راهنماى غذایى خاص براى بیماران/ بخش هشتم

رژیم غذایی ویژه برای کنترل و بهبود بیماری‌ها + توصیه‌های تغذیه‌ای برای مشکلات تیروئیدی

باشگاه خبرنگاران جوان در نظر دارد در این خبر شما را با تغذیه مناسب برای بیماران مبتلا به مشکلات تیروئیدی آشنا کند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ﺭﻋﺎﻳﺖ ﺗﻌﺎﺩﻝ ﻭ ﺗﻨﻮﻉ ﺩﺭ ﺭژﻳﻢ ﻏﺬﺍیی ﺭﻭﺯﺍﻧﻪ یکی ﺍﺯ ﻧﻜﺎﺕ ﻣﻬﻢ ﺩﺭ ﺗﻨﻈﻴﻢ برﻧﺎﻣﻪ ﻏﺬﺍیی ﺳﺎﻟﻢ به منظور ﭘﻴﺸﮕﻴﺮی و ﻣﺤﺪﻭﺩ ﻛﺮﺩﻥ ﺑﻴﻤﺎﺭی‌های ﻣﺰﻣﻦ و شایع است.

ﺗﻌﺎﺩﻝ ﺑﻪ معنی ﻣﺼﺮﻑ ﻣﻘﺎﺩﻳﺮ ﻛﺎفی ﺍﺯ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﻴﺎﺯ ﺑﺮﺍی ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﺑﺪﻥ ﺍﺳﺖ؛ افراد باید در رژیم غذایی خود انواع مواد غذایی را داشته باشند تا ویتامین‌های مختلف را دریافت کند؛ در این بین ﺗﻨﻮﻉ در رژیم غذایی ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎی ﻣﺼﺮﻑ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍیی است ﻛﻪ ﺩﺭ پنج ﮔﺮﻭه اصلی ﻏﺬﺍیی ﻣﻌﺮفی ﺷﺪهﺍﻧﺪ.

اگر افراد در رژیم غذایی خود این پنج گروه را جای ندهند دچار کمبود مواد مغذی خواهند شد، ﻣﺼﺮﻑ ﺑﻴﺶ ﺍﺯ ﺍﻧﺪﺍﺯه آن‌ها هم ﺳﺒﺐ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﻭﺯﻥ، ﭼﺎقی ﻭ ﻣﺸﻜﻼﺕ ﻧﺎشی ﺍﺯ آﻥ میﺷﻮﺩ.


بیشتر بخوانید: علائمی که زنگ خطر کم کاری و پرکاری تیروئید در خانم‌هاست+ راهکار‌های درمانی


باشگاه خبرنگاران جوان در نظر دارد در این بخش تغذیه مناسب برای بیمارانی که مبتلا به کم کاری و پرکاری تیروئید هستند، را معرفی کند.

رژیم غذایی ویژه‌ برای کنترل و بهبود بیماری‌ها + توصیه‌های تغذیه‌ای کم کاری و پرکاری تیروئید

ﺗﻐﺬﻳﻪ ﺩﺭ ﻫﻴﭙﺮ ﺗﻴﺮﻭﺋﻴﺪی یا پرکاری تیروئید ‪

علی ارغوانی متخصص داخلی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تغذیه مناسب در افرادی که تیروئید دارند، اظهار کرد: ﺭژﻳﻢ ﻏﺬﺍیی ﺍﻳﻦ ﺑﻴﻤﺎﺭﺍﻥ ﺩﺭ ﻣﻮﺍﺭﺩ ﻏﻴﺮ ﺑﺴﺘﺮی ﺭژﻳﻢی ﭘﺮﻛﺎلری است که ﺣﺎﻭی ﻣﻘﺎﺩﻳﺮ ﺑﻴﺸﺘﺮی ﺍﺯ ﻧﺎﻥ، ﻏﻼﺕ، روغن‌ها ﻭ‫ﭼﺮبیﻫﺎست، در موارد غیر بستری هم ﺭﻭﺯﺍﻧﻪ یک ﻟﻴﺘﺮ ﺷﻴﺮ ﻳﺎ ﺳﺎﻳﺮ ﻟﺒﻨﻴﺎﺕ برای بیماران توصیه می‌شود.

این متخصص تغذیه بیان کرد: بیماران ﺗﺎ ﺣﺪ ﺍﻣﻜﺎﻥ ﺍﺯ ﻣﺼﺮﻑ ﻣﻮﺍﺩ ﻛﺎﻓﺌﻴﻦﺩﺍﺭ،‌ ﻣﻮﺍﺩ ﮔﻮﺍﺗﺮﻭژﻥ ﺑﻪ ﺷﻜﻞ ﺧﺎﻡ ﭘﺮﻫﻴﺰ ﻛﻨﻨﺪ که برخی از این مواد شامل ﻛﻠﻢ، ﮔﻞ ﻛﻠﻢ، ﺧﺎﻧﻮﺍﺩه ﺷﻠﻐﻢ، ﺩﺍﻧﻪ ﺳﻮﻳﺎ و بادام زمینی است؛ ﻣﺼﺮﻑ ﺍﻳﻦ ﻣﻮﺍﺩ ﺑﻪ ﺷﻜﻞ ﺧﺎﻡ، ﻋﻮﺍﺭﺽ ﺩﺍﺭﻭﻫﺎی ﻣﺼﺮفی ﺭﺍ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ میﺩﻫﺪ، ‫ﻭلی ﭘﺨﺘﻦ ﺁﻧﻬﺎ ﺳﺒﺐ ﻛﺎﻫﺶ ﺍﻳﻦ ﺍﺛﺮ میﺷﻮﺩ و توصیه می‌شود تا این افراد ﺭﻭﺯﺍﻧﻪ ﺣﺪﻭﺩ ۳ الی ۴ ﻟﻴﺘﺮ ﻣﺎﻳﻌﺎﺕ (ﺟﺰ ﺩﺭ بیماری‌های قلبی و کلیوی) ﻣﺼﺮﻑ ﻛﻨﻨﺪ.

رژیم غذایی ویژه‌ برای کنترل و بهبود بیماری‌ها + توصیه‌های تغذیه‌ای کم کاری و پرکاری تیروئید

‫ﺗﻐﺬﻳﻪ ﺩﺭ ﻫﻴﭙﻮ ﺗﻴﺮﻭﺋﻴﺪی یا کم کاری تیروئید

این متخصص داخلی اظهار کرد:  بیمارانی که به کم کاری تیروئید مبتلا هستند باید ﻣﺼﺮﻑ ﻣﻮﺍﺩ ﭘﺮﻛﺎﻟﺮی ﺭﺍ ﺩﺭ ﺭژﻳﻢ ﻏﺬﺍیی ﺧﻮﺩ (ﺑﺮﺣﺴﺐ ﺳﻦ، ﺟﻨﺲ ﻭ ﻗﺪ) ﻣﺤﺪﻭﺩ و ﻣﻮﺍﺩ ﻓﻴﺒﺮﺩﺍﺭ ﺍﺯ ﮔﺮﻭهﻫﺎی ﻏﺬﺍیی ﻧﺎﻥ، ﻏﻼﺕ، ﻣﻴﻮهﻫﺎ ﻭ ﺳﺒﺰیﻫﺎ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻣﻴﺰﺍﻥ ﻛﺎفی ﻣﺼﺮﻑ ﻛﻨﻨﺪ.


بیشتر بخوانید: اطلاعات دارويي لووتیروکسین (Levothyroxine)


وی یادآوری کرد: بیمارانی که به کم‌کاری تیروئید مبتلا هستند ﺍﺯ ﻣﻮﺍﺩ ﮔﻮﺍﺗﺮﻭژﻥ ﺩﺭ ﺣﺪ ﻣﺘﻮﺳﻂ ﻭ ﺑﻪ ﺷﻜﻞ ﭘﺨﺘﻪ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩه کرده و ﻣﺼﺮﻑ ﻣﺤﺼﻮﻻﺕ ﺣﺎﻭی ﺳﻮﻳﺎ ﺭﺍ ﻣﺤﺪﻭﺩ ﻛﻨﻨﺪ همچنین ﻣﻮﺍﺩﻏﺬﺍیی ﺣﺎﻭی ﺭﻭی، ﻣﺲ ﻭ ﺗﻴﺮﻭﺯﻳﻦ ﻛﻪ ﺑﺮﺍی ﻋﻤﻠﻜﺮﺩ ﺗﻴﺮﻭﺋﻴﺪ ﻣﻔﻴﺪ ﻫﺴﺘﻨﺪ، ﺑﻴﺸﺘﺮ ﻣﺼﺮﻑ شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.