کنگره تاریخ معماری و شهرسازی در بوشهر به پایان رسید

آئین اختتامیه چهارمین کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران با برگزاری کارگروه منظر تاریخی- فرهنگی در مدرسه سعادت بوشهر برگزار شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، کارشناس معماری منظر دانشگاه تهران در آئین اختتامیه کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران گفت: منظر شهری تاریخی محدوده شهری است که در پی لایه بندی تاریخی، ارزش ها و ویژگی های فرهنگی و طبیعت درک می شود.

پریسا چعبی افزود: نمونه های که در این راستا مورد بررسی قرار گرفته شهر سوسه تونس، خیابان تاریخی جورجیا در شهر ایندینا پولیس و شهر رباط کشور مراکش است.

وی اضافه کرد: در ابتدای دهه 1980 میلادی قدم های بزرگی برای بازسازی خیابان تاریخی جورجیا برداشته شد و خیابان های آن بعنوان یک ظرفیت و بستر مناسب برای تعاملات اجتماعی است.

چعبی ادامه داد: استراتژی طراحی خیابان تاریخی جورجیا حمایت از پیاده مداری است و باتوجه به اینکه خیابان ها سنگفرش است سقف سرعت نیز تا 10 کیلومتر در ساعت پیش بینی شده است.

وی یادآور شد: با این استراتژی جمعیت در خیابان یاد شده تا هفت برابر افزایش پیدا کرد.

چعبی گفت: در چنین خیابان های تقلید تاریخی در آن دیده نمی شود بلکه ارائه خدمات زیست محیطی نیز در سطح آن تعریف شده است.

وی در ارتباط با بررسی های صورت گرفته برای شهر سوسه تونس نیز گفت: این شهر در 140 کیلومتری شرق پایتخت تونس است که سالانه یک میلیون و 200 هزار توریست به آن سفر می کنند.

چعبی گفت: در این شهر رویکرد اصلی حفظ بافت تاریخی است و اطراف آن با یک دیوار سنگی مشخص شده که این مهم در چهارمحل قدیم بوشهر نیز به وضوح قابل مشاهده است.

وی بیان کرد: در شهر سوسه سه معبر اصلی دروازه های شهر را به هم وصل کرده و کوچه های آن نیز پر پیچ و خم است که در آن از عبور خودروی شخصی نیز خبری نیست.

چعبی در ارتباط با شهر رباط مراکش نیز گفت: این شهر بعنوان پایتخت مراکش از قرن 11 میلادی تاریخ مکتوب دارد که این امر نشان از قدمت دیرینه آن است.

وی گفت: در این شهر رنگ حرف اول را می زند که این رنگ توسط مردم طراحی می شود و دولت نیز در این رنگ آمیزی ها نقشی ندارد.

چعبی ادامه داد: در این شهر طراحی ها متنوع و انتخاب خود مردم شکل می گیرد که با چنین امری شاهد نماهای متنوعی در سطح شهرها هستیم.

یک کارشناس معماری نیز گفت: در گذشته میدان ها با یکدیگر مرتبط بودند و گذرها علاوه بر مسیر عبور کارکردی فراتر داشتند.

سحر اردانه افزود: اکنون شهرهای تاریخی قادر به پاسخگویی در برابر انسان ها نیستند و این عامل به سبب ترک بافت تاریخی و به دنبال آن نابودی بافت تاریخی شهری است.

وی اضافه کرد: توجه صرف به منظر اقتصادی در زندگی انسان ها باعث شده تا فعالیت و پویایی زمان سابق در سطح شهرها بخوبی دیده نشود.

وی گفت: منظر بعنوان یک عامل تعدیل کننده از مهم ترین ابزار توسعه در مسیر پایداری در لایه های میانی بناها محسوب می شود.

انتهای پیام /ش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.