چرا آمریکا مسئولیت پناهجویان جنگی را نمی‌پذیرد

چرا آمریکا که بانی و مسئول جنگ «کلان جهانی» است مسئولیت قربانیان آن را به عهده نمی‌گیرد.

چرا آمریکا مسئولیت پناهجویان جنگی را نمی‌پذیرد
به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی افغانستان، قوانین بین‌المللی که به تعریف جنگ پرداخته حکم می‌کند اگر دولتی اراده‌ جنگ دارد و یا شامل جنگ می‌شود، باید اصول‌ روابط بین‌الملل را رعایت کند.

ملک ستیز کارشناس ارشد افغانستانی می نویسد: یکی از این اصول، احترام قوانین بشردوستانه‌ بین‌الملل است که کنوانسیون‌های چهارگانه‌ ژنو منعقد سال ۱۹۴۹ آن را مطرح کرده است. این کنوانسیون‌ها تعریف و تفسیر حقوقیِ جنگ و پیامدهای آن را مشروعیت بخشیده است.

یکی از رایج‌ ترین پیامدهای جنگ، سرازیر شدن گروه‌های قربانیان مانند آوارگان داخلی و خارجی و پناهجویان بی‌گناه و بی‌سر‌پناه هستند که مجبور به ترک خانه، شهر و کشور خود می‌شوند.

قطعنامه شماره ۱۳۸۶ شورای امنیت سازمان ملل متحد که عملیات نظامی جامعه‌ بین‌المللی را در افغانستان، تحت رهبری‌ آمریکا مشروعیت بخشید، از کمبود تعریف و تفسیر «مسوولیت‌پذیری» بازیگران جنگ و نقش دولت‌ها در این جنگ رنج می‌برد.

این کمبود سبب شده است که دولت‌های شامل و عامل جنگ در افغانستان و خاورمیانه مسئولیت عواقب و پیامدهای آن را به‌عهده نگیرند.

افغانستانی‌های آواره شده از قربانیان اصلی جنگ ضد شبه‌ نظامیان بین‌الملل هستند که به رهبری آمریکا اداره می‌شود.

بر اساس پژوهش‌ نهادهای فکری غرب، جنگ علیه‌ شبه‌ نظامیان در جهان نزدیک به 800 میلیارد دلار هزینه برداشته است که نزدیک به 80 درصد آن را آمریکا برعهده داشته است.

این جنگ، جانِ نزدیک به یک میلیون انسان را گرفته و نزدیک به 20 میلیون انسان را خسارت رسانیده است. در نتیجه‌ این جنگ ساختارهای رسمی و غیر رسمی 7 دولت جهان صدمه‌ شدید دیده است.

پرسشی که مطرح می‌شود این‌ است چرا آمریکا که بانی و مسئول این جنگ «کلان جهانی» است مسوولیت قربانیان آن را به عهده نمی‌گیرد.

برای حمایت جانی و مالی یک میلیون پناهجو که به اروپا رفته است،۱۷میلیارد یورو نیاز است که نزدیک به 20 ملیارد دالر تخمین زده می‌شود. پرسش اینجا است که چرا استراتژیست‌های آمریکایی به جنگی که 800 میلیارد دالر هزینه دارد، ۲۰ میلیارد آن را برای مسوولیت ‌پذیری درنظر نگرفتند.

پاسخ برای این پرسش روشن است. آمریکا در پی منافع درازمدت اقتصادی در خاورمیانه و آسیای میانه است تا هژمونی‌اش ‌را حفظ و گسترش دهد.

مسئولیت پذیری آمریکا برای رفع بحران در این 2 منطقه‌ غنی جهان، تاثیر گذاری آمریکا را در جهان به پایین ‌ترین سطح خواهد رسانید.

به همین دلیل است که مردم دولت‌های فقیر با داشتن حکومت‌های فاسد و رهبران دروغگو، مطلق‌گرا و تمامیت‌خواه، به قربانیان اصلی این جنگ مبدل می‌شوند.

زیرا این دولت‌ها با چنین رهبرانی نمی‌توانند از چنبره‌ تاثیرگذاری آمریکا فرار کنند. اما شهروندان این دولت‌ها قربانی این استراتژی می‌شوند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.