یک موشک فضایی چگونه وارد فضا می‌شود؟

جت هواپیما به دلایل متعددی قابلیت ورود به لایه‌های بالایی فضا را ندارد، به همین دلیل موشک‌های مخصوص فضا طراحی شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان - رسیدن به فضا چندان آسان نیست و چند مرحله برای آن وجود دارد. ابتدا باید به این مسئله پرداخت که خود فضا واقعاً از کجا شروع می‌شود. مدت‌ها پیش، تعدادی از متخصصان تصمیم گرفتند که یک نقطه بالاتر از زمین، نقطه شروع «فضا» باشد. آن‌ها این منطقه را با یک خط نامرئی به نام خط Kármán مشخص کردند. این خط که به دور زمین می‌چرخد حدود ۱۰۰ کیلومتر بالاتر از سیاره ما قرار دارد؛ این در حالی است که یک هواپیمای معمولی تنها حدود ۱۰ کیلومتر بالاتر از سطح زمین پرواز می‌کند.

آیا می‌توانیم با هواپیما به فضا برویم؟

به گزارش وبسایت theconversation، دلایل زیادی وجود دارد که ما نمی‌توانیم فقط از هواپیما برای ورود به فضا استفاده کنیم. دلیل اصلی این مسئله این است که هرچه بالاتر می‌رویم «اکسیژن» کمتری در هوا وجود دارد. موتور چیزی است که به پرواز هواپیما کمک می‌کند و درست مانند موتور‌های اتومبیل، موتور‌های هواپیما نیز برای کار کردن به اکسیژن نیاز دارند. هواپیما با استفاده از فن‌های بزرگ در هر طرف باعث مکش هوا از جلو می‌شود. سپس این هوا را با سوخت جت مخلوط کرده و ترکیبی از سوخت و اکسیژن ایجاد می‌کند که سوزانده شده و هوای گرم‌تری تولید می‌کند. این هوای گرم با سرعت بسیار بالایی از پشت پرتاب شده و هواپیما را به جلو هل می‌دهد.

موشک ایکس اسپیس

در واقع هواپیمایی که سعی می‌کند در جایی که اکسیژن کافی وجود ندارد پرواز کند، مانند فردی است که سعی می‌کند در اتاقی تنفس کند که هوا در آن وجود ندارد. به همین دلیل است که برای رسیدن به فضا به موشک نیاز است. تفاوت بزرگ موتور‌های موشک با موتور‌های جت مورد استفاده در هواپیما این است که موتور‌های موشک نیازی به دریافت اکسیژن از هوا ندارد و اکسیژن خود را با خود حمل می‌کند. از برخی جهات این موضوع خوب نیست، زیرا موشک فضای کمتری برای محموله‌های دیگر مانند مسافران و چمدان دارد. اما نکته مثبت توانایی حمل اکسیژن برای سفر به این معنی است که موشک‌ می‌تواند بسیار بالاتر از جایی که اکثر هواپیما‌ها پرواز می‌کنند برود.

موشک فضایی

موتور موشک چگونه کار می‌کند؟

موتور‌های موشک، مشابه موتور جت هواپیما با پرتاب گاز داغ از پشت موشک به بیرون کار می‌کند. همانطور که گاز به عقب رانده می‌شود، موشک به جلو رانده می‌شود. این نمونه‌ای از قاعده‌ای در علم به نام قانون سوم حرکت است که اولین بار توسط دانشمند مشهوری به نام نیوتن کشف شد. این قانون می‌گوید هر عملی عکس العملی برابر و متضاد دارد.


بیشتربخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حسنی کریم
۲۳:۳۲ ۲۰ دی ۱۴۰۰
دوستان Kerbal Space Program رو بازی کنید موشک های فضایی یاد میگیرید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۴ ۲۰ دی ۱۴۰۰
با نانو الیاف کربن ریسمان بسازیم تا از آن برای بالا و پایین رفتن استفاده کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۳ ۲۰ دی ۱۴۰۰
صفحه خورشیدی طراحی کنیم که با پروانه تا بالاترین ارتفاع بالا برود و تبدیل به ایستگاه فضایی شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۲ ۲۰ دی ۱۴۰۰
به همین راحتی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۵ ۲۰ دی ۱۴۰۰
تمام مواد اولیه و دانش و نیروی کار داریم ،ولی حیف که کم همتی میکنن و در حد اعلاء درست نمیکنن ،یا کوچک درست میکنن یا ضعیف ،با تمام توان با حداکثر ظرفیت هر آنچه که میخواهید بسازید ،بسازید ؛به اعداد و ارقام کفایت نکنید و همیشه دست بالا بگیرید تا به نتیجه مطلوب برسید.بزارید تا در تمام دنیا بهترین باشید .اینقدر خودتون رو دست کم نگیرید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۳ ۲۰ دی ۱۴۰۰
سلام.از سازمان بازرسی کل کشور،شورای نگهبان،دولت،مجلس،رهبر معظم انقلاب می‌خواهیم دستور واردات خودروی معمولی باکیفیت و بدون تعرفه گمرکی را صادر بفرمایند و فروش آن به مردم بدون خودرو،تا انحصار،احتکار و گرانی دههابرابری خودرو شکسته شود،مردم بعد برجام که خودرو ده برابر گران شد توان خرید ندارند و از طرفی خودروهای داخلی هزاران برابر ویروس کرونا در شش ماه گذشته کشته و تلفات داده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۵ ۲۰ دی ۱۴۰۰
به امید ساخت شهرهای بزرگ موشکهای فضایی و پایگاههای گوناگون فضایی در نقاط مختلف کشورمان.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۶ ۲۰ دی ۱۴۰۰
مطمئنا این موشک ها مثل موشکهای ایرانی نیستند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۷ ۲۰ دی ۱۴۰۰
پروفسور لطفاً بیشتر توضیح بدید
Iran (Islamic Republic of)
امیر حسین
۲۱:۳۶ ۲۰ دی ۱۴۰۰
ایران نهمین کشور جهانه که به فناوری پرتاب موشک به فضا دست یافته. افتخاری که هنوز نصیب خیلی از کشورهای توسعه یافته و صنعتی نشده.
آخرین اخبار