حشمتیان در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان خبرداد؛

جزییات جلسه خانه احزاب با معاون حقوقی رئیس‌جمهور/پیشنهاد جایگزینی کمیسیون ملی احزاب با کمیسیون ملی انتخابات

نایب رئیس اول خانه احزاب از پیشنهاد جایگزینی کمیسیون ملی احزاب به جای کمیسیون ملی انتخابات در پیش‌نویس قانون احزاب خبر داد.


برگزاری جلسه خانه احزاب با معاون حقوقی رئیس‌جمهور/جایگزینی کمیسیون ملی احزاب با کمیسیون ملی انتخاباتقدرتعلی حشمتیان، نایب رئیس اول خانه احزاب ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  درباره جزئیات برگزاری کنگره خانه احزاب ایران گفت: در آخرین جلسه شورای مرکزی خانه احزاب مصوب شد احزاب سیاسی با توجه به پیش‌نویس قانون جدید احزاب، خود را با این قانون تطبیق دهند.

وی ادامه داد: از روزی که کمیسیون ماده 10 احزاب لیست احزاب قانونی که کنگره برگزار کرده‌اند را به ما دهد، ما موظف هستیم تا یک ماه پس از آن، انتخاباتی را برای انتخاب اعضای شورای مرکزی در مجمع عمومی خانه احزاب برگزار کنیم.

وی با اشاره به نحوه ریاست خانه احزاب در دوره‌های مختلف خاطرنشان کرد: برابر قانون آقای غفوری‌فرد، من و آقای کمالی هر کدام به ترتیب به مدت یکسال ریاست خانه احزاب را بر عهده داشتیم، اما اکنون به دلیل اینکه هنوز مشخص نشده است که کدام یک از احزاب اساسنامه خود را با قانون جدید تطبیق داده‌اند، در شورای مرکزی مصوب شده تا انتخابات مجمع عمومی خانه احزاب یک ماه پس از  تحویل دادن لیست احزاب قانونی توسط وزارت کشور برگزار شود.

نایب رئیس اول خانه احزاب با بیان اینکه آخرین جلسه خانه احزاب درباره کمیسیون ملی انتخابات با  معاون حقوقی رئیس‌جمهور برگزار شده است، تصریح کرد: در این جلسه کمالی، سید شهاب الدین صدر و  نمایندگان وزارت کشور حضور داشتند، که مقرر شد جلسات متعددی در این رابطه داشته باشیم.

حشمتیان افزود: اکنون دولت، خانه احزاب و مجلس در حال بررسی بحث قانون احزاب و قانون انتخابات هستند، اما موضوع کمیسیون ملی انتخابات را خانم جنیدی پیگیری می‌کنند که ما در روز های چهارشنبه با او جلسه داریم.

نایب رئیس اول خانه احزاب خاطرنشان کرد: جلسه خانه احزاب با رئیس مجلس درباره پیش‌نویس قانون احزاب ما پیشنهاد دادیم که کمیسیون ملی احزاب تشکیل شده و انتخابات هم زیر نظر کمیسیون ملی احزاب باشد.

وی ادامه داد: البته  اختلاف نظری در این مسئله وجود داشت و برخی معتقد بودند کمیسیون ملی احزاب و کمیسیون ملی انتخابات دو نهاد جدا از هم باشد اما   ما به دنبال آن هستیم این دو را با یک دیگر ادغام کنیم،که در نهایت یا به صورت طرح از طریق مجلس  و  یا به صورت لایحه از طریق دولت مطرح شود.

لازم به ذکر است، برخی اصلاح‌طلبان در خانه احزاب به دنبال آن بودند که با حذف کمیسیون ماده 10 احزاب نهادی تحت عنوان کمیسیون ملی انتخابات را جایگزین کنند، که این امر مورد انتقاد بسیاری از احزاب سیاسی کشور قرار گرفت، زیرا احزاب سیاسی معتقدند حذف کمیسیون ماده 10 احزاب روند تحزب در کشور را با آسیب مواجه می‌کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار