باشگاه خبرنگاران جوان ارومیه گزارش می دهد؛

ادامه حال خوب دریاچه ارومیه نیازمند اعتبارات ملی/ تا احیا زمان زیادی در پیش است

برای ادامه دار کردن آهنگ زندگی دریاچه ارومیه،اعتبارات ملی باید تخصیص داده شوند،چون با مصوبات میلیاردی حال نیمه جان دریاچه تغییر پیدا نمی کند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه،نگین فیروزه ای شمال غرب کشور که چند سالی بود با بحران بی آبی دست و پنجه نرم می کرد در یک سال گذشته با اقدامات عملی و بارش های خوب زمستانه و بهاره پیکره بی جانش ،احیا شده و آهنگ زندگی را می نوازد.

حال این دریاچه نسبت به دوران قبل از احیا به قدری خوب شده است که چند وقت پیش اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در سفر به آذربایجان غربی و در بازدید از دریاچه ارومیه گفت:دریاچه ارومیه باید به عنوان یک کانون مهم زندگی و حیات بدرخشد.

معاون اول رئیس جمهور نیز به اعتبارات ستاد اشاره کرد و افزود:تا امروز مبلغی بالغ بر ۳۴۶۵ میلیارد تومان علاوه بر هزینه دستگاه‌ها، برای احیای دریاچه بودجه داده‌ایم که در بخش‌های مختلف هزینه شده است،اما همچنان که مسئولان و رسانه ها از حال خوب دریاچه ارومیه گزارش می دهند  باید این را در نظر داشت که این دریاچه هنوز تا مرحله احیا کامل فاصله ی زیادی دارد و مشکلات مالی همچنان گریبانگیر.

عیسی کلانتری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در مورد اقدامات دولت برای احیای دریاچه ارومیه می گوید:اگر مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه به تصویب نمی رسید و دولت نگاه ویژه به احیای این دریاچه نداشت امروز در آذربایجان غربی و استان های همجوار با یک بیابان ۵ هزار کیلومتر مربعی پر از نمک در آذربایجان غربی مواجه بودیم.

ادامه حال خوب دریاچه ارومیه نیازمند اعتبارات ملی/تا احیا زمان زیادی در پیش است

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ، دریاچه ارومیه را گمشده  مردم آذربایجان غربی خواند و گفت:دولت مصمم به احیای دریاچه ارومیه است ولی برخی مشکلات از جمله نبود منابع مالی و اعتباری باعث شده است که یک سال از برنامه های عملی برای احیای دریاچه ارومیه عقب بمانیم ولی همچنان تلاش خواهیم کرد تا سال ۱۴۰۶ دریاچه ارمیه را به احیای کامل برسانیم.

کلانتری با اشاره به اعتبارات تزریقی دولت برای احیای دریاچه ارومیه گفت:امسال نزدیک به ۹ هزار میلیارد تومان توسط دولت و دستگاه اجرای به این پروژه‌ها هزینه شده است.


در سال ۹۸؛هیچ اعتباری به دریاچه ارومیه تخصیص نیافته است

فرهاد سرخوش مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، با اشاره به اعتبارات ستاد می‌گوید:امسال دولت برای پروژه‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان از ماده ۱۰ و ۱۲ مدیریت بحران کشور که مصوبه هیئت دولت نیز هست تصویب کرده، اما فعلا این بودجه تزریق نشده و مراحل ابلاغی را طی می‌کند.

ادامه حال خوب دریاچه ارومیه نیازمند اعتبارات ملی/تا احیا زمان زیادی در پیش است

مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی با اشاره به پروژه انتقال آب کانی سیب به دریاچه ارومیه نیز گفت:این پروژه بیش از ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و بیش از ۳۱ کیلومتر از ۳۶ کیلومتر آن توسط دو دوستگاه تی بی ان در پرتال‌های ورودی و خروجی حفاری شده است، اما این پروژه هم همانند سایر پروژه با بحران منابع مالی و اعتباری دست و پنجه نرم می‌کند.

 

تونل انتقال آب کانی سیب به ۵۴۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد

سرخوش افزود:تا کنون برای حفاری تونل انتقال آب کانی سیب یک هزار و ۳۷۰ میلیارد تومان هزینه شده است، اما برای حفاری و اجرای آن کامل آن به ۵۴۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز است.

مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی با اشاره به بازدید معاون اول رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور از دریاچه ارومیه و تونل انتقال آب گفت:هدف از این بازدید پیگیری مطالبات و اعتبارات ستاد بود.

سرخوش با اشاره به اینکه تمامی اعتبارات احداث تونل انتقال آب کانی سیب از صندوق توسعه ملی واریز می‌شود، افزود:امسال فقط ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای تعطیل نشدن پروژه از سوی صندوق توسعه ملی تخصیص یافته است.

مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی ادامه داد:با احداث این تونل سالیانه بین ۶۳۰ الی ۷۰۰ میلیون متر مکعب آب وارده پیکره حوضه آبریز دریاچه ارومیه می‌شود.

سرخوش با اشاره به آخرین وضعیت دریاچه گفت:طبق آخرین پایش‌ها تراز دریاچه ۱۲۷۱/۲۴ است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۹۲ سانتی متر افزایش تراز دارد.

او افزود:این دریاچه ۲ هزار و ۷۸۵ کیلومتر مربع وسعت و ۳ میلیارد و ۲۶۰ میلیون متر مکعب حجم دارد.

ادامه حال خوب دریاچه ارومیه نیازمند اعتبارات ملی/تا احیا زمان زیادی در پیش است

مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی ادامه داد:دریاچه ارومیه در زمان الکولوژیک و احیای کامل خود باید سطح ترازش ۱۲۷۴/۱۰ باشد و وسعت دریاچه ۴ هزار و ۳۳۳ کیلومتر مربع و حجمش ۱۳ میلیارد و ۷۳۰ میلیون متر مکعب باشد.

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.