رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی عنوان کرد؛

تعیین تعرفه بدون لحاظ شدن سطح تورم مورد قبول جامعه پزشکی نیست/ اخلاق پزشکی صرفا با احترام گذاشتن به بیمار ختم نمی‌شود

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران گفت: تعیین تعرفه‌ها بدون در نظر گرفتن سطح تورم و مخارج مطب و بیمارستان‌ها مورد قبول جامعه پزشکی نیست.

تعیین تعرفه بدون لحاظ شدن سطح تورم مورد قبول جامعه پزشکی نیست/ اخلاق پزشکی صرفا باحترام گذاشتن به بیمار ختم نمی‌شود
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ایرج خسرونیا رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران در بیست و هشتمین کنگره جامعه پزشکان متخصص داخلی با اشاره به این که امروزه اخلاق پزشکی با پیشرفت‌های علمی مانند پیوند اعضاء، اجاره رحم، تغییرات ژنتیکی و خیلی از مسائل دیگر اخلاقی گره خورده است، اظهار داشت: اخلاق پزشکی مهمترین پدیده اجتماعی و فرهنگی است و جامعه پزشکی جهت حفظ موقعیت و شان خود نباید اخلاق پزشکی را فراموش کند.
 
وی افزود: متاسفانه در دوره‌های آموزشی چنانچه باید و شاید به این امر مهم پرداخته نمی‌شود و حتی قوانین پزشکی، نظام پزشکی و پزشکی قانونی را هم آموزش نمی‌دهند و به همین دلیل همکاران جوان ما را گرفتار نظام پزشکی و پزشکی قانونی می‌نمایند.
 
وی با اشاره به این که اخلاق پدیده‌ای است که ریشه در ذات بشریت و آدمی دارد، ادامه داد: اخلاق پدیده‌ای است که یکی از ارکان مکاتب بشری و ادیان الهی و پزشکی به شمار می‌رود تا جایی که بدون دست اندازی به آن نمی‌توان از دروازه خوشبختی و رستگاری عبورکرد.
 
رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با تاکید بر این که رعایت اصول اخلاق پزشکی بر تمام اعضاء پزشکی لازم وضروری است؛ تصریح کرد: باید سعی کنیم با بالابردن دانش و به روز رسانی علم خود مواردی را که باید در اصول اخلاقی بدانیم، انجام داده و رعایت نمائیم.
 
خسرونیا گفت: باید راحتی بیماران را فراهم کرده و سعی کنیم با رعایت حقوق بیماران و محترم شمردن شئونات پزشکی ارزش این جامعه را حفظ و از رفت و آمد به دادگاههای مختلف و سازمان نظام پزشکی جلوگیری به عمل آوریم.
 
وی با اشاره به این که در کنگره امسال سعی شده است علاوه بر مطرح کردن موضوعات علمی و پیشرفت‌های آن به مشکلات جامعه پزشکی هم بپردازیم، اظهار داشت: شاید مطرح کردن آن‌ها در کنگره هایی از این دست موجب شود وسائل ارتباط جمعی و کسانی که در لباس دوست تیشه به ریشه جامعه پزشکی می‌زنند، بهتر بشناسیم.
 
*** تعیین تعرفه بدون لحاظ شدن سطح تورم مورد قبول جامعه پزشکی نیست
رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران در بخش دیگری از سخنان خود با گریز به طرح تحول سلامت بیان داشت:طرح تحول سلامت که به نظر بهترین دست آورد دولت بوده و باعث شده است تا تعداد زیادی از هموطنان از آن بهره لازم را ببرند سبب دلسردی‌های فراون برای همکاران جامعه پزشکی شده است.
 
وی افزود: متاسفانه بعضی از همکاران ما به علت عدم دریافت به موقع دستمزد خود ناراحت شده و از سازمان‌های بیمه گر برای آن‌ها دلسردی‌های فراوان ایجاد کرده اند.
 
خسرونیا ادامه داد: این همکاران بعد از ماه‌ها فعالیت نتوانسته اند حقوق و دستمزد خود را دریافت نمایند و امیدوار هستیم با تعیین بودجه کافی و در اختیار گذاشتن آن به وزارت بهداشت و درمان این مشکل اساسی که بر سر راه طرح تحول سلامت است، برداشته شود.
 
وی با بیان این که یکی از معضلات جامعه پزشکی تعیین تعرفه‌ها است، تصریح کرد: تعرفه‌ها باید برای بخش خصوصی و دولتی ابلاغ گردد که هر سال بعد از ماه‌ها تاخیر و بدون در نظر گرفتن سطح تورم و مخارج مطب و بیمارستان‌ها تعیین می‌شود که مورد قبول جامعه پزشکی نیست.
 
 وی اضافه کرد: توصیه می‌شود همانطور که بطور ناگهانی پول نان، آب، برق، تلفن، گاز، اتوبوس و مالیات به عدد اصلی خود نزدیک می‌شود تعرفه پزشکی را هم به عدد اصلی و حقیقی رسانده و هر سال خود به خود با تعیین سطح تورم نرخ تعرفه‌ها هم مشخص گردد و احتیاج به جلسات گوناگون و کارشناسی نداشته باشد.
 
رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران گفت: با نگاهی گذرا به کشورهای پیشرفته متوجه این امر مهم می‌شویم که هر سال جلساتی جهت تعیین تعرفه تشکیل نمی‌شود بلکه عدد و رقم‌ها طبق کتاب تعرفه کالیفرنیا مشخص است و هرسال آن را مطابق تورم خود تغییر می‌دهند.
 
خسرونیا با بیان این که باید در نظام سلامت کشور ما نیز مطابق این کتاب تعرفه‌های پزشکی تعیین شود، عنوان کرد: این کتاب قبلاَ توسط انجمن‌ها ترجمه و به وزارتخانه تحویل داده شد که متاسفانه مورد استفاده قرار نگرفت و بعد از دستکاریهای فراوان به خصوص جهت بعضی از گروه‌ها موجب ناراحتی‌های جامعه پزشکی گردید.
 
وی ادامه داد: در چند ماه اخیر که جامعه پزشکی منتظر اعلام تعرفه وافزایش آن شد خبرهای ناگواری از شورای عالی بیمه به گوش رسید که در نظر دارند بعضی از تعرفه‌های پزشکی را کاهش دهند و این امر باعث نگرانی جامعه پزشکی گردید و ما امیدوار هستیم که این امر شایعه‌ای بیش نباشد و مسئولین به این امر خطرناک نپردازند.
 
***افزایش چند برابری مالیات پزشکان در هر سال  
رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران یکی دیگر از مشکلات جامعه پزشکی را پرداخت مالیات بر حسب تصمیم بعضی از کارکنان سازمان مالیاتی کشور عنوان کرد و گفت: ما مخالفتی با پرداخت مالیات نداریم و هر کس باید متناسب با درآمد خود مالیات پرداخت نماید و هر سال مالیات دو تا سه برابر می‌شود، می‌خواهم سوال کنم چه کسی این قانون نانوشته را نوشته است که با بالارفتن سن باید مالیات بیشتری پرداخت نمائیم؟
 
به گفته خسرونیا یک پزشک ۷۵ تا ۸۰ ساله از ترس خانه ماندن یا کمک به بیماران در مطب حاضر می‌شوند و چرا باید هر سال مالیات بیشتری پرداخت نمایند و متاسفانه تصمیم گیری بعضی از کارمندان سازمان مالیاتی باعث خروج این همکاران با تجربه از گردونه درمان می‌شود و چه کسی باید از این ظلم مضاعف که بر گروه پزشکان وارد می‌شود جلوگیری نماید؟
 
وی تصریح کرد: همانطور که مجلس شورای اسلامی تصمیم می‌گیرد که حقوق‌های زیر دو میلیون تومان از پرداخت مالیات معاف باشند بهتر است راجع به پرداخت مالیات توسط پزشکان مسن و پیشکسوت هم تصمیم بگیرند یا حداقل آن را اضافه نکنند.
 
وی با گلایه از این که برای اولین بار است که می‌بینیم رفتن به کنفرانسهای خارج از کشور یا انجام اعمال جراحی خود پزشک در خارج از کشور که احتیاج به خرید دلار دارد در پرونده مالیاتی منعکس و باید مالیات آن را پرداخت نمائیم، عنوان کرد: چرا باید مسئولین انجمنهایی که فاقد درآمد هستند یا اگر درآمدی هم دارند باید مالیات آن انجمن را پرداخت نمایند ودر صورت حساب آن‌ها منعکس گردد.
 
 به گفته خسرونیا تمام اصناف با توافق با سازمان مالیات کشوری توانسته اند مشکلات خود را حل نمایند که این امر تا سه سال پیش هم در سازمان نظام پزشکی و سازمانهای مالیاتی انجام می‌گرفت، ولی در سالهای اخیر سازمان مالیاتی کشور مالیات را تعیین کرده و هر سال نسبت به سال قبل بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ درصد و گاهی ۳۰۰ درصد هم اضافه می‌شود وبه همین ترتیب افرادی که قادر به پرداخت این رقم‌ها نیستند از گردونه درمان خارج و مطبهای خود را تعطیل می‌نمایند.
 
*** سوء استفاده سازمان‌های بیمه گر از رشته داخلی  
رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با اشاره به این که در سالهای اخیر کوریکولوم آموزش داخلی تغییر و آموزش آندوسکوپی دستگاه گوارش الزامی شده است، تصریح کرد: در بعضی دانشگاههای علوم پزشکی رزیدنت داخلی را به اتاق آندوسکوپی راه نمی‌دهند و در مواقعی که رزیدنت داخلی طبق کوریکولوم خود این آموزش را دیده و می‌خواهد در زمان فارغ التحصیلی از دانش خود جهت کمک به بیماران بویژه در شهرستان‌ها استفاده نماید؛ سازمانهای بیمه گر از پرداخت دستمزد به آن‌ها خودداری می‌کنند.
 
وی افزود: همکاران ما را مجبور می‌کنند به بهانه‌های مختلف و آموزش مجدد به یک انجمن دیگر رفته و با پرداخت هزینه‌های سنگین اجازه کار دوساله بگیرند که در هیچ رشته دیگری آن را سراغ نداریم.
 
وی ادامه داد: طبق دانشنامه‌ای که وزارت بهداشت ودرمان به فارغ التحصیلان متخصص داخلی می‌دهد، اجازه دارند هر آنچه را که آموختند برای کمک به درمان بیماران به کار ببرند، ولی متاسفانه در رشته داخلی با توجه به تبصره هایی که در سالیان خیلی دور به تصویب رسیده؛ مورد سوء استفاده سازمانهای بیمه گر می‌شود و از کار آن‌ها جلوگیری می‌کنند.
 
به گفته خسرونیا رشته داخلی از جهات مختلف مورد ظلم قرار گرفته است و باز شدن درمانگاههای ارزان قیمت نزدیک مطب آن‌ها و جلوگیری از کار برخی پزشکان در انجام آندوسکوپی دستگاه گوارش و بعضی مسائل دیگر باعث شده است که جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران به بازرسی کل کشور و دیوان عدالت اداری پناه ببرد تا حداقل آن‌ها وظایف رشته داخلی را تعیین نمایند، گرچه اطمینان داریم این وظیفه سازمان نظام پزشکی است که چگونگی فعالیت و کار رشته‌های مختلف را تعیین نماید.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار