کاهش 60 درصدی تعداد جانوران در جهان/آیا توافق تغییرات اقلیمی می‌تواند مرهمی برای زخم‌های حیات‌وحش باشد؟

صندوق جهانی حیات‌وحش در گزارشی نوشت تعداد جانوران جهان نسبت به سال 1970، نزدیک به 60 درصد کاهش یافته است.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز، بر اساس گزارش صندوق جهانی حیات وحش، تعداد جانوران پستاندار، پرنده، ماهی، دوزیست و خزنده از سال 1970 حدود 60 درصد کاهش یافته است. این نهاد دلیل این مسئله را دخالت‌های انسان در محیط زیست اعلام کرد.

صندوق جهانی حیات وحش در گزارشی نوشت شاخص تنوع زیستی -- که به وسیله انجمن جانورشناسی لندن تهیه می‌شود – از سال 1970 تا 2012 میلادی با 58 درصد کاهش روبرو بوده است. با توجه به روند کنونی، انتظار می‌رود این شاخص تا سال 2020، 67 درصد دیگر نیز سقوط کند.

کاهش تنوع زیستی نشان می‌دهد انسان نیروی محرک تغییر در کره زمین است. زمین‌شناسان دوره کنونی را به نام "آنتروپوسین" نامگذاری کرده اند که به معنی "عصر انسان‌ها" است.

همچنین بر اساس گزارش‌ها، اقدامات برای حفاظت از گونه‌های حیوانی نیز تاثیر بسزایی نداشته است. شاخص تنوع زیستی نشان می‌‎دهد در سال جاری میلادی، تعداد جانوران با سرعت بیشتری در حال کاهش است.

این شاخص، 14200 جانور را از 3700 گونه مختلف مهره‌داران ثبت می‌کند. جانوران ثبت شده در این شاخص، از قورباغه‌های کوچک تا وال‌های 30 متری را شامل می‌شوند.

صندوق جهانی حیات وحش در گزارش خود نوشت افزایش جمعیت انسان‌ها می‌تواند موجب پیشروی انسان در قلمرو حیوانات شود و این امر برای حیات وحش بسیار خطرناک است. آلودگی، گونه‌های مهاجم، شکار و تغییرات اقلیمی از دیگر خطراتی هستند که حیات وحش جهان را تهدید می‌کنند.

حال، توافق نزدیک به 200 کشور در سال گذشته بر سر محدود کردن تغییرات اقلیمی می‌تواند برای مثال، به حفاظت از جنگل‌های گرمسیری کمک کند، بیابان‌زایی را کاهش دهد و اسیدی شدن دریاها – که به دلیل افزایش کربن‌دی‌اکسید صورت گرفته است – را محدود کند.

همچنین، برخی از گونه‌ها نیز بار دیگر به حیات وحش بازخواهند گشت. ماه گذشته، نام پاندای غول‌پیکر از لیست گونه‌های در حال انقراض حذف شد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار