حداد عادل در مراسم نکوداشت «پدر شعر انقلاب»:

استاد مطهری شیفته شخصیت حمید سبزواری بود

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: شاعران اندکی در تراز حمید سبزواری بودند که هم خوب سخن بگویند و هم سخن خوب بگویند.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مراسم بزرگداشت حمید سبزواری، شاعر انقلاب عصر امروز سوم مرداد با حضور سید محمدرضا موالی زاده مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری، فاضل نظری شاعر و تعدادی از شاعران و علاقه مندان به شعر آئینی و انقلابی برگزار شد.

در این مراسم موالی زاده با اشاره به آن که شخصیت حمید سبزواری از نیمه خرداد 42 شکل می‌گیرد و این شخصیت یک سیر رو به رشدی را از همان زمان آغاز می کند، گفت: حمید سبزواری از این سیر و مدار خارج نمی شود. یک شخصیت مردد و مزلزل نبود، تکلیف خودش را با خودش روشن کرده بود و این افراد تکلیف خود را با اجتماع نیز روشن کرده اند.

وی افزود: حمید سبزواری بر اساس شفافیت در اندیشه، رفتار و گفتار، روش خود را برگزید و انسانی دیرانگیخت و زود انگیخت و عجول نبودو

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: افرادی که سال های سال از کار و تفکر خود راضی نیستند اما به آن ادامه می دهند، چنین انسان هایی در تاریخ و جامعه نمی توانند تاثیرگذار باشند.

موالی زاده گفت: حمید سبزواری یک شخصیت مصمم بود و تا لحظه آخر که جان در بدن داشت ویژگی ولایت مداری و شناخت صحیح از مسائل روز و عکس العمل توام با محتوای قوی اسلامی را در آثار خود داشت.

وی با بیان اینکه «سبزواری میزان خود بود، بنابراین موزون خود شد» اظهار داشت: انسان وقتی تمام ترانه ها و سرودهای حمید سبزواری نگاه می کند، متوجه می شود که او چقدر دقیق شرایط را رصد می کرد. هر جا که لازم بود شعر می سرود و در قالب های مختلف را بر زبانش جاری می کرد.

 مشاور وزیر ارشاد اظهار داشت: امروز که آثار وی را مرور می کردم، دیدم بعضی ویژگی های او با جلال آل احمد مشترک است. جلال هم یک چنین التهابی را در زندگی اش داشت و این خصوصیت نوشتن به مقتضی در آثار حمید سبزواری با آثار مرتضی مطهری شباهت دارد چرا که وی نیز به مقتضی می نوشت. 

موالی زاده یادآور شد: این شاعر خود را در یک قالب محصور نمی کرد، این ها شخصیت هایی هستند که به صورت ماندگار در تاریخ ما باقی خواهند ماند.

در ادامه این مراسم، غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با بیان اینکه «آشنایی من با سبزواری با عمر انقلاب برابری می کند» تصریح کرد: حمید سبزواری به یک خانواده دانش پرور و ادب پرور تعلق داشته است، پدربزرگ وی شعر می گفت و در میان اقوام مادری او نیز نویسندگانی نیز حضور داشتند. مهم تر از تعلق او به خانواده اش، تعلق به او سبزوار است که نه تنها یک شهر تاریخی بزرگ از خراسان بزرگ محسوب می شود، بلکه در میان شهرهای خراسان شهری دارای شخصیت های بزرگ تاریخی است.

وی افزود: شخصیتی مانند استاد مطهری، شیفته شخصیت حمید سبزواری بود. خصوصیت قابل توجه در این شاعر عمر پربرکت و طولانی او بود که 5 دوره حکومت را دید و این خودش یک ارزش و سرمایه محسوب می شود. بسیاری از افرادی که فقط نامی از شخصیت هایی مانند محمدتقی شریعت و علی شریعتی شنیده اند، حمید سبزواری با آن ها دوست و آشنا بود.

حدادعادل گفت: خصوصیت سوم وی را می توان قریحه شاعری وی دانست. سبزواری کسی است که حتی مخالفان انقلاب نیز به شاعری وی معترف هستند و حضور در انجمن های ادبی خراسان نیز یک امتیاز برای این شاعر بود.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اشاره به آن که ایمان به خدا، مسلمانی، تشیع، عدالت خواهی، آرمان خواهی و ظلم ستیزی از ویژگی های حمید سبزواری است، افزود: سبزواری قبل از انقلاب این خصوصیات را در شعر خود داشت. وی بر سر عهد و پیمانی که با امام و شهیدان بسته بود پایداری و پافشاری کرد و در هیچ بحرانی ساکت نماند.

وی خاطرنشان کرد: شاعران اندکی در تراز حمید سبزواری بودند که هم خوب سخن بگویند و هم سخن خوب بگویند. شعرهای وی قبل از پیروزی انقلاب الگویی برای دیگران شد و وی در فتنه 88 مردانه از حق دفاع کرد و از خدمات این شاعر که ویژه او بود سرودسازی وی برای انقلاب است.

حدادعادل در پایان گفت: خصوصیت آخر حمید سبزورای را می توان سلامت شخصیتی او دانست در طول این 37 پس از انقلاب انحراف، فکری، سیاسی و اخلاقی در سبزواری دیده نشد.



انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار