ساری،

فرش کلاردشت در مسیر ثبت جهانی

گرچه فرش دستباف کلاردشت طی سال های گذشته روزگار خوشی را به خود ندیده است، اما این روزها این هنر- صنعت فراموش شده به روزهای خوب آینده امیدوار شده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، از جشنواره نوروزی کلاردشت و قرار دادن نمایشگاه فرش دستباف در محور این جشنواره چند جانبه ،که موجب دمیدن جانی دوباره در پیکر کارگاه های فرشبافی کلاردشت شد، اگر بگذریم، اما این روزها موضوعی مهم و جدی در دست پیگیری است، ثبت جهانی فرش کلاردشت.

بسیاری از کارشناسان معتقدند که فرش کلاردشت قدمتی بیش از 4 هزار ساله دارد و از سوی اقوام مهاجر وارد مازندران و کلاردشت شده است فرشی که تار و پود آن نه بر اساس فرم و نقش بلکه از ذهن خلاقانه زنان و مردان این دیار بافته می شود با طرح های ذهنی باف.

فاطمه کاوسی،محقق،مدرس و کارآفرین حوزه فرش، که اخیرا به عنوان یکی از چهره های ماندگار آموزش کشور معرفی شده است،سالهاست که دغدغه ثبت ملی و جهانی فرش دستباف کلاردشت را مطرح کرده است، پیگیری هایی که تا دیروز رنگ حمایت به خود ندیده بود و این روزها به صورتی کاملا جدی مورد توجه مسئولین شهرستانی نیز قرار گرفته است، تا آنجا که در آخرین اقدام فرماندار کلاردشت میزبان کارشناسان مرکز ملی فرش ایران بود تا روند اجرایی ثبت ملی و جهانی فرش دستباف کلاردشت شتاب بیشتری به خود بگیرد.

فرماندار کلاردشت در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری گفت: دیروز و در اولین گام برای ثبت جهانی فرش کلاردشت، بر اساس قانون، فرم های مخصوص بین بافندگان فرش توزیع و پس از ثبت به کارشناسان مرکز ملی فرش کشور تحویل داده شد.

ایوب صالحی افزود: کارشناسان مرکز فرش ایران پس از بررسی این مدارک و اعلام در رزونامه های رسمی برای ثبت فرش کلاردشت در فهرست آثار ملی اقدام خواهند کرد.

وی گفت: پس از ثبت فرش کلاردشت در فهرست آثار ملی، مدارک تاریخی و نمونه های لازم برای ثبت جهانی به یونسکو ارسال خواهد شد.

علیجانی رئیس تعاونی فرش شهرستان کلاردشت نیز گفت : دم دری ،کوچکترین و فرش 12 متری بزرگترین نوع فرش کلاردشت است که بافنده بدون هیچ نقشه‌ای، نقش‌ها و گل های فرش‌ را بر تار و پود فرش می بافد.

وی معروفترین طرح فرش کلاردشت را صندوقی، جنگلی، شاه عباسی، رسولی، گل سینی، شمله، مزرقانی اعلام کرد و افزود: طرح‌های جدید به صورت تلفیقی و با توجه به سفارش درخواست کنندگان فرش بافته می‌شود.

رئیس تعاونی فرش کلاردشت افزود: فرش کلاردشت اکنون در کشورهایی مانند اتریش، آلمان، سوئد، کانادا، آمریکا و حوزه خیلج فارس مشتری دارد.

وی با بیان اینکه هیچ فرهنگ بیگانه به فرش کلاردشت راه نیافته است افزود: ۶ هزار بافنده فرش در کلاردشت فعال هستند.

فرش کلاردشت یکی از زیباترین هنر بانوان این سرزمین و استان مازندران است که سوغاتی مهم و درجه یک از جنس روح، تفکر، هنر و سلیقه در تار و پود فرش گنجانده شده و به سراسر دنیا قدم گذاشته است و انتظار می‌رود از فرش کلاردشت و کسانی که در تولید این آثار هنری زحمت می‌کشند به طور قاطع حمایت شود.

فرش کلاردشت در مسیر ثبت جهانی

فرش کلاردشت در مسیر ثبت جهانی

فرش کلاردشت در مسیر ثبت جهانی

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار