رئیس انجمن علمی اپومتری ایران مطرح کرد؛

سهم بیش از ۸۰ درصدی اپتومتریست‌ها در بررسی مشکلات بینایی

میرزاجانی گفت: اپتومتریست‌ها نقش عمده‌ای در تشخیص اختلالات بینایی دارند، به طوری‌که سهم آن‌ها در بررسی و رفع مشکلات بینایی و چشم بیش از ۸۰ درصد است.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، انجمن علمی اپتومتری ایران به همت استادان گروه‌های اپتومتری دانشگاه، روز چهارشنبه ۱۶ مهر ۹۹ همزمان با روز جهانی بینایی، وبینار پیشگیری از آسیب‌های بینایی را با حضور جمع زیادی از اپتومتریست‌های کشور برگزار کرد.

مهم‌ترین عامل آسیب‌های بینایی در ایران

در این وبینار علمی، علی میرزاجانی رئیس انجمن علمی اپتومتری ایران، اظهار کرد: در کشور ما مشابه دیگر کشور‌های در حال توسعه هنوز مهم‌ترین عامل آسیب‌های بینایی، دسترسی نداشتن به عینک و جراحی به موقع آب مروارید است.

در ادامه این وبینار، ابراهیم جعفرزاده‌پور دبیر بورد اپتومتری، به نقش اپتومتریست‌ها در عرصه سلامت چشم و بینایی اشاره و بیان کرد: اپتومتریست‌ها بیش از ۸۰ درصد مشکلات بینایی و چشم را می‌توانند بررسی و با تجویز‌های لازم رفع کنند؛ البته در ایران از همه قابلیت‌های اپتومتری استفاده نمی‌شود.

سهم ۹۰ درصدی کشور‌های در حال توسعه و فقیر در آسیب‌های بینایی

همچنین عباس ریاضی عضو هیئت علمی دانشگاه، با بیان اینکه حدود ۹۰ درصد آسیب‌های بینایی در کشور‌های در حال توسعه و فقیر رخ می‌دهد، تاکید کرد: طبق آمار‌های جهانی دو سوم آسیب‌های بینایی در کشور‌های فقیر مربوط به زنان و دختران است.

او ازدواج‌های فامیلی را معضلی جدی در ایجاد بیماری‌های ارثی چشم و اختلالات بینایی دانست.

در ادامه، ناصرصادق‌پور رئیس کمیته پیشگیری از نابینایی، نقش سمن‌ها و سازمان‌های مردم نهاد را در پیشگیری از نابینایی در کشور بسیار مهم دانست و در این خصوص نمونه‌هایی از اقدامات کمیته پیشگیری از نابینایی و خیریه سفیران نور وابسته به انجمن علمی اپتومتری ایران در مناطق محروم کشور را توضیح داد.

همچنین عبدالله فرزانه دکترای تخصصی اپتومتری و فعال در عرصه توانبخشی افراد کم‌بینا، گفت: مهم‌ترین موضوع برای کمک به افراد کم‌بینا، نحوه استفاده از بینایی عملکردی است.

او تصریح کرد: با آموزش دادن به افراد کم‌بینا می‌توان تسهیلاتی را برای استفاده از باقیمانده بینایی این افراد ایجاد کرد.

فرزانه، کنترل دیابت و بررسی‌های دوره‌ای چشم بیماران دیابتی را بسیار مهم دانست و اظهار کرد: اپتومتریست‌ها می‌توانند در زمینه غربالگری مشکلات دیابت در چشم و ارجاع به موقع آنها به متخصصان شبکیه چشم، نقش مهمی را ایفا کنند.


بیشتر بخوانید

در ادامه این وبینار، علی سیفی اپتومتریست و فعال در عرصه ساخت ملزومات اپتیک، بیان کرد: در زمینه تجهیزات کم‌بینایی مواردی وجود دارد که ما در ایران آنها را ساخته‌ایم و می‌توانیم برای بهبود بینایی نیازمندان از آنها استفاده کنیم.

او همچنین بر ضرورت آشنایی افراد کم‌بینا با حقوق شهروندی آنها تاکید کرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار