پرویز کلانتری نقاش کویرها در سن 85 سالگی دارفانی را وداع گفت.

به گزارش خبرنگار  حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پرویز کلانتری، نقاش، تصویرگر و نویسنده، جمعه شب ۳۱ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۵ پس از ۸۵ سال زندگی گرانبار درگذشت.

پرویز کلانتری که آذرماه سال ۹۳ دچار سکته مغزی شده بود و طی ماه‌ها گذشته دوران نقاهت را سپری می‌کرد جمعه شب به دلیل عوارض ناشی از این سکته و کهولت سن دارفانی را وداع گفت.

فرح یوسفی همسر زنده‌یاد پرویز کلانتری در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران بیان کرد: مرحوم پرویز کلانتری به دلیل سکته مغزی و فلج شدن سمت راست بدن، مدت‌ها بود که حرکت نمی‌کرد و تکلم خود را از دست داده بود.

وی افزود: جلسات گفتاردرمانی و فیزیوتراپی مطلقاً در درمانش اثری نداشت. ضمن اینکه قدرت بلع خود را چهار ماه پیش از دست داده بود که آن را مداوا کردیم اما بیش از 30 سی سی نمی‌توانست مایعات بخورد و اگر حتی یک سی سی اضافه می‌شد، نمی توانست آن را فرو دهد.

وی در خصوص وضعیت جسمانی کلانتری پیش از مرگ گفت: چهار روز قبل از مرگش، حال دگرگون و وحشتناکی داشت و مرتب گریه می‌کرد.

یوسفی در پایان اظهار داشت: آقای مرادخانی تماس گرفتند که فردا مراسم تشییع انجام شود اما من از ایشان خواهش کردم، مراسم به روز دوشنبه موکول شود تا فرزندم به همراه خانواده‌اش از آمریکا به ایران سفر کند.

به احتمال 99 درصد تشییع پیکر از خانه هنرمندان به سمت قطعه هنرمندان خواهد بود و یک درصد احتمال تشییع از تالار وحدت خواهد بود.

در همین ارتباط علی مرادخانی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره زمان تشییع پیکر پرویز کلانتری پیشکسوت هنرهای تجسمی کشور خبر داد که پیکر پرویز کلانتری نقاش نامدار معاصر، ساعت ۹ صبح دوشنبه ۳ خرداد ماه از مقابل خانه هنرمندان ایران تشییع می‌‏شود.
 
پرویز کلا‌نتری طالقانی، متولد اول فروردین سال ۱۳۱۰ در زنجان بود. او در دانشکده هنرهای زیبای تهران به تحصیل پرداخت و درسال ۱۳۳۸ در رشته هنرهای تجسمی دانش آموخته شد.
 
این نقاش که از جمله هنرمندان مکتب سقاخانه‌ای محسوب می‌شود از سال ۵۳ با شروع نقاشی‌های کاهگلی، دوره تازه‌ای را در زندگی هنری خود آغاز کرد که تا واپسین روزهای عمرش ادامه یافت. تابلوهای او جلوه‌ای ملموس از زندگی مردمان کویر را در خود داشتند.
 
کلانتری در دوران تحصیل در دانشگاه با همایون صنعتی‌زاده که رئیس دانشکده هنرهای زیبا بود، آشنا شد و همین آشنایی سبب شد به مؤسسه انتشارات فرانکلین که کتاب‌های درسی و نشریه‌های "پیک" را منتشر می‌کرد، راه یابد. این هنرمند بیش از ۴۰ سال به تصویرگری پرداخت و نزدیک به ۲۶ کتاب کودک همچون "کدو قلقله زن"، "جمجمک برگ خزون"، "گل اومد بهاراومد" و "رنگین کمان" را تصویرگری کرده ‌است.
 
کلانتری، در مراکز هنری از جمله دانشکده هنرهای زیبای تهران و کالج هنری کودکان در کالیفرنیا تدریس کرد و مدتی مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در تهران بوده است.
 
او در نمایشگاه‌های گروهی و انفرادی متعددی در داخل و خارج از کشور، شرکت کرده است و یک اثر از آثار این تصویرگر ایرانی در فهرست تمبرهای ویژه سازمان ملل به چاپ رسیده است. همچنین تابلوی مشهور "شهر ایرانی" او در مقر سازمان ملل در نایروبی قرار دارد.
 
زنده یاد کلانتری دستی هم در نوشتن داشت و کتاب‌هایی مانند "ولی اوفتاد مشکل‌ها"، "چهار روایت" ، "نیچه نه، فقط بگو مشد اسماعیل" را روانه بازار نشر کرده است.
 
همچنین مقالات بسیاری در مورد هنر و هنرمندان ایرانی از این نقاش و تصویرگر در نشریات منتشر شده‌اند و او در سفرهای خود به خارج از ایران برای معرفی هنر ایرانی به مخاطبان خارجی تلاش زیادی کرده است.


انتهای پیام/



اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.