نشست کمیته همکاری‌های مشترک استان‌های هم‌مرز با افغانستان در مشهد برگزار شد

نشست کمیته هماهنگی و همکاری‌های مشترک استان‌های هم‌مرز با افغانستان شامل خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان با حضور نماینده ویژه رئیس‌جمهور در مشهد تشکیل شد.

 نشست کمیته هماهنگی و همکاری‌های مشترک استان‌های هم‌مرز با افغانستان با حضور نماینده ویژه رییس جمهور در امور افغانستان، استانداران سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی و نماینده استاندار خراسان جنوبی، فرمانده مرزبانی کشور، رییس کل گمرک ایران، نمایندگان و فعالان اقتصادی بخش خصوصی و جمعی دیگر از مدیران کشوری و استانی در حوزه‌های مرتبط با تجارت و مرز‌ها با هدف اجرایی کردن ابلاغیه رئیس جمهور در خصوص توسعه روابط مرزی با افغانستان برپا شده است.

نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور افغانستان  گفت: یکی از موضوعات مهمی که در روابط ایران و افغانستان مطرح است توجه به مرز‌های بین دو کشور در استان‌های سه گانه خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان است.

حسن کاظمی قمی گفت: یکی از سیاست‌های ابلاغی رییس جمهور در خصوص افغانستان نیز مربوط به مرز‌های دو کشور است که در این راستا انتظار می‌رود با اقدماتی نظیر روان سازی، هوشمند سازی و تکریم ارباب رجوع، توجه به توسعه مرزنشینی در بعد اقتصادی و همچنین جذب سرمایه‌های خارجی بتوانیم در زمینه توسعه اقتصاد تولید محور در مرز‌های مشترک گام برداریم.

او گفت: با توجه به مدیریت واحد مرزی و ایجاد هم افزایی می‌توان از همه ظرفیت‌های محلی، ملی و حتی فراملی بهره گرفت تا مرز‌های بین دو کشور را به مرز‌های اقتصادی تبدیل نماییم، اینگونه مرز‌ها می‌توانند موجب تقویت امنیت مرز و کمک به مرزبانان ما شود و از طرفی به مرزنشینان ما نیز دربعد اقتصادی کمک کند.

نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان گفت: مرزنشینان ما تقویت کننده مرزبان‌های کشور هستند و فعالیت اقتصادی آنان به کاهش مساله قاچاق و رونق اقتصاد ملی دو کشور کمک خواهد کرد.

کاظمی قمی گفت: امروز استانداران و مدیران دستگاه‌های مرتبط با حوزه‌های مرز، شامل ۱۶ سازمان و دستگاه اقتصادی، نظامی و انتظامی، در جلسه کمیته هماهنگی و همکاری‌های مشترک استان‌های هم مرز با افغانستان حضور داشتد تا در راستای اجرای سیاست‌های ابلاغی رئیس‌جمهور در حوزه افغانستان گام بردارند.

او گفت: برای تحقق دستورات رئیس جمهور سه کمیته مرکزی در حوزه راهبری، کمیته هماهنگی و همکاری‌ها بین استان‌های مرزی و کمیته درون استانی تشکیل شده است و در جلسه امروز ابلاغیه رئیس جمهور مرور شد.

نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان گفت: هدف از تشکیل این کمیته ایجاد وحدت رویه بین سه استان مرزی برای اجرای راهکاری عملیاتی محلی است، در عین حالی که هر دستگاه ماموریت ذاتی خود را انجام می‌دهد، تعامل بین استان‌ها نیز وجود داشته باشد.

کاظمی قمی گفت: رییس جمهور به مشکلات خاص در سیستان وبلوچستان که ناشی از کمبود آب و خشکسالی است، توجه ویژه‌ای دارند، مساله کم آبی در این استان تاثیر عمیقی بر اشتغال منطقه داشته است، مساله جبران اشتغال از دست رفته از مسیر‌های دیگر از جمله حمایت از پیله وران در کمیته هماهنگی‌های استان‌های مرزی پیگیری می‌شود.

او گفت: امیدوارم مرز‌ها بتوانند موجب اتصال زیر ساخت‌های اقتصادی دو کشور شود،  این موضوع یکی از راه‌های کمک به ثبات در کشور ملتهب افغانستان است که به دلیل سیاست‌های اشغالگران در طی چهار دهه گذشته بوجود آمده است.

جمهوری اسلامی ایران در مجموع ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان در جوار ولایات هرات، فراه و نیمروز آن کشور با استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان دارد و از سه مرز میلک، میل ۷۸ و دوغارون تبادلات تجاری خود را با همسایه شرقی انجام می‌دهد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.