بند معکوس درآمد سرانه از طرح اصلاح ساختار بودجه حذف شد

رئیس مجمع نمایندگان استان بوشهر از حذف بند ۷ طرح اصلاح ساختار بودجه(معکوس درآمد سرانه) که در استان‌های نفت‌خیز سروصدای زیادی به پا کرد، خبر داد.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی آذر پارسال طرحی را تصویب کردند که بر اساس بند ۷ این طرح دولت مکلف می‌شد در تنظیم و تصویب لایحه بودجه سنواتی، توزیع عادلانه بودجه استان‌ها از محل منابع بودجه عمومی، عوارض و مالیات بر ارزش افزوده بر اساس شاخص‌های جمعیت، محرومیت، معکوس درآمد سرانه، میزان بیکاری و همچنین لحاظ مساحت در توزیع اعتبارات داخل استان مدنظر قرار دهد.

وجود شاخص معکوس درآمد سرانه در این بند با واکنش مسئولان استان‌های نفت‌ و گاز خیز مانند مواجه شد. استان‌هایی که بیشترین درآمد را در کشور دارند اما این درآمدها ملی هستند نه استانی.

بر اساس این شاخص، بازگشت درآمدی که از استان‌هایی مانند بوشهر و خوزستان حاصل می‌شود، کمتر می‌شد.

نمایندگان استان بوشهر در مجلس هم به مدنظر قرار گرفتن این شاخص معترض شدند و در نامه‌ای خطاب به شورای نگهبان خواستار اصلاح مصوبه مجلس شورای اسلامی درخصوص طرح برخی احکام مربوط به اصلاح ساختار بودجه کل کشور شوند.

۲۱ دی پارسال نمایندگان استان بوشهر در مجلس شورای اسلامی اعلام کردند که شورای نگهبان به بند ۷ طرح اصلاح ساختار بودجه ایراد گرفته است.

حالا نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم و رئیس مجمع نمایندگان استان بوشهر در مجلس شورای اسلامی، از حذف جزء هفتم طرح اصلاح ساختار بودجه در صحن مجلس شورای اسلامی خبر داده است.


بیشتر بخوانید


عبدالکریم جمیری در گفت و گو با خبرنگاران بیان کرد: طرح اصلاح ساختار بودجه که آذر پارسال در صحن مجلس به تصویب نمایندگان رسید، شاخص‌هایی را به منظور توزیع عادلانه بودجه‌های استانی از محل منابع بودجه عمومی، عوارض و مالیات بر ارزش افزوده تعیین کرده بود.

او ادامه داد: بر اساس بند هفتم ماده‌ واحده احکام اصلاحی ساختار بودجه، دولت مکلف است در تنظیم و تصویب لایحه بودجه سنواتی، توزیع عادلانه بودجه استان‌ها از محل منابع بودجه عمومی، عوارض و مالیات بر ارزش افزوده بر اساس شاخص‌های جمعیت، محرومیت، معکوس درآمد سرانه، نرخ بیکاری و همچنین لحاظ مساحت در توزیع اعتبارات داخل استان مدنظر قرار دهد.

رئیس مجمع نمایندگان استان بوشهر عنوان کرد: یکی از شاخص‌هایی که در این بند مورد توجه قرار گرفته معکوس درآمد سرانه است که به‌منظور توزیع عادلانه بودجه استان‌ها در مجلس شورای اسلامی مصوب شد. این بدان معنی است که استان‌های با درآمد کمتر سهم بیشتری از بودجه داشته باشند، ولی استان‌های نفت خیزی، چون بوشهر و خوزستان که میزبان صنایع بزرگ نفت، گاز و پتروشیمی هستند و سهم چندانی از درآمد سرانه خود ندارند با این مصوبه متضرر می‌شدند و از سهم اعتبارات آن‌ها کاسته می‌شد.

جمیری با اشاره به پیگیری‌هایی که از سوی مجمع نمایندگان استان برای اصلاح این بند صورت گرفت، بیان کرد: به اتفاق تعدادی از نمایندگان مجلس مکاتبات و مذاکراتی با شورای نگهبان و شورای انطباق مصوبات با سیاست‌های کلی نظام انجام دادیم و براساس مستندات قانونی ابهامات این مصوبه را متذکر شدیم.

نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: الحمدلله پیگیری‌های نمایندگان نتیجه بخش بود و شورای نگهبان مبنای محاسبه درآمد معکوس سرانه در استان‌های نفت خیز را دارای ابهام دانست و طرح برای بررسی و اصلاح به صحن مجلس برگشت.

او با اشاره به مذاکراتی که با کمیسیون برنامه و بودجه مجلس برای ابهام زدایی از ماده واحده احکام اصلاحی ساختار بودجه صورت گرفت، افزود: براساس مصوبه کمیسیون برنامه و بودجه جزء هفتم این بند از ماده واحده احکام اصلاحی ساختار بودجه صورت حذف شد و صبح امروز در صحن مجلس شورای اسلامی مورد موافقت اکثریت نمایندگان قرار گرفت.

جمیری با قدردانی از پیگیری‌های نمایندگان و دغدغه‌های مردم و رسانه‌های استان بوشهر درخصوص این مصوبه گفت: استان بوشهر با همه داشته‌ها و ظرفیت هایش دچار محرومیت‌های فراوانی است که باید با مطالبه گری همه آحاد مردم و وحدت و همدلی بین نمایندگان و مسئولین اجرایی به جایگاه حقیقی و شایسته خود دست پیدا کند.

ابراهیم رضایی نماینده مردم دشتستان هم در فضای مجازی نوشت که:«با رای امروز مجلس، جزء ۷ بند الف طرح اصلاح ساختار بودجه (توزیع بودجه استان‌ها بر اساس معکوس درآمد سرانه و ...) حذف شد. بدین ترتیب بودجه استان‌های نفت‌خیز بدون تغییر باقی خواهد ماند».

انتهای پیام/ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.