معاون حمل و نقل سازمان راهداری خبر داد:

کاهش ۷۰ درصدی سفر‌های ناوگان عمومی مسافری جاده‌ای

قربانی گفت: از ۲۵ اسفند تا ۱۱ فروردین، تعداد سفر‌های ناوگان عمومی مسافری نسبت به سال قبل ۷۰ درصد کاهش داشته است.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وزارت راه و شهرسازی، مهران قربانی معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گفت: تدابیر لازم برای تامین سلامت و بهداشت سفر‌های ناوگان عمومی در مراحل تهیه بلیت و حین سفر‌ها اتخاذ و ابلاغیه‌های مربوطه صادر شده است که با اجرای آن‌ها از سوی شرکت‌های حمل و نقل مسافری، رانندگان و رعایت خود مسافران شرایط مطلوب برای انجام سفر‌های ضروری تامین می‌شود.

معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای ادامه داد: از ۲۵ اسفند ماه ۹۸ تا یازدهم فروردین ماه، تعداد سفر‌های ناوگان عمومی مسافری ۷۰ درصد کاهش و جابه جایی تعداد مسافرین ۷۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است.

وی گفت: پس از اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی نیز استفاده از ناوگان عمومی مسافری روند کاهشی داشته است؛ به نحوی که بیش از ۲۰ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای درباره آخرین وضعیت ترمینال‌های مسافری و ایجاد محدودیت و ممنوعیت برای سفر‌های نوروزی، توضیح داد: در شرایط فعلی، رویکرد صحیح در حمل و نقل عمومی مسافر برون شهری، ارجحیت انجام سفر‌های ضروری و اجتناب ناپذیر مردم با ناوگان حمل و نقل عمومی بوده، زیرا قابل بررسی و مدیریت است؛ بنابراین سیاست صحیح فعلی، ایجاد محدودیت‌ها به صورت مدیریت شده و انجام سفر‌ها به صورت کنترل شده و نه ممنوعیت سفر‌ها است.

وی در خصوص اینکه چگونه سفر‌های غیرضروری مردم در این زمینه کنترل خواهد شد، اعلام کرد: با توجه به سازو کار‌های اتخاذ شده و تعطیلی کلیه اماکن اقامتی، تفریحی و سیاحتی عملا استفاده از حمل و نقل عمومی با قصد سفر‌های ضروری و غیر قابل اجتناب در حال انجام است که گریزناپذیر است. تدابیر لازم برای تامین سلامت و بهداشت سفر‌های ناوگان عمومی در مراحل تهیه بلیت و حین سفر‌ها اتخاذ و ابلاغیه‌های مربوطه صادر شده است که با اجرای آن‌ها از سوی شرکت‌های حمل و نقل مسافری، رانندگان و رعایت خود مسافران شرایط مطلوب برای انجام سفر‌های ضروری تامین می‌شود.

معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خاطرنشان کرد: استقرار تیم‌های بهداشتی ذی ربط همچون هلال احمر و اورژانس در هر یک از استان‌ها برای کنترل وضعیت سلامت راننده و مسافران در محل پایانه‌های مسافری جاده‌ای در مبدا و مقصد سفر‌ها متعاقب صدور صورت وضعیت برای ناوگان اعزامی بهترین اقدامی بوده که در قالب پایانه‌ها مدنظر بوده است و چنانچه با قوت و مستمر با اهتمام استانداران و مدیران و عوامل استانی پی گیری شده و تداوم یابد، قطعا ضریب اطمینان بالاتری در خصوص سلامت و بهداشت مسافران عزیز تامین خواهد شد.

قربانی افزود: علاوه بر کنترل‌های ارشادی و عملیاتی مذکور، مسئولیت کنترل مبادی ورودی و خروجی شهر‌ها به عهده نیرو‌های محترم انتظامی است که شواهد و قرائن حکایت از کنترل جدی در این زمینه دارد. بسته‌های حمایتی در دو گروه حمایت‌های عمومی شامل کمک‌های یارانه‌ای دولت و وام خرید کم بهره برای کلیه آحاد آسیب پذیر خانواده حمل و نقل که بیشترین ضرر‌ها را متحمل شده اند در دست پیگیری و کارسازی است. همچنین، در خصوص حمایت‌های تخصصی هم اقدامات متنوعی همچون تخصیص سوخت یارانه ای، حذف هزینه‌های جاری در فرآیند فعالیت‌ها مثل تمدید غیرحضوری کارت هوشمند و...؛ و پیگیری تعویق در پرداخت حق بیمه و موارد مشابه مد نظر است که به محض نهایی شدن و قطعیت آن‌ها موارد جدید اطلاع رسانی خواهند شد.

معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، اعلام کرد: هیچ یک از پایانه‌های مرزی از سوی کشورمان مسدود نیست و برخی به صورت یک طرفه از سوی کشور‌های مقابل مسدود شده است البته این موضوع بین سایر کشور‌های دیگر جهان هم در این ایام و شرایط خاص هم اتفاق افتاده است. مرز‌های چزابه، شلمچه، مهران و خسروی با عراق تا تاریخ ۲۷ فروردین، رازی، سرو و بازرگان با ترکیه، سرخس، اینجه برون، لطف آباد و باجگیران با ترکمنستان تا ۱۱ اردیبهشت ماه، مسدود می‌باشند و میرجاوه با پاکستان به مدت ۲ هفته از ۲۵ اسفند مسدود بوده که البته فعلا بازگشایی نشد.

قربانی همچنین بیان کرد: سایر مرز‌ها با ظرفیت کامل به فعالیت ادامه می‌دهند و ارتباط ریلی با کشور‌های ترکمنستان و ترکیه برقرار است. رایزنی‌ها با وزارت بهداشت کشورمان و کشور‌های همسایه به منظور تهیه پروتکل بهداستی مشترک در حال انجام است تا نگرانی در حوزه حمل ونقل بین الملل و ترانزیت جاده‌ای کالا برای همه کشور‌ها برطرف شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار