دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در مسجد آیت الله مدنی خرم آباد

وقتی سفره دولت از مردم جدا باشد، دیپلماسی اقتصادی متروک می‌شود

رضایی گفت:تحول مثبت را در همه زمینه‌ها از جمله دیپلماسی اقتصادی رقم بزنیم به گونه‌ای که بیشترین تمرکز سفارتخانه در بخش رایزنی اقتصادی و کمک به بازرگانان ایرانی و کارآفرینان ایرانی در خدمت تولید شغل و رونق تولید باشد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام شامگاه یکشنبه ۱۷ اسفندماه ۱۳۹۹ در مسجد آیت الله مدنی خرم آباد گفت: باید در دهه پنجم فاصله دولت با ملت را کم کنیم و یکی شویم و به سمت آینده گام برداریم و تحول مثبت را در همه زمینه‌ها از جمله دیپلماسی اقتصادی رقم بزنیم به گونه‌ای که بیشترین تمرکز سفارتخانه در بخش رایزنی اقتصادی و کمک به بازرگانان ایرانی و کارآفرینان ایرانی در خدمت تولید شغل و رونق تولید باشد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: در این سفر، ضمن رایزنی با مسئولان، نخبگان و کارآفرینان استان لرستان، در نشست‌های هم اندیشی تدوین سیاست‌های کلی برنامه هفتم شرکت کردم. می‌خواهیم از استان‌ها برای تدوین سیاست‌های کلی این برنامه، نظرخواهی کنیم. موضوع مهم دیگر، تبیین بیانیه گام دوم انقلاب برای مردم است.

رضایی گفت: دولت آینده به عنوان اولین دولت گام دوم انقلاب و مجری برنامه پنج ساله هفتم، اهمیت فراوانی دارد. باید روند‌های چهار دهه گذشته را آسیب شناسی کنیم تا در دهه پنجم انقلاب پیشرفت چشمگیری داشته باشیم. عده‌ای همه چیز را سیاه نمایی می‌کنند. عده‌ای هم واقعیت را کتمان می‌کنند و می‌گویند هیچ مشکلی نیست و چرخ سانتریفیوژ‌ها و چرخ زندگی مردم در حال چرخش است. مردم که به ما می‌گویند چرخ زندگی شان به خوبی نمی‌چرخد. پس باید بین مردم رفت، واقعیت‌ها را از نزدیک دید و گفت.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به دستاورد‌های استقرار نظام جمهوری اسلامی در گام اول انقلاب گفت: در این گام، با وجود کار‌های فراوانی که صورت گرفته، اقتصاد و فرهنگ ما رشد کافی نکرده است. پیشرفت و آبادانی در این چهار دهه، متوازن و عادلانه نبوده و اکنون می‌بینیم که نرخ بیکاری در برخی استان‌ها تفاوت فاحش دارد. دشمن در گام اول، با توجه به برداشت خود از ضعف دفاعی ایران، به خاک ایران حمله کردند. در این سال‌ها هم احساس کرده اند که ما در اقتصاد ضعف داریم و محاصره اقتصادی را تشدید کرده اند. نفوذی ها، رانتخوار‌ها و بازیگران سیاسی (سیاست بازها)، جنگ اقتصادی و فرهنگی را در فضای حقیقی و مجازی تشدید کرده اند.

رضایی گفت: با تدابیر امام خمینی (ره) و اقدامات انقلابیون در دهه اول، آینده سیاست پایه ریزی شد. در دهه پنجم باید عرصه سیاست و اقتصاد و فرهنگ سالم سازی شود. در سیاست خارجی، ضعف‌های بسیار جدی وجود دارد. در وضعیت تحریم‌های ظالمانه فعلی، باید در سفارتخانه‌های کشورمان بیشترین تمرکز سفارتخانه در بخش رایزنی اقتصادی و کمک به بازرگانان ایرانی و کارآفرینان ایرانی در خدمت تولید شغل و رونق تولید باشد. متاسفانه وزارت خارجه بخش رایزن‌های اقتصادی را جدی نگرفته است. وقتی سفره دولت از مردم جدا باشد، دیپلماسی اقتصادی متروک می‌شود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به ضرورت‌های توجه به دیپلماسی اقتصادی در دولت گفت: صادرکننده ایرانی که به اروپا می‌رود، خودش تنهای تنهاست. کسی به او کمک نمی‌کند. در عراق و سوریه و کشور‌های دیگر، از کارآفرینان کشور، حمایت‌های حقوقی و دیگر پشتیبانی‌ها نمی‌شود. وقتی سفره دولت از سفره مردم جدا باشد، بحث‌های وزارت خارجه به جای تمرکز بر دیپلماسی اقتصادی، متمرکز بر بحث‌های سیاسی و کاغذی می‌شود. معیشت مردم و سربلندی ایران نیاز به دیپلماسی اقتصادی دارد، اما دولت یک دیپلماسی کاغذی را دنبال می‌کند. دیپلماسی کاغذی همان است که می‌روند برجام را امضا می‌کنند و ایران تعهداتش را تمام و کمال اجرا می‌کند و وقتی نوبت آمریکا می‌شود، آن‌ها می‌زنند زیر میز و به وعده هاشان و تعهداتشان عمل نمی‌کنند و ضمانت اجرایی هم در دست نیست که از منافع ملی کشورمان در برابر بدعهدی طرف مقابل استفاده کنیم.

رضایی گفت: در بحث برجام و تحریم ها، بار‌ها اعلام کرده ام که همه تحریم‌ها باید به طور کامل و فوری برداشته شود؛ چه تحریم‌های اولیه که قبل از برجام مطرح بود و چه تحریم‌های متاخر که بعد از برجام ایجاد شد. همچنین باید راستی آزمایی کنیم. می‌توانیم بعد از آن تصمیم بگیریم که از ناقضان توافق، خسارت بگیریم تا عهدشکنی آمریکا تکرار نشود.

او افزود: اقتصاد کشور باید با مدل جدید و الگویی نوین، شکوفا شود که من اسمش را ایالت‌های اقتصادی گذاشته ام. از روی چه حسابی، سپرده‌ها و سرمایه‌های مردم استان‌ها باید به تهران سرازیر شود؟ باید برای این ایده، نهاد‌های اقتصادی را پایه گذاری کنیم.

رضایی گفت: باید در دهه پنجم انقلاب، مردمسالاری فرهنگی و مردم سالاری اقتصادی را به وجود بیاوریم. مردم در مردمسالاری سیاسی، زمامداران را تعیین می‌کنند. اگر می‌خواهیم مردم سالاری سیاسی را ارتقا بدهیم، باید سفره دولت و ملت یکی شود؛ آن وقت مردم سالاری سیاسی دچار تحول مثبت می‌شود.

او افزود: باید در دهه پنجم فاصله دولت با ملت را کم کنیم و یکی شویم و به سمت آینده گام برداریم. باید برای مدیریت جبهه بزرگ اقتصادی، باید دوباره یکی شویم و پشت سر رهبر معظم انقلاب حرکت کنیم؛ نه جلو بزنیم و نه عقب بمانیم. پا به پای حضرت آقا حرکت کنیم و ان شا الله ثابت کنیم که مردم به برکت خون شهداء، رویا‌های شوم دشمنان انقلاب را دفن می‌کنند.

منبع: سایت rezaee.ir

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.