سرعت استفاده از آب‌های زیرزمینی در ایران ۳ برابر میانگین جهانی است

دبیرعلمی اولین کنفرانس پژوهش‌های کاربردی در صنعت آب و برق گفت : سرعت استفاده از آب‌های زیرزمینی در ایران ۳ برابر میانگین جهانی است و این در شرایطی است که میانگین سالانه بارش‌ها هم روندی کاهشی دارد.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، محسن حیاتی دبیرعلمی اولین کنفرانس پژوهش‌های کاربردی در صنعت آب و برق بابیان اینکه کشور در حال حاضر با چالش کم آبی مواجه است، گفت : طبق آمار‌ها حدود ۹۰ درصد مصرف آب کشور در بخش کشاورزی، هشت درصد در بخش شرب و دو درصد در بخش صنعت است، درحالیکه در کشور‌های توسعه یافته این آمار‌ها متفاوت است و بخش کشاورزی مصرف کمتری را به خود اختصاص می‌دهد.

او با بیان اینکه سرانه مصرف آب در کشور ما در مقایسه با دیگر کشور‌ها نیز بالاست،گفت : علیرغم اینکه میزان متوسط بارندگی‌های سالانه در کشور کاهش یافته، از سوی دیگر سرعت استفاده از آب‌های زیرزمینی ما هم در مقایسه با استاندارد‌های جهانی سه برابر است و این مسئله باعث شده تا در بسیاری از مناطق با خشکسالی مواجه شویم و تاثیرات آن را در محیط زیست هم به مرور ببینیم.

این استاد دانشگاه افزود: با در نظر گرفتن این مسائل، با محدودیت منابع آب در کشور مواجه ایم و باید برای جلوگیری از دچار شدن به چالش‌های بزرگ آن را مدیریت کنیم. یکی از راه‌های مهم مدیریت منابع آب که در دنیا درحال انجام است، "هوشمندسازی" است که در بخش‌های مختلف مدیریت، بهره برداری، شبکه توزیع و ... بکار گرفته می‌شود.

حیاتی افزود: از آنجایی که بیشترین مصرف آب کشور در بخش کشاورزی است، بنابراین در این بخش بیشتر به هوشمندسازی نیاز داریم.

او به وضعیت منابع حوزه برق و انرژی در کشور اشاره کرد و ادامه داد: انرژی‌های فسیلی بعد از مدتی تمام می‌شوند، برای همین امروزه نگاه دنیا به دنبال انرژی‌های تجدیدپذیر به عنوان انرژی پاک است که مشکلات کنونی انرژی‌های فسیلی را هم ندارند.

رئیس دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه رازی گفت: متاسفانه استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران کمتر از یک درصد کل مصرف انرژی‌هایی است که داریم، بنابراین باید جایگاه انرژی‌های تجدیدپذیر را در کشور احیاء کنیم و مدیران هم به دنبال توسعه این نوع از انرژی‌ها باشند، چراکه طبق اعلام آژانس بین المللی انرژی اتمی رشد انرژی‌های تجدیدپذیر در پنج سال آینده ۵۰ برابر خواهد شد.

او با بیان اینکه در بحث انرژی‌های تجدیدپذیر در دنیا بیش از همه به انرژی‌های خورشیدی توجه می‌شود، افزود: شرایط جغرافیایی کشور ایران بگونه‌ای است که در ۶۶ نقطه کشو تابش نور داریم و براین اساس باید به سمت احداث نیروگاه‌های خورشیدی برویم، چراکه انرژی تمام نشدنی و پاکی است.

حیاتی بااشاره به وجود چنین چالش‌هایی در صنعت آب و برق کشور، به برگزاری اولین کنفرانس ملی پژوهش‌های کاربردی در صنعت آب و برق پرداخت و بابیان اینکه از حدود یک سال پیش مقدمات برگزاری این کنفرانس کلید خورد، ادامه داد: از دی ماه سال ۱۳۹۸ بصورت رسمی برنامه ریزی ها، شکل گیری کمیته‌های علمی و اجرایی و فعالیت‌های جانبی را برای برگزاری این کنفرانس در دستور کار قرار دادیم.

او هدف اصلی از برگزاری این کنفرانس را ارائه آخرین دستاورد‌های صنعت آب و برق، همکاری و تبادل نظر درباره تجربیات و ایده‌های نو بین دانشگاه ها، محققان و صاحب نظران این حوزه دانست و گفت: همچنین بدنبال این بودیم تا در این کنفرانس که متمرکز بر دوبخش اصلی آب و برق است، راه حل‌های بهینه در ارتباط با دغدغه‌هایی که در حوزه صنعت آب و برق وجود دارد را در قالب پژوهش‌های کاربردی ارائه دهیم.

او افزود: براین اساس فراخوان مقالات این کنفرانس را در قالب چهار محور اصلی برق و انرژی، منابع آب، آب و فاضلاب و محیط زیست دادیم که در مجموع حدود ۱۴۰ مقاله دریافت کردیم که باتوجه به اینکه برخی از آن‌ها از حوزه کاربردی خارج بودند، آن‌ها را رد کردیم.

دبیر علمی اولین کنفرانس پژوهش‌های کاربردی در صنعت آب و برق افزود: از تعداد ۱۴۰ مقاله‌ای که دریافت کردیم، حدود ۶۵ درصد مقالات مربوط به حوزه برق و انرژی و ۳۵ درصد آن مربوط به حوزه به حوزه آب بود که در نهایت ۵۶ درصد مقالات حوزه برق و انرژی و ۵۱ درصد مقالات حوزه آب پذیرش شدند و توسط ۵۵ داور مورد بررسی قرار گرفتند .

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار