نشست خبری حجت الاسلام محسنی اژه‌ای سخنگوی دستگاه قضا برگزار شد.

نشست خبری سخنگوی دستگاه قضا آغاز شد
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در هشتادوهشتمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت هفته بسیج اظهار داشت: بسیج یکی از نهادهای پر خیر و برکت و یک یادگار ماندنی از حضرت امام رحمة الله است، تعبیری که حضرت امام (ره) فرمودند و آن اینکه "بسیج لشکر مخلص خداست" یک تعبیر گویایی برای این مجموعه است که یکی از نهادهای پرثمر و بی‌هزینه می‌باشد.

وی با اشاره به فرارسیدن اربعین حسینی افزود: در آستانه اربعین حسینی هستیم و با سالار این قافله که حضرت سجاد(ع) و زینب کبری(س) است همنوایی می‌کنیم، امیدوارم بتوانیم عزاداران خوبی باشیم.


سخنگوی دستگاه قضا گفت: در روزهای اخیر یک قطعنامه غیر الزام‌آور از سوی کشورهای غربی به بهانه عدم رعایت حقوق‌بشر در ایران علیه کشورمان صادر شد که این قطعنامه خیلی مضحک و شرم‌آور است.


حجت‌الاسلام اژه‌ای با بیان اینکه برای همه دنیا روشن شده که چه کسانی تروریست‌ها و داعش را پدید آورده‌اند خاطرنشان کرد: داعش قصد نفت عراق را کرده بود که برخی کشورهای اروپایی نفت را از آن خریدند که با فروش این نفت چه ظلم‌ها که علیه مردم عراق و سوریه کردند، داعش موزه‌های شهر عراق را سرقت کرد و درواقع آنچه را که سرقت کرده بودند را به کشورهای اروپایی بردند.


وی با اشاره به حادثه تروریستی در فرانسه اظهار داشت: اتفاقی که در فرانسه رخ داد از نظر ما محکوم است. چراکه ما هر تروری را محکوم می‌کنیم.


سخنگوی دستگاه قضا افزود: اقداماتی که بعد از حادثه تروریستی فرانسه انجام شد این بود که مردم را بدون حکم قضایی دستگیر و نگهداری کردند و درواقع در مورد بسیاری از اقداماتی که مدعی هستند غیرقانونی است را انجام می‌دهند.


حجت‌الاسلام‌ اژه‌ای گفت: پرونده اسراییل و آمریکا از جهت نقض حقوق بشر بسیار پر است اما هنگامی که این کشورها ادعا می‌کنند که ایران ناقض حقوق بشر است تعجب برانگیز است.


وی از کشف دو هزار کیلو تریاک و 350 کیلو هرویین در استان یزد خبر داد و گفت:‌ از فرمانده نیروی انتظامی که دستور برخورد با جرایم مشهود را دادند تشکر می‌کنم و می‌خواهم که این اقدام را قاطعانه دنبال کرده و استمرار داشته باشد و قول می‌دهم هر نوع کمکی که از سوی قوه قضاییه لازم باشد انجام خواهیم داد.


سخنگوی دستگاه قضا با بیان اینکه قوه قضاییه آمادگی دارد از هر نوع فعالیت سالم اقتصادی و همچنین از فعالان اقتصادی که فعالیت سالمی دارند به خصوص در امر تولید حمایت جدی داشته باشد،‌ افزود:‌ از بانکها در جهت وصول معوقات از بانک مرکزی در جهت ساماندهی پولها و از دولت در جهت رفاه و معیشت مردم انتظار داریم اقداماتی را انجام دهند که دستگاه قضا نیز در جهت گشایش کار مردم حاضر است در چارچوب وظایف به دولت کمک کند.


حجت‌الاسلام اژه‌ای گفت: در سال 94 بدهی دولت و بانکها به بانک مرکزی افزایش یافته است که این مسئله آثار خوبی در اقتصاد، تولید و گره‌گشایی در کار مردم ندارد.


وی افزود: قوه قضاییه در مسئله معوقات حاضر به کمک است اما بانکها هم باید کاری کنند که معوقات تکرار نشود.


سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: دولت باید برای رفع گرفتاری‌های مردم قدم جدی بردارد که دستگاه قضا نیز حاضر است هر نوع کمکی را انجام دهد.


سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: در اوایل امسال، مصوبه ای شورای انقلاب فرهنگی داشت که بر اساس آن مصوبه کسی که شاکی بود نمی‎توانست به دیوان عدالت اداری وارد شود.


حجت الاسلام محسنی اژه ای گفت: یکی از شکایت هایی که شد در مورد بورسیه ها بود که تعدادی از دانشجویان شکایت کردند و شماری از اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی نیز نامه ای برای رییس قوه قضاییه نوشتند که در این مورد نیز رییس قوه قضاییه نامه ای خدمت مقام معظم رهبری فرستادند و در آن نامه ذکر شد اگر در محکمه ای به یک مسئله رسیدگی می شود و اگر حکمی صادر می شود و آن حکم خلاف شرع بود بتوان در مورد آن پیگیری به عمل آورد که مقام معظم رهبری به صورت موردی اجازه دادند و فرمودند در مورد بورسیه های اخیر با این موضوع موافق هستم.

وی با اشاره به انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری افزود: لازم است در کشور امنیت و آرامش باشد و بستری فراهم شود که در آن انتخاباتی پرشور و با نشاط و با مشارکت حداکثری و در کمال آرامش برگزار شود.


سخنگوی دستگاه قضا خاطرنشان کرد: برگزاری انتخابات در کمال آرامش و امنیت ملزم به رعایت قانون در همه دستگاه‌ها،‌ آحاد مردم و احزاب و تشکل‌ها است.


حجت‌الاسلام اژه‌ای با بیان اینکه نتیجه انتخابات هرچه مردم رای داده‌اند باید باشد گفت: دستگاههای مربوط باید حواسشان باشد و باید با کسی که این امنیت و آرامش را برهم می‌زند برخورد لازم صورت گیرد.


وی با بیان اینکه اگر کسی می‌خواهد تجمعی داشته باشد باید مطابق قانون باشد، افزود:‌ وزارت کشور، سیستم اطلاعاتی، سیستم امنیتی و همه دستگاهها باید در جهت امنیت کشور تلاش کنند.


حجت الاسلام اژه‌ای با اشاره به موضوع حمله به موسوی لاری در ورامین اظهار کرد: سخنران و هم دعوت کنندگان باید مسائل احترام به یکدیگر را رعایت کنند. اگر قرار است دعوتی صورت بگیرد که در پی آن محیط به هم بریزد بهتر است آن دعوت انجام نشود.


سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: در موضوع قرچک ورامین تحقیقات هنوز تمام نشده و هنوز استاندار گزارش کاملی را در این مورد به قوه قضائیه ارائه نکرده است و مسلما در صورت وجود شاکی قوه قضائیه رسیدگی خواهد کرد.


وی با بیان اینکه حکم جیسون رضائیان صادر شده، اما تاکنون به متهم و وکیل وی ابلاغ نشده است، گفت: از گفتن جزئیات حکم معذورم اما حبس شامل رضائیان خواهد شد اگرچه امکان دارد آنها نیز از محتویات حکم مطلع باشند.


حجت الاسلام اژه‌ای تصریح کرد: بازداشت پسر یکی از وزرای دولت اصلاحات در ارتباط با دکل های نفتی گم شده بوده است، اما از جزئیات آن اطلاعی ندارم.


سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به اینکه برخی از مسئولان اعلام کرده‌اند که از پشت پرده به بابک زنجانی روحیه می‎دهند بیان داشت: اگر شخصی می خواست از میلیاردر نفتی حمایت کند تاکنون که نزدیک 20 ماه از زندانی شدن وی می‌گذرد سفارشاتی انجام می شد که این سفارشات تاکنون انجام نشده است.


وی در ادامه افزود: ملاقات های بابک زنجانی محدود است و اگر مسئولانی بر پایه اطلاعات و مدارک این سخنان را اعلام می کنند باید مدارک خود را به قوه قضائیه ارائه کنند، در غیر اینصورت این سخنان بر پایه حدس و گمان زیبنده یک فرد مسئول رده بالا نیست.


حجت الاسلام اژه‌ای همچنان با اشاره به مجازات های قاچاق کالا نیز تصریح کرد: طبق لایحه ای که سازمان تعزیرات به مجلس برد مجازات و جزای نقدی قاچاق کالا حداقل در 2 یا 3 مورد تشکیل شده است.


سخنگوی قوه قضائیه همچنین در واکنش به برخی اتهاماتی که میلیاردر نفتی در دادگاه به مسئولان دولتی زده و یا مسئولان دولتی به بابک زنجانی می‌زنند نیز گفت: قاضی جلسه بارها در ابتدای جلسه به متهم تذکر داده است که وی حق ندارد به کسی افترا بزند. البته این موضوع در مورد اشخاصی که از خارج دادگاه نیز سخنانی می گویند صادق است.


حجت الاسلام اژه‌ای تاکید کرد: اتهامات این دو طرف تنها موجب ایجاد شکایت‎ها و تشکیل پرونده‌های بیشتر می‌شود. لیکن نمی توان زمانی که متهم در دادگاه صحبت می کند به وی اعلام کرد که دهانت را ببند. اما بعد از اتهامات باوجود مدعی العموم و شاکی خصوصی می‌توان شکایت را پیگیری کرد.


سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به علنی بودن دادگاه میلیاردر نفتی نیز اظهار کرد: طبق قانونی که از یکم خرداد ماه جنبه اجرایی پیدا کرد، این اجازه داده شد تا طبق یک مکانیزم دادگاه به صورت علنی برگزار شود.


وی در واکنش به اعلام اینکه مرتضوی در زمان حضورش در سازمان تامین اجتماعی ماهانه 60 میلیون تومان حقوق می گرفته است، بیان داشت: اینکه چه کسی و چه میزان حقوق می گرفته بنده اطلاعی نداشته و موظف به پیگیری آن هم نیستم اما دستگاه‌های نظارتی می توانند این کار را انجام دهند.


حجت الاسلام اژه‌ای تاکید کرد: اگر آقایان مدرکی علیه این شخص دارند، اکنون که دادگاه وی در حال برگزاری است مدارک خود را ارائه کنند، در غیر اینصورت اعتماد مردم را از دست خواهند داد.


سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به بدهکاران بانکی تصریح کرد: شورای پول و اعتبار زمانی را تعیین کرده تا بدهکاران بانکی مبالغ خود را پرداخت کنند اما اگر در این زمینه جرمی صورت بگیرد قوه قضائیه ورود پیدا خواهد کرد.


وی با اشاره به پرونده حادثه شیراز نیز اظهار کرد: پرونده این حادثه در روزهای اول تشکیل و دادگاه آن برگزار شد و اکنون نیز دادگاه منتظر است تا رای خود را اعلام کند.


حجت الاسلام اژه‌ای با بیان اینکه مقام معظم رهبری سیاست های کلی در مورد محیط زیست را ابلاغ کرده‌اند گفت: اکنون باید این سیاست های کلی جرم‌انگاری شده تا قوانین آن نوشته شود.


سخنگوی قوه قضائیه در ادامه افزود: در طول سالهای اخیر دستگاه قضائیه نسبت به اشخاصی که محیط زیست را تخریب می کرده‌اند حساس بوده است و در بسیاری  از اوقات بعنوان مدعی‌العموم وارد شده اما اگر سازمان محیط زیست نیز شکایتی داشته باشد تلاش می کنیم بدون نوبت مورد رسیدگی قرار بگیرد.


وی با اشاره به دستگیری برخی اشرار در دو منطقه جنوب شرقی و شمال غربی در کشور نیز اظهارکرد: امنیت کشورمان در شرایط بسیار خوبی است اما این به معنای مراقب نبودن نیست.


حجت الاسلام اژه‌ای تصریح کرد: سیستم اطلاعاتی، امنیتی،‌ مرزبان‌ها و قرارگاه‌های مرزی بسیار هوشیارانه مراقب امنیت کشور هستند اما ما نباید دشمن را کوچک بدانیم. 


سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: در مورد اقدامات اخیر دستگیری برخی از اشرار نیز در کشور که نوعا وابسته به شاخه‌های تکفیری که از سوی آمریکا حمایت می‌شوند، هستند و تحقیقات ما در مورد 2 تیم دستگیر شده اخیر در حال بررسی و انجام است.


وی در واکنش به انتقاد برخی خبرنگاران نسبت به انتخاب گزینشی رسانه‌ها برای حضور در دادگاه بابک زنجانی نیز اظهار کرد: رسانه‌ها متوجه باشند که حجم سالن‌های دادگاه محدود بوده و ظرفیت بیش از 100 نفر را ندارند لذا امکان حضور تمامی رسانه‌ها در دادگاه میلیاردر نفتی وجود ندارد، اما در مجموع از رسانه‌ها عذرخواهی می کنم.


حجت الاسلام اژه‌ای با اشاره به بازداشت شدگان اخیر که بعضا اعلام می شود جزو بخش رسانه‌ای و خبرنگار هستند نیز بیان داشت: اطلاعات جدیدی در مورد آنها اعلام نشده اما تمامی آنها رسانه‌ای و خبرنگار نیستند.


سخنگوی قوه قضائیه در ادامه افزود: گزارشات اولیه برخی از آنها تکمیل شده و قرار است آخرین بازپرسی‌ها در دادسرا از آنها صورت بگیرد و اگر نیاز به کارهای کارشناسی نباشد می‌توان سریعتر پرونده آنها را به دادگاه ارائه کرد.


وی ادامه داد: البته اگر برخی از آنها دارای رابط‌هایی باشند و پرونده‌های بیشتری برای آنها تشکیل شود موضوع ارائه پرونده آنها به دادگاه زمانبر خواهد بود.


حجت‌الاسلام و المسلمین اژه‌ای با اشاره به آخرین وضعیت پرونده حادثه منا اظهارداشت: اطلاعات جدیدی از این پرونده ندارم، وزارت امور خارجه به دنبال این پرونده است، دادستان کل کشور با کمک نهاد ریاست جمهوری در حال رسیدگی هستند و کسانی که احتمال ربوده شدن آن بود به یک مسئله جدی تبدیل شده و وزارت امور خارجه باید به صورت جدی این قضیه را پیگیری کند؛ اگر بحث ربوده شدن صحت داشته باشد، قضیه بطور کلی فرق خواهد کرد.


وی با اشاره به آخرین وضعیت پرونده مدیریت بانک‌های مسکن، گفت: در حال محاکمه هستند و بعید می دانم حکمی صادر شده باشد.


سخنگوی دستگاه قضا با اشاره به فعالیت برخی افراد در انتخابات آینده گفت: اگر کسی اهل فتنه بوده و در حال حاضر نیز بخواهد به دنبال فتنه باشد وزارت کشور ، فرمانداری و استان‌داری و سایر دستگاه‌ها نباید به آن اجازه فعالیت دهند و قوه قضائیه نیز بعنوان پیشگیری از جرم وارد خواهد شد.


حجت‌الاسلام و المسلمین اژه‌ای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بنیاد تعاون زندانیان میلیاردها تومان سرمایه دارند، این پول ها کجا هزینه‌ می‌شوند، افزود: از وظایف بنیاد تعاون زندانیان این است که به خانواده هایی که سرپرست آنها در زندان‌اند، کمک کند و از دیگر وظایف این بنیاد آن است که برای زندانیان ایجاد اشتغال کند. صرف نظر از اینکه بنیاد تعاون چقدر سرمایه دارد و چگونه هزینه می‌کند باید به طور واقع بین اقداماتی را انجام دهیم که زندانیان هم حرفه‌ای را بیاموزند و هم مشغول به کار شوند تا از آن حالت بیکاری در زندان ها که خود فسادانگیز است خارج شوند.


وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گفته می‎شود افرادی در رابطه با پرونده کرسنت بازداشت شده‎اند، آیا صحت دارد یا خیر،‌ گفت: از بازداشت کسی اطلاعی ندارم.


انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار