ساری،

آشی برای پایان سال

آش ترش از غذاهای سنتی استان مازندران است که چهارشنبه پایان سال پخته می شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری، بانوان مازندرانی آخرین چهارشنبه سال تدارک آش ترشی را می‌بینند که در نوع خود بی نظیر است .

بانوان مازندرانی برای پخت این آش ابتدا خمیر را با وردنه پهن می کنند و سپس خمیر نازک شده را روی ظرف گذاشته و با چاقو به طور افقی برش می زنند

نخود، لوبیا، عدس، چغندر و باقلا را با هم می پزند و سپس سبزی‌ ها و کدو حلوایی را همراه با نمک و زردچوبه به مواد اضافه می کنند.

بعد از پخته شدن این مواد ماست را در آب حل کرده به آش اضافه می کنند و هم می زنند تا آش جوش بیاید و سپس رشته‌ ها را بعد از جوش آمدن به مواد اضافه می کنند و منتظر می مانند تا آش قوام بیاید.

این آش با وجود حبوبات زیاد ، سرشار از پروتئین گیاهی است و به خاطر وجود کدو حلوایی و سبزیجات جنگلی و معطری مانند زولنگ ، گشنیز، شوید، اناریجه و گزنه بسیار خوشمزه است

آش ترش صبح چهارشنبه آخر سال به صورت دسته جمعی پخته و بین همسایه ها توزیع می شود.

مردم این منطقه آش ترش آخرین چهارشنبه سال را به نیت مردگان خود خیرات می‌ کند واگر کسی به خاطر اشتغال زیاد موفق به پختن این آش نشود حتما سهمی از آش همسایه‌ ها و یا اقوام خود می‌ برد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.