ماه شعبان ، ماه خوبی‌ها رسید

ماه شعبان فرصتی برای خود سازی و استغفار از گناهان است.

ماه شعبان ، ماه خوبی‌ها رسیدبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان،ماه شعبان آغاز شد، ماهی که در آن توبه پذیرفته می‌شود، آری ماه شعبان ماه فضل و رحمت و رضوان از امروز آغاز شد، در این ماه مناسبت‌های بزرگ و مهم همچون میلاد امام حسین (ع)، میلاد امام سجاد (ع)، میلاد حضرت ابالفضل (ع) و همچنین ولادت حضرت مهدی موعود و نیمه شعبان ذکر شده که خیر و برکت این ماه را چند برابر می‌کند.

در آستانه آغاز این ماه میمون با فضیلت‌ها و اعمال آن آشنا شوید.
رسول خدا (ص) فرمودند: "رجب شهر اللّه و شعبان شهرى و رمضان شهر امّتى": رجب ماه خدا و شعبان ماه من و رمضان ماه امت من است.
همچنین فرمودند: "شعبان شهرى رحم اللّه من أعاننى على شهرى": شعبان ماه من است خدا بیامرزد کسى که مرا به ماه من اعانت کند؛ و نیز در حدیثى دیگر پیامبر میفرماید: "ماه شعبان ماهى است که اعمال انسان‌ها بالا می‌رود در حالیکه مردم از آن غفلت می‌کنند".

همینطور از امام على (ع) گزارش شده که فرمودند: ماه شعبان ماه رسول خدا (ص) است.

روزه داری در شعبان

پیامبر می‌فرمایند:"شعبان ماه من است هر کس یک روز از این ماه را روزه بدارد بهشت بر او واجب میشود" و در برخى احادیث از شعبان به سید و سرور ماه‌ها تعبیر شده است.

در روایتى از حضرت امام صادق (ع) گزارش شده که هنگامى ماه شعبان فرا می‌رسید، پدرم امام سجاد (ع) اصحاب و یاران خود را جمع میکرد و چنین می‌فرمود: اى اصحاب من، می‌دانید این چه ماهى است؟ این ماه شعبان است

از صفوان جمال روایت شده که امام صادق (ع) به من فرمود: وادار کن کسانى را که در اطراف تو هستند به روزه ماه شعبان. گفتم فدایتان شوم مگر در فضیلت آن چیزى می‌بینید؟ فرمودند: بلى به درستی که رسول خدا (ص) هرگاه می‌دید هلال ماه شعبان را، امر می‌فرمود به منادى که در مدینه ندا میکرد: اى اهل مدینه من از جانب خداوند به سوى شما مبعوث شدم آگه باشید که شعبان ماه من است. پس خدا رحمت کند کسى را که مرا بر ماه من یارى کند یعنى روزه بدارد.

ماه شعبان ، ماه خوبی‌ها رسید

اعمال ماه شعبان

اوّل: هر روز هفتاد مرتبه بگوید اَسْتَغْفِرُاللّهَ وَ اَسْئَلُهُ التَّوْبَةَ

دوّم: هر روز هفتاد مرتبه بگوید اَسْتَغْفِرُاللّهَ الَّذى لا اِلهَ اِلاّ هُوَ الرَّحْمنُ الرَّحیمُ الْحَىُّ الْقَیّوُمُ وَ اَتُوبُ اِلَیْهِ و در بعضى روایات الْحَىُّ الْقَیُّومُ پیش از الرَّحْمنُ الرَّحیمُ است و عمل به هر دو خوبست و از روایات مستفاد مى شود که بهترین دعا‌ها و ذکر‌ها در این ماه استغفار است و هرکه هر روز از این ماه استغفار کند هفتاد مرتبه مثل آنست که هفتاد هزار در ماههاى دیگر استغفار کند.

سوّم: تصدق کند در این ماه اگرچه به نصف دانه خرمایى باشد تا حق تعالى بدن او را برآتش جهنّم حرام گرداند از حضرت صادق علیه السلام منقول است که از آن جناب سؤ ال کردند از فضیلت روزه رجب فرمود چرا غافلید از روزه شعبان راوى عرض کرد یابن رَسول الله چه ثواب دارد کسى که یک روز از شعبان را روزه بدارد فرمود به خدا قسم بهشت ثواب اوست عرض کرد یابن رسول الله بهترین اعمال در این ماه چیست فرمود تصدّق و استغفار هر که تصدّق کند در ماه شعبان حق تعالى آن را تربیت کند همچنانکه یکى از شما شتر بچّه اش را تربیت مى کند تا آنکه در روز قیامت برسد به صاحبش در حالتى که بقدر کوه اُحُد شده باشد.

چهارم: در تمام این ماه هزار بار بگوید لا اِلهَ اِلا اللّهُ وَلانَعْبُدُ اِلاّ اِیّاهُ مُخْلِصینَ لَهُ الدّینَ وَ لَوُ کَرِهَ الْمُشْرِکُونَ که ثواب بسیار دارد از جمله آنکه عبادت هزار ساله در نامه عملش بنویسند.

پنجم: در هر پنجشنبه این ماه دو رکعت نماز کند در هر رکعت بعد از حمد صد مرتبه توحید و بعد از سلام صد بار صلوات بفرستد تا حق تعالی برآورد هر حاجتى که دارد از امر دین و دنیاى خود و روزه اش نیزفضیلت دارد و روایت شده که در هر روز پنجشنبه ماه شعبان زینت مى کنند آسمان‌ها را پس ملائکه عرض مى کنند خداوندا بیامرز روزه داران این روز را و دعاى ایشان را مستجاب گردان و در خبر نبوى است که هر که روز دوشنبه و پنجشنبه شعبان را روزه دارد حقّتعالى بیست حاجت ازحوائج دنیا وبیست حاجت ازحاجتهاى آخرت او را برآورد.
ششم: در این ماه صلوات بسیار بفرستید.

با یک کارشناس مذهبی هم صحبت شدم.

 

ماه شعبان ، ماه خوبی‌ها رسید


ماه شعبان فرصتی برای مناجات با خداوند است

حجت الاسلام طالب کارشناس مذهبی همدان در این خصوص گفت: انسان باید از فرصت‌های شعبان برای خودسازی بهره گیرد و توسل به خدا و ائمه اطهار (ع) راه این بهره‌گیری است.

او با اشاره به اینکه مناسبت‌های شعبان مانند نسیم رحمتی است که از سوی یک حادثه بزرگ به سمت ما می‌وزند لذا این ایام درست است که یک بار در عالم اتفاق افتاده‌اند، اما هر سال نسیمی تازه از برکات و نعمات را به ما می‌رسانند، ادامه داد: ما باید از این فرصت‌ها به خوبی بهره‌مند شویم، اولیا الله خود را آماده می‌کردند تا از این نعمات الهی برخوردار شوند لذا باید مترصد باشیم تا از وزش نسیم برکات در این ماه عزیز بهره‌مند شویم.

حجت الاسلام طالبی بیان کرد: در این زمان است که خداوند از بندگان خوب خود می‌پرسد آیا از این مقام بهشتی و تقریب، مقامی بالاتر می‌خواهی؟ و انسان از خویش می‌پرسد مگر می‌شود مقامی بالاتر از تقرب خدا و اولیا الله نیز وجود دارد؟ و آن زمان است که خداوند پرده‌ها را کنار زده و رضوان را به انسان نشان می‌دهد.


کارشناس مذهبی همدان با طرح این پرسش که انسان باید چه کند تا در مقام رضوان الهی قرار گیرد؟ اظهار داشت: یکی از اقدامات عدم غفلت از یاد خدا است، لذت‌ها در بهشت و رضوان الهی لذایذ زودگذر نیستند بنابراین غفلت نمی‌آوردند و در نتیجه مؤمنان الهی در بهشت برین هم به ذکر خداوند منان می‌پردازند.

حجت الاسلام طالبی ابراز داشت: انسان‌هایی که به بهشت می‌روند هیچ تجارت و بیعی نیز آن‌ها را از یاد خدا دور نمی‌سازد و این است که می‌گویند عده‌ای که مقربان محسوب می‌شوند، حتی نمازشان نیز در مقام ذکر است.

او با بیان اینکه دوستی با خدا دیگر ویژگی است که انسان را به رضوان الله تعالی نزدیک می‌سازد، گفت: خداوند متعال می‌فرمایند که برای بهشت من ابتدا باید دوستی با من را برگزینید و ما معتقدیم که اگر انسان محبت خدا را درک و آن‌را بالاتر از همه چیز بداند، باری تعالی نیز محبت خود را با رضوان به او می‌چشاند.

ماه شعبان ، ماه خوبی‌ها رسید
کلام آخر؛ خداوند به انسان فرصت‌هایی می‌دهد تا از آن برای تقرب الهی بهره گیرد که یکی از این فرصت‌ها مناسبت‌هایی مانند ماه‌های شعبان، رمضان است بنابراین یکی از برکات ماه شعبان، زیارت امام حسین (ع) و عبادت است.
انتهای پیام/ج

گزارش از زهرا جعفرپور ایروانی

برچسب ها: ماه شعبان ، فضیلت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.