود دارد مربوط به پروانه شهرداری است چرا كه ظاهراً بابك زنجانی در زمان ساخت آن ساختمان پول شهرداری را نداده است و فكر می کنم پروانه آن ابطال شد.

وی گفت: ظاهراً قرار بوده است این بنا 40 طبقه باشد كه 30 طبقه آن روی زمین بود اما وقتی کلاهبرداری او ثابت شد ظاهراً ضمانت نامه مذكور هم ابطال شده است.

وكیل شركت اچ كی (از شركت های تابعه شركت ملی نفت ایران) گفت: بابك زنجانی مقامات عالی بانك مركزی کشورهای تاجیكستان و روسیه را هم فریب داده است.

صادقی قهاره به اتهامات بابك زنجانی افزود: بابك زنجانی ادعا می کند كه بیش از یك میلیارد دلار در بانك تاجیكستان موجودی دارد و حتی برای اثبات ادعای خود از معاون بانك مركزی تاجیكستان هم نامه ای ارائه كرد اما با مراجعه نمایندگان دادستانی تهران به تاجیكستان مشخص شد كه این نامه با فریب تهیه شده است.

وی گفت: چنین پولی وجود خارجی نداشته است و بعداً رئیس بانك مركزی تاجیكستان هم اشاره كرد كه چنین پولی نبوده است.

صادقی قهاره افزود: بابك زنجانی در جایی دیگر ادعا كرد كه پول ها را می تواند به بانكی در روسیه منتقل كند كه از آنجا به بانك مركزی ایران منتقل شود.

وی گفت: بر همین اساس بانك روسی مراتب واریزی را به ایران اعلام می کند اما با سفر مسئولان بانك مركزی کشورمان به روسیه مشخص شد كه این مبلغ واریزی غیر واقعی بوده است.

صادقی قهاره افزود: شگرد دیگر بابك زنجانی سوءاستفاده از اختلاف ساعت میان كشورها بوده كه یكی از این موارد، اختلاف 12 ساعته مسكو با كانادا بود.

وكیل شركت اچ كی (از شركت های تابعه شركت ملی نفت ایران) گفت: مهمترین انگیزه بابك زنجانی و شركایش از ایجاد شركت ها و بانك ها كه اغلب هم كاغذی بوده ، رخنه  در بانك های ایرانی و شركت ملی نفت ایران با هدف تحصیل مال به هر نحو ممكن بوده است.

غلامحسین صادقی قهاره در هشتمین جلسه رسیدگی به اتهامات بابك زنجانی و دو تن از همدستانش افزود: متهم و دو همدستش با سوءاستفاده از شرایط تحریم و با ارائه اعتبارات اسنادی غیر معتبر از شركت ملی نفت ، 2 میلیارد یورو برده است.

وی گفت: علاوه بر این ركن معنوی بزه كلاهبرداری در بابك زنجانی هم كاملاً مشهود است. به این ترتیب كه هر چند مجرمان ادعا می کنند كه مصلح و سالم هستند اما توسل آنها به اعمال فریبنده نشان دهنده سوءباطن آنهاست.

صادقی قهاره افزود: چطور می توان باور كرد كه بابك زنجانی و آقایان حمید ف-ه و م- ش با آن سوابق كیفری و جعل سوئیفت ، قصد كمك به دولت و ملت را داشتند؟ آیا ساده لوحانه نیست كه باور كنیم این متهمان بویژه بابك زنجانی در كلاهبرداری 2 میلیارد یورویی از شركت اچ كی ، قصد خیرخواهی داشتند؟

وی گفت: آنها به خود اجازه دادند كه خزانه مملكت را خالی کنند.

صادقی قهاره افزود: شركت ملی نفت ایران بعنوان امانت دار بیت المال از جانب این متهمان متضرر شد و به علت ترفندهای کلاهبردارانه این متهمان ، اعتبار بانك مركزی هم زیر سوال رفت.

وكیل شركت اچ كی گفت: به طور قطع اگر همراهی و مشاركت م- ش و حمید ف-ه در پرونده بابك زنجانی نبود بابك زنجانی توانایی کلاهبرداری در این حد را نداشت و این دو به منزله دو بال وی بودند.

غلامحسین صادقی قهاره در هشتمین جلسه رسیدگی به اتهامات بابك زنجانی افزود: ف-ه و م-ش به اتفاق بابك زنجانی گروهی سه نفره را تشكیل دادند.

وی گفت: آغاز فعالیت م-ش در بحث خرید هواپیما بود و م- ش در جریان معاملات نفتی با بابك زنجانی آشنا می شود.

صادقی قهاره افزود: ف- ه، بابك زنجانی را برای خرید سهام بانك تاجیكستان و مالزی معرفی می کند و در واقع ف-ه در معرفی بانك های زنجانی به بانك ملت نقش موثری داشته است.

وی گفت: بابك زنجانی با تلاش ف- ه به قدرت الله شریفی مدیرعامل بانك مسكن معرفی و از آن پس زمینه اقدامات متخلفانه بابك فراهم می شود.

صادقی قهاره افزود: ف-ه در معرفی بابك زنجانی به عنوان بانكدار نمونه نقش جدی داشته و ف-ه قطعاً از اینكه بانك «اف. آی. آی. بی» زنجانی، ماكتی از بانك است آگاهی کامل داشته اما در اقدامات متقلبانه با بابك زنجانی همراه بوده است.

وكیل شركت اچ كی در ادامه درباره م- ش دیگر متهم این پرونده نیز اظهار داشت: وی با توجه به سوابق خود در امر كشتیرانی و همچنین با توجه به آشنایی اش با وحید دستجردی به عنوان مدیرعامل سازمان بازنشستگی وزارت نفت با بابك زنجانی آشنا می شود.

وی افزود: م- ش، وجوه حاصله از محمولات نفتی را به جای اینكه به HK پرداخت كند صرف خرید شركت هواپیمایی و همچنین خرید چند فروند هواپیما و كشتی برای بابك زنجانی کرد.

صادقی قهاره گفت: م-ش در انعقاد قراردادهای مربوط به فروش نفت با یك شركت ورشكسته عمداً بی توجهی کرده و موجب به تاراج رفتن منابع كشور شده است و ما بر همین اساس علاوه بر بابك زنجانی از آقایان ش-م و ف- ه هم شاكی هستیم.

وكیل شركت اچ كی بیان داشت: پرونده بابك زنجانی هیچ ارتباطی به دولت قبلی و فعلی ندارد و ما با بحث بیت المال طرفیم.

غلامحسین صادقی قهاره در هشتمین دادگاه بابك زنجانی افزود: كل دفاعیات بابك زنجانی در این چند جلسه واهی بود و اصلاً نباید در دادگاه مطرح می شد.

وی گفت: مثلاً دیروز آقای بابك زنجانی گفت كه من نمی خواهم انگشتر و ساعتم را آقای زنگنه دست كند در حالیكه این پرونده هیچ ارتباطی به آقای زنگنه ندارد و ما تقاضا داریم دادگاه با همه متخلفان چه در این دولت و چه در دولت قبل و هر دولتی برخورد كند.

صادقی قهاره با اشاره به اینكه ما فقط بدنبال برگرداندن حق و حقوق شركت ملی نفت هستیم ، افزود: بابك زنجانی ادعا می کند كه محمولات نفتی را تحویل نگرفته است و در این خصوص حرف های بسیار ضد و نقیضی می زند.

وی گفت: نامه هایی به امضای وی در سربرگ شركت ایزو داریم كه همگی بر تحویل محموله های نفتی به بابك زنجانی دلالت می کند.

صادقی قهاره افزود: متهم ردیف اول و دوم این پرونده قبول دارند كه محموله ها را به فلان شركت فروخته اند پس چرا ادعا می کنند محموله ای دریافت نكردند؟

صادقی قهاره افزود: بابك زنجانی در خلال دو سال تحقیقات كه از وی صورت گرفته همیشه لفظ ال سی را به كار برده است اما از زمانی که جلسات دادگاه آغاز شد در همه دفاعیاتش از لفظ ال سی عدول كرد و كلمه برات را مطرح می کند در حالی که او می داند كه آثار و تبعات ال سی و برات متفاوت است و بنابراین بابك زنجانی از این كارش قصد و غرضی دارد.

وی گفت: مباحثی هم درخصوص منشأ و پشتوانه پول ها مطرح می شود و بابك زنجانی در دفاعیاتش عنوان می‌کند كه شما با منشأ چه كار دارید در حالی که منشأ پول خرید هواپیما همه اش پول های نفت بوده است.

صادقی قهاره افزود: وی در سال 90 كه بانك اف. آی.آی. بی را می خرد سرمایه ای اندك دارد و قبل از سال 88 هم سابقه بازداشت داشته است و سال 86 هم برای گرفتن تسهیلات، شناسنامه جعل می کند بر این اساس می‌توان اثبات كرد كه قریب به اتفاق دارایی های بابك زنجانی از پول نفت است.

وی بیان داشت: گزارش كارشناسان و شهادت شهود در پرونده نشان می دهد كه بابك زنجانی سعی دارد همه چیز را به حاشیه ببرد و راه فراری برای خود پیدا كند.

صادقی قهاره افزود: او تلاش می کند شهادت شهود را بی اعتبار كند و ادعا می کند كه از آبدارچی و تایپیست او تحقیق كرده اند در حالی که در پرونده او از افرادی که در شركت های او سمت های بالا داشته اند تحقیق شده است كه خانم ها م -م، م-ج و ب-آ نمونه ای از این افراد هستند.

غلامحسین صادقی قهاره در ادامه اعلام شكایت شرکت اچ کی از بابك زنجانی افزود : ما بانک FIIB در مالزی را طرف حساب خودمان نمی‌دانیم چرا که این بانک وسیله کلاهبرداری برای بابک زنجانی بوده است، بنابراین طرف حساب ما آقای زنجانی است. 

وی ادامه داد : وی با ارائه ال سی های ساختگی موفق می شود تعدادی از وجوه نفتی را به بانک اف ای ای بی واریز کند . 

صادقی گفت: برخلاف ادعای متهم مسئولان نفتی هرکز سراغ بابک زنجانی نرفتند بلکه این متهم بود که با اصرار متهم دیگر پرونده یعنی آقای "م . ش" با مسئولان نفتی دیدار می کند.

وی افزود : از آنجایی که "م. ش" با "ا.و.د"(مدیر عامل وقت صندوق بازنشستگی شرکت نفت) آشنایی داشته است بابک زنجانی را به او معرفی می کند و می‌گوید که زنجانی در خارج از کشور چند بانک دارد و می‌تواند اقدام به جابه‌جایی ارز کند.

وکیل شرکت اچ کی گفت : بر اساس توافقی که بین مدیران نفتی صورت می‌گیرد مقرر می‌شود تا 3 محموله نفتی به قیمت 300 میلیون یورو به شرکت ISO که متعلق به بابک زنجانی است داده شود. 

وی افزود : در این خصوص "الف- و- د" می‌گوید بابک زنجانی اواسط اردیبهشت‌ ماه سال 91 از طریق "م.ش" به صندوق بازنشستگی کارکنان نفت معرفی شد و "م . ش" بابک زنجانی را اینگونه معرفی کرد که وی شرکت‌های بسیاری دارد و در حوزه نقل و انتقالات ارزی توانمند است و اکنون نیز آمادگی خرید نفت خام و نفت کوره را دارد.
 
وکیل شرکت اچ کی گفت : پس از واریز وجه به مبلغ 300 میلیون یورو قرارداد سه محموله نفتی بین بابک زنجانی و صندوق بازنشستگی شرکت نفت به امضا می رسد و این مسئله به عنوان سرآغاز فریب مدیران نفتی از سوی بابک زنجانی شناخته می‌شود.

وی با بیان اینکه شرایط فروش نفت خام قدر متفاوت است، افزود : بر اساس گزارش سازمان بازرسی به رسمیت شناختن بانک اف ای ای بی (FIIB) از سوی سه وزیر و رئیس وقت بانک مرکزی بدون شناخت کامل کار غیر منطقی بود. 

وی ادامه داد : علیرغم اینکه زمان سررسید اعتبار اسناد 26 مرداد ماه سال 91  بود اما بابک زنجانی دوم دی ماه سال 91 یعنی چند ماه بعد از سوی اتحادیه اروپا تحریم می‌شود اما همواره به عمد در پرداخت‌پول‌ها تاخیر می‌کرد و بعد از تحریم نیز عنوان می‌کرد که تحریم شده است و نمی‌تواند پول‌ها را پرداخت کند.

غلامحسین صادقی قهاره در ادامه اعلام شكایت شرکت اچی کی  از بابك زنجانی افزود: قراردادهایی که با بابک زنجانی منعقد شده به غیر از فروش نفت خام 11 فقره بوده که در این هنگام قاضی صلواتی خطاب به بابک زنجانی گفت که آیا نیاز است که جزئیات این 11 فقره قرائت شود که بابک زنجانی پاسخ داد ؛ قراردادی وجود ندارد که قرائت شود.

در ادامه صادقی به قرائت جزئیات کامل قرارداد های منعقد شده اشاره کرد و افزود: جمع کل نفت کوره واگذار شده به بابک زنجانی 13 میلیون و 156 هزار بشکه به ارزش یک میلیارد و 326 میلیون و 626 هزار و 807 دلار بود. 

وی ادامه داد : البته در این میان 4 فقره محموله میعانات نفتی هم بود که چون مسترد شده نسبت به آن هیچ ادعایی نداریم و بحث ما درباره نفت خام و کوره است .

وکیل شرکت نفت اچ کی گفت : یک میلیارد و 500 میلیون و 737 هزار و 726 دلار نفت کوره و نفت خام تحویل بابک زنجانی شده است.

وی افزود : یک میلیارد و 427 میلیون و 500 هزار یورو از وجوه شرکت نیکو از طریق بانک مرکزی برای پرداخت پیمانکاران به حساب شرکت SCT بنکرز که متعلق به بابک زنجانی بوده واریز شده است . 

وی ادامه داد : از این مبلغ یک هزار و 350 میلیون یورو با درخواست شرکت نیکو صورت گرفته و 77 میلیون و 500 هزار یورو با دستور شرکت نیکو به بانک "کندون" چین واریز شده است.

صادقی در ادامه به دستورهای پرداخت شده به زنجانی اشاره کرد و گفت : جمع کل این پرداخت ها دو میلیارد و 700 میلیون یورو بود که بابک زنجانی بدون توجه به دستورات مکرر شرکت نفت مبنی بر پرداخت پول به پیمانکاران این مبالغ را صرف خرید کشتی و هواپیما کرده است.

همچنین در ادامه جلسه نماینده بانک مرکزی به ترازنامه مالی بانک اف ای ای بی(FIIB) اشاره کرد و گفت : ترازنامه مالی این بانک در سال 2012 ، 98 میلیون دلار بود ، در حالی که یک فقره از مبالغ واریزی به این بانک از سوی شرکت اچ کی دو میلیارد و 66 میلیون یورو بوده است.

وکیل شرکت نفت اچ کی گفت : متهم بخشی از وجوه دریافتی از بانک مرکزی را به شرکت هایی همچون سامسونگ و ال جی که متقاضی ارز در داخل کشور بودند فروخته و پول آنها را به ریال تبدیل کرده و در راه ساخت و ساز و خرید اموال و املاک در داخل کشور صرف کرده است.

وی افزود : همچنین زنجانی 190 میلیارد "وون" کره جنوبی  برای بازخرید 60 درصد (سهام) بانک های "اف ای ای بی" به بانک ملت پرداخت کرده است . 

صادقی ادامه داد : همچنین 53 میلیارد نیز برای خرید سهام بانک پارسیان به ایران خودرو داده است که این کار صورت نمی گیرد و در نهایت 300 دستگاه خودروی سمند از ایران خودرو دریافت می کند.

غلامحسین صادقی قهاره در ادامه اعلام شكایت اچ کی(HK) از بابك زنجانی افزود: برخلاف اینکه متهم مدعی است انسان مومن ، سالم ، پاک ، صالح و مخلصی به نظام است و آدمی با تمدن بالاست، ادعای حسن نیت وی با این سوابق کیفری و عملکرد بزه کارانه مشخص است . 

وی ادامه داد : در بحث تمکن مالی وی نیز باید گفت که تمکن مالی وی همه از منابع مالی شرکت نیگو و شرکت نفتی اچی کی به دست آمده است که همه بادآور بوده و خرج بلندپروازی‌های خود کرده است.

وکیل شرکت نفتی اچ کی در ادامه به کلاهبرداری از شرکت ملی نفت ایران اشاره کرد و گفت: یکی از راههای متقلبانه زنجانی تمسک به تایید اشخاص ثالث است که در واقع برای جلب اعتماد شرکت نفت و شرکت های تابع به گواهی مقامات ثالث متوسل شده است که وزیر وقت صنعت و معدن و تجارت ، وزیر وقت اقتصاد و دارای ، رئیس وقت بانک مرکزی بودند که مصوبه ‌ای را برای پرداخت وجوه مربوط به شرکت نفت به حساب بانکی FIIB امضا کردند. 

وی افزود : تایید این مقامات عالی خالی از هرگونه غرض و با حسن نیت برای کم کردن فشارها بوده اما متاسفانه بابک زنجانی از آن سواستفاده کرده است. 

صادقی گفت : متاسفانه وقفه ‌ای که در کار پیمانکاران در پارس جنوبی به واسطه پرداخت نشدن وجوه از سوی بانک زنجانی ایجاد شد ضرر بزرگی به جمهوری اسلامی ایران وارد کرد . 

وی افزود : در واقع تعطیلی کار ایران در منطقه پارس جنوبی فرصت مغتنمی برای عربستان و قطر بود در حالی که زنجانی خود را خدمتگزار به جمهوری اسلامی معرفی می‌کند. 

وکیل شرکت نفتی اچ کی گفت : نخستین تشکیلاتی که برای جابه‌جایی پول شرکت ملی نفت ارائه شد بانک اف ای ای بی (FIIB) بود که پوشالی بود . 

وی افزود : در واقع این بانک فاقد توانایی ‌های لازم و استانداردهای یک بانک بود. 

صادقی گفت : کل سهام این بانک 4 میلیون دلار ارزش داشت که متهم سهام این بانک را در منطقه لابوان خریداری کرده بود اما در نخستین فرصت 20 میلیون یورو از شرکت اچ کی دریافت می‌کند.

وی با بیان اینکه بانک FIIB اجازه تاسیس شعبه و فعالیت در خارج از لابوان را نداشته است، افزود : حتی این بانک نمی‌توانست ال‌سی را تایید و تضمین کند و تمام فعالیت این بانک در دفتر تهران خلاصه می‌شد .

صادقی گفت: هرچند مجرمین به دروغ ادعا می‌کنند خیرخواه بوده‌اند اما اعمالشان نشان‌دهنده سوءنیت و خبث باطنشان بوده چگونه می‌توان باور کرد با این همه اعمال بزهکارانه و خلاف قانون قصدشان سوء نبوده و به دنبال خیرخواهی بوده‌اند؟واقعیت این است که انگیزه بابک زنجانی و شرکای وی رخنه در بانک‌های ایرانی و شرکت‌ها از جمله شرکت نفت در راستای تحصیل مال بوده است.

پایان دادگاه 

قاضی صلواتی با اعلام پایان هشتمین جلسه دادگاه علنی بابک زنجانی، گفت: زمان برگزاری جلسه بعدی متعاقباً اعلام می شود.

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
-
ناشناس
۱۲:۳۸ ۲۱ آبان ۱۳۹۴
اصلا چرا باید کاری می کردیم که تحریم می شدیم سپس نمی توانستیم نفتمان را بفروشیم که مجبور بشیم بگیم آقا بابک بیا نفت مارو بفروش درصد خودتو بردار بعد پول مارو بده که بعد این وضع پیش بیاد ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۰۳ ۲۱ آبان ۱۳۹۴
خدائیش دعوا بر سر چیه؟
حقیقت موضوع چیه؟
ما هم توی این مملکت زندگی کردیم ، مگه میشه یه ادم بدون ربط و رابطه با اصحاب قدرت ، اینقدر اوج بگیره؟؟
ما عکسهای محترمانه رئیس جمهورهای مختلف با این ادم رو دیده ایم ، از هاشمی کبیر گرفته تا روحانی عظیم! ما سخنگو را هم در مراسم تقدیر از این جانور در کنار رئیس جمهور فعلی دیده ایم !
به عنوان زبان ملت ، راست و حسینی ته این قضیه را برای مردم بگوئید.
وزارت نفت و دولت ، چقدر طلب از این ادم دارند؟ می خواهند معادل طلبشون را ازش بگیرند یا دنبال مصادره همه دارایی و اموال او هستند؟
این دو تا با هم خیلی فرق دارند.
حقیقت ماجرا چیست؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۲ ۲۱ آبان ۱۳۹۴
این جور آدم ها رو که میان و حق یه ملتومیخورن باید اعدام کرد .
مگه اینا چ فرقی با جنایتکارا دارن.باید قاطعانه با همشون برخورد کرد و حق مردمو از حلقومشون کشیید بیرون.حتی دارایی خانواده هاشون رو هم باید بررسی کرد.این یعنی عدالت حکومت اسلامی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۱ ۲۰ آبان ۱۳۹۴
قدبما که بچه بودیم میخوندیم:مال مردم خوری عاقبت نداره .....بقیشو یادم نیست هر کی میدونه بنویسه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۶ ۲۰ آبان ۱۳۹۴
ابن دزو هس ولی اونایم که به این نفت دادن که بفروشه دزدن و باید دادگاهی بشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۱ ۲۰ آبان ۱۳۹۴
یه کسایی هستن همیشه شرمنده زن و بچه هاشون هستن اخه واقعا این عدالت علویه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۴ ۲۰ آبان ۱۳۹۴
سلام
برام این سوال پیش اومده که چرا چشای بابک رو تو تصویری که گذاشتین سانسور کردین!!!!؟؟؟
اینو که همه میشناسن و دیدن، جالبه واقعا!!!!@
اول که با عنوان ب.ز معرفی میکردین! حالا که اسمشو کامل مینویسین ولی عکسشو سانسور میکنید!؟؟؟؟

ای ول به شما، خیلی باحالین ؛)
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۲ ۲۰ آبان ۱۳۹۴
عجب مارمولکیه
United States of America
ناشناس
۱۶:۰۳ ۲۰ آبان ۱۳۹۴
باید حق ملتو از حلقومش در بیارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۰ ۲۰ آبان ۱۳۹۴
این دوزد همه را سرکارگذاشته.
آخرین اخبار