گزارش/

پارتی‌های شب‌های تهران به سبک طاغوتی‌ها/ چند نفر از بساط عیش و نوش در بازداشت هستند؟

شب‌های پایتخت میزبان میهمان‌هایی شده که بساط عیش و نوش‌شان ما را به یاد طاغوت می‌اندازد.

پارتی‌های شب‌های تهران به سبک طاغوتی‌ها/چند نفر از بساط عیش و نوش در بازداشت هستند؟به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،پارتی های شبانه یکی از مظاهر فرهنگ غرب به شمار می‌رود که سبقه تاریخی آن در ایران به دوران طاغوت باز می گردد.

مجالس میهمانی مختلطی که با الگو برداری از فرهنگ اروپا و آمریکا در میان خانواده درباریان پا گرفت و به تدریج به تفریحی برای بزم های شبانه کاخ نشینان مبدل شد.

انجام حرکات موزون ضربدری به این نحو که مثلا x با معشوقه y و y با معشوقه x می رقصیدند یکی از نشانه های بارز پارتی های شبانه طاغوتیان بود.

برپایی چنین مجالسی به عنوان یکی از مظاهر ترقی! از دیدگاه حاکمیت پهلوی آنچنان افزایش یافت که بخش قابل توجهی از خوانندگان و هنرپیشگان غرب زده قبل از انقلاب به آن آلوده شدند و فجایع آن به میزانی وسعت گرفت که در جشن هنر شیراز،ابعاد عمیق این بی بند و باری با اعتراضات گسترده مردم انقلابی ایران همراه شد و به یکی از مولفه های اساسی در مبارزات علیه رژیم ستم شاهی بدل شد.

بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و پشت سر گذاشتن 8 سال جنگ تحمیلی،مقوله اوقات فراغت و تفریحات جوانان با ارزش های دینی و انقلابی توام شد و سبکی خاص و منحصر به فرد از تفریحات در میان جوانان ارزشی و انقلابی ایران اسلامی ظهور و بروز پیدا کرد.

خط فرهنگی خاص این دوران بعد از مدتی با هجمه ای شدید از سوی غرب مواجه شد که مقام معظم رهبری در بیاناتی از آن تحت عنوان تهاجم فرهنگی یا ناتوی فرهنگی یاد کردند.

هجمه ای که در ابعاد و زوایای مختلف،برنامه ریزی و طراحی شد که بخشی از آن،هنر،موسیقی،اوقات فراغت جوانان و نوجوان این مرزو بوم را نشانه رفته بود.

با پایان جنگ تحمیلی و آغاز دوران سازندگی،این گسست فرهنگی در وجوهی همچون ظهور موسیقی خاص تحت عنوانRAP و هِوی متال ها بروز پیدا کرد و در برخی از مناطق مرفه نشین تهران رگه هایی از آن مشاهده و احساس شد،از نیمه دوم دهه هفتاد،ابعاد دیگری از این تهاجم فرهنگی،عده قلیلی از جوانان را درگیر خود ساخت.

در برخی از شهرهای ایران،پدیده ای تحت عنوان فرار از خانه به عنوان یکی از آسیب های نوظهور اجتماعی به دغدغه ای جدی در میان برخی خانوارها مبدل شد.

الگو پذیری برخی از خانواده ها از فرهنگ غربی،بعد از مدتی پدیده فرار از خانه را به زنان خیابانی مبدل کرد و از همین دوران بود که طلاق به عنوان یکی از معضلات اجتماعی در جامعه ایرانی پر رنگ تر از گذشته نمود پیدا کرد.

افزایش رفتارهای پر خطر و شیوع برخی از بیماری های خاص همچونHIVحاصل این گرایش منحوس و شوم به فرهنگ غرب بود که در واقع کانون خانواده ایرانی را به عنوان یکی از وجه تمایزات برجسته جامعه ایرانی با جامعه غربی هدف قرار داد.

مقارن با همین دوران،پدیده پارتی های شبانه در مناطقی از پایتخت به اشکال و انحای مختلف ظهور و بروز پیدا کرد و بعد از گذشت مدتی در دوران کنونی،با رشد و تسری شبکه های اجتماعی عضوگیری از طیف های خاص از قشر جوان و نوجوان سلامت روحی،روانی و اخلاقی برخی از جوانان را تحت الشعاع خود قرار داد.

انشقاق خانواده،تک روی،سرکشی،انحرافات اخلاقی و آلوده شدن به سوء مصرف مواد مخدر،مشروبات الکلی و...از عوارض و تبعات چنین مراسم و جشن های نامیمونی بود که با وجود تذکرات بسیار بزرگان و دلسوزان نظام و کشور،بخش هایی از جمعیت جوان کشور را با خود همراه ساخت،همراهی که در بسیاری از موارد،رهاوردی جز سقوط و تزلزل زندگی فردی،اجتماعی و خانوادگی در پی نداشته است.

در طول سالیان اخیر هر از چند گاهی اخباری در رسانه ها منتشر می شود که موید بازداشت و دستگیری تعدادی از جوانان به دلیل حضور درپارتی ها و مجالس و مراسم مختلط است.

*دلایل افزایش پارتی های شبانه

کیومرث شرافتی،جامعه شناس و آسیب شناس اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،در تشریح دلایل و عوامل موثر در شیوع پدیده پارتی های مختلط در طول چند سال اخیر اظهار داشت:عوامل و دلایل بسیاری در این امر،تاثیرگذار هستند و در واقع امر نمی توان با یک دلیل واحد به آسیب شناسی این معضل پرداخت.

وی افزود:اما بطور خلاصه می توان گفت هجمه فرهنگی غرب،در سنوات اخیر از یکسو و فاصله گرفتن برخی از طیف ها واقشار جامعه از ارزش های معنوی و دینی از عوامل اصلی شیوع چنین پدیده نامیمونی در میان برخی از جوانان به شمار می رود.

شرافتی گفت:تغییر ذائقه فرهنگی و هم راستا سازی آن با لذات زودگذر از عوامل اصلی شیوع چنین رفتارهای پرخطری در میان طیف هایی خاص از جوانان و نوجوانان است.

این جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی عنوان کرد:نباید از نظر دور داشت که رشد و افزایش آسیب های اجتماعی در موارد و ابعاد متعددی ظهور و بروز پیدا می کند که یکی از از آنها به بزم ها و پارتی های مختلط شبانه معطوف می شود.

یکی از آخرین نمونه های برگزاری چنین مراسمی به بامداد 14 خرداد باز می گردد که با بازداشت 70 نفر از میهمانان یک پارتی 200 نفره شبانه در رستوران امیر – الف.ت (امیر ریش) فرحزاد همراه شد.

پس از انجام تست الکل توسط عوامل قضائی و انتظامی،مصرف الکل در میان 28 مرد و زن محرز شد که بر اساس گفته های یک منبع آگاه به باشگاه خبرنگاران جوان تنها 15 نفر از افراد حاضر در پارتی در بازداشت مانده بودند که به نظر می رسد آنان نیز با قید وثیقه و تعهد آزاد شده اند.(البته مقامات قضایی تاکنون درباره صدور حکم و یا مجازات بازداشت شدگان و همچنین امیر ریش واکنشی نشان نداده اند)

بازداشت 62 مرد و زن در یک میهمانی نامتعارف در بندرعباس و 29 دختر و پسر در یک پارتی شبانه در یکی از باغات استان البرز که گفته می شود در بین دستگیر شدگان یک مرد تبعه غیر ایرانی و نیز بازیگر معروف سینما و تلویزیون، خانم «ک» نیز وجود دارد، از نمونه های دیگر برگزاری چنین مجالسی در روزها و شب های اخیر است.

یادآوری می شود؛سخنگوی دستگاه قضا در نشست خبری اخیر خود درباره برگزاری چنین مجالسی گفت: برخی شواهد حاکی از آن است که برخی از افرادی که در برگزاری پارتی‌ها دست داشتند، در تهران و در برخی استان‌های دیگر از جمله مازندران و مشهد یکی بوده‌اند و احساس می‌شود پشت این جریان یک هدایتگر وجود دارد و دستگاه انتظامی و اطلاعاتی باید آن را بررسی کند.

*چه باید کرد؟

مقابله و مبارزه با چنین انحرافات اخلاقی و فرهنگی مستلزم برنامه ریزی دقیق ،اصولی و هدفمند از سوی نهادها و دستگاه های فرهنگی و اجتماعی است.

در واقع امر در صورت نداشتن برنامه ای اصولی و کارشناسانه نمی توان به توفیق چندانی نائل شد،آموزش صحیح و اصولی از سوی خانواده و آموزش و پرورش،غنی سازی اوقات فراغت جوانان و نوجوانان،کنترل صحیح رفتارهای فرزندان بخصوص در دوران جوانی و نوجوانی و تشدید نظارت ها از سوی نهادها و دستگاه های متولی صنفی و انتظامی بر رستوران ها،هتل ها،تالارها و باغ تالارها،از دیگر ضروریاتی است که می تواند بِسانِ مجموعه ای از اقدامات به هم پیوسته قهری،فرهنگی در مقاطع کوتاه مدت،میان مدت و بلند مدت مد نظر قرار گیرد تا بتوان در سایه آن از شیوع و گسترش هر چه بیشتر چنین رفتارهایی پیشگیری کرد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۴ ۲۵ تير ۱۳۹۵
بنظرم فقط بايد به خانواده ها از طريق رسانه ها مشاوره داده شود بعلاوه اينكه با برگزار كننده اين پارتى ها بطور قاطع بر خورد كنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۸ ۲۷ خرداد ۱۳۹۵
واله با ابنکه این کارها خیلی زشته ولی اگه مزاحم دیگران نباشه اشکالی نداره چون حریم خصوصی مقدسه . نمیشه از ترس منحرف شدن افراد ضعیف النفس جامعه رو پاستوریزه کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۰ ۱۷ خرداد ۱۳۹۵
وقتی تفریحات دیگری نیست چه باید کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۷ ۱۷ خرداد ۱۳۹۵
اینکه در روز ارتحال حضرت امام مراسمی اینچنینی برپا میکنن غیراز دهن کجی وتوهین به علاقه مندی یک ملت چه توجیه دیگه ای میتونه داشته باشه ؟حتمآ باید دستگاه قضایی پیگیر این معضل باشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۶ ۱۷ خرداد ۱۳۹۵
باید نیروی انتظامی بشدت برخور کند این یعنی دهان کجی به انقلاب و خون شهیدان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۲ ۱۷ خرداد ۱۳۹۵
هرروز شاهد چنین ماجراهایی هستیم .پس نتیجه میگیریم مجازاتها بی تاثیرند باید چاره ای اندیشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۰ ۱۷ خرداد ۱۳۹۵
ازپلیس برای برخورد جدی تشکر میکنیم
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۰:۵۷ ۱۷ خرداد ۱۳۹۵
قطعا باید برخورد کرد چون رفتار اینها تبعات زیادی در جامعه داره

مسئولین در اون دنیا چطور میخوان جواب پس بدن؟؟؟ الله اعلم...

واقعا متاسف شدم...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۹ ۱۷ خرداد ۱۳۹۵
این افراد فاسد با چه رویی توی جامعه زندگی می کننند آبرو دارند اصلا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۸ ۱۷ خرداد ۱۳۹۵
آقا برخورد جدی کنید اگر پاسدار خون اون شهیدان مظلومی هستید که در غربت شهید میشن برخورد قاطعانه کنید اگر دلسوز این نظام و کشور و این مردم وفادار هستید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۶ ۱۷ خرداد ۱۳۹۵
دشمن وارد شده با فرهنگش مسئولین بیدار باشی تا دور نشد است بخصوص مسئولین فرهنگی کمی تلاش کنند به جوانان ونوجوانان بصیرت دهند در فرهنگ اسلامی .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۲ ۱۷ خرداد ۱۳۹۵
خدا کنه بیشتر نشه که فرهنگ رو به ابتذال میره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۲ ۱۷ خرداد ۱۳۹۵
مایه شرمساریه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۸ ۱۷ خرداد ۱۳۹۵
باید برخورد جدی شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۰ ۱۷ خرداد ۱۳۹۵
لطفا بیشتر بر خورد بشه تا شاهد رواج بیشتر نباشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۲ ۱۷ خرداد ۱۳۹۵
از نیروی انتظامی باید تشکر کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۳۰ ۱۷ خرداد ۱۳۹۵
ازسپاه وبسیج مردمی عاجزانه خواهشمندیم بااینکونه تهاجم فرهنگی برخوردشدیدبکنید.آنقدرشلاق درمحله خودشان بزنید.و برخوردشدیدبکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۸ ۱۷ خرداد ۱۳۹۵
ببخشید ها ولی من دیگه اعتمادم رو از دست دادم ... من دیگه باور نمی کنم که حتی یکیشون هم بیش از یک شب بازداشت باشن...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۸ ۱۷ خرداد ۱۳۹۵
مدافعان حرم میرنند جان خودشون رو به خاطر امنیت این کشور فدا می کنند آنوقت یک عده مست پول های باد آورده این چنین دهن کجی به ارزش های دینی و انقلابی می کنند آیا چنین افرادی سزاوارشون نیست رسوا بشند و نامشون گفته بشه تا همه بدونند ؟ مسلما این کمترین مجازاتشون خواهد بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۱ ۱۷ خرداد ۱۳۹۵
خدا بحق امام زمان ان شاالله خیلی زود گردن مفسدان رو بشکند آخه این چه معضلی هست از کجا آب میخورند اینها ای خدا دشمنانت رو خودت نابود کن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۹ ۱۶ خرداد ۱۳۹۵
از خون شهدای کشورم خجالت می کشم به خاطر این جور افراد در جامعه ی اسلامی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۳ ۱۶ خرداد ۱۳۹۵
واقعا عظم جدی در برخورد با این فضاحت که همانند یک توده سرطانی در جامعه در حال گسترش است"وجود ندارد؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!
مسولین تا به کی میخواهند سکوت کنند!!!!؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۲ ۱۶ خرداد ۱۳۹۵
چه فاجعه بزرگی!!!
آخرین اخبار