کرونا می تواند بر کشت چای ایرانی تاثیر بگذارد؟

شیوع ویروس کرونا تاثیر زیادی بر تولید محصولات مختلف در کشور داشته است.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، حبیب جهانساز رئیس سازمان چای کشور درباره تاثیرات کرونا بر چای اظهار کرد: برای برداشت چای و نحوه تحویل این محصول به کارخانجات و بسته بندی آن تابع دستورالعمل‌ها و مصوبات ستاد کرونا هستیم، بنابراین خدمت رسانی به بهره برداران با سازوکار‌های اندیشیده شده ادامه خواهد داشت.

او با اشاره به اینکه کرونا تمام فعالیت‌های مربوط به نیروی انسانی را تحت تأثیر قرار داده، افزود: خوشبختانه این ویروس در کار چایکاران و کارخانجات چای خللی ایجاد نکرده و نخواهد کرد و مردم می‌توانند با خیالی راحت و آسوده از این محصول استفاده کنند. در این رابطه سازمان چای کشور با همکاری وزارت بهداشت پروتکل‌هایی را مبنی بر رعایت نکات بهداشتی از سوی چایکاران و کارخانجات چای تهیه کرده که با ابلاغ آن تمام چایکاران و کارخانجات چای می‌توانند به کار خود ادامه دهند.


بیشتر بخوانید؛ از دست دادن حس چشایی و بویایی از علائم ابتلا به کرونا است؟


جهانساز افزود: در جلسه‌ای که بدین منظور با حضور تیم بهداشتی وزارت بهداشت در گیلان و معاونت غذا وداروی استان و شبکه بهداشت لاهیجان که قطب چای شمال کشور است، تشکیل شد همه متفق القول بودند که چای تولیدی وعرضه شده در بازار کاملا سالم و بهداشتی است و ویروس کرونا هیچ تأثیری بر روند تهیه این محصول از چیدن برگ سبز گرفته تا مرحله خشک کردن آن ندارد. زیرا برگ سبز چای در دمای بالای ۱۰۰ درجه خشک می‌شود و در مرحله بسته بندی هم نکات بهداشتی مانند ضدعفونی کردن دستگاه‌ها و استفاده کارگران از ماسک و دستکش کاملاً رعایت می‌شود. از طرفی هم چای خشک هنگام استفاده در دمای بالای ۷۵ درجه دم می‌کشد و کاملاً تمیز و عاری از هر گونه ویروس خواهد بود؛ بنابراین مردم با خیالی آسوده می‌توانند این دمنوش لذتبخش که راهی هم برای پیشگیری از بیماری کرونا شناخته شده را مصرف کنند.


بیشتر بخوانید: برای تهیه غذای عاری از ویروس کرونا چه کنیم؟


رئیس سازمان چای کشور به فعالیت کشاورزان چایکار و تحویل این محصول به کارخانه‌ها اشاره کرد و افزود: تمام کارخانه‌ها باید پروتکلی که از سوی ستاد کرونا ابلاغ می‌شود را اجرا کنند. براساس این پروتکل مقرر شده در تمام کارخانه‌های چای یک کارشناس بهداشت محیط حضور و بر نحوه کار کارگران به لحاظ رعایت نکات بهداشت فردی نظارت داشته باشد. به این منظور که در تمام این کارخانه‌ها کارگران موظفند حین انجام کار از ماسک و دستکش و همچنین ژل‌های ضدعفونی کننده استفاده کنند. تمام افراد دست اندرکار در کارخانه هم از سوی کارشناس بهداشت روزانه تب سنجی می‌شوند تا اگر مورد مشکوکی بود زودتر تشخیص داده شود.

جهانساز همچنین درباره حضور چایکاران برای تحویل برگ سبز چای به کارخانه‌ها با توجه به رعایت فاصله گذاری اجتماعی که در حال حاضر در کشور اعمال می‌شود نیز اظهار داشت: صاحبان کارخانه‌های چای موظف شدند روستا‌ها را تقسیم بندی کنند تا چایکاران هر روستا در یک روز مشخص برای تحویل محصول خود به کارخانه مراجعه کنند تا به این شکل از تجمع نیز جلوگیری شود. نحوه چیدن برگ سبز چای هم با ماشین‌های مخصوص و معمولاً بدون دخالت دست انجام می‌شود و فاصله‌ها هنگام چیدن با دست هم رعایت خواهد شد بنابراین نگرانی بابت آلوده بودن آن‌ها وجود ندارد.

رئیس سازمان چای کشور در ادامه از بازگشت ۴۰۰ هکتار از باغات چای رها شده گیلان به چرخه تولید با اجرای سیاست‌های حمایتی خبر داد و اظهار داشت: نرخ خرید تضمینی برگ سبز چای امسال هم توسط شورای اقتصاد اعلام شده که بر اساس مصوبه جدید این شورا امسال نرخ خرید تضمینی هر کیلوگرم برگ سبز چای درجه یک، ۴ هزار و ۶۰۰ تومان و برگ سبز چای درجه دو، ۳ هزار و ۳۰۰ تومان تعیین شده است. به گفته وی فصل برداشت برگ سبز چای در گیلان در صورت مساعد بودن شرایط جوی از اوایل اردیبهشت ماه شروع می‌شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار