گره کور استخدام پرستاران و جذب ۸۹ روزه برای فرار از بیمه/ چرا فوق العاده خاص به دست پرستار نمی‌رسد؟

تبدیل وضعیت پرستاران شرکتی و ۸۹ روزه و همچنین مساله فوق العاده ویژه، از مسائلی است که همچنان حل نشده باقی مانده است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با گذشت دو سال از پاندمی کرونا، یکی از مواردی که نسبتا ثابت مانده و فکری برای مرتفع شدن آن نشده، مشکلات جامعه پرستاری است و مسئولان امر تاکنون فکری برای پیگیری این افراد نکرده اند و جامعه پرستاران با  چالش های گوناگون اقتصادی معیشتی، دست و پنجه نرم می کنند. 

از اصلی‌ترین مشکلات پرستاران می‌توان به بحث فوق العاده خاص و تبدیل وضعیت پرستاران شرکتی، طرحی و ۸۹ روز اشاره کرد. به این معنی که پرستاران در یک محیط با یک میزان کار و با سختی‌های فراوان، ساعت‌های کاری طولانی، کم خوابی، خستگی و فشار کاری وظیفه خود را انجام می‌دهند، اما به دلیل رسمی نبودن استخدامشان از مزایای مشابه برخوردار نیستند و اختلاف زیادی در دریافت حقوقشان نسبت به سایر همکارانشان که استخدام رسمی هستند، دارند.

سالهاست در دولت‌های مختلف این مسئله‌ها مورد بررسی و برنامه ریزی قرار می‌گیرد، اما حل آن صرفاً در حد حرف و طرح مسئله باقی می‌ماند و راهکارها عملیاتی نمی‌شود، اما مسئولان سازمان نظام پرستاری امیدوارند در دولت جدید با برنامه‌ریزی‌های انجام شده این مشکلات مرتفع شود و پرستاران به حق خود برسند.

مسئولان سازمان نظام پرستاری کشور معتقدند، تمدید طرح ها ناعدالتی و ناحقی آشکاری در حق پرستاران است و باعث دلسردی و بی انگیزگی مفرط آنها می شود. این در حالی است که در حال حاضر اهمیت نقش پرستاران در پاندمی کرونا بر هیچکس پوشیده نیست.

همچنین با توجه به غیرقانونی بودن این تمدید طرح ها و سالها بی تفاوتی نسبت به رفع این موانع، تمام مسئولان نظام پرستاری از دولت جدید توقع همکاری و همراهی با پرستاران در راستای احقاق حقوقشان را دارند.

به کارگیری پرستار 89 روزه خلاف قانون است

نادری عضو شورای عالی نظام پرستاری در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: در نشستی که چند روز پیش بین مسئولان سازمان نظام پرستاری با کمیسیون بهداشت و درمان مجلس برگزار شد، موضوع مورد بحث پیرامون مسائل و مشکلات گروه‌های پرستاری بود و یکی از مهمترین این مسائل که سازمان روی آن تاکید ویژه داشت، بحث تعیین تکلیف نیرو‌های شرکتی و ۸۹ روزه بود.

او افزود: مطابق قانون به کارگیری نیرو‌های تخصصی مثل پرستاران و سایر نیرو‌های پیراپزشک تحت عنوان نیرو‌های شرکتی و ۸۹ روزه خلاف قانون بوده است و این به کارگیری‌ها صرفا برای نیرو‌های خدماتی و غیرمتخصص است.

نادری گفت: اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز بر این نکته تاکید داشتند و خواستار رفع این مشکل بودند. طبق اظهار نظر سازمان نظام پرستاری از ۵۳ هزار مجوز استخدامی که در سال ۹۹ برای جذب گروه‌های پرستاری و سایر پیراپزشکان به وجود آمد، تنها ۲۱ هزار نفر مجوز محقق شد و با توجه با اینکه حدود ۵۰ هزار نفر از پرستاران به صورت نیرو‌های شرکتی مشغول به کار هستند، اگر از آن مجوز‌ها استفاده می شد، تعداد زیادی از این پرستاران تبدیل وضعیت می شدند.

او ادامه داد: در حال حاضر در بیمارستان‌های ما همزمان پرستارانی هستند که گروهی شرکتی، گروهی ۸۹ روزه، عده‌ای قراردادی و تبصره‌ای و گروهی پیمانی و رسمی مشغول به فعالیت هستند که همه این‌ها با شرح وظایف مشترک، یک کار را انجام می‌دهند، اما در زمان دریافت حقوق و مزایا بسیار با هم متفاوت هستند و این یک تبعیض و ظلم آشکار در حق افرادی است که به این شکل به کار گرفته شده اند.

این عضو شورای عالی نظام پرستاری گفت: دولت و مسئولان به ویژه بخش بهداشت و درمان، در راستای احقاق حقوق و رفع مشکلات افرادی که طی این دوسال کرونا تمام تلاش خودشان را برای صیانت از حریم سلامت جامعه به کار گرفتند، قدم بردارند.

نادری بیان کرد: در همین رابطه نامه‌ای هم تنظیم شده که طی این هفته تقدیم رئیس مجلس می‌شود تا برای حل مشکلات پرستارانی که به صورت ۸۹ روزه و شرکتی مشغول کار هستند، اقدامی صورت بگیرد. با توجه به اختیارات مجلس و مجوز‌هایی که قبلا صادر شده است، بسیاری از پرستاران شرکتی در آزمون‌های استخدامی شرکت کردند و پذیرفته شدند، اما بروکراسی غیرمعقولی که متاسفانه در کشور ما حاکم است باعث شده که تا کنون این همکاران نتوانند از حقوق خود استفاده کنند و تغییر وضعیت داده شوند تا دیگر نگران امنیت شغلی شان نباشند.

پرداخت فوق العاده خاص مدنظر قرار گیرد

نادری ادامه داد: یکی دیگر از درخواست‌های سازمان نظام پرستاری که در این نشست مطرح شد، بحث فوق العاده خاص بود که برای تمام پرستاران، غیرپرستاران و پیراپزشکان در بیمارستان‌های دولتی و غیردولتی است.

او افزود: مساله فوق العاده خاص منشا قانونی دارد و در حال حاضر برای بعضی نهاد‌ها و دستگاه‌های دیگر کشور اجرایی شده و درخواست ما این است که هرچه سریعتر به عنوان حق مسلم مدافعان سلامت جامعه، اجرایی شود و موانعی که باعث عدم اجرایی شدنش می‌شود برطرف شود.

او گفت: اجرای این طرح برای دولت بار مالی دارد، اما با توجه به این نکته که این دولت توانسته با همین شرایط مالی این قانون را برای سایر گروه‌ها اجرایی کند، این توقع به حق وجود دارد که برای کسانی که امروز جانشان را کف دستشان گذاشتند و برای رفع مشکلات جدی نظام سلامت جامعه در خط مقدم هستند، مورد توجه قرار بگیرد.

رحیمی عضو شورای عالی نظام پرستاری در مورد آخرین وضعیت فوق العاده خاص و استخدام رسمی پرستاران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: در آخرین جلسه ستاد ملی کرونا که با حضور رئیس جمهور قبلی برگزار شد، بسته پیشنهادی از سوی سازمان برنامه و بودجه به پیشنهاد وزارت بهداشت و سازمان نظام پرستاری مطرح شد که در این بسته مواردی مانند تعیین تکلیف فوق العاده خاص و تبدیل وضعیت پرستاران ۸۹ روزه شرکتی و موارد دیگر مطرح شده بود و قرار شد که ستاد ملی مقابله با کرونا این بسته را مصوب کند، زیرا اگر ستاد مسئله را مصوب کند حکم تصویب هیئت دولت و قابلیت اجرایی دارد.

رحیمی گفت: متاسفانه در آن جلسه بسته پیشنهادی مصوب نشد و در حال حاضر در دبیرخانه ستاد ملی کرونا به صورت مسکوت قرار دارد و تاکنون اظهارنظری اتفاق نیفتاده است. جلسه اخیر نیز که با حضور مسئولان سازمان نظام پرستاری، وزارت بهداشت و کمیسیون بهداشت مجلس برگزار شد تصمیم بر این شد که کارگروه مشترکی از اعضای مجلس و سازمان نظام پرستاری و وزارت بهداشت تشکیل شود و در یک بازه زمانی یک ماهه روی این موضوعات بحث شود و کار کارشناسی صورت بگیرد و نتیجه به مجلس ابلاغ شود تا بتوان به یک جمع بندی نهایی رسید.

او ادامه داد: همچنین طی جلسه‌ای که هفته گذشته با اسماعیلی رئیس دفتر رئیس‌جمهور برگزار شد، مشکلات پرستاران مطرح شد و ایشان قول مساعد برای عملی شدن طرح‌ها را به ما دادند. با توجه به نزدیک شدن به روز پرستار در آذر ماه درخواست جامعه پرستاری به نتیجه رسیدن مسئله فوق العاده خاص و تبدیل وضعیت نیرو‌های ۸۹ روزه شرکتی و طرحی و مسئله تعرفه‌گذاری خدمات پرستاران است که به تصویب هیئت دولت نیز رسیده و انتظار داریم که این مسئله هم اجرایی شود تا تقدیری از خدمات جامعه پرستاری باشد.

رحیمی در مورد استاندارد نیروی پرستاری اظهار کرد: استاندارد نیروی پرستاری به تخت و جمعیت در دنیا به چند روش حساب می شود گاهی تعداد پرستار را به نسبت تخت و نگاهی به نسبت جمعیت می‌سنجد این عدد در کشور‌های پیشرفته بسیار بالاست و نرم جهانی این است که هر تخت بیمارستانی ۴ پرستار دارد، اما در کشور ما در جلسه مشترکی که بین معاونت پرستاری و سازمان نظام پرستاری و مجلس شورای اسلامی و کمیسیون بهداشت و درمان برگزار شده بود عددی در مورد تعداد پرستار اعلام شد طبق این اعلام در کشور به ازای هر تخت دو و نیم پرستار وجود دارد.

او اظهار کرد: توقع ما این است که به صورت یک کار کارشناسی شده سازمان نظام پرستاری با مشارکت وزارت بهداشت و مجلس و فضای مختلف بازنگری بین استاندارد داشته باشند و به صورت یک قانون و مصوب مجلس در بیاورند تا مشخص شود دقیقاً در حال حاضر این عدد چند است و برای افزایش و رسیدن به ال جهانی برنامه‌ریزی‌های صورت بگیرد.

عضو شورای عالی نظام پرستاری بیان کرد: مسئله استخدام پرستاران نباید به گونه‌ای باشد که مدام جلساتی برگزار شود و طی این جلسات فقط اعداد و ارقام ایراد شود که چند نفر پرستار نیاز است و باید چند پرستار استخدام شوند و اگر آزمونی برگزار شد مثل شرایط کنونی پذیرفته شدگان در بلاتکلیفی بمانند. باید به یک استاندارد برسیم و متوجه شویم هر سال به چند پرستار نیاز داریم تا در یک برنامه پنج ساله ده ساله به حداقل ۵۰ درصد استاندارد‌های لازم دست پیدا کنیم و در صورت نیاز روش‌هایی برای جذب مطرح شود و حتی فکری به حال پرستاران بیکار نیز شود.

به گفته مسئولان سازمان نظام پرستاری، مهمترین درخواست پرستاران از دولت رسیدگی به قوانین بر زمین مانده پرستاری است. قوانینی که سال‌ها است تصویب شده، اما در پیچ و خم‌های اداری مغفول مانده است. از این مصوبات بر زمین مانده می‌توان مصوبه تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی، قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری و پرداخت فوق العاده خاص پرستاران اشاره کرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
رامتین
۲۱:۴۶ ۲۵ مهر ۱۴۰۰
من خودم بخدا پرستار و یا کارمند وزارت بهداشت نیستم ولی انصافا حقوق یک پرستار باید بیست برابر یک معلم باشد. کار کردن در بیمارستان خیلی سخته. تعطیلی هم که اصلا ندارند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۰۹ ۰۲ مهر ۱۴۰۰
من فقط میخوام در جواب اون شخصی که گفتند پرستارها کار نمی کنند ویا چرا الان دارن مطلب تو گوشی می نویسند بگم شما بیایید تو بخش کرونا فقط لباس مخصوص کرونا رو ۱۰دقیقه بپوشه ببینیم چقدر دوام میاره،.بخدا خیلی عذر نشناسید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۰۰ ۰۲ مهر ۱۴۰۰
آقای رئیسی شما که شعار انتخاباتی‌ تان برقراری عدالت و عدالت محوری است حدود سه سال که کادر درمان خصوصا پرستاران فداکار و زحمت کش خط مقدم مبارز ه با کرونا تمام هم و غم و توان خود را گذاشتن تا مردم عزیز ایران کمترین سختی و سختی را در برابر امواج پر خطر کرونا احساس نمایند از جان وزندگی وخانوا ده خود گذشتن تا تلفات انسانی کرونا به پایین ترین سطح خود برسددردوران دولت قبلی هرچه فریاد زدیم و هرچه درخواست کمک و رسیدگی به مشکلات خودرا داشتیم متاسفانه هیچ گوش شنوایی وجود نداشت و حال هم که دولت شما امور را بدست گرفته متاسفانه تا کنون هیچ اقدامی صورت نگرفته برای کمک به قشر پرستار فقط تنها کاری که خیلی به موقع ودر سطح بالا انجام میشود کسر مبلغ قابل توجه ای از حقوق پرستاران بنام مالیات بخدا خجالت توراست که این کادر زحمت کش تمام تلاش واز خود گذشتگی را برای سرویس رساندن به بیماران کرونایی انجام بدن آنوقت حق حقوق آنها را که درست نمی دهند معوقات آنها را که نمی دهند نه از اضافاتی ونه از کارانه خبری هست فقط سر وقت درست موقع واریز حقوق ناچیز اول مالیات را کم می کنند .آقای رئیسی رئیس جمهور محترم شما را بخدا شما که زبانزد اجرای عدالت و رسیدگی به مشکلات کادر درمان می باشید این مشکلات ما را هم حل نمایید ما از اون دولت که خیری ندیدیم .شما مارا دریابد.
Iran (Islamic Republic of)
م
۰۰:۳۷ ۰۲ مهر ۱۴۰۰
سلام. حتما باید پرسنل وزارت بهداشت مثل فرهنگی ها بیان تو خیابون تا فکری به حالشون کنید؟!
واقعا زشته برا یه کشور که دم و دقیقه مردم برا گرفتن حق و حقوقشون هی فریاد بکشن. اخه تا کی میخواید بدون اینکه کسی خودش متوجه بشه حقش رو بدید؟
تو کشوری که دم از اسلام و دین میزنه، عدالت و قانون نایاب شده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۹ ۰۱ مهر ۱۴۰۰
پرستارها را آن آقای وزیر (هاشمی )،پررو کرد ،قبل از آن پرستار ها ملحفه عوض می کردند و...الان این کار را نیروی دیگری انجام می دهد،حقوق پرستار ها زیاد تر از کاری است که انجام می دهند اما باز هم توقع افزایش دارند ،غیر از این است که منابع آن از جیب مردم عادی و فقیر جامعه است ،مردمی که دیگر کشش این همه فقر راندارند ،کمی آهسته تر تا باهم برویم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۳ ۰۶ آبان ۱۴۰۰
آره تو راست میگی .
هاشمی بدترین وزیر برای پرسنل و پرستارها بود .
شما سهمیه های ها خیلی رویتان زیاد شده .
هنوز نیامده می خواهید رسمی قطعی شوید ولی نخبه ها باید تو صف انتظار احمقانه بمانند .
پخمه ای مثل شما نوبر است ای سهمیه ای .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۴ ۰۱ مهر ۱۴۰۰
ما که ی کارگر بازنشسته ایم پرستار نیستیم سرمونم تو گوشی نیست فقط جهت دل سوزی گفتیم که پرستاران قشر زحمت کشن حالا هر کی هر کار میکنه ب خودش مربوط جهت اطلاع
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۰ ۳۱ شهريور ۱۴۰۰
کادر پزشکی از این وانفسای مصیبت کرونا که به جون مردم افتاده حسابی خوشحالن چون دریافتی هاشون چند برابر شده و اگه کرونا تموم بشه عزا میگیرن
Iran (Islamic Republic of)
پزسک خانواده
۱۷:۲۲ ۳۱ شهريور ۱۴۰۰
دوسال مارو به صورت قرادادهای ۸۹روزه سال ۸۴ بدون بیمه با ۱۰ساعت کار در روز با کمترین حقوق به بردگی گرفتن
United States of America
رضا ابراهیمی
۱۵:۵۹ ۳۱ شهريور ۱۴۰۰
#تبدیل_وضعیت_نیروهای_غیررسمی
#فوق_العاده_خاص_با_ضریب_سه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۰ ۳۱ شهريور ۱۴۰۰
حالا ببینید بانکی ها و نفتی ها چجوری پول و وام میگیرن . به خاطر این ویروس لعنتی نمیتونم بچم رو زیاد بغل کنم
Singapore
مونا
۱۳:۴۳ ۳۱ شهريور ۱۴۰۰
چرا در حکومت علوی اسلامی اینقدر بی عدالتی
فوق العاده خاص مصوب سال 93 برای کارکنان وزارت بهداشت هست اما 7 سال هست پرداخت نشده
تورم و گرانی و مبارزه طولانی با کرونا امان کادر سلامت را بریده
تمام کارکنان وزارت بهداشت دلسرد و ناامید از این همه بی توجهی و بی عدالتی
Singapore
ناشناس
۱۳:۳۳ ۳۱ شهريور ۱۴۰۰
از سال 93 فوق العاده خاص تصویب شد و متاسفانه با نظر غیر عادلانه هیات امناء فقط به هیات علمی ها تعلق گرفت و برای کادر سلامت پرداخت نشد
Singapore
ناشناس
۱۳:۳۳ ۳۱ شهريور ۱۴۰۰
از سال 93 فوق العاده خاص تصویب شد و متاسفانه با نظر غیر عادلانه هیات امناء فقط به هیات علمی ها تعلق گرفت و برای کادر سلامت پرداخت نشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۶ ۳۱ شهريور ۱۴۰۰
دو نوع پرستار وجود داره اونی که هر چی بدن بهش کم ایثارگر و غر نمی زنه و با بیمار ها و همراه درست رفتار می کنه و عده ای دیگر 12 میلیون می گیره غر می زنه و کارش به درستی انجام نمیده!! مثلا الان زیر همین پست عده ای هستند که به قول خودشون شبانه روز در حال خدمت هستند پس چرا الان گوشی دست گرفتید و پیام می گذارید؟! مدعی بودن هم زیاد خوب نیست!!!! فوق العاده خاص باید فقط به پرستارهایی بدن که بیماران و همراهان از دستشون راضی اند و حقوق کسانی که ناراضی اند کسر بشه!! اون عده که با گوشی حرف می زنند و فقط با همکارشان گپ می زنند و به امور همراه بیمار توجه ندارند چرا بالای 10 12 میلیون بگیرند؟!؟! حقوق بدید به پرستار آنی که با کرونا می جنگند و واقعا زحمتکش هستند با ارزیابی دقیق
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۸ ۳۱ شهريور ۱۴۰۰
پرستاران فوق العاده زحمت کشن حقوق چندانی هم ندارن مثل معلمان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۷ ۳۱ شهريور ۱۴۰۰
اره جون خودتون!! 5 برابر معلم میگیرید فیش حقوقی موجود!!! چرا دروغ می گویید؟! اگر اینجا هستی یعنی پرستار درستی نیستی سرت توی گوشی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۵ ۰۶ آبان ۱۴۰۰
حقوق پرستار الان 5و400 است .
حقوق یک معلم چند است ؟
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۱:۲۲ ۳۱ شهريور ۱۴۰۰
علت حل نشدن این مسعله اینه که // نمیخوان حل بشه // میخوان کارها را مفتی تمام کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۴ ۳۱ شهريور ۱۴۰۰
اگراین پرستاران دلسوزانه بربالین بیمارحاضرنشن آقایون مسئول ازشمامی پرسم شماوخانوادتون ازبیماراپرستاری میکنید بگذاریداین عزیزان باخیال راحت کارشون روتواین وضعیت انجام بدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۴ ۳۱ شهريور ۱۴۰۰
دفترچه آزمون استخدامی فراگیر نهم چرا منتشر نمیشه؟!!!
هفت ماهه که امروز و فردا می کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۱ ۳۱ شهريور ۱۴۰۰
چرا در مورد پرستاران تامین اجتماعی صحبتی نمیشه چرا مانند وزارت بهداشت رسیدگی نمیشه ، تامین اجتماعی برای خود دولتی هستش و هیچ توجهی به مشکلات پرستاران نمیکنه
Iran (Islamic Republic of)
محمدایزدیان
۰۸:۵۴ ۳۱ شهريور ۱۴۰۰
پرستاران فوق العاده ویژه ۵۰درصدمیگیرن.و فوق العاده خاص هم حقشونه چون زحمت میکشن.ولی موندم چرا این همه معلمان جلو در مجلس و وزارت و ادارت کل تجمع میکنن یک بار صداوسیمای میلی پوشش نمیده این اعتراضات رو.با این تورم چندساله قشر کارکنان دولت وکارگران بیچاره شدند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۹ ۳۱ شهريور ۱۴۰۰
مهران مدیری حدودا ۲ سال قبل از وقوع کرونا پرستاران رو دعوت کرد به دورهمی و ازشون قدردانی کرد و مشکلاتشون بیان کرد و غیره
اونوقت شماها هنوزم که هنوزه نتونستین کاری کنید واسشون؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۷ ۳۱ شهريور ۱۴۰۰
بیچاره فقط پرستارهای غیر رسمی! یک پرستار رسمی با سابقه کم 10 میلیون در ماه میگیره دنبال فوق العاده خاص هم هستند!!! یهو کل بودجه برای بیمارستان ها!! به جای این کارها به فکر مریض ها باشید که بیمارستان ها جیبشان خالی کردند!! یک کارگر و خیلی مشاغل دیگر زیر 5 میلیون می گیرند!! فوق العاده خاص برای زیر 5 میلیون تنظیم کنید
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۰:۳۴ ۳۱ شهريور ۱۴۰۰
خدا جای حق نشسته خودت حاضری بیست و چهار ساعته بالای سر بیمار کرونایی ایدز هپاتیت سل وایسی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۱ ۳۱ شهريور ۱۴۰۰
اگر 24 ساعته بر بالین بودی حالا پیام نمیدادی!! ده بار یک پرستار باید صدا بزنی که حرف زدن یا چای خوردنش ول کنه بیاد کار انجام بده کلی هم طلبکار و غر غر کنان
آخرین اخبار