الگوی سنی خروج رتبه‌های برتر کنکور سراسری از کشور

یکی از مسائل مهم در بررسی آمار خروج المپیادی‌ها ورتبه‌های برتر کنکور، سن خروج افراد است.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، عموم افرادی که قصد ادامه تحصیل به خارج از کشور را دارند، پس از پایان یکی از مقاطع تحصیلی دانشگاهی (کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکتری حرفه‌ای و دکتری تخصصی) تصمیم به ترک کشور برای ادامه تحصیل یا کار می‌کنند.

باتوجه به زمان منطقی برای طی دوره‌های فوق و با لحاظ زمانی برای انجام فرآیند‌های مربوط به خروج از کشور، می‌توان در مورد درصد خروج هر یک از گروه‌های هدف نتیجه گیری نمود. بدیهی است که این موضوع برای گروه‌های مختلف متفاوت است. این موضوع برای دو دسته مختل المپیادی‌ها و رتبه‌های برتر کنکور سراسری به صورت جداگانه مورد بررسی قرار گرفته است.

طبق آمار‌های اعلام شده از سوی سالنامه مهاجرتی ایران، اکثر افراد از برگزیدگان کنکور ریاضی (رتبه‌های ۱ تا ۱۵۰) در سنین ۲۲ تا ۲۳ سال پس از دریافت مدرک کارشناسی خود اقدام به خروج از کشور می‌کنند.

در مجموع ۷۵ درصد خروج‌ها در این گروه پس ازاتمام دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد انجام می‌شوندو ۲۵ درصد مابقی مربوط به خروجی‌ها در طول دوره دکتری و پس از آن هستند.

در گروه علوم تجربی نیز با توجه به اینکه اکثر دانشجویان برتر (رتبه ۱ تا ۱۵۰) در رشته‌های پزشکی با طولدوره ۷ الی ۸ ساله تحصیل می‌کنند، عمدتا سن خروج از کشور پس از ۲۶ سال که به طور معمول پس از دوره دکتری حرفه‌ای است.

در مقابل درصد قابل توجهی ازخروج‌های مربوط به برگزیدگان کنکور تجربیبا رتبه‌های کمتر از ۱۰۰۰ در سنین کمتر از ۲۵ سال روی می‌دهد.

در گروه علوم انسانی غالب خروج‌های افراد در حین دوره کارشناسی و یا پس از دریافت مدرک کارشناسی روی می‌دهد. بررسی آمار نشان می‌دهد کهاکثر خروج‌های در این گروه رشته تحصیلی پس از اتمام دو دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد صورت پذیرفته است.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار